VOXELIM

נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

נוצר ע"י Laskin·29 בנובמבר 2015

7409 הודעות
InterAlInterAlVeteran

חברות הנפט עושות קופה. ארה״ב היא לא סעודיה, הממשלה לא מייצאת נפט בעצמה.

omerkotomerkotAdmin

חברות הנפט משלמות מיסים, מעסיקות עובדים אמריקאים שמשלמים מיסים, צורכות שירותים של חברות שמעסיקות עובדים ומשלמות מיסים וחוזר חלילה אבל מעל הכל, הן כפופות לחוק האמריקאי ולכן, ברצותו, יש לו יכולת לסגור את הברז שלהן לסין.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 14 באפריל 2026 בשעה 01:11
ציטוט מאת InterAl

חברות הנפט עושות קופה. ארה״ב היא לא סעודיה, הממשלה לא מייצאת נפט בעצמה.

ממשלת ארה"ב והמדינות השונות בתוך ארה"ב מכניסות 140 מליארד דולר בשנה מתגמולים ומיסים מנפט. וכמו שעומר אמר, אלה רק הכנסות ישירות.

InterAlInterAlVeteran

חברות הנפט הן 1% מהמשק. שאר המשק צורך נפט ולכן נפגע. בכלל לא בטוח שזה מתאזן.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 14 באפריל 2026 בשעה 01:40

להבנתי אין בארה"ב מחסור בנפט, בטח שלא עכשיו כשונצואלה מיצאת אליהם. להפך, הם מנסים להפוך לתחנת הדלק של העולם.

בקשר למתאזן או לא מתאזן, זה פחות משנה, אני בספק אם זה מתאזן להתחשב בזה שכל המיסים של השוק הנפט לפדרלי ולרמת המדינה יחדיו הם 140 מליארד בשנה. מה שחשוב הוא שעוד כמה שבועות העניין יגמר והמחירים יחזרו למה שהיו או אפילו נמוכים יותר בגלל התוצרים החיובים שיכולים לצאת המקונפליקט. מה שמשנה הוא האופטיקה והמסר, ואם פתאום תעשית הנפט האמריקאית פורחת בזמן שהאיראנים נדחקים לפינה, זה ניצחון לטראמפ.

את כל נושא הבאורות נפט שהם פצצת זמן מתקתקת אם לא חולבים אותם זה נושא שלא הכרתי, וזה שם את איראן בחתיכת מלפפון חמוץ. טוענים שיש להם מאגרים להחזיק נפט לעוד שבועיים, ואז הם יגיעו לנקודה שבהם הם יצטרכו לבחור בין הפח לפחת. לטראמפ יש בכיף שבועיים, הנפט מתחת ל-100$, אבל הטבעת מתהדקת על איראן.

החל מהיום אין לאיראן יבוא, אין להם יצוא, הם בהיפר אנפלציה (הריאל היה 40K ל-1$ בדצמבר, ועכשיו הוא מעל למליון), אין להם חייל ים, אין להם חייל אויר, הבארות שלהם עוד שבועיים נכנסים למצב קריטים ועוד כל כך הרבה אסונות שקשה לספור. והדבר הכי חשוב הוא שהם מיצו את נשק יום הדין - סגירת מיצרי הורמוז. זה תמיד היה האיום הגדול, ועכשיו הם סגורים והעולם מסתדר, ודווקא איראן היא זאת שבצרות.

השאלה האמיתית היא האם יש להם כמיות כסף שמספיקות לחודשים או שיכול להגיע הרגע שקשה לממשלה האיראנית לשלם משכורות לאנשי הביסיג' ומשמרות המהפכה. ברגע שזה יקרה, אז יתחיל להיות מעניין. כי להבנתי כמות גדולה מהם נמצאים בתפקיד בגלל שזה המקום הכי לוקרטיבי לעבוד בו באיראן, ואם אין משכורת...

InterAlInterAlVeteran

אין מחסור בשוק חופשי, וארה"ב היא יצואנית נטו של נפט. כלומר בחישוב פשטני היא מרוויחה מעליית המחיר, אבל זה יותר מורכב מזה, במיוחד כשמדובר על תנודות רציניות כמו קפיצה של 70% בחודש. זה מזיק לכלכלה.

ואני מסכים לגבי איראן. גם חיסול תחנות כוח היה גומר אותם, בלי לחכות שבועות או חודשים. אבל בשעות האחרונות טראמפ טוען (שוב) שהם מתחננים להסכם, נחכה ונראה.

omerkotomerkotAdmin

זה בהחלט גורר עליות מחירים, בדיוק כמו שמכסים גוררים עליות מחירים אבל טראמפ מוכן לספוג עליות מחירים בשוק הביתי אם זה משרת את התהליכים הגיאופוליטיים שהוא מנסה להוביל.

