VOXELIM

במה אתם משחקים?

נוצר ע"י DrKeo·09 באפריל 2013

10802 הודעות
LaskinLaskinElder

כן, לא יודע אם 3070 יכול להחזיק את CP עם PT בהגדרות מקסימליות בקצב נורמלי, אבל 4070 כן… הFG חשוב כאן

המשחק נראה אחרת לגמרי על המחשב, אתה תהנה דודי. תשחק ישר את ההרחבה אם סיימת את המשחק ולא שיחקת בהרחבה. היא ממש מעולה. אם זה אפשרי להעלות את השמירה שלך איכשהו… אם לא - תחפש ותוריד איזה קובץ שמירה או אם ממש עושה לך את זה להשקיע עד הסוף - אז תשחק דמות אחרת לגמרי. אני שיחקתי 2 ריצות שונות לגמרי (אחת לא סיימתי אבל הגעתי די רחוק) עם דמות עם רקע אחר ובילד שונה לגמרי וזו באמת חוויה ממש שונה.

Death_119Death_119Veteran

יש לי 4080, אני מניח שהוא יחזיק PT במשחק המדובר. הRT בקונסולה מביך, וזה ממש כנראה פוגע בחוויה בCP, למרות שמאוד, מאוד נהנתי מהמשחק וסיימתי אותו והשקעתי בערך 120 שעות בריצה הראשונה, באמת המשחק הכי טוב של CD Project לטעמי.

LaskinLaskinElder

אה, בטח. אתה הולך לקבל חוויה כל כך הרבה יותר טובה. שים הכל על מקסימום ותכוון לרזולוציה מעט יותר נמוכה ותוכל לשחק ב-120 די בוודאות.

המשחק כל כך בנוי לPT.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Death_119

יש לי 4080, אני מניח שהוא יחזיק PT במשחק המדובר. הRT בקונסולה מביך, וזה ממש כנראה פוגע בחוויה בCP, למרות שמאוד, מאוד נהנתי מהמשחק וסיימתי אותו והשקעתי בערך 120 שעות בריצה הראשונה, באמת המשחק הכי טוב של CD Project לטעמי.

כן, ברור שיחזיק. החוויה של 4080, 4090, 5080 ו-5090 היום מאוד דומה חוץ מהיכולת של סדרה 5000 ליצר כל כך הרבה פריימים שכל משחק יכול להגיע ל200FPS אם רק רוצים.

ShiTDemoNShiTDemoNWarrior

סיימתי את watch dogs. אני חושב שהאינטרנט מלא אכזבות ממנו אבל היה לי כיף. לא אגיד שזה מאסטרפיס אבל הוא בהחלט גורם לי לרצות לשחק גם במשחק הבא. בדרך יש את bad blood

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 30 באפריל 2026 בשעה 10:38

אני חושב שאני לקראת הסוף בRE8. מוצא את עצמי חוזר למצוא דברים סודיים...

זה מדהים כמה המשחק הזה מזכיר את RE4.

לא כל כך מבין את ההחלטה שלא לעשות STASH לאחסן בו דברים מיותרים או מיותרים-זמנית.

זה הרי היה ב-7. כנראה כחלק מההומאז' שלהם ל-4.

לא ביג דיל, פשוט מעיק לפעמים.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 01 במאי 2026 בשעה 12:10

אני שעתיים לתוך סטרוס, אני אכתוב רשמים אחר כך (זה ריטרנל 2) אבל יש בו פיצ׳ר אחד שאני מפנטז עליו עשורים וסופסוף משחק ישם אותו. כשנכנסים לחדר חדש ונניח יש בו 3 דלתות, על כל דלת יהיה במפה דגל. אם הדגל על דלת שממשיכה את המסלול הראשי הוא יהיה בזהב, ואם הדלת מובילה לאזור צדדי הוא יהיה בלבן.

