סארוס פשוט מצויין, הוא לא כמעט ריטרנל 2, הוא ממש ריטרנל 2. שליטה זהה, העולם נראה כמו ביומס חדשים של ריטרנל, הסגנון בימוי, סאונד, אוירה... הכל. כמעט כמו סדרת אנתולוגיה שבה כל פרק הוא סיפור חדש לגמרי עם דמויות חדשות, אבל הסדרה אותה סדרה.
המשחק פחות בודד מריטרנל, יש לך בסיס אם ובו כמה דמויות. כל פעם שמתים חוזרים לשם ואוסף דמויות שונות יופיע עם דיאלוגים חדשים. אני משער שזה סוג של פרס על המוות, וזה נחמד לספוג שתי דקות של lore לפני הריצה הבאה. החבר'ה גם מתקשרים איתך בקשר, וכמו בריטרנל מוצאים לוגי אודיו (הפעם של דמויות מרובות) ולוגים כתובים כך שבכל ריצה חווים גם עלילה.
בצד של הגיימפליי יש יותר auto aim מבריטרנל, אבל בגלל שרוב הקרב מבוסס על תנועה בזירת, תזמון ושימוש נכון ביכולות העובדה שיש auto aim משמעותי לא גורעת, צריך הרבה סקיל לנצח בקרב. למרות שאני אציין שבנתיים המשחק קל לי מריטרנל. רוב האלמנטי גיימפליי של ריטרנל חוזרים כולל ה-active reload, מכניקה שגירס המציא ב-2006 ואני לא בטוח למה לא כולם גנבו ממנו כי היא מעולה. והמכניקת מגן החדשה מאוד מגניבה, היא האלמנט הראשון מתוך שלושה שחוויתי כרגע שנועדו לעשות את השחקן יותר חזק מריטרנל. אש אוייב שפוגעת במגן טוענת את מד היכולת המיוחדת (האלמנט השני שעושה אותך יותר עוצמתי), וכתוצאה מזה אתה נמשך פנימה לתוך קבוצת האוייבים בזמן קרב, ולהתחשב בכמה חזקה מכת הmelee במשחק זה שינה את הסגנון משחק שלי.
יש שימוש מסיבי ביכולות של הדואל סנס. הרטט והטריגרים קבלו טיפול מהמפתחים בכל דבר אפשרי; צעדים, טיפות גשם, טקסט דרמטי שמופיע על המסך, סאונדים חזקים (הם עושים כמו סוג של בס ברטט עדין בשלט), ליטרלי כל דבר במשחק עושה משהו בדואל סנס. והם אפילו משתמשים בה לגיימפליי. למשל הטריגר השמאלי נתקע באמצע הדרך, אם מחזיקים אותו עד התקיעה זה מכניס אותך בין כוונות כמו ברוב השוטרים, אבל ברגע שחוצים את הנקודה הקשה הוא מכניס אותך למצב שימוש בכוח המיוחד.
המשחק meta הוא האלמנט השלישי שעושה אותך יותר עוצמתי. בריטרנל היו לך 10 סלוטים של ארטיפקטים שמוצאים בשלב שמחזקים אותך, ובמקביל הדמות עלתה בדרגה. ברגע שמתים כל האלמנטים הללו התאפסו וזה נכון גם לסארוס, שני האלמנטים נמצאים בו ובדיוק כמו ריטרנל הם מתאפסים. החלק החדש ב-meta שכן ממשיך איתך הוא ה"כסף" שאתה אוסף בשלב שממשיך איתך לבסיס אחרי המוות, שם אפשר לבזבז אותו על עץ skills פסיבים שנשארים איתך לעד (אקסטרה X חיים, אקסטרה X כוח וכו'). בנוסף נראה שאפשר לפתוח חריצים נוספים של ארטיפקטים, כך שאם בריטרנל (וכשמתחילים את סארוס) יש לך 10 מקומות לארטיפקטים, יש לי כרגע 10 מקומות נוספים נעולים שכנראה נפתחים עם הזמן.
האמת שזה ממש מעניין שלא הוסר שום דבר מריטרנל, וכל האלמנטים שמקלים על המשחק הם תוספות. כלומר בתאוריה שחקן יכול לא להשתמש במגן וביכולת המיוחדת ולא לקנות שדרוגים, ואז הוא משחק בול את ריטרנל. מעניין אם יש גביע ללשחק ככה.
אני גם אציין את הגרפיקה, היא די סטנדרטית ל-UE5 (שזה שדרוג מריטרנל שרץ על UE4) אבל יש להאוסמארק מערכת חלקיקים משלהם והיא פשוט מטורפת. הם משתמשים בה בכל מקום, בצורה מסיבית משמעותית מריטרנל, והיא ממש מרשימה. בנתיים אני נהנה ממנו ממש, זה ריטרנל 2, וזה נהדר.
אה, ותאמינו או לא, כשמכבים את המשחק ואז מדליקים אותו מחדש אשכרה ממשיכים מהנקודה שעצרתם. אני יודע, מדהים.