שים שלוםMinionלא לפי איראן, נראה איך יהיה הלילה
נוצר ע"י Laskin·29 בנובמבר 2015
שים שלוםMinionלא לפי איראן, נראה איך יהיה הלילה
ShlomixWarriorאז עכשיו ביבי קיבל על הראש מטראמפ והודיע על מו"מ עם ממשלת לבנון, שזה לא בהכרח דבר רע.
מה שכן חרפה, זה הקישור בין המו"מ להפסקת האש מול חיזבאללה והתמונה שמצטיירת שהאיראנים כפו אותה עלינו.
אם אכן מפסיקים את האש זאת חרפה עצומה. נלחמנו 40 יום בשביל שיכפו עלינו להפסיק אש מול ארגון טרור?
LaskinElderהסוגיה מול חיזבאללה ולבנון היא לגמרי שחור ולבן מבחינה אובייקטיבית וממש לא ״מורכבת״ אפילו לכאורה כמו עם הפלסטינים, שאני לא מבין בכלל על מה יש לדבר. מדינות המערב חייבות להכניס את לבנון למצב צפון קוריאה, כל עוד יש ארגון טרור ששולט שם בפועל, או חלק מהשלטון, בממשלה או באיזורים מסויימים במדינה.
צריך לא להתבייש להוציא גם שגרירים ממדינות שמתייחסות לזה אחרת. לא ממש מבין איך ביבי לא שם את זה בטופ של הרשימה שלו בפגישות עם טראנפ. כן, אם מורידים את איראן זה יוריד את חיזבאללה אוטומטית עם הזמן, אבל עד אז - לבנון צריכה להיות מחוץ לקונצנזוס של מדינות לגיטימיות.
omerkotAdminישראל ביצעה אתמול מבצע מיוחד, מהסוג שלוקח הרבה זמן להכין, ובגיבוי אמריקאי מלא. אני מניח שחלק ניכר מההצלחה של המבצע נבע מהאמונה של חיזבאללה שישראל לא תתקוף בגלל הפסקת האש.
מאוד לא סביר שלישראל יש יכולת לעשות מבצע דומה בשבועיים הקרובים (כנראה שגם לא בחודשיים הקרובים) ולכן לאף אחד לא עולה שום דבר לקחת קרדיט על זה שישראל עכשיו ״מורידה הילוך״.
בהנתן שחיזבאללה לא מתחיל מחר להתפרק מהנשק שלו, אז קשה לי לראות איך ישראל נוצרת את האש לחלוטין, בדיוק כמו שהיא לא נצרה את האש בזמן הפסקת האש הקודמת.
שוב, המיצרים כבר חסומים חלקית, זאת לא סיטואציה רגילה. כבר ראיתי את הלן תומסון מעלה מכניקות שבהן אפשר לחסום. ובנוגע לשאר, אני מסכים.
הבעיה היא ביטוח, יש חברה בריטית אחת בודדת והיא עושה את כל הצרות. המיצרים נסגרו מיד אחרי שהצוללת האמריקאית הטביעה את הספינה האיראנית, לפני שהאיראנים ירו טיל אחד על ספינה. אין כרגע מוקשים במים, הסכנה היא טילים. ארה״ב יכולה לעשות מה שאוקראינה עשתה אם הם רוצים להשאיר את המיצרים פתוחים, ללוות ספינות. אבל הם צריכים לסגור את המיצרים כללית.
כשאתה פוגע במקורות הכנסה שלהם משמרות המהפכה מחרבנים במכנסיים, בדיוק כמה שקרה כשפגעת במפעלי הפלדה.
טוב, עכשיו לאור מצב השיחות מפרסמים שטראמפ כן שוקל לסגור את הים *מהצד שלו* כלומר לעשות מצור ימי על אירן. צריך אולי לעשות עוד התערבות האם השיחות יכשלו ומתי, ומי יהיה הראשון להפתיע בהתקפה (לדעתי הפעם אירן רוצים להראות שהם יכולים גם לעשות משהו?)

@DrKeo
אני חייב איזה מדריך למשתמש לציטוטים כדי להבין איך להשתמש בזה בצורה אופטימלית. רציתי רק לקחת את הציטוט שלך על לסגור את המיצרים, וכשניסיתי למחוק את הציטוטים האחרים מההודעה הוא מחק את כל ההודעה (כלומר את כולם). ואז גם נמחק לי ההעתקה מהזיכרון להכניס להודעה את הציטוט שהעתקתי (כי ברגע שאתה מכניס להודעה, הוא יוצא מהזיכרון), ככה שההיתי צריך ללכת ולהעתיק אותו לזיכרון שוב.