למשחק כמן סארוס שבו אתה רוצה לחקור כל פינה זה כל כך אדיר. אתה נכנס לחדר, סוגר פינה על הדגלים הלבנים ורק אז ממשיך לדגל זהב. ביחוד שהשלבים הם רנדומאלים.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 01 במאי 2026 בשעה 14:01

סארוס פשוט מצויין, הוא לא כמעט ריטרנל 2, הוא ממש ריטרנל 2. שליטה זהה, העולם נראה כמו ביומס חדשים של ריטרנל, הסגנון בימוי, סאונד, אוירה... הכל. כמעט כמו סדרת אנתולוגיה שבה כל פרק הוא סיפור חדש לגמרי עם דמויות חדשות, אבל הסדרה אותה סדרה.

המשחק פחות בודד מריטרנל, יש לך בסיס אם ובו כמה דמויות. כל פעם שמתים חוזרים לשם ואוסף דמויות שונות יופיע עם דיאלוגים חדשים. אני משער שזה סוג של פרס על המוות, וזה נחמד לספוג שתי דקות של lore לפני הריצה הבאה. החבר'ה גם מתקשרים איתך בקשר, וכמו בריטרנל מוצאים לוגי אודיו (הפעם של דמויות מרובות) ולוגים כתובים כך שבכל ריצה חווים גם עלילה.

בצד של הגיימפליי יש יותר auto aim מבריטרנל, אבל בגלל שרוב הקרב מבוסס על תנועה בזירת, תזמון ושימוש נכון ביכולות העובדה שיש auto aim משמעותי לא גורעת, צריך הרבה סקיל לנצח בקרב. למרות שאני אציין שבנתיים המשחק קל לי מריטרנל. רוב האלמנטי גיימפליי של ריטרנל חוזרים כולל ה-active reload, מכניקה שגירס המציא ב-2006 ואני לא בטוח למה לא כולם גנבו ממנו כי היא מעולה. והמכניקת מגן החדשה מאוד מגניבה, היא האלמנט הראשון מתוך שלושה שחוויתי כרגע שנועדו לעשות את השחקן יותר חזק מריטרנל. אש אוייב שפוגעת במגן טוענת את מד היכולת המיוחדת (האלמנט השני שעושה אותך יותר עוצמתי), וכתוצאה מזה אתה נמשך פנימה לתוך קבוצת האוייבים בזמן קרב, ולהתחשב בכמה חזקה מכת הmelee במשחק זה שינה את הסגנון משחק שלי.

יש שימוש מסיבי ביכולות של הדואל סנס. הרטט והטריגרים קבלו טיפול מהמפתחים בכל דבר אפשרי; צעדים, טיפות גשם, טקסט דרמטי שמופיע על המסך, סאונדים חזקים (הם עושים כמו סוג של בס ברטט עדין בשלט), ליטרלי כל דבר במשחק עושה משהו בדואל סנס. והם אפילו משתמשים בה לגיימפליי. למשל הטריגר השמאלי נתקע באמצע הדרך, אם מחזיקים אותו עד התקיעה זה מכניס אותך בין כוונות כמו ברוב השוטרים, אבל ברגע שחוצים את הנקודה הקשה הוא מכניס אותך למצב שימוש בכוח המיוחד.
המשחק meta הוא האלמנט השלישי שעושה אותך יותר עוצמתי. בריטרנל היו לך 10 סלוטים של ארטיפקטים שמוצאים בשלב שמחזקים אותך, ובמקביל הדמות עלתה בדרגה. ברגע שמתים כל האלמנטים הללו התאפסו וזה נכון גם לסארוס, שני האלמנטים נמצאים בו ובדיוק כמו ריטרנל הם מתאפסים. החלק החדש ב-meta שכן ממשיך איתך הוא ה"כסף" שאתה אוסף בשלב שממשיך איתך לבסיס אחרי המוות, שם אפשר לבזבז אותו על עץ skills פסיבים שנשארים איתך לעד (אקסטרה X חיים, אקסטרה X כוח וכו'). בנוסף נראה שאפשר לפתוח חריצים נוספים של ארטיפקטים, כך שאם בריטרנל (וכשמתחילים את סארוס) יש לך 10 מקומות לארטיפקטים, יש לי כרגע 10 מקומות נוספים נעולים שכנראה נפתחים עם הזמן.

