VOXELIM

במה אתם משחקים?

נוצר ע"י DrKeo·09 באפריל 2013

11021 הודעות
KlaymanKlaymanSage

"Gunplay is fun too... I love how First Light's guns never have much ammo in them, demanding you frequently change what you're armed with by taking them off defeated enemies — you can even chuck your gun at their heads when it's out of ammo."

(https://www.gamespot.com/reviews/007-first-light-review-youth-in-revolt/)

או

"I was surprised by just how tight gunplay is in _007 First Light_. The weapons feel powerful and satisfying to fire, with single bullets capable of taking down an enemy with a headshot."

— [Neowin](https://www.neowin.net/reviews/007-first-light-review-satisfying-spy-adventure-that-james-bond-needed/)

או

"The gunplay on this one is solid. It's not trying to be _The Division 2_, but _First Light_ has a nice rhythm to its cover-based shooting."

— [GamingBolt](https://gamingbolt.com/007-bond-first-light-review-licenced-troubleshooter)

"Gunplay here is sharp, as is the hand-to-hand combat." (full line: "There's a handy time-slowing mechanic for aiming - based on Bond's 'instinct' ability - though I didn't tend to need it. Gunplay here is sharp, as is the hand-to-hand combat."): https://www.eurogamer.net/007-first-light-game-preview-james-bond-hands-on-interview

לא היה לי כוח לחפור בעוד הרבה ביקורות, אבל גם השליליות יותר, לא מתייחסות למערכת הירי כמשהו נוראי כמו שאתה מתאר, לאסקין. סורי. או שאתה לא משתמש בכל הכלים ומנסה בכוח לשחק אותו כמו משחק אחר, או שאתה סתם הייטר 😂. תזכור, זה ממש לגיטימי להגיד שאולי אתה זה שלא מתחבר מספיק...

LaskinLaskinElder

אני דווקא כן זוכר ואני בטוח שאם אחפש אמצא מספיק ביקורות שלא התחברו בכלל למערכת הירי והמכות במשחק, אולי אני עוד יותר לא התחברתי מרובן, אבל זה לא אומר שמשהו בי בהכרח דפוק… ואני לא הייטר, בפעם הרביעית - אני ממש אוהב את המשחק. פשוט למרות ולא בזכות מערכת הקרב והירי.

יש סצינות (בערך חצי) בהן זה ממש הורס לי את הזרימה, ואני חושב שהוא לא מאוזן מספיק ברמה הintended.

אה, ושכחתי עוד משהו חשוב עבורי שמתפספס פה - השליטה ברכבים. אבל אני גם על זה מצליח לסלוח, כי שוב - כל המסביב ממש טוב ואני מת לראות מה יקרה בהמשך.

KlaymanKlaymanSage

לפחות על הרכבים אני יכול לנחם אותך שזה כמעט לא קיים.

שוב, עברתי על איזה 10 ביקורות גדולות והירי נע בין serviceable , בפחות מפרגנות, ל tight and fluid בטובות. שוב, התלונות שלך מעלות את החשש שאתה משחק אותו בלי להשתמש בכל המערכות, ומתעקש שהוא צריך לתת לך תחמושת אינסופית("כמו באנצ'רטד)

ובסדר. אני גם לא הייטר על RDR2. אני חושב שהוא אני אוהב בערך כל דבר מגרפיקה, שחקנים, כתיבה, עיצוב סאונד ותשומת לב לפרטים. הוא פשוט לא בשבילי בשום צורה ברמת הגיימפליי - כי אם אפשר לקשר את המילה קלאנקי למשהו זה המשחק הזה. אבל אני מכיר בזה שרוב הביקורות והשחקנים כנראה לא חושבים כמוני, או לא חושבים שזה חשוב מספיק.

LaskinLaskinElder

אולי רוב הביקורות לא, אבל הרבה אנשים שאני מכיר חושבים כמוך לגבי RDR2. ואני גם מסכים עם הרבה מהתלונות שלך וכבר אמרתי את זה - השליטה מסורבלת תחת והוא ממש, ממש, ממש איטי.

