VOXELIM

משחקי 2026

נוצר ע"י DrKeo·15 בינואר 2025

512 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin

אגב גם המשחק פוקימון הזה שלהם שהבאת הוא עם פוטנציאל להיות מגה להיט. החבר׳ה האלה פסיכים על כל הראש.

LaskinLaskinElder

כן, כל הכבוד להם… המניה של pearl abyss ממה שאני רואה עלתה כבר מאה אחוז בשנה האחרונה ואני מנחש שיעלו עוד הרבה

DrKeoDrKeoSite Admin

נראה ממש מעניין.
https://www.youtube.com/watch?v=V7bsAkJbXCI

ומשחקי הכס עשה ילד עם RE4.
https://www.youtube.com/watch?v=vtAAOLXSlQw

LaskinLaskinElder

https://www.youtube.com/watch?v=fc51terNNNw

היו הרבה משחקי אינדי לאחרונה שנראים מגניב, אבל זה נראה מקורי במיוחד
לא נראה הכי מלוטש אבל הביצוע סביר פלוס ובא לי לתמוך רק בגלל הקונספט

DrKeoDrKeoSite Admin

מזכיר קצת שלבים מסויימים במריו אודסי.

DrKeoDrKeoSite Admin

כל מה שאני רואה בטוויטר ביממה האחרונה זה ירידות קשות על מדבר הארגמן. ראיתי גם פוסט של ג׳ייסון שרייר שקורע אותו לחתיכות, למרות שהוא שחק רק כמה שעות. איך הוא הפך ממלך לעבד תוך 24 שעות.

DrKeoDrKeoSite Admin

DF בדקו את מדבר הארגמן בקונסולות בסיס והמצב הוא כמו שחשבנו. המעבד לא מצליח להחזיק 60 ולא בקטנה, בערים הוא רץ בבערך 45fps וגם נמוך מזה ו-VRR אולי מנקה חלק הגמגומים אבל לא מספיק והמשחק פשוט לא רץ חלק (אני משער שאין שם פיצוי פריימים?). ג׳ון אומר שזה גם ה-GPU, לא רק המעבד כמו במקרה של הפרו. או במילים אחרות, עוד משחק שהיה אמור להיות 30fps אבל הרגיש את הלחץ לשים מצב 60 לא מתפקד. המבאס במשחקים הללו הוא שהם יכלו לכוון גבוה יותר, אם ממילא אפשר לשחק אותם רק ב-30fps אז למה המצב 30fps רץ מאחורי הקלעים באיזה 40fps+? יכלו לאזן אותו הרבה יותר טוב כמשחק 30 בלבד עם גרפיקה מרשימה יותר ואפילו LOD טוב יותר בזכות המרווח שיש ב-cpu.

הדור הזה כזה שכונה, במקום לעשות משחקי קונסולה שמכוונים למפרט מסויים וסוחטים ממנו את המיץ כמו בכל דור אחר, עושים פורט למשחק PC וזורקים פנימה איזה הגדרות שיוצא כדי לנסות לעשות אלף מצבי ביצועים שונים. באמת שהקונסולות אבדו את הכיוון בדור הזה.

מה שכן, יש בו מצב 40 יחסית יציב חוץ מאשר בערים.

HypnoHypnoInactive

זה מה שהם עשו. המשחק רץ בהגדרות גרפיות גבוהות יותר במצב 30.

https://www.digitalfoundry.net/news/2026/03/crimson-desert-first-thoughts-on-the-base-ps5-version

ל PS5 פרו יש שיפורי CPU זניחים עד לא מורגשים בהשוואה לפס5. אז כל העניין של 'תשמרו את ה 60FPS לקונסולות פרו' לא תקף.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת "Hypno"

זה מה שהם עשו. המשחק רץ בהגדרות גרפיות גבוהות יותר במצב 30.

https://www.digitalfoundry.net/news/2026/03/crimson-desert-first-thoughts-on-the-base-ps5-version

לכל משחק שיש מצב 30 ומצב 60 יש הגדרות גבוהות יותר במצב 30, אבל נהלנו את השיחה הזאת אלף פעם ב-6 שנים האחרונות ואתה אמור לדעת כבר יותר טוב מזה, גדרות גבוהות יותר זה לא לכוון גבוה יותר, זה להזיז סליידר. אם אתה מכוון ל-30fps יש לך תקציב CPU כפול (או כמעט כפול להתחשב בזה שה-CPU לא מצליח להחזיק 60) ותקציב GPU כפול וברגע שהתקציב שלך כפול מראש, בזמן שאתה מתכנן את הפרוייקט, הצוות יכול להשתמש בטכניקות שונות שהוא לא יכול כשהתקציב הוא חצי.

