הסוג-של בטא פתוחה של מרתון הגיע לכמעט 150 אלף בסטים. לא יודע כמה זה מרשים או לא, בטח הרוב משחקים בקונסולה בכלל.
מאוד מעניין לראות אם המשחק הזה יצליח לשמור על כמות שחקנים מכובדת אחרי שיצא.
מישהו פה מתכנן לשחק בו בסופ״ש?
נוצר ע"י DrKeo·15 בינואר 2025
הסוג-של בטא פתוחה של מרתון הגיע לכמעט 150 אלף בסטים. לא יודע כמה זה מרשים או לא, בטח הרוב משחקים בקונסולה בכלל.
מאוד מעניין לראות אם המשחק הזה יצליח לשמור על כמות שחקנים מכובדת אחרי שיצא.
מישהו פה מתכנן לשחק בו בסופ״ש?
Highguard נסגר שבוע הבא.
https://x.com/PlayHighguard/status/2028923492125819287
"קרן״, המשחק 😃
https://www.youtube.com/watch?v=sx4K9wUuLVY
זה נראה ממש מגניב. מצב טוב שאקנה אותו.
ומעניין אם יהיה להם ביצים לעשות גם משחק על הRiots הרציניים באמת שעושות אוכלוסיות…. אחרות
זה משחק הומוריסטי שצוחק על נשים לבנות שמבוסס על MEME, אין מצב בעולם שיש להם ביצים לעשות משהו על תנועת BLM וכו׳.
ברור שאין להם ביצים… אבל אפשר רק לדמיין את התגובות למשחק כזה
קאפקום מקדימים את השחרור של פרגמטה בשבוע, מה-24 ל-17 באפריל.
SLAY THE SPIRE 2 עבר את ה-520 אלף שחקנים במקביל אתמול בסטים.
נתון מטורף, מדובר במשחק ה-19 בכל הזמנים במונחים האלה הקודם הגיע ל-430 אלף בשיא שלו.
כל הכבוד להם.
מוכרח לציין שבאופן אישי אני לא הכי נהנתי ממנו (שיחקתי בגיימפאס כשהיה שם), ואני דווקא אוהב משחקים אחרים בסגנון.
לא הקליק לי.
זה דווקא המשחק שהכי תפס אותי בזאנר, בטח לפי שעות המשחק בסטים, ולמעשה היה הראשון ששיחקתי שגרם לי אחר כך לנסות עוד כל מיני רוג-לייק דק בילדרס דומים.
יש לי כבר כמה שעות טובות בשני, בחסות המלחמה כמובן, והוא בינתיים פשוט מצויין. עדיין לא הגעתי ל"דמויות" החדשות, אז כרגע זה רק עוד תוכן ואויבים לדקים שכבר הכרתי מהקודם, אבל אני נהנה מכל רגע.
ברמת התוכן והEA שלו - מרגיש כמעט לגמרי כמו גרסאת 1.0. הדבר היחיד ששמים לב אליו זה שחלק מהאומנות על מעט קלפים היא גרסה ראשונית ופשוטה, פלייסהולדר, ועדיין לא האומנות הסופית שתהיה עליהם.
הם אומרים שהם יעשו בעיקר באלאנס בפאצ'ים הקרובים, ואני לא באמת יודע, אולי יהיה עוד ועוד תוכן שיתווסף וכרגע חסר. אבל מבחינת האם כדאי לשחק כבר בEA (למי שאהב את הראשון) - לחלוטין. הוא מרגיש כרגע כמו משחק שלם, גם אם נופתע ויתווסף עוד תוכן.
''סיימתי'' את הראשון פעם (ממש ממש ממש מזמן) במחשב, ואז קניתי אותו לטלפון כששיעמם לי. משום מה, למרות שהוא כאילו די מושלם לטלפון, הוא לא זרם לי שם ולא הצלחתי ''להתקדם'' בו כמו שצריך שוב
קאפקום היא חברה ממש מעניינת כי תמיד הם עושים משחק RE ממש מחורבן, אז משנים כיוון באמצע ובסוף יוצא להם משחק נהדר. אני לא יודע איך זה כמעט תמיד קורה. זה קרה עם RE2, זה קרה עם קוד ורוניקה, זה קרה עם RE4, זה קרה עם RE8 ומסתבר שזה קרה גם עם RE9. הוא היה אמור להיות CO OP אקשן, והנה קצת מהגיימפליי המקורי שלו:
https://x.com/REBiohazardNews/status/2030424818235895822
איכשהו במקום לקבל עוד RE6 מחורבן, קבלנו משחק RE ממש טוב.