אבל אני אוהב אותו בטירוף למרות זאת והוא אי שם בטופ של כל הזמנים אצלי.

את 007 עוד לא סיימתי, לא יודע מה אחשוב עליו כשאסיים אבל אני גם מאוד אוהב אותו. יכול להיות שאני לא משחק אותו ״כמו שצריך״, לא יודע, אבל אני מכיר באופן אישי עוד אנשים שחושבים בדיוק כמוני לגביו אז אני בטח לא היחיד. למזלי, יש אפשרות לשחק את המשחק, בהרבה סצינות לפחות, בצורה שמדלגת על האקשן הקלאנקי באמצעות התגנבות. ואני לא מת על התגנבות מלבד MGS ואולי עוד משחק או שניים, אבל הם באמת עושים את זה טוב.

אם רק לא היו זמני טעינה אני גם הייתי עושה restart from checkpoint אבל אני זורם עם המשחק ומה שיוצא יוצא.

glass manglass manSage

אז מה לאסקין לא תמשיך לשחק בהמשכים? של 007?

כאילו כן נשאר פה DNA של היטמן אבל יחסית להיטמן הוא אקשני בטירוף. ואתה צודק שהירי לא בטופ אבל לא התחברת גם למכות? כמובן זכותך אבל קשה לי לחשוב על משחקים חוץ מהמשחקים של רוקסטדי שעשו את זה יותר טוב, ממש הפתעת השנה אני רוצה מIO משחק שכולו מכות עכשיו.

הירי לא מושלם בכלל אבל אני יכול להגיד את זה על מלא משחקים מעולים TLOU1 על הPS3 היה קלאנקי (יותר בגלל הPS3 מאשר נוטי דוג אבל היה)

סה'כ זה עניין של טעם ואם משחקי התגנבות זה לא בשבילך אז כן ברור... ג'ימס בונד לבדו לא יהפוך אותך למעריץ של הז'אנר פתאום.

LaskinLaskinElder

גם tlou לא היה טוב ממש - לא בהתגנבות ולא בירי, והוא אחד האהובים עליי, כי אווירה, סיפור, רגש… השני היה מעולה בירי, דווקא.

גם GTA אף פעם לא היו עם ירי טוב, בלשון המעטה, גם לא מכות, והם בטופ שלי.

אפשר לאהוב ועדיין להתלונן על דברים שעושים בעיניי רע.

glass manglass manSage

ברור החיים זה לא שחור ולבן אבל אתה די קשוח עם ג'יימס בונד בזמן שלRDR2 אתה נותן Pass, :-) כאילו RDR2 זה ליטרלי המשחק הזה שרוב העולם עזב אחרי 8 שעות מרוב שהוא קשה לשליטה.

אם תשפוט את IO לא ביחס לעולם אלא ביחס לעצמם אתה תהנה מהירי, זה קצת טעם נרכש.

LaskinLaskinElder

סיימתי אתמול בלילה את 007

המשחק טוב מאוד בסהכ, ובסוף קצת יותר נהנתי מהגיימפליי בחצי השני של המשחק, בעיקר מהגאדג׳טים, אבל אני עדיין חושב שהירי והמכות הם החלק הכי חלש בו, מלבד הנהיגה וה״בוסים״ שהיו חלשים יותר, למעט אחד שהיה מגניב ושונה ואהבתי מה שעשו שם (רמז: כדור גדול). עיצוב השלבים מצוין, הגרפיקה והפרזנטציה בכלל פשוט מעולים והעלילה נהדרת.

אני מתישהו גם אעשה קצת מהאתגרים הנוספים שיש בו, אולי. עדיין לא עשיתי אחד אפילו.

סה״כ 8.4 אצלי.

היום אתחיל את קונטרול, יש לי עוד מעט איזה 3 שעות, אבל אחר כך אני נוסע לארבעה ימים אז אוכל להמשיך רק בעוד שבוע בערך… עדיין אתחיל אותו כי אני סקרן מאוד.

