Pragmata פשוט מצוין. יש לו Pacing מעולה, וזה דבר שמאוד לא פשוט to nail down עבורי. ממליץ בחום( אחרי בערך 4 וחצי שעות)
במה אתם משחקים?
נוצר ע"י DrKeo·09 באפריל 2013
זהו, סיימתי את RE7 וגם את ההרחבה החינמית של Not a hero, פשוט משחק מעולה, ממש נהנתי מהעלילה ומהאווירה, עכשיו לRE8. חבל שלא נותנים את ההרחבה של Zoe בGamepass.
הבנתי ש-9 אפילו יותר מלחיץ מ-7 בקטעים של Grace, נגיע גם לשם.
זהו, סיימתי את RE7 וגם את ההרחבה החינמית של Not a hero, פשוט משחק מעולה, ממש נהנתי מהעלילה ומהאווירה, עכשיו לRE8. חבל שלא נותנים את ההרחבה של Zoe בGamepass.
הבנתי ש-9 אפילו יותר מלחיץ מ-7 בקטעים של Grace, נגיע גם לשם.
מעניין מה תחשוב על 8. לדעתי הוא יותר טוב מ-7, אבל יש ל-7 קסם כי הוא הפך את RE על הראש.
שיחקתי קצת, ממש כמה דקות, מדהים שזה אותו RE Engine, המשחק נראה מעולה ואפילו תומך בWide screen, כבר מהקטע שיצאתי מהבקתה הראשונה וראיתי את הכפר הבנתי שאני לא בערכי ההפקה של RE 7 לטובה :).
שיחקתי קצת, ממש כמה דקות, מדהים שזה אותו RE Engine, המשחק נראה מעולה ואפילו תומך בWide screen, כבר מהקטע שיצאתי מהבקטה הראשונה וראיתי את הכפר הבנתי שאני לא בערכי ההפקה של RE 7 לטובה :).
כן, יש שם ערכי הפקה הרבה יותר גבוהים. גם יותר אזורים, יותר "אחוזות", יותר בוסים., יותר אוייבים... כאילו RE7 היה הניסוי ו-RE8 היה ההוצאה לפועל.
כן, זה בערך האבולוציה של 2 אל מול 4 ואיך שהוא שוב המשחק הגדול יותר הוא באירופה.
כן, זה בערך האבולוציה של 2 אל מול 4 ואיך שהוא שוב המשחק הגדול יותר הוא באירופה.
כן, יש קצת הרגשת "RE7 הוא RE1" ו-"RE8 הוא RE4", רק דלתא קצת יותר קטנה כי לא מדובר באיזו מהפכה ענקית כמו ש-4 היה מול 1, יותר אבולוציה.
השלב האחרון הוא RE9. חצי עם אשלי הוא RE7/8 וחצי עם לאון הוא RE4/5. רק שהשלבים של אשלי הרבה יותר טובים מ-RE7/8 והשלבים של לאון ממש מרגישים כמו האבולוציה המודרנית של RE4 עם מהלכים חדשים, אוייבים חדשים, הרבה יותר אנטרקטיביות עם השלב וחפצים וכו'. וכמובן כל זה עטוף בגרפיקה באמת יפה, מהיפות של הדור הנוכחי.
כשתריץ את RE9 והסצנת מעבר של הפתיח תגמר ותגיע לשניה הראשונה של הגיימפליי כנראה שישתרבב לך "ואו" מהפה, זה באמת רגע "MGS2 סנייק על הגשר של ברוקלין". בטח אם יש לך את הכוח סוס להריץ path tracing.
8 פשוט מדהים, אני כרגע כנראה יחסית מתקדם בcastle dimitrescu ואני כל כך נהנה, זה פשוט RE4, לא מבין איך 9 יכל להתעלות על זה. הם גם כל כך דאגו לשחקני הפיסי ב-8 לעומת 7, תמיכה מובנית למקלדת ועכבר, תמיכה בWide screen כשקאפקום רוצה היא יכולה.
