VOXELIM

נושא ה-Xbox הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·23 ביולי 2020

6413 הודעות
glass manglass manSage

לאנשים לא איכפת מBC היום כי 99% ממשחקי העבר לא שרדו את מבחן הזמן ו99% מאלה שכן כבר קיבלו רימאסטר ואם לא קיבלו זה רק עניין של זמן עד שיקבלו ריימיק רימאסטר שכזה אז עדיף לחכות.

נגיד אם מייקרוסופט היו מוציאים למשל את הBC של הOG אקסבוקס לפני 2018 זה היה הרבה יותר ביג דיל לאנשים מסוימים.

עד 2018 האקסבוקס המקורי היתה הדרך הדפינטיבית לשחק בשנמו 2 עם השיפורים הגרפיים שהיא הביאה והQOL.

כשהגיע הרימאסטר היתרון הזה של ה OG אקסבוקס התבטל.

כנ'ל ה360 99 אחוז מהקלאסיקות שלה זמינות ברימאסטרים מה שלא זמין זה בדרך כלל דברים שלא היינו מסתכלים עליהם אף פעם שהם היו חדשים אז בטח לא מעל 20 שנה אחר כך.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 13:54
ציטוט מאת Laskin

אני לא הייתי שומר את הקונסולה הקודמת, אין לי מקום או מספיק חיבורי HDMI לזה ולא בא לי להתעסק כל פעם להחליף חיבור ולהזיז את הכל בשביל לשחק משחק.
אם זה היה המצב, שאפילו דור אחד אחורה אני לא יכול לשחק במשחקים שרכשתי אלא אם יש להם גירסה נייטיבית - זה היה יכול להיות דיל ברייקר בסבירות מאוד מאוד גבוהה. אם אני קונה משחק לקונסולה שרכשתי אני לא אהמר שהמשחק שלי רק לעוד 5 שנים (את הפס4 קניתי רק כשיצא הפרו, למשל).

הילד משחק בהרבה משחקים כאלה שיש לי, הרבה שקיבלתי בPS PLUS והם יותר לילדים, ואין להם גירסה נייטיבית.

דור אחורה זה חובה שלא אתפשר עליה. מעבר לזה - לא יודע, אולי בהמשך 2 דורות זה יהיה המינימום אפילו.
אם הפס6 לא תאפשר לי לשחק בSOTC ואחרים רק בגלל שאין להם גירסת PS5 נייטיבית - אני די בטוח שאהיה בדרך החוצה.

זה ייצור אצלי חוסר אמון בחנות. אין שום סיבה שלא תהיה לי אפשרות לשחק בהם. כשאני בונה ספרייה דיגיטלית אני מצפה שהיא תהיה שלי ואני מצפה, למעט מקרים מובנים יותר כמו הPS3 המתוסבך - שאוכל לשחק בהם על קונסולות עתידיות, מבלי לשמור ענתיקות עצומות על המדף.

אז למה קנית פס4? מה קרה, אז זה לא היה דיל ברייקר? ומה קשור "ספריה דיגיטלית", מה ההבדל בין זה לספריה פיזית? משחקי פס3 פיזים כן רצו על הפס4? והפס3 שלך הייתה קונסולת שיגור עם BC? שלי כן, השתמשתי בזה אולי 5 פעמים בחיי.

הקו מחשבה הזה הגיוני בערך כמו "בגלל שהפס6 תהיה בלי משחקים פיזים אני עובר למחשב". כן, מאוד הגיוני. אתה נוטש את הפס6 כי אין לה משחקים פיזים לטובת המחשב שאין לו משחקים פיזים? מדהים. זה בדיוק אותו דבר, אתה נוטש את הפס6 כי היא לא מריצה משחקי פס5 כדי לקנות מכשיר אחר שלא מריץ משחקי פס5? טוב נו.

אתה קונה פלייסטיישן כי אתה רוצה קונסולה בסלון ואתה אוהב את הבלעדיים של סוני, על מי אנחנו עובדים? אם GOW הבא והמשחק הבא של נוטידוג יצאו בלעדית לפס6 ולא תהיה לך שום דרך לשחק בהם חוץ מהפס6 אתה תקנה פס6 כמו ילד טוב, בלי BC ובלי שום ספריה. ומה האלטרניטבה שלך בכלל? היליקס? פחח.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 14:05

נדב כפרה מה דילגת על GOW2 בהשקה שלו רק כי היה לך PS3 ? בשנים הראשונות של קונסולה BC זה דווקא חשוב, לא ככה?

מה שיחקת על הPS5 בשנים הראשונות שלה אם לא משחקי BC ? לא זכור לי שחיכית לגרסה דפינטיבית לTLOU2 :-)

כל השקה שאני זוכר שהייתי עליה DAY ONE והיה עליה BC שיחקתי קצת בקונסולה החדשה כדי להתלהב ממנה ומהר מאוד עברתי לשחק עליה BC כי זה מה שהיה.

קונסולות שלא היה להם BC כמו הPS4 הפס4 עמדה אצלי כמו עציץ בבית עד 2016. (למעט איזה מכשף 3 או באטמן פה ושם)

BC לפחות דור אחורה באמת מאסט, לא?

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 14:15

"ספרייה דיגיטלית" חשובה לי יותר כי אני עשיתי את ההחלטה שאני לא רוצה דיסקים יותר. זו הסיבה שכבר 3 מחשבים שרצף אני לא קניתי בכלל כונן. אני מוכן לאבד את הזכות הזו בתמורה לנוחות שלי.
עכשיו יש לי ילדים, שאוהבים לשחק גם במשחקים ישנים, וזה הפך להיות נושא חשוב הרבה יותר.

בנוסף, יש לי מחשב ושם יש לי ספרייה דיגיטלית ואני לא חושב שיש סיבה להתפשר על זה.

לי אף פעם לא הייתה בעייה לאבד "קונסולה בסלון", כי יש לי מחשב בסלון ויהיה לי תמיד מחשב בסלון.