HypnoHypnoVeteran

נשמע שהיית נותן לו 7.4 בלי ה PT

LaskinLaskinElder

לא, זה לא רק הגרפיקה, הסיפור, המשחק, וההתגנבות והמקוריות שבמשחק עם הפתיחות של עיצוב השלבים והגישות שאתה יכול מכיוונים שונים לסיים משימות - נותנים לו חתיכת אדר׳ על פני משחקים בסגנון, עבורי. כבר הבאתי פה דוגמאות של משחקים עם גיימפליי פחות טוב ועדיין יצירות מופת עבורי. מי שמחפש נטו גיימפליי מושלם אני לא חושב שזה המשחק בשבילו, אבל כמשחק בונד הוא ממש טוב.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 25 בספטמבר 2026 בשעה 13:10

מה רק 8.4 לאסקין. חשבתי שתעוף עליו וזה יהיה רגע שישנה את איך שאתה מסתכל על IO. בסוף הוא יותר חלש מGOY בעיניך?

זה קשוח.

אני לא אומר שהירי מושלם אבל לא לחינם המשחק יושב על 87 בMC מקבל אהבה גורפת מהצדיקים, ואפילו בOC אמרו ש97% מהמבקרים המליצו עליו והשחקנים בOC נתנו 90 דברים שלא באים ברגל. חוץ מPC GAMER שמי סופר אותם בכלל שנתנו 65 לא מצאתי מישהו שלא עף ממנו.

אם הירי כל כך הוריד לך מהמשחק אני כבר חושש מה נדב יחשוב הוא הDark souls של משחקי הריגול. (נדב) :-)

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 25 בספטמבר 2026 בשעה 14:28

אפשר לחשוב כבר מה ההבדל בין 84 ל-87….

עפתי על אספקטים מסויימים בו, פחות על אחרים.

חסר פה ליטוש כדי שיעבור את ה-85 אצלי. אבל הוא קרוב, כאמור - משחק טוב מאוד. נהנתי. והוא כן העלה את IOI אצלי.

שיחקתי שעתיים בקונטרול - מאוד אוהב את הtraversal ואני רק בהתחלה מן הסתם אז בטח ישתפר עוד המון.

מתתי פעמיים בבוס הראשון כי חשבתי שאוכל פשוט לעשות ספאם X בשלב הזה וזה לא המצב.

לא יודע אם עשו פה החלטה נכונה לעשות מלא loot items אבל את זה אשפוט רק בעוד כמה שעות טובות. הקומבט מרגיש טוב מאוד, הסאונד כרגיל אצל רמדי מדהים.

Death_119Death_119Veteran
נערך לאחרונה: 25 בספטמבר 2026 בשעה 17:37

רק בגלל שזה Remedy רצתי לקנות, הכל בשביל AW3 וThe old gods of Asgard. שעתיים לתוך המשחק והוא ממש מהנה, מאוד Prototype מצד אחד והגיימפליי ממש כיפי ומגיב טוב. הבוס הראשון היה ממש מוצלח.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 26 בספטמבר 2026 בשעה 02:37

הגעתי סוף סוף (לא שלקח הרבה מאוד זמן פשוט נהנתי להסתובב ולחפש דברים סודיים) לכח הזה שמאפשר לך ללכת על הקיר/תקרה וכו, וזה ממש mindfuck אחד גדול, בקטע טוב, אבל אני שוב הייתי ממש שמח אם הייתה מפה טובה יותר. זה לא נורא, פשוט הכיוונים במיני-מפה כל הזמן משתנים כשאתה משנה את כח המשיכה וזה מעצבן קצת, מפה תלת מימדית נורמלית הייתה אמנם קצת מסבכת את צוות הפיתוח, אבל עושה לנו חיים טובים בהרבה.

חוץ מזה אני נהנה מאוד מהקרבות כרגע.