זאת הסיבה שמשחקי קרוס ג׳ן נראים לרוב כמו משחקי דור קודם אפילו כשמעלים את הסליידרים שלהם עד הסוף בדור הבא, יש גבול להבדל הגרפי שאתה יכול לעשות בלי ליצור טכנולוגיה יעודית בכדי לנצל את האקסטרה כוח.

ציטוט מאת "Hypno"

ל PS5 פרו יש שיפורי CPU זניחים עד לא מורגשים בהשוואה לפס5. אז כל העניין של 'תשמרו את ה 60FPS לקונסולות פרו' לא תקף.

מה? באמת? לא ידעתי את זה, תודה על המידע קאז, ממש פתחת את עיניי. בכלל לא ניהלנו 93753 דיונים בנושא בפורום אז מזל שהארת את העיניים.

ה-CPU בפרו יכול לתת בוסט של 10% על גבי המקסימום של הפס5 הרגילה. במשחקים כבדים כמו מדבר הארגמן הפס5 לא יכולה להריץ את ה-CPU במהירות המקסימלית כי היא מחלקת את התקציב כוח בין ה-CPU ל-GPU, כלומר במשחקים תובעניים ה-CPU רץ לאט יותר מ-3.5 ולכן ההפרש בין המעבד בפרו למעבד בבסיסית במדבר הארגמן הוא כנראה משמעותית יותר גבוה מ-10% וכנראה גם עולה על 20%. וכמו שראינו בפרו המשחק לא מחזיק 60 בערים, מה שאמר לנו מראש שהפס5 הבסיסית בבעיה אפילו יותר גדולה.

LaskinLaskinElder

המשחק הזה פותח קודם כל ובראש ובראשונה למחשב. הקונסולות באו אחר כך, כך שלא ניסו לכוון ל-60 בקונסולות וזה החזיק אותו לאחור או משהו כזה. זה לא משחק של סוני שמגיע בבלעדיות בהשקה לפס5 ואז היה ניתן לטעון משהו כזה. המשחק סופר מתקדם מהמון בחינות טכניות ועושה כמה דברים שלא נראו גם במחשב. הם שמו 3 מצבים בקונסולות, ואם כבר מצב ה-60 היה צריך יותר עבודה ושנמוכים, ״איזונים״ כפי שכתבת. וכן - ייתכן והיה אפשר גם לוותר עליו בכלל, אבל זו לא ההחלטה הגרועה היחידה שעשו במשחק הזה 😃

DrKeoDrKeoSite Admin

זה נכון שספציפית במשחק הזה הקונסולות הן after thought, אבל רואים את אותם סמממנים כשמסתכלים על הדרישות מינימום של המשחק (1060GTX למען השם) ועל איזה כרטיס מסך יכול להריץ אותו ב4K טבעי ב-60fps.

בכל מקרה ההערה שלי היא כללית לדור, משחקים שמכוונים ל-30 יש את הפוטנציאל להיות מרשימים הרבה יותר. וזאת גם הסיבה שכולנו משערים ש-GTA6 הוא 30fps, לא? הרי אם יכלת סתם לשחק בכמה סליידרים וזהו, למה ש-GTA6 לא יהיה 60 בקונסולות? כלומר, אולי הוא כן, אבל הסיבה שרובנו חושבים שהוא 30 היא שברור לכולנו שיש גבול לכל סליידר ו-GTA6 נראה פאקינג מעולה עם מאות מערכות סימולציה מתחת למכסה מנוע.

LaskinLaskinElder

אני מבין אבל באמת הפעם לא מדובר ב״עוד מקרה של-״, זה משחק עם מנוע סופר יעיל וקשה לבוא אליהם בתלונות שהם לא הביאו משהו מרשים יותר ״כי מצב 60 בקונסולות״. הם עשו את המשחק הכי מרשים שהם היו מסוגלים לעשות ומבחינה טכנית במדובר בהצלחה אדירה.

DrKeoDrKeoSite Admin

הם עשו משחק סופר מרשים, ובו בזמן להתחשב בזה שהוא רץ על 1060GTX הם יכלו לעשות משהו מרשים יותר. סתם לדוגמה, וירטואליזציה של גאומטריה כמו ננייט (שקיים כבר בהרבה מנועים, למשל AC החדש) וכך לפתור את בעיית הpopin הדי קשה שיש במשחק.

אני יכול להגיד אותו דבר על RE9. אפילו שהמשחק רץ כבר בדור הקודם ב-60 כך שהם כן דבקו ב-fps מהדור הקודם והוא סופר מרשים, נראה שמעבד לא מנוצל כמעט בכלל להתחשב בזה שיש בפרו מצב 120 נעול. כלומר אפילו אם מישהו הציג תוצר ממש מרשים, תאר לך מה הוא היה אם הם היו מכוונים ל-30. כלומר, קונסולה עתיקה ב-450$ שהייתה עוד בזמנה מיושנת למדי, אפשר להתקדם הלאה חברים. לצערנו זה כנראה יקרה רק כשהפס6 תצא.