האמת שזה ממש מעניין שלא הוסר שום דבר מריטרנל, וכל האלמנטים שמקלים על המשחק הם תוספות. כלומר בתאוריה שחקן יכול לא להשתמש במגן וביכולת המיוחדת ולא לקנות שדרוגים, ואז הוא משחק בול את ריטרנל. מעניין אם יש גביע ללשחק ככה.

אני גם אציין את הגרפיקה, היא די סטנדרטית ל-UE5 (שזה שדרוג מריטרנל שרץ על UE4) אבל יש להאוסמארק מערכת חלקיקים משלהם והיא פשוט מטורפת. הם משתמשים בה בכל מקום, בצורה מסיבית משמעותית מריטרנל, והיא ממש מרשימה. בנתיים אני נהנה ממנו ממש, זה ריטרנל 2, וזה נהדר.

אה, ותאמינו או לא, כשמכבים את המשחק ואז מדליקים אותו מחדש אשכרה ממשיכים מהנקודה שעצרתם. אני יודע, מדהים.

StickStickSage
נערך לאחרונה: 02 במאי 2026 בשעה 14:14

נשמע מעולה! רכשתי אותו כבר, אבל אני בינתיים רוצה לסיים את GOY לפני שאגיע אליו. בקושי היה לי זמן לשחק בשבועיים האחרונים אז לא התקדמתי יותר מדי, ואני יודע שאם אתחיל עכשיו את סארוס אז יקרה לי בדיוק מה שקרה לי עם GOT ופשוט לא אחזור למשחק לעולם. אני נהנה ממנו מספיק כדי שארצה לסיים אותו קודם. אבל כן, סארוס בהחלט מדגדג לי אז נראה אם אצליח להחזיק.

DrKeoDrKeoSite Admin

סארוס טוב מדי, כמו ריטרנל, אתה לא תחזור ל-GOY לעולם 😁

LaskinLaskinElder

סיימתי את RE8, אהבתי את הסיפור גם כן, גורם לסיפור של RE7 לא הרבה פחות סתמי.

עכשיו יש מצב mercenaries שאני לא יודע אם מספיק אכפת לי ממנו (מישהו פה שיחק בו? שווה?) וגם יש לי מסתבר איזה סיפור של דמות אחרת, לא אכתוב בגלל ספוילרים, אז התחלתי אותו והוא חביב. הכל אותם איזורים עם שינויים כאלה ואחרים אבל הגעתי בדיוק לקטע אימה ממש קצר, באותו איזור שהיה במשחק הרגיל… היה שם קטע אחד מצוין ממש שכבר היה שווה את הזמן של ההרחבה הזו.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

סיימתי את RE8, אהבתי את הסיפור גם כן, גורם לסיפור של RE7 לא הרבה פחות סתמי.

עכשיו יש מצב mercenaries שאני לא יודע אם מספיק אכפת לי ממנו (מישהו פה שיחק בו? שווה?) וגם יש לי מסתבר איזה סיפור של דמות אחרת, לא אכתוב בגלל ספוילרים, אז התחלתי אותו והוא חביב. הכל אותם איזורים עם שינויים כאלה ואחרים אבל הגעתי בדיוק לקטע אימה ממש קצר, באותו איזור שהיה במשחק הרגיל… היה שם קטע אחד מצוין ממש שכבר היה שווה את הזמן של ההרחבה הזו.

מרסנריז חמוד, בזבזתי בו 3-4 שעות. אבל אם אתה כבר ברצף של RE, בקרוב מגיע מרסנריז של 9 אז אולי עדיף לשמור את האנרגיה שלך אליו.