SLAY THE SPIRE 2 עבר את ה-520 אלף שחקנים במקביל אתמול בסטים.
נתון מטורף, מדובר במשחק ה-19 בכל הזמנים במונחים האלה הקודם הגיע ל-430 אלף בשיא שלו.
כל הכבוד להם.
מוכרח לציין שבאופן אישי אני לא הכי נהנתי ממנו (שיחקתי בגיימפאס כשהיה שם), ואני דווקא אוהב משחקים אחרים בסגנון.
לא הקליק לי.
השיא הסופי של המשחק הוא 574,638.
אבל לא משנה, אין ביקורות 'מקצועיות'. לך תדע אם המשחק שווה את זה או שהם פשוט עשו המשך cash-in. המשחק חי על המחיר המוזל, על ניצול השוק הסיני ועל הוספת קו-אופ - עוד friendslop בשביל חסרי החיים בסטים.
תביעה משפטית - המשחק.
https://www.youtube.com/watch?v=tK2hEntK-bQ
הצלחה גדולה בביקורות ל-2 משחקים שלא מעניינים אותי בעליל - פוקימון הזה שמזכיר קצת ANIMAL CROSSING עם טוויסטים משלו, וגם MONSTER HUNTER STORIES 3.
שניהם סביב הממוצע 88.
אמ;לק
הם ממשיכים לעשות לRE9 פאצ׳ים, בקרוב מצב תמונה, במאי יגיע mini-game חדש למשחק והם כרגע עובדים על הרחבה עלילתית בתשלום.
https://x.com/re_games/status/2031325052268921100
https://www.youtube.com/watch?v=3uUIBUoJhk8
https://www.youtube.com/watch?v=3uUIBUoJhk8
זה מרשים בצורה מגוחכת…
אני חושב שרק מנוע Decima בדור הקודם הצליח להפתיע ככה עם מה שניתן לעשות בחומרה חלשה יחסית. מזל שהמשחק יוצא מספיק זמן לפני GTA6 כדי לשמור על הכתר של מנוע חדש שמפוצץ אותנו איזה חצי שנה 😃
מה שהם עושים עם מים זה במיוחד מרשים אבל גם התאורה והעשן… החסרון היחיד שעדיין PSSR לא מספיק אפוי, וזה עוד על הפרו, והניתוח לא כלל גירסה עם PSSR2. מניח שיהיה הרבה פחות מרשים על קונסולות הבסיס, ועדיין - איזה כיף לקבל משהו כל כך מרשים ומקיף שהוא לא עם כל החרא שאנחנו רגילים שמגיע עם UE5.
אה, והכל עוד ב-60 פריימים, רוב מוחלט של הזמן. היעילות של המנוע מציבה אותו בעיניי מעל מה שהורייזון הציג בזמנו. כמובן שאני מדבר על עולם פתוח ולא משווה למשחקים כמו TLOU2 או GOW עם מנועים משלהם.
וכן, אין פה את הליטוש של משחק AAA ברמה הכי גבוהה שיש, אבל יש פה כל כך הרבה דברים שונים ומשונים שזה מפצה. זה חתיכת סאנדבוקס מטורף.
מרענן מאוד. כן ירבו.
המשחק הזה הוא ליטרלי ההפך מהורייזן. הורייזן זה מעטפת יפה על העולם הכי לא אנטרקטיבי ושטחי ששחקתי מזה שנים, מדובר במשחק פס2 במעטפת של גרפיקה של הפס4. כל המשחק קירות בלתי נראים, אי אפשר לעלות על כלום אלה אם זה מסומן מראש לטיפוס ואילוי לא מסוגלת לעשות אנטרקציה עם כלום. אפילו אם מניפים את הנשק על חפץ או כד בעיר שום דבר לא קורה. באיזה משחק אי אפשר לשבור כדים, מה נסגר?