אז הייתי שמח לדעת מה כל האופציות האפשריות ואיך זה מתנהג.
אני יכול להמליץ אולי לא למחוק מהזיכרון ציטוט ששמרת עד שפרסמת הודעה שכוללת את אותו ציטוט?
אולי בכלל כדאי לעשות איזה מדריך למשתש כללי כדף נפרד עם כפתור אליו ליד איפה שיש את התזכורת לציטוטים או לייקים למעלה?
LaskinElderכן, לדעתי בכלל הציטוטים מאוד מורכבים ואולי גם שלא לצורך...
לגבי איראן - אין לי כח לפתוח הימור בעניין, אבל אני מאוד מקווה שארה"ב לא תוותר.
התחושה כרגע היא שלטראמפ נמאס מהמלחמה, הוא רוצה להפסיק אותה לפני בחירות האמצע, יש אמנם זמן עד אז (נובמבר נראה לי), אבל בעיניי אם הוא מפסיק כרגע המצב עוד פחות טוב. הוא מנסה להגיע למה שהוא יכול בעסקה ולסיים את זה. אם יצליח לקבל רק את האורניום ואת פתיחת המיצרים הוא יהיה מוכן לשלם גם פיצויים מסוימים, ולכפות עלינו הסכם גרוע נוסף עם לבנון, אבל אני לא חושב שגם לזה האיראנים יסכימו, וביננו - ברור שהאורניום שהם כן יסכימו לתת הוא איזה 10% ממה שהם עדיין ישאירו בידיהם.
האיראנים יודעים שהוא "לחוץ בזמן" ומנצלים את זה היטב, אבל זה טראמפ, ואם הוא יתעצבן זה יכול להמשיך למלחמה עוצמתית יותר.
כולי תקווה שזה הכיוון, אנחנו לא יכולים לעצור את זה כאן.
omerkotAdminהאיראנים נפלו למלכודת של טראמפ והפקיסטנים, הפסיקו את המלחמה מהצד שלהם וניהלו משא ומתן למרות שאף אחד מהתנאים המוקדמים שלהם לא התקיים.
בינתיים, אין לי שום בסיס לחשוב שהדברים לא מתנהלים במסגרת הפרמטרים של המבצע, כמו שהוא תוכנן מלכתחילה על ידי ארה״ב וישראל.
גם התנאי המוקדם של טראמפ לפתיחת הורמוז לא התקיים. אתה נוטה לתת לטראמפ קצת יותר מדי קרדיט... כאילו כל מה שהוא עושה הוא תמיד חלק מאיזה grand design, גדול האסטרטגים המדיניים מאז מטרניך. אני רוצה לראות אותו מממש את האולטימטום עכשיו.
LaskinElderרגע, שייתן לנו יום עצמאות שקט - ואז…
אגב, נתקלתי בסרטון נפלא:
אבל יש שם קטע בדקה 08:28 שאני ממש חייב לדעת מה בדיוק שמרו שם…. אני מניח שמדובר בחרב שנותנת לך +300 לכח, או אפילו חיים נוספים אחרי שאתה מת, עם קולדאון של 30 דקות
אני באמת לא יכול להמשיך את החיים שלי בלי לדעת מה זה היה

נראה שמדגדג להם לחזור למלחמה.. עדיף כמה שיותר מוקדם... ''לגמור עם זה''... למרות שלא נראה שמתכננים.
לסגור את המיצרים זה נדרש, זה (אולי) יעלה עוד קצת את מחיר הנפט, אבל מה המטרה במיצרים סגורים רק למערב ופתוחים רק לאוייב? זה מהלך מתבקש שבתקווה יפעיל יותר לחץ על האיראנים שגלגלו 9 מליארד מתחילת המלחמה בזכות זה שהמיצרים היו פתוחים רק להם.
זה מראה שטראמפ לא באמת מפחד מעליה של הנפט ורוצה לגמור את האיראנים, שזה מצויין.
אה, ומבטיח לעשות מאוחר יותר היום מדריך לציטוטים, הם באמת לא מסובכים.
omerkotAdminגם התנאי המוקדם של טראמפ לפתיחת הורמוז לא התקיים. אתה נוטה לתת לטראמפ קצת יותר מדי קרדיט... כאילו כל מה שהוא עושה הוא תמיד חלק מאיזה grand design, גדול האסטרטגים המדיניים מאז מטרניך. אני רוצה לראות אותו מממש את האולטימטום עכשיו.