הפגזה של תחנות כח, בארות נפט, ותשתיות לאומיות אחרות יכולה לפגוע אנושות באיראן אבל אני חושב שהוא לא ינקוט בזה כל זמן שהוא מעריך שיש סיכוי סביר להפיכה שלטונית ומשתמע שיש לאמריקאים תכניות אופרטיביות בכיוון הזה.

DrKeoDrKeoSite Admin

אכן, ולמה לאבד מרינס במתקפה קרקעית על חראג אם אפשר פשוט לחסום את המיצר וחראג הופך לחסר ערך ולפצצת זמן מתקתקת?

DrKeoDrKeoSite Admin

הדולר 2.99, הנפט ירד ל-91$, ה-S&P500 כנראה ישבור היום או מחר את ה-7K, הנסדק מתקרב לשבור שיא של כל הזמנים - 24K.

omerkotomerkotAdmin

מחיר התבוסה לאיראן.

LaskinLaskinElder

טראמפ ממש מנהל פה את המדינה…

לא יודע מה קורה כרגע, אבל אני (שוב) לא אופטימי

omerkotomerkotAdmin

מה בדיוק הציפיה? שצה״ל יכבוש בתקופה הקרובה את כל לבנון ויטהר בעצמו את בעלבק והרמל מהנשק של חיזבאללה? כי אני פחות בעד זה בשלב הזה.

קרו פה הרבה מאוד דברים בזמן מאוד קצר והגיוני לבדוק אם אפשר לנצל את זה להישגים מדיניים עם פוטנציאל להחליש את החיזבאללה. במקביל, אם אנחנו והאמריקאים נחזור לתקוף באיראן, בזמן שיש הפסקת אש פורמלית עם לבנון, אז החיזבאללה ימצא את עצמו שוב במצב שהוא מפר מיוזמתו את הפסקת האש וגורר את לבנון למלחמה עבור האיראנים, בניגוד לרצון של הלבנונים.

וגם אם בסוף שום דבר חיובי לא יוצא מזה, עצם העובדה שמתנהלים מגעים מדיניים בדרג גבוה עם לבנון, בזמן שהצרפתים מוקצים לחלוטין ומודרים מהאירוע, רק היא שווה את זה.

LaskinLaskinElder

הפסקת אש בלבנון - רק בתמורה לבעיטה של כל נציג ותומך חיזבאללה מממשלת לבנון, והכרזתם על ידי לבנון כארגון טרור, במינימום. לפני זה לדעתי אין שום סיבה להתחייב בפניהם לשום דבר.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 17 באפריל 2026 בשעה 02:46

מרטי מקבל תמיכה.

בכל זאת הוא כתב את המוסיקה שמלווה מפקד יחידה שהמטרה שלו היא להעיף פולשים דתיים פנאטים למקום שממנו הם באו.

LaskinLaskinElder

מסתבר שהבחור שרצה להתנקש בטראמפ היום הוא מפתח אינדי ששיחרר משחק בסטים.

בדקתי, וזה המשחק:

https://store.steampowered.com/app/945530/Bohrdom/

לא מפרסם אותו חלילה, רק אומר שיש כמה תגובות סבירות שם.

לא משהו, ציפיתי ליותר למען האמת, אבל בטח יהיו כמה טובות בהמשך :)

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

מסתבר שהבחור שרצה להתנקש בטראמפ היום הוא מפתח אינדי ששיחרר משחק בסטים.

בדקתי, וזה המשחק:

https://store.steampowered.com/app/945530/Bohrdom/

לא מפרסם אותו חלילה, רק אומר שיש כמה תגובות סבירות שם.

לא משהו, ציפיתי ליותר למען האמת, אבל בטח יהיו כמה טובות בהמשך :)

כשאני שומע אנשים אומרים סטטיסטיקות כמו ״יוצאים בסטים כל יום 1000 משחקים חדשים״ ככה בדיוק אני מדמיין שנראים 999 מהם.

omerkotomerkotAdmin

בסה״כ בחור קונסיסטנטי. כמה שהוא מפתח משחקים מוכשר ככה הוא מתנקש מוצלח.

LaskinLaskinElder

שוב אני עם הפסימיות:

לא יודע מה הקטע שלו עם ה״מבצע״ האחרון שהוא ביטל פתאום אבל על פניו - החל במבצע הזה, איראן שיגרה טילים למדינות האיזור, טראמפ לא מגיב, מזלזל בחומרה של התקיפות האלה, ואפילו מתקפל וקובע מועדים לשבת על הסכם.

רק החלק האחרון עדיין לא קרה בפועל אבל נראה שזה הכיוון.