מדבר הארגמן הוא אינטרקטיביות בחזקת עשר, ההגדרה ההפוכה מהורייזן. אם הייתי צריך לדמיין משחק שהוא ההפך הגמור של הורייזן, זה המשחק הזה.
אגב, הם אמרו שבפרו הם משתמשים במצב OC של ה-CPU, מה שגורם לי לחשוד שבקונסולה הבסיסית המשחק יפול מ-60 בגלל מגבלות CPU.
הורייזון בזמנו הביא רמת פירוט מטורפת לעולם פתוח, שבאופן אישי פיצץ לי את המח (וגם לDF ואחרים).
המנוע דסימה היה גם אז בקטע של ״סוף סוף מנוע חדש מאוד מרשים״.
ברור שהיו לו מגבלות וחוסר אינטראקטיביות, אבל מבחינה ויזואלית היא הפציץ.
המנוע הזה (בלאק ספייס?) מביא גם וגם, ובעולם של 99% אנריל 5 זה מחזיר אותי לאותם ימים של ״סוף סוף…״
הורייזון בזמנו הביא רמת פירוט מטורפת לעולם פתוח, שבאופן אישי פיצץ לי את המח (וגם לDF ואחרים).
המנוע דסימה היה גם אז בקטע של ״סוף סוף מנוע חדש מאוד מרשים״.
ברור שהיו לו מגבלות וחוסר אינטראקטיביות, אבל מבחינה ויזואלית היא הפציץ.
המנוע הזה (בלאק ספייס?) מביא גם וגם, ובעולם של 99% אנריל 5 זה מחזיר אותי לאותם ימים של ״סוף סוף…״
העובדה שהורייזן משחק ממש יפה ויזואלית לא סותר את מה שאמרתי. המשחק הזה כל כך הרבה יותר מרשים מהורייזן בזמנו כי הוא לא רק עטיפה יפה, בליבה שלו הוא ההפך הגמור מהורייזן. הכל הריס, הכל אנטרקטיבי, אפשר להגיע לכל מקום ולעשות כל דבר. הורייזן הוא ההפך מזה, אולי הוא גם משחק מאוד יפה, אבל שם הדמיון נגמר. הוא אחד המשחקים הכי פחות אנטרקטיבים של דור הפס4. הוא יותר גרוע ממשחק מסדרון, הוא חלל מת.
הוא הרבה דברים, אבל ממש לא ״חלל מת״… העולם הרגיש מאוד חי, גם אם לא היה ניתן להרוס דברים או להזיז אותם. ואני מסכים - מדבר הארגמן מרשים יותר בגלל כל אלו. אני רק אומר מתי הייתה הפעם האחרונה שמנוע חדש הגיע ״משום מקום״ עם עולם פתוח והרשים אותי ככה. טוב, אולי RDR2 היה האחרון, אבל מרוקסטאר אני לא יכול לומר ״משום מקום״ 😃
אתה לא יכול לגעת בשום דבר, להגיע לשום מקום, לטפס על שום דבר שהוא לא אבנים זוהרות ששמו לך במיוחד, להרוס שום דבר, להשתמש בשום דבר או להשפיע על שום דבר... אבל המשחק לא חלל ריק?
ואגב, גם הוריזן לא הגיע משום מקום. כלומר, אולי גרילה לא עשו עולמות פתוחים לפני (למרות שיש בshadowfall כמה אזורים גדולים) אבל הם כן היו מהחברות המובילות בתעשיה שעשו את המשחק הפס3 הכי יפה של הדור ואז את כותר השיגור הכי מרשים על הפס4. לא בדיוק משום מקום, הם היו סופר מבוססים פשוט עברו לIP חדש.
מדבר הארגמן קצת מרגיש לי כמו הוויצ׳ר 3 של הדור הזה. משחק עולם פתוח ממדינה לא צפויה שלא ממש עושה משחקי מיינסטרים באותו זמן שממשיך סדרה שהמערב לא ממש בקטע שלה עדין, נוחת פתאום משום מקום וכל התעשיה עומדת דום. זה ממש מרגיש לי הרגע וויצ׳ר 3 שלהם.
