VOXELIM

נושא ה-Xbox הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·23 ביולי 2020

6411 הודעות
LaskinLaskinElder

הסוויץ׳ היא גם וגם והיא המשך של הWii-U

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

הסוויץ׳ היא גם וגם והיא המשך של הWii-U

למה לא של ה-3DS? היא ניידת, ה-3DS ניידת, שחקת על זה יפה מאוד כשרצית להגיד שהיא מכרה ממש טוב בגלל שהיא ניידת של נינטנדו. אבל כשזה לא נוח לטיעון ה-BC היא פתאום בעיקר נייחת כממשיכת הדרך של ה-WIIU?

LaskinLaskinElder

אגב אני לא טוען שזה הפקטור הכי חשוב.

אבל זה כן חשוב לי היום, בקונסולה נייחת, לקבל תמיכה לאחור לפחות דור אחד. כשאני קונה בPSN אני קונה בחנות דיגיטלית ואני מצפה שזה יהיה לי בחנות הזו, אם לא בדיוק כמו בסטים - אז לא מאוד רחוק מזה, מספיק לי דור אחד אחורה וזה כן קו שאני אישית מותח.

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת DrKeo

למה לא של ה-3DS? היא ניידת, ה-3DS ניידת, שחקת על זה יפה מאוד כשרצית להגיד שהיא מכרה ממש טוב בגלל שהיא ניידת של נינטנדו. אבל כשזה לא נוח לטיעון ה-BC היא פתאום בעיקר נייחת כממשיכת הדרך של ה-WIIU?

הWii-u נייחת?

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 20:27
ציטוט מאת Laskin

אגב אני לא טוען שזה הפקטור הכי חשוב.

אבל זה כן חשוב לי היום, בקונסולה נייחת, לקבל תמיכה לאחור לפחות דור אחד. כשאני קונה בPSN אני קונה בחנות דיגיטלית ואני מצפה שזה יהיה לי בחנות הזו, אם לא בדיוק כמו בסטים - אז לא מאוד רחוק מזה, מספיק לי דור אחד אחורה וזה כן קו שאני אישית מותח.

אתה אומר שזה חשוב, אבל זה לא באמת. אם מחר תצא פס6 כשכל משחקי סוני בלעדיים אליה וללא BC, אתה תשים את הפס5 שלך באיזו טלביזיה משנית לילדים ותקנה כמו ילד טוב את הפס6. אין לך שום קו, זה בולשיט, אתה הוצאת אלפי שקלים כדי שיהיה לך עוד קצת פיקסלים במשחקי פס5 פרו, אתה מוכר סיפורים שאם לא היית יכול לשחק ב-GOW הבא עם קרייטוס או GT הבא או TLOU3 אז לא היית קונה את הקונסולה כי היא לא מריצה את הורייזן 2? שמענו.

אתה אוהב בלעדיים של פלייסטיישן, אתה שולח את האישה והילדים לסופ"שים כדי שתוכל לחוות אותם כמו שצריך וחס ושלום שלא יהיה ספויילר, אתה קונה קונסולות פרו באלפי שקלים בשביל עוד קצת רזולוציה... אבל כן, תוותר על כל זה כי אין לך כוח להמשיך להחזיק את הפס5 בבית באיזו טלביזיה משנית. שמענו לאסקין 😁

BC זה לא קו אדום אצל כמעט אף אחד, חוסר ב-BC זה סתם חוסר נוחות. בטח כשאתה מדבר על דור אחד אחורה, ליטרלי יש לך את הקונסולה בבית כרגע, חוסר ב-BC רק אומר שאתה צריך לשמור עליה עוד קצת. באסה, אבל זה לא היה מרתיע אף אחד פה.

ציטוט מאת Laskin

הWii-u נייחת?

הWIIU - לאסקין. לאסקין - הWIIU:

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 20:54

כן, זה חצי ממנה.

היא גם נייחת וגם ניידת. אל תתמם.

ואין לי טלויזיה משנית לזה. יש לי רק אחת בבית, השנייה בחדר שלי, ואני לא מחשיב אותה בכלל לשימושים כאלה כי היא תלויה על הקיר ואין שם מקום לשידה אפילו, בטח שלא קונסולה, ובטח שהילדים לא ישחקו שם כמו שהם לא רואים שם אפילו טלויזיה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 21:45
ציטוט מאת Laskin

כן, זה חצי ממנה.

היא גם נייחת וגם ניידת. אל תתמם.