LaskinElderUltra wide!!!
לא הייתי משחק עם עכבר, זה הופך את המשחק לקל מדי. הוא מעוצב סביב שלט.
LaskinElderציטוט מאת Death_1198 פשוט מדהים, אני כרגע כנראה יחסית מתקדם בcastle dimitrescu ואני כל כך נהנה, זה פשוט RE4, לא מבין איך 9 יכל להתעלות על זה. הם גם כל כך דאגו לשחקני הפיסי ב-8 לעומת 7, תמיכה מובנית למקלדת ועכבר, תמיכה בWide screen כשקאפקום רוצה היא יכולה.
אני מסכים, התקדמתי בו די הרבה והגעתי לקטע שהיה מאוד מפחיד אבל בקטע טוב, ועוד קטע שממש הזכיר לי את RE4. גם לי קשה לראות את 9 מתעלה עליו בעיקר כי הקטעים עם הבחורה נראים לי פחות מהנים, ואני מרוצה מהאקשן שיש לי פה.
מה שכן, הפתיע אותי משהו בסיפור, ואני לא חושב שכדאי שתקרא את זה עדיין death זה רק למי שסיים את הטירה שכתבת שאתה נמצא בה:
הייתי בטוח שהגברת הגבוהה היא ה-בוסית של המשחק, ושייקח לי כמעט את כל המשחק עד שאהרוג אותה. כל הטריילרים התרכזו בחלק הזה ואמנם ידעתי שיש גם קטעים מחוץ לטירה אבל ממש לא ציפיתי שהיא תהיה הבוס הראשון. ממש מגניב והפתיע אותי מאוד. כבר הרגתי עוד 2 בוסים אחריה אבל שכחתי לכתוב על העניין הזה.
גם לי קשה לראות את 9 מתעלה עליו בעיקר כי הקטעים עם הבחורה נראים לי פחות מהנים, ואני מרוצה מהאקשן שיש לי פה.
אני חושב שזה די יונברסלי ש-9 טוב יותר. גרייס פחות אקשנית מהקטעים הכי אקשנים של RE8, אבל כשמשחקים את לאון המשחק הרבה יותר אקשני מ-8.
LaskinElderתלוי את מי שואלים... ראיתי דיעות לכאן ולכאן.
מי שפחות נהנה מתחושת ה"לחץ" ויותר ממתין לאקשן טוען שיש יותר מדי קטעי לחץ שכאלה ושהם ארוכים יותר ממה שיש ב-8, אז הם מעדיפים את 8, ומי שיותר נהנה מזה מעדיף את 9.
למשל עבורי, שאני פחות נהנה מזה, בסשן האחרון היה לי שוב איזה קטע מלחיץ מאוד, אבל הוא גם היה קצר מאוד, יחסית, אז אהבתי את זה. אם זה היה נמשך עוד חצי שעה ככה - זה היה יותר מדי כדי שאחשיב את זה "כיף" :)
תלוי את מי שואלים... ראיתי דיעות לכאן ולכאן.
מי שפחות נהנה מתחושת ה"לחץ" ויותר ממתין לאקשן טוען שיש יותר מדי קטעי לחץ שכאלה ושהם ארוכים יותר ממה שיש ב-8, אז הם מעדיפים את 8, ומי שיותר נהנה מזה מעדיף את 9.