זה לא לגמרי קשור לטראמפ בעצמו. אני יודע, לא חושב, שמהלכים צבאיים כאלה מתוכננים מראש, עם סט של אפשרויות ותכניות גיבוי שמכסות שורה ארוכה של מצבים אפשריים שגם מתורגלים באמצעות סדרות של משחקי קרב מקדימים. אנחנו יודעים שתכניות כאלה ומשחקי קרב כאלה נערכים כבר עשרות שנים, גם בארה״ב וגם בישראל (https://en.wikipedia.org/wiki/Millennium_Challenge_2002, https://www.inss.org.il/publication/war-game-the-hours-following-an-attack-on-irans-nuclear-infrastructures-the-policies-of-the-actors-and-principal-insights/). זה לא מהלכים של זבנג וגמרנו וגם לא של שלב אחד וגמרנו.
עובדתית, עוד בתחילת המבצע טראמפ ציין שמדובר במבצע של 4-5 שבועות (https://www.theguardian.com/us-news/2026/mar/02/trump-war-iran).
4 שבועות אח״כ, צה״ל דיווח שהוא עומד לסיים את כל המטרות שהוא סימן כחשובות למבצע ומבחינתו ניתן להפסיק (https://www.jpost.com/israel-news/article-891756).
אבל מבחינת איראן, היא הותקפה באופן יזום על ידי ארה״ב וישראל וכל זמן שהיא לא מובסת לחלוטין אז האינטרס שלה הוא לא להפסיק את הלחימה לפני היא מייצרת הרתעה שתמנע את המתקפה הבאה (https://www.jpost.com/middle-east/iran-news/article-892183), בדיוק כמו שאתה לא מוכן להפסיק את הלחימה בלבנון מתי שנוח לחיזבאללה, אחרי שהם החליטו לתקוף אותך ביוזמתם.
עד כמה שאני מבין, כל ריטוריקת איומים של טראמפ נועדה להביא את האיראנים לעצור מתי שארה״ב רצתה שהיא תעצור וזה הצליח. זו הסיבה שכתבתי את הפוסט הזה בזמנו:
כרגע השאלה אם האיראנים יפלו למלכודת שטראמפ טמן להם עם הפקיסטנים…
ולכן גם רשמתי שאין לי בסיס לחשוב שהמבצע הזה לא מתנהל בהתאם לפרמטרים שנקבעו מראש.
אני רק אציין משהו טכני, אתה יכול עכשיו להשתמש בכפתור של הקישור בהודעה:

איתו אפשר לסמן מילים ולהפוך אותן לקישורים אלגנטים, ככה למשל.
זה לא לגמרי קשור לטראמפ בעצמו. אני יודע, לא חושב, שמהלכים צבאיים כאלה מתוכננים מראש, עם סט של אפשרויות ותכניות גיבוי שמכסות שורה ארוכה של מצבים אפשריים שגם מתורגלים באמצעות סדרות של משחקי קרב מקדימים. אנחנו יודעים שתכניות כאלה ומשחקי קרב כאלה נערכים כבר עשרות שנים, גם בארה״ב וגם בישראל (https://en.wikipedia.org/wiki/Millennium_Challenge_2002, https://www.inss.org.il/publication/war-game-the-hours-following-an-attack-on-irans-nuclear-infrastructures-the-policies-of-the-actors-and-principal-insights/). זה לא מהלכים של זבנג וגמרנו וגם לא של שלב אחד וגמרנו.
תכנון תמיד יש, השאלה היא האיכות שלו. אתה בטח מכיר את הציטוט הידוע שאף תוכנית לא שורדת מגע ראשון עם האויב. אני חושב שדי ברור שממשל טראמפ לא חזה כמו שצריך את המשבר בהורמוז. הם כנראה חשבו שהצבא האיראני יחוסל לפני שיוכל לסגור אותו בצורה אפקטיבית... הם טעו טעות קשה וברור לגמרי מההצהרות של טראמפ שהוא היה מאוד מתוסכל בנושא וזגזג בלי סוף.