לא חושב שזו אותה סיטואציה. הוויצ'ר, בוודאי המשחק השני, היה מאוד מוערך ומכר יפה עוד לפני שהוויצ'ר 3 התפוצץ. הוא במקרה יצא באחת השנים הכי חזקות בהיסטוריה של התעשייה אז הוא לא גרף המון פרסי goty או משהו כזה, אבל הוא לגמרי היה בשיחה, למרות שהיה בלעדי ל pc באותה תקופה. לצורך העניין הוא היה הרבה יותר על הרדאר שלי מדארק סולס שיצא באותה שנה.
לא חושב שזו אותה סיטואציה. הוויצ'ר, בוודאי המשחק השני, היה מאוד מוערך ומכר יפה עוד לפני שהוויצ'ר 3 התפוצץ. הוא במקרה יצא באחת השנים הכי חזקות בהיסטוריה של התעשייה אז הוא לא גרף המון פרסי goty או משהו כזה, אבל הוא לגמרי היה בשיחה, למרות שהיה בלעדי ל pc באותה תקופה. לצורך העניין הוא היה הרבה יותר על הרדאר שלי מדארק סולס שיצא באותה שנה.
גם כולם מכירים את black desert, פשוט אף אחד לא טורח לשחק בו. הוא היה בלעדי שנים למחשב, והאמת שהוא משחק הרבה יותר פופולארי מהוויצ׳ר 2, בסדר גודל (40 מליון שחקנים, רובם מאסיה אני משער?).
לא שאני טוען שהמקרה הוא ממש 1:1, אבל יש פה משהו שממש מזכיר לי אותו. מפתחת ממדינה שעושה משחקי וידאו אבל לא בדיוק ידועה ב-AAA, מפתחת שבייסיקלי עושה רק משחקי PC, שמשרתת נישה מאוד ספציפית לאורך שנים ואפילו אם אנשים מכירים את השם הם לא באמת שחקו בסדרה. ואז פתאום הם יוצאים עם entry חדש בפרנצ׳ייז שהוא קפיצה אדירה מכל מה שהם עשו בעבר, לראשונה גם על הקונסולות, במנוע משלהם שדוחף את הדור קדימה ופתאום כל התעשיה על הרגליים האחוריות והמיינסטרים שם לב בגדול. משהו בזה ממש משדר לי ״רגע וויצ׳ר 3״.
אבל אולי זה רק אני 😃
זה שמרגיש כאילו crimson desert הולך לחדור במערב ולהיות הצלחה ענקית (ובתקווה גם משחק טוב) אני מסכים, אבל זה בא על גבי משחק שאני לפחות בקושי מכיר.. גם יש לו ציונים של 7 נמוך, ואני לא זוכר שהוא אף פעם היה משהו שאנשים כמונו מדברים עליו. אבל יכול להיות שאתה צודק ויש ל black desert יותר אימפקט במערב ממה שאני חושב ואני פשוט לא מודע לזה כי MMO לא מעניין אותי. מצד שני אם אשכרה יש לו 40 מיליון שחקנים, זה קצת שם בפרופורציה על בכלל מהי החשיבות של לפרוץ במערב..
אבל בכל אופן הנקודה שלי היא בעיקר שהוויצ'ר 2 היה משחק לג'יט, זה לא שהכירו אותו רק בגבולות פולין או משהו כזה. כשהם חשפו את הטריילר של הוויצ'ר 3 אנשים במערב כבר הכירו את הפרנצ'ייז, הוא היה בשיח מיינסטרים של התעשייה יחד עם המשחקים הטובים ביותר, מיליונים שיחקו בו והיו מושקעים בסיפור ובעולם, ולסידי רד כבר היה שם של מפתחת איכותית.
להבדיל הדבר הכי בולט מבחינתי ברזומה של המפתחת של crimson desert זה שהם אחראים לטריילר של המשחק פוקימון הפסיכוטי ההוא -
https://www.youtube.com/watch?v=LNXamzH_TQk
אגב גם המשחק פוקימון הזה שלהם שהבאת הוא עם פוטנציאל להיות מגה להיט. החבר׳ה האלה פסיכים על כל הראש.