לגבי ה-DLC, הוא מאוד חמוד. ממחזר אזורים, אבל יש לו ערכי הפקה לא רעים. נהנתי ממנו.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 02 במאי 2026 בשעה 20:00

טוב, נראה אם יתחשק לי אחרי הDLC… הסיבה היחידה היא שראיתי שזה יכול לפתוח נשקים חדשים ואני קצת רוצה עדיין לנסות להתעסק עם יודים ולעשות ״ריצת כיף״ בVR, אבל נראה אם יהיה לי כח גם לזה.

אני עדיין לא אכנס לRE9, אני אעשה הפסקה מRE לפני.

הילד בינתיים משחק בספיידרמן 2, יש שם מלא אופציות נגישות ורמה קלה במיוחד שעושות אותו ממש כיף לילדים. אחרי שסיים לבדו את אסטרו בוט, מריו גלקסי 1+2 ושני משחקים של ג׳וזף פארס הוא כבר רשמית גיימר לכל דבר ועניין. עושה את אבא גאה.

הוא ממש עף על ספיידרמן 2. דילגתי על הראשון כי השני הרבה יותר מהנה והעלילה לא עד כדי כך משנה לו.

נראה לי שאני כבר בחצי השני של המשחק.

אני כרגע באזור השלישי.

החלק בHouse benevineto היה כל כך מלחיץ, למשחק נכון לכרגע יש פשוט Pacing מעולה. הם פשוט עשו העתק הדבק של RE 4, גם ברמת הExploration עם הסביבות הSemi פתוחות, גם בצייד של התכשיטים לצד אוצרות ובעלי חיים (מאוד מזכיר את הTasks של 4), אפילו האגם קצת מזכיר.

InterAlInterAlVeteran

לא מסכים בכלל שהוא העתק הדבק של 4. 8 הרבה יותר אווירתי וחקירתי. 4 הוא אקשן כמעט ללא הפסקה וכמות האויבים שאתה צריך להרוג שם גדולה פי כמה מ-8.

LaskinLaskinElder

זה לדעתי היה החלק הכי מלחיץ במשחק…

אין ספק שהPacing קצת מאבד את זה והמשחק הופך להיות יותר ויותר אקשן בשלב מסוים, עם חלק אחרון ממש קצת יותר מדי אקשן אולי, אבל זה עדיין לדעתי הRE הכי טוב בינתיים.

אם כי ביחס לתקופה בו יצא - 4 *הרבה* יותר טוב, זה בטוח.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 02 במאי 2026 בשעה 22:11

יש שלב בו RE8 מדרדר לאקשן נטו ואני חושב שכשהוא עושה את זה הוא פחות טוב מ-4. ה-RE4 הכי טוב מאז 4 הוא החלקים של ליאון ב-RE9.

וכמובן שאני לא חושב שאפשר להשוות בכלל את 8 ל-4 אם מדברים ביחס לתקופה. 4 ב-2004 היה מהפכה טוטאלית בתעשיה. לא רק שהוא היה משחק מוטרף לגמרי ברמת האיכות שלו, המצלמת "מעבר לכתף" שינתה את התעשיה עד היום. אנשים לא חשבו שאפשר לעשות שוטר גוף שלישי טוב עד 4, לא הייתה נוטידוג בלי RE4.

ציטוט מאת InterAl

לא מסכים בכלל שהוא העתק הדבק של 4. 8 הרבה יותר אווירתי וחקירתי. 4 הוא אקשן כמעט ללא הפסקה וכמות האויבים שאתה צריך להרוג שם גדולה פי כמה מ-8.

4 לא פחות חקירתי, יש לך אזורים שלמים כמו האגם או הטירה של רומרו (חושב שככה קראו לו) שהם Exploration אחד גדול, אין ב-4 Hub מרכזי כמו הVillage שאתה פותח עוד ועוד קצת כל פעם וחוזר איליו, אבל יש המון מה לחקור.

