VOXELIM

במה אתם משחקים?

נוצר ע"י DrKeo·09 באפריל 2013

11021 הודעות
LaskinLaskinElder

למה, נראה לך שבגיל שנה-שנתיים נוסעים על אפניים?! יש לך בכיף 6 שנים מהיום אם היא לא בהריון :)

StickStickSage

כן, טוב, ככלל :).
עשית לי טריגר, אם רק היית יודע לאיזו דלת פתוחה אתה מתפרץ...

LaskinLaskinElder

נראה לך שאני לא יודע?? הייתי שם, שנים רבות :)

DrKeoDrKeoSite Admin

אפשר לפתוח "נושא לחץ מהאישה להביא ילדים הרשמי".

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 18 בספטמבר 2026 בשעה 12:23

טוב אני מאוד נהנה עכשיו ממטרויד דרד

הוא יחסית קל מאוד, למרות שיש בוסים שמתים בהם איזה 2-5 פעמים כי צריך ללמוד את השטיק שלהם, אבל אם נשווה לסילקסונג ושות׳ הוא ממש הליכה בפארק. וזאת למרות שאין אפשרות ממש לרפא את עצמך נניח מול רוב הבוסים באמצע קרב, יש ענייני QOL בהם הוא מיושם יותר, אבל סה״כ אחלה משחק בינתיים. אני חושב שאני באיזה 70% ככה, מתכנן לאסוף הכל אבל זה בתנאי שתהיה מתישהו האפשרות להשתכר לכל מקום בקלות יותר, לא בא לי לבזבז יותר מדי זמן על ללכת מכאן לשם, ויש גם זמני טעינה ואנימציות מעלית וכד שמעיקות

עוד שעה בערך גם אתחיל סוף סוף את 007.

matangt6matangt6Trainee
ציטוט מאת Laskin

הוא יחסית קל מאוד, למרות שיש בוסים שמתים בהם איזה 2-5 פעמים כי צריך ללמוד את השטיק שלהם, אבל אם נשווה לסילקסונג ושות׳ הוא ממש הליכה בפארק. וזאת למרות שאין אפשרות ממש לרפא את עצמך נניח מול רוב הבוסים באמצע קרב, יש ענייני QOL בהם הוא מיושם יותר, אבל סה״כ אחלה משחק בינתיים. אני חושב שאני באיזה 70% ככה, מתכנן לאסוף הכל אבל זה בתנאי שתהיה מתישהו האפשרות להשתכר לכל מקום בקלות יותר, לא בא לי לבזבז יותר מדי זמן על ללכת מכאן לשם, ויש גם זמני טעינה ואנימציות מעלית וכד שמעיקות

אתה תאהב את 007, המשחק הכי קרוב לאנצ'רטד חדש. כל הדיבורים פה על המשחק עושה לי חשק לעשות עוד רן.

LaskinLaskinElder

זה בדיוק מה שבא לי עכשיו…

לצערי אני צריך לדחות את זה לערב בסוף אבל כנראה יהיו לי כמה שעות טובות הלילה ומחר. יש מצב בקצב הזה שאספיק גם לשחק בקונטרול בהשקה :)

GolanGolanVeteran
ציטוט מאת Laskin

המטרויד הראשון שלי, נהניתי ממנו כל כך שהייתי נשאר ער עד מאוחר בלילה איתו.

LaskinLaskinElder

הראשון שלי היה כשהייתי בן 6, על הNES

ShiTDemoNShiTDemoNWarrior

בשני ראנים סיימתי את אלן ווייק american nightmare. זה בטח לא ברמה של אלן ווייק 1 אבל בכל זאת היה משהו כיף במשחק יותר ארקיידי בלי חשש למחסור בammo והרגשה של man vs the world. ההשקעה במעט הNPCs שהיו הייתה נמוכה אבל מצד שני הקטעים המצולמים והתכניות רדיו היו מאוד רמדי. סך הכל שמח שלא דילגתי

LaskinLaskinElder

אני סיימתי את מטרויד דרד. משחק נחמד וממכר, אבל לקח לי רק איזה 3 ישיבות, סה״כ 7 שעות, משחק קל ונחמד…. הבוס האחרון שלקח לי זמן קצת להבין את הקטע שלו אז הייתי עליו איזה 20 דקות בלי סיבה מיוחדת.