ואגב, ההיסטוריה הצבאית האמריקאית (וכמובן שלא רק האמריקאית) מלאה בתחזיות צבאיות מוטעות. גם הלינק שהבאת על ה-milennium challenge הוא דוגמה שמוכיחה בדיוק את ההיפך... קראת את הלינק? זה משחק שבו ארה״ב נחלה כישלון צבאי מוחלט ואז שינו לו את החוקים כדי להבטיח ניצחון.
omerkotAdminהמשפט הראשון שלך אומר שממשל טרמאפ לא חזה את המשבר בהורמוז ואז במשפט השני אתה מציין שראית שהצבא האמריקאי כבר התאמן לפני מעל 20 שנה על מתאר דומה למה שמתרחש (הבחירות של איך לנהל את המשחק הן לא רלוונטיות. בזמן אמת הם ניסו למקסם את מה שהם יכולים להפיק מהניסוי ואת המסקנות מסיקים לאחר מכן).
אני לא מתיימר לדעת מה היו התכניות המדויקות של הממשל בהקשר של הורמוז. אני כן יודע, בודאות שמשיקה ל100%, שהדבר היה בתכניות הקרב שלהם.
אני מתקשה לקחת את הציוצים של טראמפ בתור אינדיקציה למה שהוא חושב באמת, כשהוא מצייץ דבר והיפוכו במרחק של כמה שעות או אחרי שפעם אחר פעם הוא השתמש בכלים האלה בשביל להטיל ערפל קרב (וגם התגאה בפומבי בזה שהוא מאכיל ״עיתונאים״ בלוקשים). במעשים, הם בחרו שלא לטפל צבאית בהורמוז עד השלב הזה. אתה בוחר לחשוב שמדובר בבאג ואני לא יודע אבל יכול לחשוב על לא מעט סיבות למה זה בכלל פיצ׳ר.
מה הקשר בין ממשל טראמפ למשחק צבאי שנערך לפני דור? משחק שגם בזמן אמת הצבא טייח, רימה והתעלם מהתוצאות שלו? ובוא, משחק מלפני 24 שנה, זה נצח... כמה ממשלים וגנרלים התחלפו מאז? מי בכלל זוכר את זה שם היום? דן קיין היה קצין זוטר, הגסת׳ היה בן 21. לא מבין איך זה רלוונטי למשהו. המשחק הזה היה מחדל, הוא לא דוגמה לתכנון ראוי אלא להיפך.
ויפה שמצד אחד אתה לא מייחס חשיבות לדברים של טראמפ כשהוא מזגזג, אבל כשנוח, הם משמשים אותך בהודעה קודמת כאסמכתא לתכנון צבאי מוצלח.
בואו, הם ידעו שהמיצרים בתאוריה יסגרו. לא רק שטראמפ דבר עליהם לפני שנים כך שהוא לא בור בנושא, על פי הכתבה של הניו יורק טיימס הגנרל קיין אזהיר את טראמפ שהמיצרים עלולים להסגר ושיהיה קשה לפתוח אותם.
אולי הם חשבו שהמכה הראשונית תהיה כל כך חזקה שהאיראנים לא יצליחו לסגור את המיצרים, אבל הם בהחלט היו מודעים לעובדה שהם עלולים להסגר.
He also flagged the enormous difficulty of securing the Strait of Hormuz and the risks of Iran blocking it. Mr. Trump had dismissed that possibility on the assumption that the regime would capitulate before it came to that.
omerkotAdminאם הטיעון הוא שכל פעם שממשל מתחלף ו/או שהנהגה צבאית מתחלפת אז כל מה שנעשה לפני כן נזרק לפח ונשכח לחלוטין אז אני לא מקבל את זה.
לא, אבל יש נסיבות והתיישנות. כשהגנרל ששיחק את הכוח האדום והביס את הכחול הביע בסוף חוסר אמון בתרגיל, זה אומר משהו. אבל גם אם לא היה אומר, לא ברור לי מה תרגיל מלפני כל-כך הרבה שנים מלמד היום, ועוד את ממשל טראמפ...
אני כן בטוח שהם היו מודעים לאפשרות של סגירת הורמוז, הם הרי שמו את חיסול חיל הים האיראני כיעד מההתחלה ופרסמו כל יום כמעט כמה ספינות הוטבעו. אבל כנראה שחשבו שתקיפות אוויריות יוכלו לנטרל אותם. אח״כ כשהובן שלא, טראמפ השתולל מזעם עם איומים ואולטימטומים קיצוניים שהוא דוחה ודוחה (והם היו קשורים רק להורמוז), וזה לדעתי מלמד משהו. והיו גם אנשים מתוך הממשל והפנטגון שאמרו שטראמפ זלזל באיום... אבל ברור שאותם תמיד יפטרו מייד כפייק ניוז.