לעניין המשחקים - כן, יכול להיות שבלעדיים מתישהו יישברו אותי. אבל מתי בלעדיים יגיעו? הרי בדור הבא אולי יגיעו בלעדיים שיצאו רק לפס6 ב-2033 בערך. אולי זה יישבור אותי, אולי לא. אולי אמתין איתם דור, אולי יספיק לי מה שיש במחשב, אולי אקנה יד 2 בזול, אולי בגלל שזה יהיה כבר קרוב לPS7 אני כבר אדלג על דור, עשיתי את זה בעבר.

אני באמת חושב שלא לאפשר BC דור אחד קדימה יכול להוביל לחרם אמיתי, היום, זה עניין גדול מאוד.
בימי הPS3 העניין של ספרייה דיגיטלית משלך לא היה כמו היום, לא צריך להתמם...

זה גם אינטרס מובהק של סוני. מה, הם לא ירצו שיהיו עוד סיבות לקנות קונסולה? נניח היה משחק מעולה שאנשים שלא היה להם את הדור הקודם לא שיחקו בו, והחברה שעשתה אותו פשטה רגל או פשוט לא עשתה גירסת נייטיב לדור הבא - הם לא ירצו שהמשחק הזה עדיין יהיה זמין לרכישה? משחק שיצא ב-2027 לא יעבוד על קונסולה שיוצאת ב-2028 או אפילו סוף 2027? נשמע לי הזוי בכלל לתאר משהו כזה היום. פעם זה לא היה הזוי, היום כן. לא יודע למה זה נראה לך כל כך מוזר. זמנים השתנו :)

אה, וכמובן - זה גם ייתן לסוני "תירוץ" לחייב אותי לקנות את גירסת הדור הבא.

"אה, קנית בשנה שעברה? מצטערים, אין גירסת נייטיב - תקנה שוב"

או לכל הפחות "אתה חייב לקנות את השדרוג"

למה לא, בעצם?

אתה חושב שאנשים היו רוכשים סוויץ' 2 באותה כמות אם כל הספרייה שלהם מהסוויץ' הראשונה בכלל לא הייתה עובדת? זה מטורף לדמיין דבר כזה היום.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 14:54
ציטוט מאת glass man

נדב כפרה מה דילגת על GOW2 בהשקה שלו רק כי היה לך PS3 ? בשנים הראשונות של קונסולה BC זה דווקא חשוב, לא ככה?

מה שיחקת על הPS5 בשנים הראשונות שלה אם לא משחקי BC ? לא זכור לי שחיכית לגרסה דפינטיבית לTLOU2 :-)

כל השקה שאני זוכר שהייתי עליה DAY ONE והיה עליה BC שיחקתי קצת בקונסולה החדשה כדי להתלהב ממנה ומהר מאוד עברתי לשחק עליה BC כי זה מה שהיה.

קונסולות שלא היה להם BC כמו הPS4 הפס4 עמדה אצלי כמו עציץ בבית עד 2016. (למעט איזה מכשף 3 או באטמן פה ושם)

BC לפחות דור אחורה באמת מאסט, לא?

את GOW2 שחקתי על... הפס2 שלי. רוב האנשים לא שחקו GOW2 על הפס3 שלהם כי הפס3 לא תמכה לאחור בפס2 חוץ מאשר כמה מליונים בודדים שקנו את גרסת ההשקה של הפס3, לפני שהיא אבדה את התמיכה לאחור כי סוני אמרו שעל פי הנתונים שלהם אף אחד לא משחק ב-BC.

את כל משחקי הפס4 ששחקתי על הפס5 שחקתי בצורה נייטיבית על הפס5, לא ב-BC (חוץ מאשר TLG שלא סיימתי כי הוא לא משחק טוב לדעתי).

ציטוט מאת Laskin

"ספרייה דיגיטלית" חשובה לי יותר כי אני עשיתי את ההחלטה שאני לא רוצה דיסקים יותר. זו הסיבה שכבר 3 מחשבים שרצף אני לא קניתי בכלל כונן. אני מוכן לאבד את הזכות הזו בתמורה לנוחות שלי.
עכשיו יש לי ילדים, שאוהבים לשחק גם במשחקים ישנים, וזה הפך להיות נושא חשוב הרבה יותר.

בנוסף, יש לי מחשב ושם יש לי ספרייה דיגיטלית ואני לא חושב שיש סיבה להתפשר על זה.

לי אף פעם לא הייתה בעייה לאבד "קונסולה בסלון", כי יש לי מחשב בסלון ויהיה לי תמיד מחשב בסלון.

ספריה דיגיטלית וספריה פיזית הם אותו דבר, הראשונה פשוט נוחה יותר. אם שוברים לך תמיכה לאחור בספריה דיגיטלית או בספריה פיזית, זה ליטרלי אותו דבר.

ציטוט מאת Laskin

לעניין המשחקים - כן, יכול להיות שבלעדיים מתישהו יישברו אותי. אבל מתי בלעדיים יגיעו? הרי בדור הבא אולי יגיעו בלעדיים שיצאו רק לפס6 ב-2033 בערך. אולי זה יישבור אותי, אולי לא. אולי אמתין איתם דור, אולי יספיק לי מה שיש במחשב, אולי אקנה יד 2 בזול, אולי בגלל שזה יהיה כבר קרוב לPS7 אני כבר אדלג על דור, עשיתי את זה בעבר.

אני באמת חושב שלא לאפשר BC דור אחד קדימה יכול להוביל לחרם אמיתי, היום, זה עניין גדול מאוד.
בימי הPS3 העניין של ספרייה דיגיטלית משלך לא היה כמו היום, לא צריך להתמם...

שוב, מה קשור דיגיטלית. לא לתת לך לשחק בעותק הדיגיטלי של GOW3 על הפס4 או בעותק הפיזי של GOW3 זה בדיוק אותו דבר.