אין אפשרות לקפוץ בין תחנות מהר אז אני אוותר כנראה על 100%, גם ככה זה לא שיש לי משהו מיוחד שם נראה לי, מלבד עוד תחמושת ועוד חיים, שאין לי מה לעשות עם זה.

מדהים שמשחקי מטרוידואניה אחרים היום הם איזה 50-100 שעות, המשחק הזה הרגיש לי קצת כמו הפרולוג שלהם :)

קניתי את הרימייק של פריים, זו תהיה פעם ראשונה שאני משחק בסדרה, מקווה שאתחבר… ואם לא - לא נורא, הוא ממש זול עכשיו.

יאללה, בונד קורא לי

GolanGolanVeteran
ציטוט מאת Golan

המטרויד הראשון שלי, נהניתי ממנו כל כך שהייתי נשאר ער עד מאוחר בלילה איתו.

ציטוט מאת Laskin

אני סיימתי את מטרויד דרד. משחק נחמד וממכר, אבל לקח לי רק איזה 3 ישיבות, סה״כ 7 שעות, משחק קל ונחמד…. הבוס האחרון שלקח לי זמן קצת להבין את הקטע שלו אז הייתי עליו איזה 20 דקות בלי סיבה מיוחדת.

אין אפשרות לקפוץ בין תחנות מהר אז אני אוותר כנראה על 100%, גם ככה זה לא שיש לי משהו מיוחד שם נראה לי, מלבד עוד תחמושת ועוד חיים, שאין לי מה לעשות עם זה.

מדהים שמשחקי מטרוידואניה אחרים היום הם איזה 50-100 שעות, המשחק הזה הרגיש לי קצת כמו הפרולוג שלהם :)

קניתי את הרימייק של פריים, זו תהיה פעם ראשונה שאני משחק בסדרה, מקווה שאתחבר… ואם לא - לא נורא, הוא ממש זול עכשיו.

יאללה, בונד קורא לי

לי לקח יותר זמן אז אולי בגלל זה נהניתי ממנו יותר...

LaskinLaskinElder

אני ממש נהנתי ממנו בסוף, זה פשוט אחד מהז׳אנרים האהובים עליי, שיחקתי בעשרות משחקים בסגנון ועם כמה שזה קצת עצוב - מטרויד, הזה לפחות, ממש לא בטופ של הז׳אנר היום, בעיניי.

אבל עדיין מקבל ממני 8/10 כי הוא מהנה ברובו ומתקדמים בקצב שאני כבר לא רגיל, כל שעה כח משמעותי חדש.

הפעלתי את פריים בשביל הסקרנות, ההתחלה מאוד מאוד מיושנת, גם השליטה זוועה, בינתיים מאוד לא אהבתי, הגעתי רק לכוכב אז עכשיו המשחק מתחיל וזה יכול להשתנות.

בכל אופן יצאתי בשלב הזה והתחלתי את בונד.

וואו, איזו התחלה מעולה! ממש סרט, במובן הטוב.

הפקה נפלאה, כבר התאהבתי במשחק, אבל עוד לא הגעתי לקטעי הגיימפליי ה״אמיתיים״, אני באתי להתחיל בדיוק את המשימה האמיתית הראשונה ויצאתי מהמשחק.