אני לא יודע מה היה בתוכנית ומה הוא "אלתור", אבל האלתור של לסגור הרמטית את מיצרי הורמוז הוא מהלך מאוד טוב. זה מהלך משולש שיוצר לחץ על איראן מסין, לחץ על איראן מתוך איראן כי הכנסות של 9 מליארד התאיידו, ולחץ על איראן כי הם השתמשו בנשק יום הדין שלהם כדי להעלות את מחיר הנפט וטראמפ הראה להם שהוא מוכן בעצמו להעלות אותו עוד יותר רק כדי לפגוע בהם.
omerkotAdminIMCMEX
צינור הנפט הסעודי חזר לתפקד בקצב של 7 מליון חביות ביום,. ובמקביל כל המיכליות פשוט הולכות עכשיו להביא נפט מארה"ב שעושה קופה ענקית.
המצור עולה לאיראן 276 מליון דולר ביום ביצוא ו-159 מליון יבוא, או 13 מליארד בחודש. 24% מה-GDP של איראן מיוצא דרך מיצרי הורמוז.
92% מהנפט הגולמי שאיראן מוכרת מגיע מהאי חראג, הדרך היחידה שלהם להוציא אותו היא דרך מיצרי הורמוז, כלומר עכשיו תעשית הנפט שלהם משותקת לגמרי.
בנוסף איראן יצאה פטרוכימיה ב-54 מליון דולר ביום, אנחנו פוצצנו להם את המפעלים והשארית שעכשיו הם מוכרים גם נחסמה עם מיצרי הורמוז, כלומר גם כאן ההכנסות שלהם נבלמו. על גבי זה יצוא של חומרים שהם לא נפט או פטרוכימיה כמו מתכות היה 88 מליון דולר ביום, 90% מזה נחסם עם המיצרים.
ואפילו לא נכנסנו לזה שאם לא ימשיכו לשאוב מהבארות נפט שלהם, הם יכולים לההרס "לעד". יש לאיראן אכסון של בערך 50-60 מליון חביות נפט וכרגע המאגרים חצי מלאים. אם הם לא יכולים ליצא, הם צריכים להביא את הנפט למאגרים. ברגע שהמאגרים מלאים זה או לשפוך את הנפט לקרקע/ים, או לעצור את הבארות. אם עוצרים את הבארות מי תהום מתחילים לחלחל לשכבות והנפט נקלע וצריך לחפור מחדש את הבאר. אומרים שיש לאיראן בערך שבועיים עד שהמאגרים שלהם יתמלאו.
omerkotAdminזו הסיבה שרשמתי הבוקר:
אתה בוחר לחשוב שמדובר בבאג ואני לא יודע אבל יכול לחשוב על לא מעט סיבות למה זה בכלל פיצ׳ר.
טראמפ גורם לנפט מהמפרץ להיות רעיל. הוא מכריח את סין לפתח תלות אנרגטית בו ובונצואלה, שעליה הוא השתלט. אם הוא היה מטפל במשבר הנפט באפקטיביות מההתחלה אז הסינים היו ממשיכים כמו כלום וגם כל השאר היו בטוחים שהוא חייב להם.
וכן, זה גורם לעליות מחירים גם בארה״ב אבל אנחנו מדברים על טראמפ, שהטיל מכסים על כל העולם ואשתו בידיעה שהדבר יעורר עליות מחירים. זה לא הרתיע אותו עד היום. בינתיים בית המשפט העליון קצת פגע לו במכסים ועכשיו הוא משחק עם הנפט של המפרץ. זה משיג את אותן המטרות מבחינתו.
ובתאוריה הוא יכול לעשות מהלך. אמריקאים אוספים קבלות לדיווח מס בסוף השנה, עכשיו ארה"ב עושה קופה על מכירת נפט לכל העולם ואחותו. טראמפ יכול להכריזה על הקלה במס של נניח 1$ לגאלון לחודש או חודשיים הקרובים, אנשים יקבלו את זה בהחזר מס בסוף השנה לכל הקבלות בין התאריכים הרלוונטים. מממנים את זה מעלית ההכנסות ממכירת הנפט. קצת פופוליסטי, אבל אם זה מתאזן עם ההכנסות המוגדלות אז זאת דרך ללכת עם ולהרגיש בלי.
לממן ב-1$ גאלון דלק יעלה בערך 10 מליארד דולר בחודש, השאלה היא בכמה מכירות הנפט האמריקאיות קפצו.
חברות הנפט עושות קופה. ארה״ב היא לא סעודיה, הממשלה לא מייצאת נפט בעצמה.