VOXELIM

נושא ה-Xbox הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·23 ביולי 2020

6427 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

דין ימי הפס3 שונה מדין הפס6, הסטנדרטים השתנו וספרייה דיגיטלית היא משהו שחשוב לי מאוד היום, בסטים כמו בפלייסטיישן, אין הרבה הבדל, גם אם יש קצת ואני מוכן במקרים חריגים לעשות הנחות, כמו למשל במקום ״לתמיד״ - למשך דור אחד אחורה לפחות. זה נראה לי מאוד מאוד הגיוני.

דווקא הראת שבמחשב לא משנה לך איפה אתה קונה את המשחק, אם זה אפיק או החנות של אקסבוקס, חנויות שמי יודע אם יהיו קיימות עוד 10 שנים. אם ספריה דיגיטלית הייתה כל כך חשובה, היית קונה בסטים.

ציטוט מאת Laskin

אם אין תמיכה לאחור לפחות אוכל לקנות רק גירסה אחת במקום 2 גרסאות של אותו משחק, אם ארצה לשחק בו כשאעבור דור. זה הההדל, מה לא ברור? נניח אני קונה את אינטרגלקטיק בסוף 2027 וארצה לעבור לפס6 ולשחק אותו עליו, בלי שדרוגים אפילו - אם זה לא יתאפשר לי בלי להוסיף כסף זו תהיה שערוריה מבחינתי. הזייה מוחלטת. וכן - יכול להיות דיל ברייקר ברמה כזו שאולי אעדיף לוותר על פס6 ואת המשחקים הבלעדיים הגדולים שלו אשחק על הפס7. כן כן. למה זה כל כך מופרך שלסקין, ״הממתין הגדול״ - ימתין דור אחד בדיוק כפי שאתה עשית עם הפס4? האם אתה מודה שאתה ממתין גדול ממני? :)

מאוד ברור לי מה היתרונות של "BC" מול "לא BC", לא צריך להיות גאון גדול. הנקודה שלי היא שזה לא משנה מספיק לאנשים. וגם אתה סתם מדבר ובשביל GOW ונוטידוג היית קונה כל קונסולה של סוני לא משנה אם יש BC או אין.

LaskinLaskinElder

בטח שמשנה לי במחשב, אני למשל לא אקנה בחנות של EA או יוביסופט. אם המשחק מחייב את הלאנצ׳ר אני אחת לחמש שנים מוריד, אבל שאר החנויות - אין לי ספק שיישארו עוד שנים רבות מאוד, כל אחת והיתרון שלה, חלקן מחיר, חלקן מה שהן נותנות למפתחת/מפיצה, חלקן ענייני DRM. זה שחשוב לי לבנות ספריה לא אומר שחייבת להיות רק אחת כזו.

אני לא סתם מדבר. יש לי קווים ואני יודע לעמוד על עקרונות. אמרתי כבר שאם זה יגיע עם תירוץ מספיק טוב או עם יתרונות מהותיים אני יכול להתגמש, אבל במקרה של הפס6, לפי המפרט המדובר - אני ממש לא אתפשר על להשאיר את האפשרות לשחק במשחקים של הפס5 שרכשתי. אין מצב.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 28 ביולי 2026 בשעה 20:29

קשה לדבר על משחקים לא מוכרזים, אז בו נקח מצב היפותטי עם משחקים שהוכרזו.

אינטרגלקטיק ו-GOW:L נדחים ל-2028 ומוכרז שהם יוצאים בלעדית לפס6. השנים הראשונות של הפס6 מתחילות להיות ברורות, TLOU3, GT8 והורייזן 3, אסטרו בוט חדש, והמשחק התגנבות של קוג'ימה, סאקר פאנצ' עושים IP חדש וגם יוצא ספיידרמן 3 וראצ'ט חדש. כולם בלעדיים לפס6, ככה נראות ה-3 שנים הראשונות של הקונסולה.

אבל אבוי, הפס6 לא תומכת לאחור כי מארק סרני שכח לשים BC, אופסי. כל המשחקים שציינתי יוצאים רק לפס6, לא לפס5, אין BC.

תקנה את הפס6? או שתוותר כי אין BC?

בנוגע לחנויות הדיגיטליות במחשב, אין שום דבר שמבטיח לך שאפיק יהיו בביזנס של חנויות דיגיטליות עוד 10 שנים. אם מחר פורטנייט קורס, אפיק מאוד בקלות יכולה לצאת מהביזנס הזה וכל המשחקים שרכשת באפיק ילכו לעזאזל.

זה הרבה יותר גרוע מקונסולה בלי BC, כי אם הפס5 לא הייתה תומכת ב-BC לפחות הפס4 שלך יכלה להמשיך לשחק במשחקים. אבל אם אפיק סוגרת את החנות, אבדת את כל המשחקים לעד.