והPT מרשים במיוחד. שמח שחיכיתי. ולפחות בינתיים - גם רץ מעולה! אני יודע שיש מתישהו קטע עם מלא מלא NPCs ואולי שם המחשב יקרטע, אבל אולי לא, יצא פאץ׳ נוסף מאז זה שהביא את הPT שאמור לשפר ביצועים והם אומרים שיצאו עוד כאלה בשבועיים הקרובים, אבל בינתיים לא נופל מ-60 אז מה אכפת לי :)

glass manglass manSage

שיחקתי בעיקר סטריט פייטר בכיפור. כל התקופה שלי עם SF6 לא ממש הצלחתי להתחבר אליו. ככל שבן אדם ששרף עליו 1400 שעות לא מצליח להתחבר אליו כן?

בגדול הוא כמו GTA 6 כל פעולה, אפילו הגנה עולה בSF6 במשאב, וזה קונספט שאני מעולם לא הצלחתי להתחבר אליו אי פעם במשחקים.

זה מנע ממני כל הזמן להגיע למאסטר, הייתי רואה ילדים בני 22-23 שרק מחפשים את עצמם בחיים שאני קורע 40:0 בלובי מגיעים למאסטר והנחתי שהם פשוט הסתגלו טוב כי המוח שלהם צעיר...

בסוף כל מה שהייתי צריך זה יום כיפור, מסכן העכביש הזה.

לאסקין: תענוג לשמוע, ידעתי שתאהב אותו. עכשיו מעניין מה נדב יחשוב כי פרפקט דארק.

KlaymanKlaymanSage

ציטוט מאת Laskin

אני ממש נהנתי ממנו בסוף, זה פשוט אחד מהז׳אנרים האהובים עליי, שיחקתי בעשרות משחקים בסגנון ועם כמה שזה קצת עצוב - מטרויד, הזה לפחות, ממש לא בטופ של הז׳אנר היום, בעיניי.

אבל עדיין מקבל ממני 8/10 כי הוא מהנה ברובו ומתקדמים בקצב שאני כבר לא רגיל, כל שעה כח משמעותי חדש.

הפעלתי את פריים בשביל הסקרנות, ההתחלה מאוד מאוד מיושנת, גם השליטה זוועה, בינתיים מאוד לא אהבתי, הגעתי רק לכוכב אז עכשיו המשחק מתחיל וזה יכול להשתנות.

בכל אופן יצאתי בשלב הזה והתחלתי את בונד.

וואו, איזו התחלה מעולה! ממש סרט, במובן הטוב.

הפקה נפלאה, כבר התאהבתי במשחק, אבל עוד לא הגעתי לקטעי הגיימפליי ה״אמיתיים״, אני באתי להתחיל בדיוק את המשימה האמיתית הראשונה ויצאתי מהמשחק.

והPT מרשים במיוחד. שמח שחיכיתי. ולפחות בינתיים - גם רץ מעולה! אני יודע שיש מתישהו קטע עם מלא מלא NPCs ואולי שם המחשב יקרטע, אבל אולי לא, יצא פאץ׳ נוסף מאז זה שהביא את הPT שאמור לשפר ביצועים והם אומרים שיצאו עוד כאלה בשבועיים הקרובים, אבל בינתיים לא נופל מ-60 אז מה אכפת לי :)

הפתיחה של בונד, עד וכולל שלב המועדון - היא ה tutorial הכי טוב שראיתי מזה שנים במשחק, בלי להרגיש אחד כזה. עכשיו ברור שזה tutorial, אבל אפילו גיימרים ותיקים כמונו, לדעתי, יהנו ממנו מאוד. והקטע שהפתיע אותי, הוא שחשבתי שאחרי כל ההשקעה באזור ההתחלתי הזה, השאר ירגיש מחופף. אבל לא. ההשקעה המלאה ניכרת לאורך כל המשחק.

LaskinLaskinElder

כן, הפתיח באמת ממש, ממש מעולה.
אני בערך באמצע של 007 כרגע, נדמה לי (לא בדקתי).