כן, יש לך מחשב בסלון, אתה נמצא בקבוצה של 0.003% מהגיימרים שיש להם מחשב בסלון, אז אני לא בטוח מה אתה צריך פלייסטיישן בכלל. כנראה שיש סיבה, כנראה שזה הבלעדיים.

ציטוט מאת Laskin

זה גם אינטרס מובהק של סוני. מה, הם לא ירצו שיהיו עוד סיבות לקנות קונסולה? נניח היה משחק מעולה שאנשים שלא היה להם את הדור הקודם לא שיחקו בו, והחברה שעשתה אותו פשטה רגל או פשוט לא עשתה גירסת נייטיב לדור הבא - הם לא ירצו שהמשחק הזה עדיין יהיה זמין לרכישה? משחק שיצא ב-2027 לא יעבוד על קונסולה שיוצאת ב-2028 או אפילו סוף 2027? נשמע לי הזוי בכלל לתאר משהו כזה היום. פעם זה לא היה הזוי, היום כן. לא יודע למה זה נראה לך כל כך מוזר. זמנים השתנו :)

אה, וכמובן - זה גם ייתן לסוני "תירוץ" לחייב אותי לקנות את גירסת הדור הבא.

"אה, קנית בשנה שעברה? מצטערים, אין גירסת נייטיב - תקנה שוב"

או לכל הפחות "אתה חייב לקנות את השדרוג"

למה לא, בעצם?

אתה חושב שאנשים היו רוכשים סוויץ' 2 באותה כמות אם כל הספרייה שלהם מהסוויץ' הראשונה בכלל לא הייתה עובדת? זה מטורף לדמיין דבר כזה היום.

הסוויצ' 1 אחת הקונסולות הכי מוכרות בהסטוריה, מכרה את רוב הקונסולות אחרי שהפס5 כבר יצאה, כבר היינו ב"עולם הדיגיטלי". בעצם הסוויצ' 1 מכרה כל כך טוב בשנים האחרונות שנינטנדו דחתה את הסוויצ' 2 עד 2025. נינטנדו מוכרת משחקים דיגיטלים כבר שני עשורים, עוד מה-virtual console מהWII. אפס משחקי BC יש על הסוויצ' 1, וזה לא הזיז לאף אחד את הביצה. להגיד שמשהו שונה היום בעולם הדיגיטלי לעומת נניח 2021 כשהסוויצ' 1 מכרה יותר מ-20 מליון קונסולות זה מגוחך. העולם הוא אותו עולם. הפס5 הייתה ב-2021 עם BC, הסוויצ' 1 ללא, והסוויצ' 1 קרעה לה את הצורה.

אין שום נקודת DATA אחת הסטורית שמראה ש-BC מוכר קונסולות. חברות עושות BC כשהן יכולות לעשות את זה בקלות ובזול כי זה מאפשר להן מקור הכנסה נוסף מאנשים שקונים משחקים ישנים יותר, זה הכל. אם הפס5 לא יכלה לתמוך ב-BC, היא הייתה בדיוק באותו מצב שהיא היום. וכמובן שממילא 95% ממה שאתה משחק על הפס5 שהגיע מהפס4 זה בכלל קימפול מחדש של המשחק לפס5 ולא BC.

מציאותית, לכל מי שיש פס5 היה פס4, וכל מי שיקנה פס6 כבר יש לו פס5. השוק שלהם לא גודל, הם מוכרים אותו דבר כבר שנים לאותם אנשים, זאת הסיבה לאובססית GAAS. אם מחר ישבר ה-BC, אנשים פשוט ישמרו את הקונסולה הקודמת וישלפו אותה פעם ב-3 שנים כשהם באמת רוצים לשחק במשחק ישן. לי יש פס5 ופס3 עם תמיכה לאחור, כלומר יש לי גישה לכל משחק פס1 עד פס5, וחוץ מ-TLG לא שחקתי בשנים האחרונות באף משחק BC.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 15:12

נדב אבל איך זה אפשרי אחי? GOW OF WAR 2018 למשל מעולם לא קיבל גרסת PS5 אז אתה בהכרח שיחקת אותו על PS5 דרך BC.

וגם עם TLOU 2 זה לא שחיכית עד 2024 לפורט הנאיטיבי של PS5. אתה כנראה שיחקת בBC עם השיפורים שהPS5 מאפשר והפאצץ אבל זה לא נאיטיבי.

השאלה היא מה היה לך לעשות עם הPS5 שלך בלי הBC הזה? לא הרבה. :-)

בנוגע לGOW2 כן, אני ואתה לא דוגמא טובה כי אנחנו שיחקנו על הPS2 כי עברנו ל360 השאלה, היא יותר מה היה עושה בחור שכן שידרג לPS3 עם BC ב2007? לא נראה לי שהרבה בלי BC :-)

אני מתכוון הקונסולות הביתיות של נינטנדו לפני הWII סבלו מאוד מהעניין הזה שלא היה להם BC אולי אם לנינטנדו 64 היה BC הוא היה מתחיל את הדור שלו אחרת (אולי ל א, אבל היו לו הרבה יותר משחקים בהשקה)

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 15:25
ציטוט מאת glass man

נדב אבל איך זה אפשרי אחי? GOW OF WAR 2018 למשל מעולם לא קיבל גרסת PS5 אז אתה בהכרח שיחקת אותו על PS5 דרך BC.

וגם עם TLOU 2 זה לא שחיכית עד 2024 לפורט הנאיטיבי של PS5. אתה כנראה שיחקת בBC עם השיפורים שהPS5 מאפשר והפאצץ אבל זה לא נאיטיבי.