גם מרגיש לי שמאפשרים לי יותר מדי חופש בחירה בין כוחות ואני בטח מפספס הרבה בזה שאני פשוט בחרתי משהו אחד, אבל אני כבר הגעתי למסקנה שאולי היה עדיף שהם היו מצמצמים ומתמקדים בנשק/כח ויעשו אותו הכי מגניב שאפשר במקום שאני אעשה את זה ואולי אבחר במשהו שלא מתאים בכלל כי זה מאוד מורכב להבין מה מתאים למה מבחינת כוחות, נשקים, סינרגיה וכו.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 26 בספטמבר 2026 בשעה 04:04

אולי היו צריכים לעשות שביל ריח, בליפי רדאר ענקיים, ושדילן ימלמל לעצמו לאיפה צריך ללכת ומה לעשות 😬

סתם, עדין לא הגעתי לכוח הזה, אז בנתיים המפה סבבה לי לגמרי.

StickStickSage
נערך לאחרונה: 26 בספטמבר 2026 בשעה 12:09
ציטוט מאת Laskin

הגעתי סוף סוף (לא שלקח הרבה מאוד זמן פשוט נהנתי להסתובב ולחפש דברים סודיים) לכח הזה שמאפשר לך ללכת על הקיר/תקרה וכו, וזה ממש mindfuck אחד גדול, בקטע טוב, אבל אני שוב הייתי ממש שמח אם הייתה מפה טובה יותר. זה לא נורא, פשוט הכיוונים במיני-מפה כל הזמן משתנים כשאתה משנה את כח המשיכה וזה מעצבן קצת, מפה תלת מימדית נורמלית הייתה אמנם קצת מסבכת את צוות הפיתוח, אבל עושה לנו חיים טובים בהרבה.

חוץ מזה אני נהנה מאוד מהקרבות כרגע.

גם מרגיש לי שמאפשרים לי יותר מדי חופש בחירה בין כוחות ואני בטח מפספס הרבה בזה שאני פשוט בחרתי משהו אחד, אבל אני כבר הגעתי למסקנה שאולי היה עדיף שהם היו מצמצמים ומתמקדים בנשק/כח ויעשו אותו הכי מגניב שאפשר במקום שאני אעשה את זה ואולי אבחר במשהו שלא מתאים בכלל כי זה מאוד מורכב להבין מה מתאים למה מבחינת כוחות, נשקים, סינרגיה וכו.

אתה יכול לעשות ריספק לכל היכולות, וגם כל הנשקים והתוספות שפתחת בhub. אני ממליץ לשחק עם זה קצת, אפשר לעשות שם גם לופ אינסופי של קרבות ולבדוק נזק, מובסטס, ואיך הכל מרגיש. הנקודות והמשאבים "ננעלים" רק אחרי שאתה יוצא מהhub, אז אפשר לבדוק לפני זה הרבה קומבינציות. גם אחרי זה אפשר לעשות עוד ריספק כמובן, זה פשוט עולה קצת משאבים.
אני החלפתי את הנשק שהתחלתי איתו בערך שעה וחצי פנימה, ואני מבסוט שעשיתי את זה.

כרגע אני כבר 8 שעות בפנים לפי סטים, רובם עוד בחמישי אבל גם אתמול בלילה הצלחתי לשחק קצת. עוד לא פתחתי את היכולת שאתה מדבר עליה אבל אני בהחלט מצפה לזה, ובהתחשב בזה שאני כבר הרבה זמן יכול ללכת לאיזה 300 מקומות שונים... זה כנראה נפתח לפי הסדר שבו אתה עושה משימות.
בינתיים שיחקתי כמעט רק משימות צד, והן היו ממש מעולות. יש את המשימות הממש קטנות שהן אייקונים על המפה של אזורים לנקות או כל מיני כאלה, זה פחות מעניין, אבל המשימות צד עצמן ממש מפתיעות לטובה מבחינתי, בינתיים.
אבל המשחק הזה הוא ממש לא מה שציפיתי שהוא יהיה. בקושי ראיתי וקראתי עליו לפני היציאה כי זו קנייה בטוחה, וידעתי שהוא יהיה קצת יותר פתוח, אבל ממש לא ציפיתי שעד כדי כך. עוד צריך כמובן לראות לאן הם לוקחים את זה, אבל בינתיים אני מאוד נהנה.
אני מקווה שהקומבט ימשיך להתפתח ולא יעמוד במקום, וזה נראה ככה לפי כמות הדברים שאפשר לפתוח. גם קצת חסר לי משהו באווירה הקריפית וחוסר הנוחות שהיו בקונטרול בכל שנייה ושנייה, אבל אני עוד ממש בהתחלה, מאמין שזה יגיע.
בינתיים מאוד נהנה, העיצוב האומנותי פה זה משהו מיוחד וכרגע רק לעשות אקספלוריישן בעולם ולמצוא סודות זאת כבר חוויה יוצאת דופן.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 26 בספטמבר 2026 בשעה 15:09