הרמה באמת מאוד גבוהה מבחינת הפקה והמשימות מגניבות, אבל, וזה אבל גדול - אני לא ממש נהנה מהגיימפליי ברגע שיש קרב. קרב המגע מאוד מאוד קלאנקי ומעפן, הגאדג'טים לא מגניבים ולא שימושיים מספיק בזמן קרב, הירי לא מרגיש מספיק טוב... אכזבה די גדולה בהיבט הזה ועדיין - ההשקעה במשימות ורמת ההפקה מצליחים לספק אותי ולחפות על זה, הסיפור והמשחק של השחקנים מצויין, ואם כן מתגנבים זה עובד הרבה יותר טוב.

KlaymanKlaymanSage

לא חושב שהוא קלאנקי ומעפן. הוא לא ספיידרמן או באטמן. הוא ג'יימס בונד. אדם בשר ודם. יש המון אנימציות לקרב המגע, הוא פשוט לא "ניצחון ישיר במעיכת כפתורים" וכמובן לא מערכת קרב של סטריט פייטר. היא משהו בסיסי שדורש חצי קשב בערך ולדעתי עם הרבה משקל מאחורי כל מכה.

לגבי הגאדג'טים- לא רק שהם שימושיים מאוד בלחימה, הם אפילו מאפשרים לך "לרמות" בנקודה מסוימת במשחק(משהו אופציונלי שדורש הרבה קרב מגע-לא בהכרח עשית את זה).

LaskinLaskinElder

לי הוא מרגיש מאוד מאוד קלאנקי ולא זורם.

ממש מגניב האנימציות, ושיש המון שימוש גם בסביבה, זה מאוד יפה - כשזה עובד. אבל לרוב זה לא זורם ולא מרגיש לי טוב, אני לא נהנה מהמשחק כל כך ברגע שאני נכנס לקרב, וזה כל מה שמשנה בשורה התחתונה, וזה הורס לי סט פיסז ממש מגניבים כשאני מת. חשבתי אפילו להוריד רמה מרוב שזה הורס לי אותם (אה - ופרט ממש חשוב - זמני טעינה, ג'יזס... איזה מנוע לא יעיל מהבחינה הזו) אבל אני עדיין לא שם :)

DrKeoDrKeoSite Admin

הירי לא מפתיע, IOI מעולם לא הצליחו לעשות ירי כמו שצריך. גם לא כשהם עשו שוטר יעודי כמו קיין ולינץ׳.

KlaymanKlaymanSage

ציטוט מאת Laskin

לי הוא מרגיש מאוד מאוד קלאנקי ולא זורם.

ממש מגניב האנימציות, ושיש המון שימוש גם בסביבה, זה מאוד יפה - כשזה עובד. אבל לרוב זה לא זורם ולא מרגיש לי טוב, אני לא נהנה מהמשחק כל כך ברגע שאני נכנס לקרב, וזה כל מה שמשנה בשורה התחתונה, וזה הורס לי סט פיסז ממש מגניבים כשאני מת. חשבתי אפילו להוריד רמה מרוב שזה הורס לי אותם (אה - ופרט ממש חשוב - זמני טעינה, ג'יזס... איזה מנוע לא יעיל מהבחינה הזו) אבל אני עדיין לא שם :)

לא מתווכח עם החוויה שלך מאמין לך שאתה לא נהנה. רוב הביקורות שאני קראתי+החוויה שלי, לא מסכימות איתך. גיימספוט, ign, push square, ועוד כמה שקראתי וצפיתי, משבחות את מערכת הקרב מגע.

לגבי הירי - לא יודע.. לא הרגיש יותר גרוע מאנצ'רטד נגיד... די באותה הרמה, כולל אנימציות ספציפיות לירי בידיים, רגליים, העפת נשק מהיד.

ShlomixShlomixWarrior

שיחקתי בשלושה ימים האחרונים וסיימתי, אני מסכים עם לאסקין. משהו במערכת קרב לא עובד. גם הירי לא מתחבר לי. גם ההחלטה לא לאפשר להחזיר יותר ממחסנית אחת מאוד מעצבנת, צריך כל הזמן לחפש תחמושת באמצע קרב המוני במקום פשוט לשחק.