בנוגע לGOW2 כן, אני ואתה לא דוגמא טובה כי אנחנו שיחקנו על הPS2 כי עברנו ל360 השאלה, היא יותר מה היה עושה בחור שכן שידרג לPS3 עם BC ב2007? לא נראה לי שהרבה בלי BC :-)

אני מתכוון הקונסולות הביתיות של נינטנדו לפני הWII סבלו מאוד מהעניין הזה שלא היה להם BC אולי אם לנינטנדו 64 היה BC הוא היה מתחיל את הדור שלו אחרת (אולי ל א, אבל היו לו הרבה יותר משחקים בהשקה)

GOW2018 קבל גרסת פס5, נסה להוריד אותו ב-PSN על הפס5 שלך, תראה שהוא ישאל אותך אם להוריד את גרסת הפס5 או גרסת הפס4. אני מבין שזה קצת "שקוף למשתמש", אבל סוני יצרה פורט של GOW 2018 שיושב תחת אותו שם בחנות, הם פשוט לא גבו לך כסף עליו כמו שהם עשו למשחקים אחרים ששדרוג עלה 10$ או מקרים יותר קיצונים שבו היה "director's cut" והם גבו יותר. זה עניין סמנטי, הפס5 והפס4 כל כך דומות שכל מה שצריך לעשות זה לקמפל את המשחק מחדש תחת הערכת פיתוח של הפס5 אז לא עושים מזה ביג דיל. אבל כן, סוני יצרו פורט לפס5 של GOW2018 ובייסיקלי כל משחק פס4 חוץ מ-TLG אם אני לא טועה. אם הם החליטו לשים את הפורט מאחורי קיר תשלום או לחלק אותו לכל מי שיש את גרסת הפס4 זה כבר עניין אחר.

ציטוט מאת glass man

GOW2 יצא לפס2 מאוד מוקדם בחיים של הפס3, ליתר דיוק הפס3 אפילו לא יצאה באירופה עדין ובארה"ב ויפן לא היו אפילו 4 מליון מכשירי פס3 יחדיו. הרוב המוחלט של בעלי GOW2 שחקו אותו על הפס2 שלהם, שבריר האחוז שחק על הפס3.

glass manglass manSage

נדב אחי שיחקתי בGOW 2018 שוב קצת לפני ההשקה של רגנארוק כדי להתרענן והוא נתן לי להוריד רק את גרסת הPS4 אפילו לא מצאתי גרסה נאיטיבית לPS5 בחנות לקנות, אין לי בעיה לנסות שוב שאגיע הביתה אבל לי הוא נתן רק את גרסת הPS4 שקניתי דאז. אתה יודע איזו גרסה זו לפי הלוגו. משחק PS4 שרץ על הPS5 בBC יהיה לו לוגו שחור של PS4 משחק PS5 נאיטיבי יהיה לו לוגו שחור לבן של PS5.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 15:48

נקודה חשובה לדעתי שלא עלתה פה היא שה-BC של אקסבוקס הם בהרבה מקרים רימאסטרים או לפחות גובלים בזה. לשחק למשל את גירס 2/3 ופייבל 2 על ה-xsx ב-4k/60 זאת חוויה לאין שיעור טובה יותר מלשחק אותם באיכות המקורית הנוראית של ה-360. אלה גם דוגמאות מצוינות למשחקים שיכולים להחזיק היום ולא קיבלו רימאסטר, bc זאת הדרך היחידה לשחק אותם בצורה סבירה לטעמי. והם לא היחידים.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 16:18
ציטוט מאת glass man

נדב אחי שיחקתי בGOW 2018 שוב קצת לפני ההשקה של רגנארוק כדי להתרענן והוא נתן לי להוריד רק את גרסת הPS4 אפילו לא מצאתי גרסה נאיטיבית לPS5 בחנות לקנות, אין לי בעיה לנסות שוב שאגיע הביתה אבל לי הוא נתן רק את גרסת הPS4 שקניתי דאז. אתה יודע איזו גרסה זו לפי הלוגו. משחק PS4 שרץ על הPS5 בBC יהיה לו לוגו שחור של PS4 משחק PS5 נאיטיבי יהיה לו לוגו שחור לבן של PS5.

גרסת הפס4 לא יכולה לרוץ ב-4K 60, אין לסוני את היכולת לעשות את זה כי אין לסוני אמולטור פס4 בפס5, הפס5 נכנסת למצב BC יעודי ש-AMD שמה בחומרה שלהם ולכן אין לך שום שדרוג במשחקי BC בפלייסטישין. אם יש לך משחק שרץ יותר טוב במקור הוא קומפל מחדש לפס5, זה משחק פס5 נייטיבי. זה היה ככה מהיום שהפס5 שוגרה, כשאתה בא להוריד את המשחק (לא לקנות, להוריד) הם שואלים אותך איזו גרסה להוריד.

ציטוט מאת InterAl

נקודה חשובה לדעתי שלא עלתה פה היא שה-BC של אקסבוקס הם בהרבה מקרים רימאסטרים או לפחות גובלים בזה. לשחק למשל את גירס 2/3 ופייבל 2 על ה-xsx ב-4k/60 זאת חוויה לאין שיעור טובה יותר מלשחק אותם באיכות המקורית הנוראית של ה-360. אלה גם דוגמאות מצוינות למשחקים שיכולים להחזיק היום ולא קיבלו רימאסטר, bc זאת הדרך היחידה לשחק אותם בצורה סבירה לטעמי. והם לא היחידים.

זה נדיר ממש, פלייסטיישן לא עושים את זה ואקסבוקס עשו את זה רק לחופן משחקים, 99% מהזמן אתה משחק פשוט במשחק הישן כמו שהוא עוצב. ואם לא היה לאקסבוקס BC כבר ממזמן היה לך אוסף משודרג לרכישה. לא שאני אומר שזה טוב יותר שמיקרוסופט תקח ממך כסף על אוסף גירס במקום לתת לך לשחק בעותק שכבר יש לך, אני אומר שזה לא היה משפיע על המכירות של ה-XSX כך או כך.

חוץ מזה בפס5 אין אופציה כזאת, אין BC למשחקים מתקופת פייבל 2 (הפס2) או טרילוגית גירס (הפס3) וכמו שאנחנו רואים זה לא מזיז לאף אחד. זה nice to have, עניין של QOL, אבל אף אחד לא קופץ מפלייסטיישן לאקסבוקס ולהפך בגלל שלאחת יש BC ולשניה אין. כלומר, רק תראו את ה-X1 עם הBC מול הפס4 ללא BC, בלעדיים, מחיר וכוח נתנו לפלייסטיישן את הכתר ואקסבוקס הפסידה עם הBC. ניסוי אמפירי למדי.