למשל עבורי, שאני פחות נהנה מזה, בסשן האחרון היה לי שוב איזה קטע מלחיץ מאוד, אבל הוא גם היה קצר מאוד, יחסית, אז אהבתי את זה. אם זה היה נמשך עוד חצי שעה ככה - זה היה יותר מדי כדי שאחשיב את זה "כיף" :)
הקטעים עם גרייס מזכירים את הטירה של דמיטרסקו, או אחת מהאחוזות הקלאסיות כמו ב-RE1 או תחנת המשטרה ב-RE2. מי שלא אוהב את זה כנראה לא ממש אוהב את RE כי זה היה תמיד הלב של הסדרה. 9 עושה את זה ממש טוב, ה"אחוזות" שלו פשוט מצויינות, ובגלל שהוא כל כך יפה ויזואלית ממש כיף לחקור כל פינה. RE7 היה קצת יותר מדי "רדנק בביצה" ולכן לא הרגיש RE מספיק. אני רגיל להתקע עם מפלצות באחוזה של עושר וקלאס אירופאי, לא בבית מתפרק בלואוזיאנה עם רדנקים ששוכבים עם הבת דודה שלהם. ו-RE8 קצת יותר מדי אירופאי, כמו RE4. ב-RE9 חוזרים להרגשת הבניין מתחילת המאה ה-20 עם ארכיטקטורה מוטרפת שהייתה במשחקי RE שקדמו ל-4. וגם אפשר לטעון שמכל המשחקים הוא דווקא המשך ישיר ל-2, שזה מלהיב למדי אחרי 18 שנים.
וכן, לפעמים הקטעים עם גרייס יכולים להיות ארוכים, ביחוד האחוזה הגדולה ביותר שאפשר לבלות בה שעות לפני שמגיעים לליאון. אבל לא כל הזמן נמצאים בלחץ עם גרייס, כשמשחקים עם גרייס זה מזכיר את RE7 או 8, יש קטעים של לחץ, יש קטעים שיש לך מספיק תחמושת ואתה יורה לכל כיוון, ויש קטעים שאין לך כדור על התחת ואתה מתחמק מהמפלצות כדי לשרוד. אבל כשמגיעים לליאון זה RE4 על סטרואידים, הרבה יותר מודרני, האבולוציה הטבעית של RE4 לדור הנוכחי. וגם כשמשחקים איתו לפעמים מגיעים למצב שלא רואים את גרייס הרבה זמן, כך שלא משנה איזה סגנון אתה אוהב יותר, תקבל המון ממנו ב-9.
LaskinElderאני לא מסכים ש"מי שלא אוהב את זה כנראה לא אוהב RE", כי RE של פעם, לפחות עבורי - היה משעשע כזה, גם בקטעים המפחידים, שיותר נבנו על JUMP SCARES מאז "לחץ". היום תחושת הלחץ הרבה יותר גדולה, נמתחת על פני זמן רב יותר, וזו חוויה מעט שונה. אולי זה נכון גם לרימייק של 3.
מאז RE4, והרבה מאוד מהמעריצים של הסדרה נכנסו לה מאז RE4 - יש הרבה יותר דגש על אקשן, לפחות עד RE7 ששוב שינה את הנוסחה.
בקיצור, לאו דווקא כל מי שאוהב את הסדרה יעדיף את 9 על 8, זה מאוד תלוי כמה אתה נהנה מתחושת הלחץ.
אני לא מסכים ש"מי שלא אוהב את זה כנראה לא אוהב RE", כי RE של פעם, לפחות עבורי - היה משעשע כזה, גם בקטעים המפחידים, שיותר נבנו על JUMP SCARES מאז "לחץ". היום תחושת הלחץ הרבה יותר גדולה, נמתחת על פני זמן רב יותר, וזו חוויה מעט שונה. אולי זה נכון גם לרימייק של 3.
מאז RE4, והרבה מאוד מהמעריצים של הסדרה נכנסו לה מאז RE4 - יש הרבה יותר דגש על אקשן, לפחות עד RE7 ששוב שינה את הנוסחה.
בקיצור, לאו דווקא כל מי שאוהב את הסדרה יעדיף את 9 על 8, זה מאוד תלוי כמה אתה נהנה מתחושת הלחץ.