אגב, סידור המקשים הדיפולטי במחשב די נוראי למען האמת, ויש לא מעט באגים מוזרים במשחק, כולל גם שמירות שלא חוזרות מספיק אחורה.
וכן! זמני טעינה מזעזעים, ברמה שכל פעם שהיה צריך לטעון משהו אני פונה ישר לפלאפון. לא חושב שנתקלתי בזמני טעינה כאלו מאז ימי הPS4.

עם כל הבעיות האלו, זה עדיין משחק מעולה וסופר כיפי שטחנתי וסיימתי במהירות. הלוואי שהם יפתחו את ההמשך וישקיעו עוד בליטוש המשחקיות.
המונטאז בפתיחת המשחק היה אדיר

LaskinLaskinElder

זה הרבה, הרבה יותר גרוע מאנצ'רטד, בין היתר בגלל מה ששלומיקס פה ציין - אתה משתמש בנשק בדיוק ל-2-3 אוייבים במקרה הטוב, ואז צריך לחפש עוד אחד. באנצ'רטד זה כל כך הרבה יותר זורם, שלא נדבר על התנועה שלך ומעבר ממקום למקום, וכמות הקליעים שאתה יכול לספוג לפני המוות.

אין ספק שחסר פה המון ליטוש, אבל זה לא שלא ציפיתי למשהו כזה, אני ממש לא חשבתי שאקבל פה ליטוש של נוטי דוג.

כן חשבתי שאהנה יותר מהאקשן והירי, ואלו החלקים הכי חלשים בו, בפער.

KlaymanKlaymanSage

נהניתי לא לספוג עשרים כדורים לפני שאני מת(סליחה, באנצ'רטד זה לפני שנגמר לדרייק המזל). זה הכריח אותי להיות מאוד טקטי ו"חכם" בקרבות. הוא לא טנק כמו דרייק. ושוב, אני לא מנסה "לבטל" את החוויה שלך, אבל שוב, הביקורות ממש לא מסכימות איתך.

גם המכניקה של כמות מוגבלת של כדורים, נועדה לגרום לך לחתור למגע, לזרוק את הנשק הריק על האויב, לקחת לו את הנשק ולהמשיך הלאה. לא להיות בונקר ובמקסימום לזוז בין המחסות. ואם הנשק החם שלך ריק, השעון שלך שם, עם מגוון גאדג'טים שמאפשרים לך לנטרל את האויב הכי קרוב, לקחת לו את הנשק ולהמשיך הלאה.

כמובן שזה אחלה אם לא התחברת - אבל זאת הדרך שאני מסתכל על הדברים. שוב, הביקורות גם סה"כ מאוד חיוביות על כל המערכות. האם הם נוטי דוג? לא. האם מישהו התיימר? לא. האם, עבורי, היה פה סיפור טוב יותר מuc4? כן. אבל אני גם מאוד אוהב את הפרנצ'ייז.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 22 בספטמבר 2026 בשעה 14:13

אולי יש לי תסמונת שטוקהולם עם IO כי אני נהנהתי מהירי בג'יימס בונד מאוד. אבל כן זה תמיד "ביחס לירי של IO " אי אפשר לנתק את זה מהמשחקים הקודמים שלהם.

גם חשבתי שבגלל שלאסקין בן אדם מאוד story driven שהעלילה תכפר לו על הכל :-)

אבל כן זה לא ברמה של נוטי דוג הירי, אני חושב שIO מבזבזים כל כך הרבה אנרגיה שהמנוע יהיה עם אלמטים של אימרסיב סים, שזה בא תמיד על חשבון הירי. אפילו פריידום פייטרס שזה המשחק הכי "מבוסס ירי" שלהם שהירי הכי במרכז, המשחק הכי Gears of war שלהם, התחיל את חייו בכלל כמשחק מבוסס תורות. הם סוג של יודעים לדעתי שירי זה לא הצד החזק שלהם. יש פה לפחות מערכת מכות, מעולה מעולה, הם ישפרו הכל במשחק ההמשך אני סומך עליהם. אם נלך על הקפיצה שהם עשו מCodename 47 לSA ואחר כך. מהיטמן 2016 להיטמן .2