אני בהחלט מסכים ש-8 יותר מגוון בPacing אבל הם מאוד, מאוד דומים לאורך מרבית המשחק. גם 4 זה לא אקשן אין סופי, יש שיאים כמו האי בסוף ויש בהחלט Chapters יותר רגועים. כן, אין משהו שמקביל לBenevineto, אבל זה ממש קטע קצר ב-8, לאורך רובו יש אוייב כמעט מעבר לכל פינה. הם גם מחדשים אותם בVillage כל פעם שעוד חלקים נפתחים.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 02 במאי 2026 בשעה 22:29

גם באגם ובטירה של re4 יש אויבים על ימין ועל שמאל.

ב-re4 יש סה״כ 1350 אויבים. ב-re8 יש סה״כ 423 אויבים שמתוכם 78 הם בסוף וכדי לא לספיילר לך לא אגיד למה ואיך, אבל אני לא ממש מחשיב אותם כחלק מהותי מהמשחק. אז בוא נגיד סביב ה-350 אויבים פרופר ב-re8. זה הבדל של כמעט פי 4.

re4 הוא shooting gallery. שמונה הרבה יותר קרוב למשחקים המסורתיים בהשוואה.

מקורות:

https://www.reddit.com/r/residentevil/comments/19fi7sd/total_enemy_count_in_resident_evil_village/

https://www.reddit.com/r/residentevil/comments/1ab7wwx/total_enemy_count_in_resident_evil_4_og_and_remake/

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 02 במאי 2026 בשעה 22:39

RE4 ארוך פי 2 מ-RE8 אז זה קצת מנרמל אותו. אבל אני לא חושב שיש ספק ש-4 יותר אקשני מ-8. RE8 מוסיף תבלין RE4 על RE7 בתוספת ערכי הפקה גבוהים משמעותית. אבל אני לא חושב שהמערכות שקאפקום בנו ל-RE7 ו-8 מתאימות לאקשן, זה מרגיש מאוד קלאנקי. המשחקים הללו בשיאם כשאתה חוקר ומפחד בצללים, לא כשאתה נלחם ב-15 אוייבים.

זאת גם הסיבה שפיצול הדמויות ש-RE9 עשה היה מהלך חכם. גיירס חיה בעולם של RE7 ו-8, וליאון חיי בעולם של RE4 ו-5. יש להם מכניקות שונות, מהירות תנועה שונה, מלאי שעובד בצורה שונה, ואפילו פרספקטיבות שונות בהמלצת קאפקום (אפשר לבחור איזו פרפקטיבה כל אחד יהיה באפשרויות, אבל המשחק מדגיש לך בצורה בוטא שעדיף לשחק בגרייס בגוף ראשון ובליאון בגוף שלישי ואני מסכים ב-100% עם הבחירה הזו).

האקשן של 4 פשוט לא עובד בסט החוקים שהדמויות של 7 ו-8 (וגרייס) חיות בהם. גם ב-7 וגם ב-8 כשמגיעים לקטעים שהם יותר כבדים באקשן גלגלתי את העיניים. ב-9 קאפקום יכלו להתאים את רמת האקשן לסט יכולות של גרייס בצורה טובה, כי הם ידעו ש-5 דק' מאוחר יותר השחקן יהיה ליאון עם בעיטה מסובבת ו-on liners צ'יזים.

InterAlInterAlVeteran

הוא ארוך בכ-50% ע״פ hltb. אז זה יוצא פי 2.5 אם אתה מנרמל, זה עדיין המון.