אני מאחורי רובכם, 3 שעות בערך, ולפחות כרגע המערכת קרב שטחית למדי. מקווה שזה מתפתח כי כל ה״עומק״ שראיתי כרגע זאת העובדה שהמערכת מתפצלת למליון specs שונים שזה משהו שאני שונא במשחקים כאלה. אני מתמיד מרגיש שאני מפספס משהו או משחק בצורה לא מייטבית.

וחוץ מזה מהשחק הוא מאוד רמדי ואני ממש נהנה.

LaskinLaskinElder

רק אגיד שאם אתם מתכננים להשיג את היכולת הזו אז תעשו את זה בזמן שאתם יכולים להיות בווליום הכי גבוה שיש, לא אהרוס כלום אבל זה אחד מרגעי הסאונד הטובים ביותר ששיחקתי במשחק אי פעם, בקלות. אז לא לשחק את הקטע הזה כשהילדים ישנים אלא אם אתם כמוני עם אזניות :)

KlaymanKlaymanSage

אני ממש ממש מאחורה... רק התחלתי ויצאתי החוצה ואני במשימה הממש ראשונה אחרי הבוסית הראשונה. בינתיים מגניב מאוד. קצת לא מת על הנשק שלקחתי(cleave). מצב טוב שאחליף אותו.

DrKeoDrKeoSite Admin

אני התחלתי עם הglaive, מרוצה למדי אבל משועמם קלות 🤐

StickStickSage
נערך לאחרונה: 26 בספטמבר 2026 בשעה 18:06

אני התחלתי עם הcleave, ולקחתי את ההתקפה שמעיפה אויבים למעלה אם תוקפים ישר אחרי התחמקות, בנוסף לבונוסים לנזק על אויבים באוויר.
אבל כשפתחתי את הcombo finishers אז החלפתי את הנשק ההתחלתי לstrike ונתתי לו את הfinisher שמעיף אויבים למעלה, ומאז אני יותר נהנה מהקרבות מאשר עם הcleave. יש במשחק הזה input cancel מאוד נדיב, מרגיש לי שאפשר להתחמק גם עמוק יחסית בתוך האנימציה של ההתקפה, ממש עד רגע לפני הפגיעה עצמה, אז אני יותר נהנה עם נשק בסיס מאוד מהיר וכל הזמן לתקוף ולהספיק להתחמק בזמן (והנשק הזה גם נותן בונוסים בדיוק על זה).
הוא גם משתלב לי טוב עם הנשק המשני שלקחתי שהוא הפטיש הגדול והכבד שאפשר לטעון, ככה שאני יכול גם לתקוף המון ומהר וגם לתקפוף לאט וחזק אם צריך. עדיין אין לי פתרון להתקפות AOE טובות שנשקים אחרים (כמו הglaive) נותנים, אבל אני מאמין שאמצא משהו כשאעלה בסולם הסקילים :).

LaskinLaskinElder

יש לי נראה לי בדיוק את אותו בילד שיש לך נדב

המשחק ממש מזכיר את DMC מהרבה מאוד בחינות, מלבד העלילה (וגם שם אפשר למצוא דמיון תכל׳ס).

המבנה של העולם הפתוח שנוי במחלוקת אצלי, אני רק איזה שש שעות בפנים וכבר מרגיש לי שניסו לדחוס יותר מדי, בדומה לכל הנשקים שאני עדיין חושב שהיה עדיף שיחליטו איזה הכי מגניבים וירוצו איתם במקום לתת לי לבחור ולשנות. זה לא שזה ממש מפריע פשוט נראה לי שהתפזרו ללא סיבה מספיק מוצדקת.