אני לא חושב שיש ב-9 יותר לחץ מ-8, הוא פשוט בנוי אחרת. 9 מאוד מאוזן מבחינת הפייסינג שלו, רגעי הלחץ הם כמעט אך ורק עם גרייס וגם כשאתה משחק את גרייס מן הסתם 90% מהזמן אתה לא באמת בלחץ. זה לא שנמסיס רודף אחריך 5 שעות ברצף. ב-9 הלחץ הוא יותר בשליטתך ממשחקי RE קודמים, יש למר X למניהם טרטוריות ואתה בוחר איך ומתי להכנס לטרטוריה של אותו מר X.
LaskinElderהבנתי… מעניין מה אחשוב עליו כשאשחק בו.
בינתיים - 8 הוא האהוב עליי בסדרה.
לא שיחקתי ברימייקים של אף אחד מהם, אני לא מתלהב לשחק ברימייקים של משחקים כאלה, אולי אם הייתי משחק היייתי חושב אחרת…
יש מצב שאחרי שאסיים את 8 ארוץ עליו שוב בVR, הבנתי שהמודים עבור זה ממש לא רעים ולא נופלים בהרבה מגירסת הPSVR. אבל נראה אם יהיה לי כח לזה, ואם באמת עד אז לא יהיה מבצע טוב על 9 או על יוטיי.
נראה מה תחשבו עליו כשתגיע אליו. אתם משחקים כל כך הרבה משחקי RE ברצף שאני לא יודע איך אין לכם עייפות RE.
LaskinElderאיך הרבה? בעשור האחרון שיחקתי רק ב-7 ו-8.
את 7 סיימתי לפני איזה 5 שנים ורק שיחקתי שוב בשעה האחרונה שלו לפני שהתחלתי את 8.
דודי עשה עכשיו את 7 ו-8 ברצף ואחריהם אני משער את 9. אתה עושה את 8 ואז רוצה לעשות את 8 שוב ב-VR ואז את 9. מעייף 😬
למען האמת עשיתי את הרימייק של 2, 3 ו-4 ברצף לפני שנה וחצי.
ועכשיו את 7, 8 ואני תוהה אם להמשיך ל-9 מיד בסיום.
אין דבר כזה יותר מידי RE. אבל מדגדג לי להתחיל את Kingdom come deliverance 2 שהגיע לGP. או סתם קצת Cyberpunk כי סיימתי אותו על הפלייסטישן 5 ובא לי לראות אותו עם Ray tracing בפיסי.
LaskinElderאתה מתכוון path tracing?
Path tracing זאת צורה של RT אז אפשר לסלוח 😬
LaskinElderזה היה יותר כמו שאלה, האם הוא יכול להריץ עם PT במחשב שלו. בפס5 יש כבר RT, בגלל זה שאלתי.
אני זוכר שיש לדודי מפלצת, איזה 4090 או 5080 או משהו כזה.
לדעתי כל אחד עם 3070 ומעלה יכול להריץ עם PT, אפילו אנשים עם 4060, תלוי ברזולוציה שהם מכוונים אליה. אני שחקתי את RE9 עם PT ב-4K עם 4080RTX ב100FPS+ (עם DLSS ויצור פריימים).
LaskinElderכן, לא יודע אם 3070 יכול להחזיק את CP עם PT בהגדרות מקסימליות בקצב נורמלי, אבל 4070 כן… הFG חשוב כאן
המשחק נראה אחרת לגמרי על המחשב, אתה תהנה דודי. תשחק ישר את ההרחבה אם סיימת את המשחק ולא שיחקת בהרחבה. היא ממש מעולה. אם זה אפשרי להעלות את השמירה שלך איכשהו… אם לא - תחפש ותוריד איזה קובץ שמירה או אם ממש עושה לך את זה להשקיע עד הסוף - אז תשחק דמות אחרת לגמרי. אני שיחקתי 2 ריצות שונות לגמרי (אחת לא סיימתי אבל הגעתי די רחוק) עם דמות עם רקע אחר ובילד שונה לגמרי וזו באמת חוויה ממש שונה.