אתה ברצינות קורא ל-WIIU ניידת? זה דיון רציני עכשיו? ואני זה שמיתמם? אתה מודע לזה שנינטנדו שחררו את הניידת שלהם ליטרלי שנה לפני ה-WIIU, כן?

או שאולי עכשיו נקרא ל-WIIU ניידת, המכשירים האלה של נינטנדו שאמרת שלא משנה מה ימכרו כמו לחמניות חמות, ונשאל אותך למה היא הקונסולה הראשית הכושלת בהסטוריה של נינטנדו?

ציטוט מאת Laskin

ואין לי טלויזיה משנית לזה. יש לי רק אחת בבית, השנייה בחדר שלי, ואני לא מחשיב אותה בכלל לשימושים כאלה כי היא תלויה על הקיר ואין שם מקום לשידה אפילו, בטח שלא קונסולה, ובטח שהילדים לא ישחקו שם כמו שהם לא רואים שם אפילו טלויזיה.

אז מתחת לטלביזיה הראשית, לא באתי לעצב לך את הבית, רק להגיד שאם הפס6 לא תתמוך לאחור והבלעדיים של סוני היו עליה היית קונה אותה יפה יפה אדון "רציתי לשחק את GTA ב-14 פיקסלים יותר אז הוצאתי אלפים על הפס5 פרו!".

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 22:09
ציטוט מאת DrKeo

BC זה עניין של QOL, ביחוד במקרה של פלייסטיישן. עד אמצע 2020 אף אחד לא ידע בכלל שהפס5 תתמוך לאחור ועדין היה לה הייפ אדיר. הפס4 כרגע מצליחה מהפס5 והיא לא תמכה לאחור בכלל. הפס3 תמכה לאחור לרגע בשיגור ואז הורידה תמיכה כי הם טענו שאף אחד לא משתמש בזה, וכשהם הורידו BC המכירות של הפס3 דווקא השתפרו (מן הסתם מסיבות אחרות, לא כי הורידו את ה-BC).

וכמובן שגם הסוויצ' שרק סיימה את חייה לפני שנה והיא הקונסולה הכי נמכרת ב-20 שנים האחרונות ולא תמכה לאחור לאף קונסולה, אפילו לא ל-3DS. הם אפילו לא העבירו זכויות על משחקים דיגיטלים ישנים שזמינים על כל הקונסולות שלהם, למשל עותק דיגיטלי של משחק NES קלאסי כמו מריו נמכר לך מחדש בWII, ב-WIIU, ב-3DS ובסוויצ' ואף אחד לא הניד עפעף. אנשים רכשו מחדש בסוויצ' משחקים שהיו להם כבר בWIIU או ב-3DS. כנ"ל עם משחקים כמו SSB שיצאו במקביל בין ה-WII וה-3DS, קנית עותק לאחד, היית צריך לקנות עותק חדש לשני למרות ששניהם היו מחוברים לאותה רשת. ומה עם פוקימון? עד היום אם אתה קונה פוקימון X, הדרך היחידה שלך להשיג את פוקימון Y זה לקנות את המשחק שוב ב-70$, איפה השדרוג ב-10$? זה דומה מאוד לבעית ה-BC.

תמיכה לאחור זה מצויין ואם אפשר לעשות את זה בקלות גם עושים, אבל זה לא באמת פאקטור במכירות. אם למשל הפס הניידת שעכשיו בפיתוח לא תריץ את כל המשחקים של הפס5 כולם יהיו לגמרי סבבה עם זה חוץ מאשר כמה רעשנים באינטרנט. הבן אדם הממוצע קונה משחק, מסיים אותו, וממשיך הלאה. לא משחק כל היום במשחקים בני 15 שנים.

אני מסכים עם הרבה דברים ממה שאמרת כאן, כי רוב הסיכויים שאם לPS5 לא היה BC עם הPS4 היינו מקבלים תוך גג שנתיים פורטים נאיטיבים

לGOW 2018 וכו' בדיוק כמו שקיבלנו פורטים נאיטיבים לGOW 3 משחקי האנצטרד וכו' לPS4,. המשחקים הטובים של הפס4 היו מגיעים לPS5 גם בלי BC.

עדיין אני תוהה מה היה לי לעשות עם הPS5 אם הייתי קונה אותה ב2020 כשאין עליה פורט נאטיבי של SF5 (היא מעולם לא קיבלה אחד לצערי)

כן, זה קצת סערה בכוס מים כי קפקום כנראה היו מוציאים גג עד 2022 גרסה נאיטיבית אבל עד אז הייתי מבלה את רוב זמני על הPS4 בחוסר ברירה.