LaskinLaskinElder

ספריה דיגיטלית וספריה פיזית הם אותו דבר, הראשונה פשוט נוחה יותר. אם שוברים לך תמיכה לאחור בספריה דיגיטלית או בספריה פיזית, זה ליטרלי אותו דבר״

מבחינתי זה לא.

ברור לי שכל דור כמעט הפורמט שונה והתרגלנו לזה מהילדות, ברגע שעברנו מנינטנדו לסופר נינטנדו - הקלטות השתנו, כל מכשיר היה לו משהו אחר. ברגע שעברנו פשוט ל״מידע״ - זה השתנה, עבורי לפחות. הציפייה היא שזה יישאר שלי.

בנוסף, תמיד כשהייתי מוכר קונסולה - הייתי מוכר עם כל המשחקים שלה. כולם. גם כי מקום בבית וגם כי אז הייתי מקבל יותר כסף במכירה. גם לא היו אז משחקי מולטי ושמירות חשובות. היום זה כן חשוב לי, אחת הסיבות שאני לא משחרר את מנוי הפלוס שלי היא כדי לא לאבד שמירות שאחרי איקס זמן יימחקו אם לא יהיה לי פלוס. לא הסיבה היחידה, אבל בהחלט אחת הסיבות.

עניין הנוחות הוא גם לא עניין שצריך לנפנף אותו.

glass manglass manSage

נדב אתה מתבלבל אחי עברו 6 שנים :-) תנסה להוריד היום את GOW ואם הוא שואל אותך אם אתה רוצה להוריד גרסת PS5 אני נותן לך מה שאתה רוצה :-)

אי אפשר לפספס את ההורדה של משחק PS5 ולהוריד בטעות את גרסת הPS4 כי אם קיימת גרסת PS5 הוא שואל אותך באיזו גרסה אתה מעוניין לפני שאתה מוריד. הסבירות שגיימר כמוני יפספס איכשהו הודעה שמציעה לו להוריד PS5 וגם שכל AI ברשת יאשר שלא קיימת גרסת PS5 נאיטיבית היא שואפת לאפס.

כלומר סיכוי אפסי שיש גרסת PS5 לGOW 2018 ואני פיספסתי אותה בהורדה וגם כל AI שבעולם פספס אותה.

לא היה צורך בקימפול מחדש כדי שGOW 2018 ירוץ טוב יותר כי המשחק כבר קיבל שיפורים לגרסת הפרו שלו, והPS5 פשוט לוקח את גרסת הפרו שלו לקצה. שיחקת BC אחי, אף פעם לא היתה גרסת PS5 לGOW 2018 :-)

LaskinLaskinElder

לגבי הסוויץ׳ - הוא מכשיר נייד והמכשירים הניידים של נינטנדו תמיד מכרו כמו לחמניות חמות, אני משוכנע שאם לא היה BC למכשיר כזה שהוא המשך כל כך ישיר לקודם - זה היה מתקבל רע מאוד, ועם כמות המשחקים שיצאו לו בהשקה בבלעדיות הוא אולי היה מוכר הרבה פחות טוב.

כשהסוויץ׳ יצאה אחרי הווי-יו לא ממש ציפו לBC והחנות הדיגיטלית של נינטנדו הייתה עדיין בחיתולים, והמשחקים היו ממש מותאמים לגימיק שלהם שזה עוד הגיוני. נקרא לזה הPS3 שלהם, ובמקרה גם מכרה איזה 10% ממה שהפס3 מכרה, והייתה כשלון כל כך גדול שגם אם כל מי שרכש אותה היה מחרים את הסוויץ׳ בגלל זה - נינטנדו לא היו מרגישים בשינוי :)

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 16:54
ציטוט מאת Laskin

ספריה דיגיטלית וספריה פיזית הם אותו דבר, הראשונה פשוט נוחה יותר. אם שוברים לך תמיכה לאחור בספריה דיגיטלית או בספריה פיזית, זה ליטרלי אותו דבר״

מבחינתי זה לא.

ברור לי שכל דור כמעט הפורמט שונה והתרגלנו לזה מהילדות, ברגע שעברנו מנינטנדו לסופר נינטנדו - הקלטות השתנו, כל מכשיר היה לו משהו אחר. ברגע שעברנו פשוט ל״מידע״ - זה השתנה, עבורי לפחות. הציפייה היא שזה יישאר שלי.

בנוסף, תמיד כשהייתי מוכר קונסולה - הייתי מוכר עם כל המשחקים שלה. כולם. גם כי מקום בבית וגם כי אז הייתי מקבל יותר כסף במכירה. גם לא היו אז משחקי מולטי ושמירות חשובות. היום זה כן חשוב לי, אחת הסיבות שאני לא משחרר את מנוי הפלוס שלי היא כדי לא לאבד שמירות שאחרי איקס זמן יימחקו אם לא יהיה לי פלוס. לא הסיבה היחידה, אבל בהחלט אחת הסיבות.

עניין הנוחות הוא גם לא עניין שצריך לנפנף אותו.

זה פשוט "מידע" מאז ומתמיד. בNES זה היה ROM על קלטת, בפס1 זה דיסק ISO צרוב, עכשיו זאת חבילה להורדה בפורמט כלשהו. זה הכל אותו דבר. היום כשאתה מוריד משחק SNES לסוויצ' 2 זה ליטרלי אותו ROM מ-1992 רץ על אמולטור - מידע.

כנ"ל על השמירות, מה זה קשור בכלל, מי שקונה משחקים פיזית לא מקבל שמירות ענן? אקסבוקס עם שמירות ענן עוד מה-360, אנשים שקנו את הרימאסטר של אובליביון בXSX קבלו את השמירות שלהם מ-2006 וב-2006 לא היה דבר כזה עותק דיגיטלי של אובליביון בקונסולות, אפילו לא מכרו משחקים דיגיטלים מלאים בשום מקום חוץ מהמחשב.