אבל כמו קליימן נהנהתי הרבה יותר מהסיפור של ג'יימס בונד מהסיפור של UN4 הרבה יותר מעניין ומרגש, אני לא זוכר הרבה מUN4 חוץ מהסטפיס והקטע הזה שאתה משחק עם אלנה בקראש בנדיקוט, בעוד ג'יימס first light נכנס אצלי לטופ של הIP של ג'יימס בונד. בגדול משחק הרבה יותר מוצלח מUNCHARTED 4 לטעמי האישי, אבל זה לא חוכמה כי Uncharted 4 היה וואו טכני אמיתי וג'יימס בונד ממש לא.

כמו שאמרתי קודם אני ממש סקרן לדעת מה נדב יחשוב הבעיות של 007 הם די הבעיות שהוא חשב שיהיה למשחק פרפקט דארק מIO אז מת לדעת.

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת glass man

גם חשבתי שבגלל שלאסקין בן אדם מאוד story driven שהעלילה תכפר לו על הכל :-)

בינתיים זה עדיין נכון.

אבל ציינתי את המגרעות, והן לא קטנות.

כל פעם שיש סצינת מעבר אני בעננים.

כל פעם שההתגנבות מצליחה - גם כן.

אבל כל סצינת אקשן וירי עם הרבה אוייבים במקביל - פשוט לא עובד, וממש ממש חבל.

בגלל שהמשחק מחייב אותך לזוז כל הזמן ולמצוא נשק/תחמושת - ראוי שבונד גם קצת יותר ייספוג. כי לא פעם מצאתי את מותי כשאני שנייה יצאתי ממחבוא כדי לקחת נשק. ואז מגיע הזמן הארוך של זמן הטעינה. אם הוא היה מיידי (כמו שכבר מצופה כיום מכל משחק, בטח ברמת הפקה כזו) - אז הייתי הרבה יותר סלחן אולי.

KlaymanKlaymanSage

"Gunplay is fun too... I love how First Light's guns never have much ammo in them, demanding you frequently change what you're armed with by taking them off defeated enemies — you can even chuck your gun at their heads when it's out of ammo."

(https://www.gamespot.com/reviews/007-first-light-review-youth-in-revolt/)

או

"I was surprised by just how tight gunplay is in _007 First Light_. The weapons feel powerful and satisfying to fire, with single bullets capable of taking down an enemy with a headshot."

— [Neowin](https://www.neowin.net/reviews/007-first-light-review-satisfying-spy-adventure-that-james-bond-needed/)

או

"The gunplay on this one is solid. It's not trying to be _The Division 2_, but _First Light_ has a nice rhythm to its cover-based shooting."

— [GamingBolt](https://gamingbolt.com/007-bond-first-light-review-licenced-troubleshooter)

"Gunplay here is sharp, as is the hand-to-hand combat." (full line: "There's a handy time-slowing mechanic for aiming - based on Bond's 'instinct' ability - though I didn't tend to need it. Gunplay here is sharp, as is the hand-to-hand combat."): https://www.eurogamer.net/007-first-light-game-preview-james-bond-hands-on-interview

לא היה לי כוח לחפור בעוד הרבה ביקורות, אבל גם השליליות יותר, לא מתייחסות למערכת הירי כמשהו נוראי כמו שאתה מתאר, לאסקין. סורי. או שאתה לא משתמש בכל הכלים ומנסה בכוח לשחק אותו כמו משחק אחר, או שאתה סתם הייטר 😂. תזכור, זה ממש לגיטימי להגיד שאולי אתה זה שלא מתחבר מספיק...