הBC הוסיף ערך.

אחד האקסקלוסיבים האחרונים שנותרו לPS4 שלא הגעתי אליהם זה SAKURA WARS להגיד לך שהיה נחרב עלי עולמי? אם הוא לא היה זמין לי על הPS5 ?

ברור שלא, זה כולה משחק מטופש שאתה הולך לדייטינג עם בחורות יפניות :-) אבל זה מאוד נחמד שהוא זמין לי כי נתתי את הPS4 כשקניתי את הPS5

כלומר, זו נקודת יתרון ענקית להתחיל עם BC מהיום הראשון. זה נכון שהסוויץ לא היתה צריכה את זה אבל אנשים גם הגיבו בהבנה כי אנשים ידעו שזה לא ריאלי לצפות שמכשיר עם מסך יחיד כמו הסוויץ יוכל לתמוך במכשיר כמו ה3DS עם שני מסכים ו3D אם ה3DS היה מכשיר סטנדרטי עם מסך אחד אני חושב שזה Given שנינטנדו היתה נותנת לסוויץ BC איתו. אני מתכוון ה3DS הוא המכשיר היחיד בהיסטוריה שכל סדרת DQ נמצאת עליו לא היה דבר כזה עד אז ומאז, לא רואה מצב שנינטנדו לא היתה רוצה את זה על הסוויץ. :-) נכון, הוא היה מצליח גם בלי זה, אבל זה היה WOW של נקודת פתיחה.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 22:32

לאסקין אתה לא יכול להוציא את הWII U מהבית ולשחק רק על הגיימפאד אז איך היא ניידת? :-)

הקונספט של ניידת זה שאפשר לשחק מחוץ לבית. (אפשר גם בבית והרוב בתכלס משחקים בתוך הבית אבל זה הקונספט)

אני מתכוון לא היית לוקח את כל הUnit של הWII U לנסיעות כמו שאתה עושה עם הסוויץ 2 אני די בטוח בזה :-)

ציטוט מאת InterAl

יש עוד. נינג'ה גיידן 1-2, קרימזון סקייס, רייר ריפליי, קוד ורוניקה (הגרסה הטובה), לוסט אודיסי, קראקדאון 1-2...

רק לוודא שהבנתי את הטיעון אינטר. אתה אשכרה אומר שיצירת מופת ספרותית ספר מהמם כמו האודיסאה לא שרד כי עברו 2700 שנה מאז, אבל משחק שהוא זבל מהלך, עם ממוצע של 78 בMC כמו לוסט אודסי איכשהו כן שרד את מבחן הזמן?

אם לא היית קיים היה צריך להמציא אותך אינטר אף פעם לא הכרתי מישהו כמוך. :-)

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 26 ביולי 2026 בשעה 22:42
ציטוט מאת glass man

אני מסכים עם הרבה דברים ממה שאמרת כאן, כי רוב הסיכויים שאם לPS5 לא היה BC עם הPS4 היינו מקבלים תוך גג שנתיים פורטים נאיטיבים

לGOW 2018 וכו' בדיוק כמו שקיבלנו פורטים נאיטיבים לGOW 3 משחקי האנצטרד וכו' לPS4,. המשחקים הטובים של הפס4 היו מגיעים לPS5 גם בלי BC.

עדיין אני תוהה מה היה לי לעשות עם הPS5 אם הייתי קונה אותה ב2020 כשאין עליה פורט נאטיבי של SF5 (היא מעולם לא קיבלה אחד לצערי)

כן, זה קצת סערה בכוס מים כי קפקום כנראה היו מוציאים גג עד 2022 גרסה נאיטיבית אבל עד אז הייתי מבלה את רוב זמני על הPS4 בחוסר ברירה.

הBC הוסיף ערך.

אחד האקסקלוסיבים האחרונים שנותרו לPS4 שלא הגעתי אליהם זה SAKURA WARS להגיד לך שהיה נחרב עלי עולמי? אם הוא לא היה זמין לי על הPS5 ?