ציטוט מאת glass man

נדב אתה מתבלבל אחי עברו 6 שנים :-) תנסה להוריד היום את GOW ואם הוא שואל אותך אם אתה רוצה להוריד גרסת PS5 אני נותן לך מה שאתה רוצה :-)

אי אפשר לפספס את ההורדה של משחק PS5 ולהוריד בטעות את גרסת הPS4 כי אם קיימת גרסת PS5 הוא שואל אותך באיזו גרסה אתה מעוניין לפני שאתה מוריד. הסבירות שגיימר כמוני יפספס איכשהו הודעה שמציעה לו להוריד PS5 וגם שכל AI ברשת יאשר שלא קיימת גרסת PS5 נאיטיבית היא שואפת לאפס.

כלומר סיכוי אפסי שיש גרסת PS5 לGOW 2018 ואני פיספסתי אותה בהורדה וגם כל AI שבעולם פספס אותה.

לא היה צורך בקימפול מחדש כדי שGOW 2018 ירוץ טוב יותר כי המשחק כבר קיבל שיפורים לגרסת הפרו שלו, והPS5 פשוט לוקח את גרסת הפרו שלו לקצה. שיחקת BC אחי, אף פעם לא היתה גרסת PS5 לGOW 2018 :-)

לא מבין מה אתה מנסה להגיד פה בכלל, כדי שמשחק ירוץ משודרג על הפס5 הוא צריך לעבור קימפול מחדש לפס5 אלה אם כן זה משהו שאפשר להשיג במעט אקסטרה כוח שהפס5 נותנת על הפס4 פרו. במצב BC הפס5 רק חזקה קלות מהפס4 פרו, היא לא מסוגלת להריץ את GOW2018 במצב BC ב-4K/60 כי זה דורש פי כמה יותר כוח. לא ממש מעניין אותי אם אתה מתבלבל בין גרסאות של משחקים כשאתה מוריד אותן או לא, זה לא רלוונטי לדיון. הפס5 מריצה כמעט כל משחק BC של צד א' נייטיבית אם יש לו פאצ' משדרג.

glass manglass manSage

אני לא מתבלבל בשום דבר אני עושה דברים הרבה יותר מורכבים מלהוריד את המשחקים האלה ביום יום שלי.

הסיבה היחידה שיש לך 4K ון60FPS בGOW היא שהמשחק קיבל הכנה לPS4 פרו, והפס5 מריץ את גרסת הPS4 PRO גם כל AI מאשר שלא היה שום קימפול מחדש לPS5.

אחי, אתה יודע יותר טוב ממני שאם זו היתה גרסת PS5 נאיטיבית היה לך RT היה לך תמיכה בדואלסנס, מעולם לא היתה גרסת PS5 לא יודע מה הבעיה עם זה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 16:47
ציטוט מאת Laskin

לגבי הסוויץ׳ - הוא מכשיר נייד והמכשירים הניידים של נינטנדו תמיד מכרו כמו לחמניות חמות, אני משוכנע שאם לא היה BC למכשיר כזה שהוא המשך כל כך ישיר לקודם - זה היה מתקבל רע מאוד, ועם כמות המשחקים שיצאו לו בהשקה בבלעדיות הוא אולי היה מוכר הרבה פחות טוב.

כשהסוויץ׳ יצאה אחרי הווי-יו לא ממש ציפו לBC והחנות הדיגיטלית של נינטנדו הייתה עדיין בחיתולים, והמשחקים היו ממש מותאמים לגימיק שלהם שזה עוד הגיוני. נקרא לזה הPS3 שלהם, ובמקרה גם מכרה איזה 10% ממה שהפס3 מכרה, והייתה כשלון כל כך גדול שגם אם כל מי שרכש אותה היה מחרים את הסוויץ׳ בגלל זה - נינטנדו לא היו מרגישים בשינוי :)

בצד אחד של הפה אתה קורא לסוויצ' 1 ניידת שהיא המשך ישיר של ה-3DS, בצד השני של הפה אתה אומר שלא ציפו שהיא תקבל BC ל-3DS?

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 17:24
ציטוט מאת glass man

אני לא מתבלבל בשום דבר אני עושה דברים הרבה יותר מורכבים מלהוריד את המשחקים האלה ביום יום שלי.

הסיבה היחידה שיש לך 4K ון60FPS בGOW היא שהמשחק קיבל הכנה לPS4 פרו, והפס5 מריץ את גרסת הPS4 PRO גם כל AI מאשר שלא היה שום קימפול מחדש לPS5.

אחי, אתה יודע יותר טוב ממני שאם זו היתה גרסת PS5 נאיטיבית היה לך RT היה לך תמיכה בדואלסנס, מעולם לא היתה גרסת PS5 לא יודע מה הבעיה עם זה.

רוב המשחקי צד א' של סוני שקבלו עדכון לפס5 הם קמפול מחדש, אם GOW2018 3 הוא דמקה ולא 4K אז אולי הוא לא קבל קמפול מחדש. זה לא באמת רלוונטי, אני מדבר על BC, לא ספציפית על GOW2018.

ואגב, אם AI זה המקור שלך, קלוד כרגע אמר לי ש-GOW2018 כן קומפל מחדש לפס5 אז... כן, אל תסתמך על AI בדיונים פה בפורום כי אין להם מושג כחול. או שקלוד או ש-CGPT טועים, וזה לא ממש משנה מי מהם, כי אם אתה לא מסוגל להביא את המידע בעצמך הוא די חסר ערך וזה נכון בכל נושא.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 17:51

אין לי דרך אחרת לדעת מה קומפל מחדש מפתחים לא יוצאים בהכרזה מה הם קימפלו מחדש :-)

לכל היותר אני יכול לשאול מפתחי AAA שאני מכיר מה הם הם עשו אישית ועדיין התשובה שהם יתנו לי תהיה תקפה רק למקרה שלהם.

