הוא היה קלאנקי בקטע טוב, by design, למרות שאני חושב שאולי זה גם נבע מהבקר הגרוע של הקיוב עם ה-c stick המעפן שאי אפשר באמת לכוון איתו. בכל מקרה, בלי שליטת הטנק והמוביליות המוגבלת, הוא היה משחק אחר. אבל כבר 3 שנים לפניו יצא ספלינטר סל שהציג מוביליות גדולה בהרבה וגם כיוון מעל לכתף. הוא פשוט לא שוטר פרופר אז שוכחים.
ספלינטר סל לא באמת נתן לך לשחק בו כשוטר, ואפילו אם הוא היה נותן לך הוא היה עם ירי מעפן ולא מלוטש (וזה מובן כי לא מדובר בפוקוס של המשחק). הוא אכן נכנס מאחורי הכתף כשנכנסת בין כוונות, אבל סם עדין היה ממורכז בזמן גיימפליי, ואף אחד לא באמת ראה קורלציה בינו לבין RE4. האמת ששחקתי ב-chaos theory כמה שבועות אחרי שסיימתי את RE4 ולא חשבתי בכלל על זה כי הקשר בין השניים הרגיש תלוש.
בכל מקרה אף אחד לא באמת ראה את זה ככה, RE4 נחשב לאבא של המצלמה מאחורי הכתף. ואני גם לא חושב שספלינטר סל 1 או 2 קרובים בכלל לרמת הפוליש של RE4, אפילו אם יש לסם הרבה יותר מהלכים.
RE4 הוכיח שאפשר לעשות משחק אקשן ירי גוף שלישי, עד אותה נקודה משחקי ירי בגוף שלישי פשוט הרגישו רע. אני לא חושב שספלינטר סל הוכיח משהו בקטגוריה הזו, אפילו אם הוא השתמש חלקית בטריק אחד ש-RE4 הפך לסטנדרט.