ולגבי קלאנקיות, כל הסדרה הזאת היא קלאנקית... זה חלק מהמהות שלה כמעט. לגבי 9 אני לא יכול לומר כלום כי לא שיחקתי. מאמין שזה יקרה השנה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 03 במאי 2026 בשעה 00:23

4 לא היה קלאנקי בשביל 2004. בעצם הוא היה השוטר גוף שלישי הכי מלוטש בהסטוריה כשהוא יצא, בהפרש קולוסאלי. אני לא חושב שהסדרה בוחרת להיות קלאנקית, היא פשוט כזאת ברוב הכניסות. אני גם לא חושב ש-7 ו-8 הם קלאנקים כשאתה משחק בחלקים שהם אימה, הם הופכים לקלאנקים באקשן.

InterAlInterAlVeteran

זה היה 2005... וכן, הוא היה חדשני ופורץ דרך ולכן סלחו לו. בסוף זה עדיין משחק עם שליטת טנק, שליטה שהיא קלאנקית בהגדרה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 03 במאי 2026 בשעה 00:46
ציטוט מאת InterAl

זה היה 2005... וכן, הוא היה חדשני ופורץ דרך ולכן סלחו לו. בסוף זה עדיין משחק עם שליטת טנק, שליטה שהיא קלאנקית בהגדרה.

אני לא מסוגל לחשוב על משחק גוף שלישי שנשלט יותר טוב ממנו כשהוא יצא, אז מבחינתי לא הייתה שם שום קלאנקיות. ביחס לגירס הוא בהחלט קלאנקי, אבל בין גירס ל-RE4 יש הפרש דורי בתקופה שעוד הייתה משמעות למילה.

InterAlInterAlVeteran

הוא היה קלאנקי בקטע טוב, by design, למרות שאני חושב שאולי זה גם נבע מהבקר הגרוע של הקיוב עם ה-c stick המעפן שאי אפשר באמת לכוון איתו. בכל מקרה, בלי שליטת הטנק והמוביליות המוגבלת, הוא היה משחק אחר. אבל כבר 3 שנים לפניו יצא ספלינטר סל שהציג מוביליות גדולה בהרבה וגם כיוון מעל לכתף. הוא פשוט לא שוטר פרופר אז שוכחים.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 03 במאי 2026 בשעה 01:55
ציטוט מאת InterAl

הוא היה קלאנקי בקטע טוב, by design, למרות שאני חושב שאולי זה גם נבע מהבקר הגרוע של הקיוב עם ה-c stick המעפן שאי אפשר באמת לכוון איתו. בכל מקרה, בלי שליטת הטנק והמוביליות המוגבלת, הוא היה משחק אחר. אבל כבר 3 שנים לפניו יצא ספלינטר סל שהציג מוביליות גדולה בהרבה וגם כיוון מעל לכתף. הוא פשוט לא שוטר פרופר אז שוכחים.

ספלינטר סל לא באמת נתן לך לשחק בו כשוטר, ואפילו אם הוא היה נותן לך הוא היה עם ירי מעפן ולא מלוטש (וזה מובן כי לא מדובר בפוקוס של המשחק). הוא אכן נכנס מאחורי הכתף כשנכנסת בין כוונות, אבל סם עדין היה ממורכז בזמן גיימפליי, ואף אחד לא באמת ראה קורלציה בינו לבין RE4. האמת ששחקתי ב-chaos theory כמה שבועות אחרי שסיימתי את RE4 ולא חשבתי בכלל על זה כי הקשר בין השניים הרגיש תלוש.

בכל מקרה אף אחד לא באמת ראה את זה ככה, RE4 נחשב לאבא של המצלמה מאחורי הכתף. ואני גם לא חושב שספלינטר סל 1 או 2 קרובים בכלל לרמת הפוליש של RE4, אפילו אם יש לסם הרבה יותר מהלכים.

RE4 הוכיח שאפשר לעשות משחק אקשן ירי גוף שלישי, עד אותה נקודה משחקי ירי בגוף שלישי פשוט הרגישו רע. אני לא חושב שספלינטר סל הוכיח משהו בקטגוריה הזו, אפילו אם הוא השתמש חלקית בטריק אחד ש-RE4 הפך לסטנדרט.