סוני נתנו לנו דרך מאוד טובה לדעת מה זה PS5 נאיטיבי ומה זה PS4. וזה מאוד פשוט בלי להסתבך.

משחק PS5 נאיטיבי יהיה לו לוגו של PS5 בהרצה ויהיה כתוב עליו PS5 בקטן כל פעם שנובא להפעיל אותו בדאשבורד.

משחק PS4 שעובד בBC יהיה עליו את הלוגו השחור ויהיה כתוב עליו PS4 בקטן ליד.

אם TLOU2 למשל קומפל מחדש והוא PS5 נאיטיבי, מה הצורך בגרסת PS5 נאיטיבית שקיימת? מה הצורך בגרסה נאיטיבית לDays gone ? יש לגרסאות האלה שיפורים גרפיים ובביצועים שBC לא נותן.

בכל מקרה כל הויכוח הוא סתם קטנוני בשביל הכייף, כי המטרה שלו היא רק לטעון שגם אתה קנית PS5 בין השאר בשביל BC עם הPS4 נדב זה הכל :-) ניסיתי להראות שיש ערך בטענה של לאסקין שלפחות BC דור אחד אחורה יש בו ערך מסויים לכולם. אבל כשהולכים לקונסולות ישנות יותר נאמר PS3 ומטה, כן אני מסכים איתך שתמיכה לאחור כזו היא לא סיסטם סלר :-) אף אחד בתכלס כמעט לא משתמש בתכונה הזו.

אבל בהשקה של קונסולה חדשה BC של דור אחורה הוא לפעמים 99.9% מהספרייה.

בהשקת הPS5 אפילו לא היה לי משחק PS5 נאיטיבי שיחקתי רק משחקי PS4.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 17:54

גם אם הפס5 לא הייתה תומכת לאחור הייתי קונה פס5, התמיכה לאחור היא רק בונוס. זאת בדיוק הטענה, אני בערך המקרה הכי קיצוני לרצון של BC כי פספסתי את דור הפס4 וגם בשבילי זה לא היה deal breaker. רוב האנשים עם פס5 הם בעלי פס4 לשעבר, רואים את זה בנתוני המכירות הכמעט זהים, סוני מוכרת מכשירים לאותה חבורה של אנשים כבר 15 שנים.

אני גם אזכיר לך שעד 2020 בכלל לא ידענו שהפס5 תתמוך לאחור, רק אחרי שמארק סרני הכריז על זה באמצע השנה גילינו. היה ויכוח גדול האם סוני מסוגלת בכלל לעשות BC או לא עד אותה נקודה. כלומר בבילדאפ לפס5 כולנו שערנו שלא יהיה BC, ועכשיו כולם לוקחים את זה כמובן מאליו.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 18:25

מסכים לגמרי, הסיבה הראשונית לקנות קונסולה היא הקפיצה הגרפית ככה שגם בלי BC היה שווה לקנות אותה.

הN64 הPS1 הן כולן דוגמאות מצוינת לזה שאין בעיה בתכלס לאנשים לבוא דף חלק לדור חדש ושהם בגלל משחקי העתיד ולא בגלל משחק העבר.

הPS5 היתה הצלחה מטאורית גם בלי BC ? לגמרי בדיוק כמו הPS4 לפניו אבל BC מאוד משמעותי בהשקה. הPS2 שלי היה חי ובועט ובשימוש פעיל עד 2010! אז כמו שאתה אומר גם אם היה לנו PS3 תומך לאחור לא היינו צריכים אותו בשביל GOW 2 אבל אם היה לנו PS3 עם BC רוב הסיכויים שהיינו משחקים אותו על הPS3 ומעלים את הPS2 לארון או משהו.

מנסה להגיד לדעתי האישית לפחות BC יכול להיות שמים וארץ בשנים הראשונות של קונסולה.

אין לי איך להוכיח את זה כי זו ספקולציה שטובה כמו כל ספקולציה אחרת אבל לעניות דעתי אם לN64 היתה BC עם הSuper Nintendo ייתכן מאוד שהיינו חיים היום בעולם שנינטנדו היא מובילת השוק. קשה לי לראות את הPS1 מצליח להתמודד עם ספריית משחקים אדירה כזו וקשה לי לראות את הצד ג' נוטש את נינטנדו שרוב המשחקים שלהם זמינים על הN64.

glass manglass manSage
ציטוט מאת InterAl

הבעיה היא שכמעט אין משחקים שנשארו בלעדיים לאקסבוקס 360 אז הBC איבד הרבה מהמשמעות שלו.

אפילו גירס 2 קיבל פורט לPC אמנם לא פורט רשמי מהמפתחים אבל הוא שם למי שיודע איפה לחפש.

המשחקים היחידים שבאמת עושים את הBC משמעותי הם גירס 3 ומשחקי פייבל.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 19:53

יש עוד. נינג'ה גיידן 1-2, קרימזון סקייס, רייר ריפליי, קוד ורוניקה (הגרסה הטובה), לוסט אודיסי, קראקדאון 1-2...

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 20:06
ציטוט מאת glass man

מסכים לגמרי, הסיבה הראשונית לקנות קונסולה היא הקפיצה הגרפית ככה שגם בלי BC היה שווה לקנות אותה.

הN64 הPS1 הן כולן דוגמאות מצוינת לזה שאין בעיה בתכלס לאנשים לבוא דף חלק לדור חדש ושהם בגלל משחקי העתיד ולא בגלל משחק העבר.

הPS5 היתה הצלחה מטאורית גם בלי BC ? לגמרי בדיוק כמו הPS4 לפניו אבל BC מאוד משמעותי בהשקה. הPS2 שלי היה חי ובועט ובשימוש פעיל עד 2010! אז כמו שאתה אומר גם אם היה לנו PS3 תומך לאחור לא היינו צריכים אותו בשביל GOW 2 אבל אם היה לנו PS3 עם BC רוב הסיכויים שהיינו משחקים אותו על הPS3 ומעלים את הPS2 לארון או משהו.