מה הקטע שלו עם פקיסטן שהוא רק משבח - לא ברור לי.

omerkotomerkotAdmin

ואולי האמריקאים פשוט מחכים להזדמנות מבצעית. כל הפרפור התקשורתי הזה סביב אמירות רהב וציוצים מרגיש לי מיותר בהנתן הרקורד של השנתיים האחרונות.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 06 במאי 2026 בשעה 16:18

כן, אני לא נותן שום משקל לדברים שטראמפ אומר. כל היום הוא מצייץ שעל X נפתחים שערי הגהינום, אז חמש דקות מאוחר יותר הוא כותב ש-X הוא נורא פרגמטי והוא מעריך אותם. כל שניה משהו אחר, נסיון אחר לטקטית משא ומתן אחרת. איך אפשר לקחת את זה ברצינות אחרי השנה האחרונה של טראמפ?

אם תקח ברצינות כל מה שטראמפ כותב אתה סתם תעבור רכבת הרים רגשית מתישה.

LaskinLaskinElder

זה בדיוק מה שקורה לי :)

וזה לא הדברים שלו בהכרח, זה דיווחים על עסקה מתגבשת וכו׳, אבל המבצע הנכחי בהורמוז להבנתי אכן הושהה, לבקשת פקיסטן. זה כבר לא רק ציוצים.

omerkotomerkotAdmin

או שמלכתחילה כל הדיווח על המבצע הזה והביטול שלו נועד להחליק את העובדה שארה״ב שהעבירה שתי משחתות במיצרי הורמוז דרך הגרון של האיראנים.

ספקולציות אפשר לייצר לכל הכיוונים ובאמת שמיותר להתייחס לכל הדיווחים האלה... השאלה מה יקרה בסוף.

LaskinLaskinElder

ו…. העניינים מתחממים.

אכן, רכבת הרים

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת DrKeo

להבנתי אין בארה"ב מחסור בנפט, בטח שלא עכשיו כשונצואלה מיצאת אליהם. להפך, הם מנסים להפוך לתחנת הדלק של העולם.

בקשר למתאזן או לא מתאזן, זה פחות משנה, אני בספק אם זה מתאזן להתחשב בזה שכל המיסים של השוק הנפט לפדרלי ולרמת המדינה יחדיו הם 140 מליארד בשנה. מה שחשוב הוא שעוד כמה שבועות העניין יגמר והמחירים יחזרו למה שהיו או אפילו נמוכים יותר בגלל התוצרים החיובים שיכולים לצאת המקונפליקט. מה שמשנה הוא האופטיקה והמסר, ואם פתאום תעשית הנפט האמריקאית פורחת בזמן שהאיראנים נדחקים לפינה, זה ניצחון לטראמפ.

את כל נושא הבאורות נפט שהם פצצת זמן מתקתקת אם לא חולבים אותם זה נושא שלא הכרתי, וזה שם את איראן בחתיכת מלפפון חמוץ. טוענים שיש להם מאגרים להחזיק נפט לעוד שבועיים, ואז הם יגיעו לנקודה שבהם הם יצטרכו לבחור בין הפח לפחת. לטראמפ יש בכיף שבועיים, הנפט מתחת ל-100$, אבל הטבעת מתהדקת על איראן.

החל מהיום אין לאיראן יבוא, אין להם יצוא, הם בהיפר אנפלציה (הריאל היה 40K ל-1$ בדצמבר, ועכשיו הוא מעל למליון), אין להם חייל ים, אין להם חייל אויר, הבארות שלהם עוד שבועיים נכנסים למצב קריטים ועוד כל כך הרבה אסונות שקשה לספור. והדבר הכי חשוב הוא שהם מיצו את נשק יום הדין - סגירת מיצרי הורמוז. זה תמיד היה האיום הגדול, ועכשיו הם סגורים והעולם מסתדר, ודווקא איראן היא זאת שבצרות.

השאלה האמיתית היא האם יש להם כמיות כסף שמספיקות לחודשים או שיכול להגיע הרגע שקשה לממשלה האיראנית לשלם משכורות לאנשי הביסיג' ומשמרות המהפכה. ברגע שזה יקרה, אז יתחיל להיות מעניין. כי להבנתי כמות גדולה מהם נמצאים בתפקיד בגלל שזה המקום הכי לוקרטיבי לעבוד בו באיראן, ואם אין משכורת...

והנה זה מתחיל, איראן שופכת נפט לים כי אין להם יותר מקום לאכסן אותו. זה תחילת הוסף של התעשית הנפט האיראנית.

LaskinLaskinElder

כן, לא ראיתי על זה שום דיווח אז הדליק נורה אדומה… זה, והעובדה שאני לא מכיר את מי שפורסם את זה ושהוא משתמש ב״צ׳קלקה״ שזה לרוב אומר פייק ניוז