ברור שלא, זה כולה משחק מטופש שאתה הולך לדייטינג עם בחורות יפניות :-) אבל זה מאוד נחמד שהוא זמין לי כי נתתי את הPS4 כשקניתי את הPS5

כלומר, זו נקודת יתרון ענקית להתחיל עם BC מהיום הראשון. זה נכון שהסוויץ לא היתה צריכה את זה אבל אנשים גם הגיבו בהבנה כי אנשים ידעו שזה לא ריאלי לצפות שמכשיר עם מסך יחיד כמו הסוויץ יוכל לתמוך במכשיר כמו ה3DS עם שני מסכים ו3D אם ה3DS היה מכשיר סטנדרטי עם מסך אחד אני חושב שזה Given שנינטנדו היתה נותנת לסוויץ BC איתו. אני מתכוון ה3DS הוא המכשיר היחיד בהיסטוריה שכל סדרת DQ נמצאת עליו לא היה דבר כזה עד אז ומאז, לא רואה מצב שנינטנדו לא היתה רוצה את זה על הסוויץ. :-) נכון, הוא היה מצליח גם בלי זה, אבל זה היה WOW של נקודת פתיחה.

אני מסכים שאם אין לך משחקים לקונסולה החדשה, BC זה מצויין, ביחוד אם יש שדרוגים למשחקי BC. אבל זה לא בונה או הורס קונסולות כמו מחיר, בלעדיים, וכו׳.

בסופו של יום קונסולה מסויימת מנצחת או מפסידה בגלל פרמטרים אחרים וזו הסיבה שיש כל כך הרבה דוגמאות שמפריכות את החשיבות של BC כמו הפס4, הפס3 או הסוויצ׳.

ואגב, אם לא היה לפס5 BC מן הסתם היית רואה הרבה יותר פורטים משודרגים. ביחוד שלעשות פורט מהפס4 לפס5 זה כמעט אך ורק קימפול מחדש, עבודה סופר פשוטה. בניגוד ללמשל GOW3 שציינת שכנראה דרש לא מעט עבודה וזה לא סתם קימפול מחדש.

כל מה שאני טוען הוא שBC הוא בשום צורה לא deal breaker או נקודה חשובה ברכישת קונסולה. וזה נפרד לגמרי מזה שאני חושב שBC זה מאוד מגניב והוא פיצ׳ר QOL מצויין. אם הפס5 הייתה עם BC לפס3 לא הייתי צריך להחזיק פס3.

glass manglass manSage

מסכים לגמרי. אותה ארכיטקטורה והרבה מהמשחקים כמו GOW 2018 וTLOU2 ספיידרמן וכו' תוכננו לעבוד על היום הראשון עם הPS4 PRO שהיה חזק יותר מהפס4 הבסיסי אז זה כלום עבודה לעשות פורט לPS5.

אני מסכים עם זה שבתכלס יש הרבה יותר משקל למה שסוני היתה מציעה בדור הנוכחי במיוחד מול מייקרוסופט. אם היינו רואים שמייקרוסופט מציעה בדור הנוכחי הרבה יותר ממה שסוני מציעה אז שום BC לא היה משאיר אותנו אצל סוני.

זה גם לא עזר הרבה למייקרוסופט בדור האקסבוקס וואן שהיה לה BC טוב משמעותית מזה של סוני (זה לא קשה, לסוני לא היה BC בכלל)

הנקודה שלי היא רק שזה מוסיף המון ערך בתחילת החיים אבל מסכים לגמרי שזה לא מה שיכריע גורלות לכאן או לכאן.

אני חושב למשל על הPS2. כאילו איזה דיל מטורף הוא היה.גם 4103 משחקים BC של הפס1 על היום הראשון, גם DVD במחיר נמוך ממחיר של DVD

בשוק וגם היורשת של הקונסולה הפייבוריטית. אז כאילו ברור שאני מסכים, שגם בלי ה4103 משחקים האלה הוא היה להיט, הוא נתן "ערך" מכל כיוון

כל ה"ערך" שקאז אוהב לקשקש עליו היה בPS2 בערמות, אבל שאתה מוסיף את הBC זה פשוט, איך משהו יכל לנצח אותו?

זה אותו דבר עם הקו של הגיימבוי, איך מנצחים מכשיר שיש לו BC עם משחקי פוקימון? איך למשהו היה יכול להיות סיכוי :-) כן, הוא היה מנצח גם בלי אבל BC גורם לקונסולה פשוט להראות דיל כל כך משתלם.

LaskinLaskinElder

ה-Wii-U היא קונסולה היברידית.

היא ביצוע כושל מאוד, גם כנייחת ועוד יותר כניידת, אבל היא היברידית. נסיון לשלב טאבלט למשחקים עם קונסולה שמחוברת לטלויזיה.

לגבי החדר שלי - אין שום אופציה כזו, הטלויזיה ממש מעל הרגליים שלי במיטה, אם היא נופלת אני ו/או אשתי שוברים את הרגליים, ובגלל החרדה הקיומית הזו חיברתי אותה לקיר עם ברגים שיכולים להחזיק 200 קילו…