מנסה להגיד לדעתי האישית לפחות BC יכול להיות שמים וארץ בשנים הראשונות של קונסולה.

אין לי איך להוכיח את זה כי זו ספקולציה שטובה כמו כל ספקולציה אחרת אבל לעניות דעתי אם לN64 היתה BC עם הSuper Nintendo ייתכן מאוד שהיינו חיים היום בעולם שנינטנדו היא מובילת השוק. קשה לי לראות את הPS1 מצליח להתמודד עם ספריית משחקים אדירה כזו וקשה לי לראות את הצד ג' נוטש את נינטנדו שרוב המשחקים שלהם זמינים על הN64.

BC זה עניין של QOL, ביחוד במקרה של פלייסטיישן. עד אמצע 2020 אף אחד לא ידע בכלל שהפס5 תתמוך לאחור ועדין היה לה הייפ אדיר. הפס4 כרגע מצליחה מהפס5 והיא לא תמכה לאחור בכלל. הפס3 תמכה לאחור לרגע בשיגור ואז הורידה תמיכה כי הם טענו שאף אחד לא משתמש בזה, וכשהם הורידו BC המכירות של הפס3 דווקא השתפרו (מן הסתם מסיבות אחרות, לא כי הורידו את ה-BC).

וכמובן שגם הסוויצ' שרק סיימה את חייה לפני שנה והיא הקונסולה הכי נמכרת ב-20 שנים האחרונות ולא תמכה לאחור לאף קונסולה, אפילו לא ל-3DS. הם אפילו לא העבירו זכויות על משחקים דיגיטלים ישנים שזמינים על כל הקונסולות שלהם, למשל עותק דיגיטלי של משחק NES קלאסי כמו מריו נמכר לך מחדש בWII, ב-WIIU, ב-3DS ובסוויצ' ואף אחד לא הניד עפעף. אנשים רכשו מחדש בסוויצ' משחקים שהיו להם כבר בWIIU או ב-3DS. כנ"ל עם משחקים כמו SSB שיצאו במקביל בין ה-WII וה-3DS, קנית עותק לאחד, היית צריך לקנות עותק חדש לשני למרות ששניהם היו מחוברים לאותה רשת. ומה עם פוקימון? עד היום אם אתה קונה פוקימון X, הדרך היחידה שלך להשיג את פוקימון Y זה לקנות את המשחק שוב ב-70$, איפה השדרוג ב-10$? זה דומה מאוד לבעית ה-BC.

תמיכה לאחור זה מצויין ואם אפשר לעשות את זה בקלות גם עושים, אבל זה לא באמת פאקטור במכירות. אם למשל הפס הניידת שעכשיו בפיתוח לא תריץ את כל המשחקים של הפס5 כולם יהיו לגמרי סבבה עם זה חוץ מאשר כמה רעשנים באינטרנט. הבן אדם הממוצע קונה משחק, מסיים אותו, וממשיך הלאה. לא משחק כל היום במשחקים בני 15 שנים.

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת DrKeo

בצד אחד של הפה אתה קורא לסוויצ' 1 ניידת שהיא המשך ישיר של ה-3DS, בצד השני של הפה אתה אומר שלא ציפו שהיא תקבל BC ל-3DS?

קראתי לסוויץ׳ 2 המשך ישיר של הסוויץ׳ 1, לא הראשון ל3ds

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 20:15
ציטוט מאת Laskin

קראתי לסוויץ׳ 2 המשך ישיר של הסוויץ׳ 1, לא הראשון ל3ds

קראת לסוויצ' 1 המשך של ה-3DS כי אמרת שהיא מכשיר נייד של נינטנדו והם מוכרים כמו לחמניות. אם הסוויצ' 1 היא מכשיר שהמשיך את ה-3DS, למה היא לא תומכת ב-3DS? אם היא המשך של ה-WIIU, למה היא לא תמכה ב-WIIU (וכתוצאה מזה ה-WII והגיימקיוב כי ה-WIIU תמכה בשניהם)? ולמה לאף אחד לא אכפת?

יש הסטוריה מאוד ארוכה של מכשירים עם תמיכה לאחור ומכשירים בלי תמיכה לאחור והמכשיר בלי התמיכה לאחור מנצח בגדול. זה כמעט אמפירי שאין ל-BC כמעט שום השפעה על מכירות. הפס3 השתפרה במכירות אחרי שהיא הסירה BC, הסוויצ' נצחה את כולם בלי BC, המון קונסולות מצליחות הסטורית היו ללא BC.

אולי הדוגמה הכי בוטא היא הפס4. הרי ה360 והפס3 מכרו בערך אותו דבר, כלומר המירוץ לפס4/X1 היה של כל אחד, מי שהייתה לו הצעה טובה יותר היה מוכר יותר. אם BC כל כך משמעותי, למה כל כך הרבה אנשים עברו מה-360 לפס4, הרי ה-X1 הייתה עם BC והפס4 הייתה ללא. הגיון ההמשכיות שלך אומר שה-X1 הייתה אמורה למכור לפחות כמו ה-360, הרי עם BC כל ההמשכיות הספריה שלהם הייתה ב-X1. אבל משום מה הם החליטו לנטוש ולעבור לפס4. למה? כי BC זה פאקטור קטן כשאתה קונה קונסולה חדשה. אתה קונה קונסולה חדשה בשביל המשחקים שיש עליה, לא בשביל משחקים בני 15 שנים.

אם שנה הבאה אפל תכריז על קונסולה מתחרה לפס6 ולאקסבוקס, ויהיו לה בלעדיים מטורפים, אתה תנטוש את פלייסטיישן תוך שניה, או לכל היותר תדחה את הפס6 ואולי תקנה אותה מתישהו במקביל.

LaskinLaskinElder

הסוויץ׳ היא גם וגם והיא המשך של הWii-U