נדב כפרה מה דילגת על GOW2 בהשקה שלו רק כי היה לך PS3 ? בשנים הראשונות של קונסולה BC זה דווקא חשוב, לא ככה?
מה שיחקת על הPS5 בשנים הראשונות שלה אם לא משחקי BC ? לא זכור לי שחיכית לגרסה דפינטיבית לTLOU2 :-)
כל השקה שאני זוכר שהייתי עליה DAY ONE והיה עליה BC שיחקתי קצת בקונסולה החדשה כדי להתלהב ממנה ומהר מאוד עברתי לשחק עליה BC כי זה מה שהיה.
קונסולות שלא היה להם BC כמו הPS4 הפס4 עמדה אצלי כמו עציץ בבית עד 2016. (למעט איזה מכשף 3 או באטמן פה ושם)
BC לפחות דור אחורה באמת מאסט, לא?
את GOW2 שחקתי על... הפס2 שלי. רוב האנשים לא שחקו GOW2 על הפס3 שלהם כי הפס3 לא תמכה לאחור בפס2 חוץ מאשר כמה מליונים בודדים שקנו את גרסת ההשקה של הפס3, לפני שהיא אבדה את התמיכה לאחור כי סוני אמרו שעל פי הנתונים שלהם אף אחד לא משחק ב-BC.
את כל משחקי הפס4 ששחקתי על הפס5 שחקתי בצורה נייטיבית על הפס5, לא ב-BC (חוץ מאשר TLG שלא סיימתי כי הוא לא משחק טוב לדעתי).
"ספרייה דיגיטלית" חשובה לי יותר כי אני עשיתי את ההחלטה שאני לא רוצה דיסקים יותר. זו הסיבה שכבר 3 מחשבים שרצף אני לא קניתי בכלל כונן. אני מוכן לאבד את הזכות הזו בתמורה לנוחות שלי.
עכשיו יש לי ילדים, שאוהבים לשחק גם במשחקים ישנים, וזה הפך להיות נושא חשוב הרבה יותר.
בנוסף, יש לי מחשב ושם יש לי ספרייה דיגיטלית ואני לא חושב שיש סיבה להתפשר על זה.
לי אף פעם לא הייתה בעייה לאבד "קונסולה בסלון", כי יש לי מחשב בסלון ויהיה לי תמיד מחשב בסלון.
ספריה דיגיטלית וספריה פיזית הם אותו דבר, הראשונה פשוט נוחה יותר. אם שוברים לך תמיכה לאחור בספריה דיגיטלית או בספריה פיזית, זה ליטרלי אותו דבר.
לעניין המשחקים - כן, יכול להיות שבלעדיים מתישהו יישברו אותי. אבל מתי בלעדיים יגיעו? הרי בדור הבא אולי יגיעו בלעדיים שיצאו רק לפס6 ב-2033 בערך. אולי זה יישבור אותי, אולי לא. אולי אמתין איתם דור, אולי יספיק לי מה שיש במחשב, אולי אקנה יד 2 בזול, אולי בגלל שזה יהיה כבר קרוב לPS7 אני כבר אדלג על דור, עשיתי את זה בעבר.
אני באמת חושב שלא לאפשר BC דור אחד קדימה יכול להוביל לחרם אמיתי, היום, זה עניין גדול מאוד.
בימי הPS3 העניין של ספרייה דיגיטלית משלך לא היה כמו היום, לא צריך להתמם...
שוב, מה קשור דיגיטלית. לא לתת לך לשחק בעותק הדיגיטלי של GOW3 על הפס4 או בעותק הפיזי של GOW3 זה בדיוק אותו דבר.
כן, יש לך מחשב בסלון, אתה נמצא בקבוצה של 0.003% מהגיימרים שיש להם מחשב בסלון, אז אני לא בטוח מה אתה צריך פלייסטיישן בכלל. כנראה שיש סיבה, כנראה שזה הבלעדיים.
זה גם אינטרס מובהק של סוני. מה, הם לא ירצו שיהיו עוד סיבות לקנות קונסולה? נניח היה משחק מעולה שאנשים שלא היה להם את הדור הקודם לא שיחקו בו, והחברה שעשתה אותו פשטה רגל או פשוט לא עשתה גירסת נייטיב לדור הבא - הם לא ירצו שהמשחק הזה עדיין יהיה זמין לרכישה? משחק שיצא ב-2027 לא יעבוד על קונסולה שיוצאת ב-2028 או אפילו סוף 2027? נשמע לי הזוי בכלל לתאר משהו כזה היום. פעם זה לא היה הזוי, היום כן. לא יודע למה זה נראה לך כל כך מוזר. זמנים השתנו :)
אה, וכמובן - זה גם ייתן לסוני "תירוץ" לחייב אותי לקנות את גירסת הדור הבא.
"אה, קנית בשנה שעברה? מצטערים, אין גירסת נייטיב - תקנה שוב"
או לכל הפחות "אתה חייב לקנות את השדרוג"
למה לא, בעצם?
אתה חושב שאנשים היו רוכשים סוויץ' 2 באותה כמות אם כל הספרייה שלהם מהסוויץ' הראשונה בכלל לא הייתה עובדת? זה מטורף לדמיין דבר כזה היום.
הסוויצ' 1 אחת הקונסולות הכי מוכרות בהסטוריה, מכרה את רוב הקונסולות אחרי שהפס5 כבר יצאה, כבר היינו ב"עולם הדיגיטלי". בעצם הסוויצ' 1 מכרה כל כך טוב בשנים האחרונות שנינטנדו דחתה את הסוויצ' 2 עד 2025. נינטנדו מוכרת משחקים דיגיטלים כבר שני עשורים, עוד מה-virtual console מהWII. אפס משחקי BC יש על הסוויצ' 1, וזה לא הזיז לאף אחד את הביצה. להגיד שמשהו שונה היום בעולם הדיגיטלי לעומת נניח 2021 כשהסוויצ' 1 מכרה יותר מ-20 מליון קונסולות זה מגוחך. העולם הוא אותו עולם. הפס5 הייתה ב-2021 עם BC, הסוויצ' 1 ללא, והסוויצ' 1 קרעה לה את הצורה.
אין שום נקודת DATA אחת הסטורית שמראה ש-BC מוכר קונסולות. חברות עושות BC כשהן יכולות לעשות את זה בקלות ובזול כי זה מאפשר להן מקור הכנסה נוסף מאנשים שקונים משחקים ישנים יותר, זה הכל. אם הפס5 לא יכלה לתמוך ב-BC, היא הייתה בדיוק באותו מצב שהיא היום. וכמובן שממילא 95% ממה שאתה משחק על הפס5 שהגיע מהפס4 זה בכלל קימפול מחדש של המשחק לפס5 ולא BC.
מציאותית, לכל מי שיש פס5 היה פס4, וכל מי שיקנה פס6 כבר יש לו פס5. השוק שלהם לא גודל, הם מוכרים אותו דבר כבר שנים לאותם אנשים, זאת הסיבה לאובססית GAAS. אם מחר ישבר ה-BC, אנשים פשוט ישמרו את הקונסולה הקודמת וישלפו אותה פעם ב-3 שנים כשהם באמת רוצים לשחק במשחק ישן. לי יש פס5 ופס3 עם תמיכה לאחור, כלומר יש לי גישה לכל משחק פס1 עד פס5, וחוץ מ-TLG לא שחקתי בשנים האחרונות באף משחק BC.