LaskinElderכן, לא ראיתי על זה שום דיווח אז הדליק נורה אדומה… זה, והעובדה שאני לא מכיר את מי שפורסם את זה ושהוא משתמש ב״צ׳קלקה״ שזה לרוב אומר פייק ניוז
נוצר ע"י Laskin·29 בנובמבר 2015
LaskinElderכן, לא ראיתי על זה שום דיווח אז הדליק נורה אדומה… זה, והעובדה שאני לא מכיר את מי שפורסם את זה ושהוא משתמש ב״צ׳קלקה״ שזה לרוב אומר פייק ניוז
רק אני מרגיש שכל האון אוף של טראמפ ואירן זה כמו סדרה בעונה 9 שכולם מכירים את השטאנץ' שלה וכבר אומרים "בסדר בסדר, זה משעמם"?
LaskinElderכן, אבל מתי כבר הקרב האחרון?!
חחחח... לא יהיה "אחרון". כנראה שלא בלי כניסה קרקעית מאסיבית. ואני לא חושב שזה יקרה.
יהיה אחרון אם היינו יכולים להמשיך את המצור הימי לאורך שנה, אבל אנחנו לא יכולים כי לטראמפ יש בחירות אמצע.
ShlomixWarriorהתנהלות מזעזעת בעיניי
עם כל השנאה שיש לי לדגנרטים האלה במשטים, בן גביר הוא מטומטם ברמות בינלאומיות. פשוט מחבל בישראל ברמות הזויות. בשביל מה צה"ל מתאמץ כל כך לעשות את המעצרים הללו בצורה הכי טובה שאפשר ואז בן גביר מחרבן על הכל עם הפופוליזם שלו. פשוט מטורף.
יהיה אחרון אם היינו יכולים להמשיך את המצור הימי לאורך שנה, אבל אנחנו לא יכולים כי לטראמפ יש בחירות אמצע.
שנתיים של מלחמה עצימה, עם כוחות קרקעיים, מצור וכו', וחמאס עדיין שולט בעזה. הרשה לי לפקפק בהכרעת איראן כ"כ בקלות.
שנתיים של מלחמה עצימה, עם כוחות קרקעיים, מצור וכו', וחמאס עדיין שולט בעזה. הרשה לי לפקפק בהכרעת איראן כ"כ בקלות.
מלחמה עצימה של כמעט חודשיים ואז מצור של שנה בזמן שמחירי הנפט בעולם טסים לשמים וכל התשתיות של המפרציות תחת מתקפה זה לא כזה קלות. אבל אם רוצים להכריע את המשטר צריך לעשות עליהם מצור ארוך מאוד.
omerkotAdminכמו שרשמתי בפעם הקודמת, האון אוף לכאורה של טראמפ עם איראן הוא חלק מדפוס מכוון של דיסאינפורציה וזה מיותר להתפלסף על אמירות שמתהפכות שלוש פעמים ביום. גם האופציות השונות שעומדות על השולחן בכלל לא ברורות לי, כי אין לי באמת מושג איך נראים כלי המשחק, בדיוק כמו שלא היה לי מושג בפעמים הקודמות. מה שיקבע בסופו של דבר זה מה שיהיה בסופו של דבר...
לגבי הליצן הגרוטסקי, הוא השיג בדיוק את מה שהוא רצה להשיג וסיפק לקולגות הבן גביריות שלו בטורקיה, הולנד וכדומה, את מה שהם רצו להשיג. אורגיה של חולי נפש. חבל שהוא נמצא במקום שהוא נמצא אבל אני מתנחם בעובדה שכאן הוא לפחות בבחינת סרח עודף שסופג גינויים מכל הקולגות שלו, בזמן שבהרבה מדינות אחרות, הבנגבירים המקומיים הם קובעי המדיניות.
LaskinElderבפעם המי סופר, בטח לא אני - נראה שאנחנו על סף הסכם, והפעם לפי הדיווחים מדובר ב-30 יום לפני שהם בכלל ידברו על הגרעין, ובמהלך ימים אלו הספינות האמריקאיות יחזרו לאחור ולא ברור מה מקבלים בתמורה. יש גם דיווחים שכבר חלק מהספינות בדרכן חזרה, לא יודע כמה זה אמין.
אני שוב נופל לתוך הדכאון והייאוש. נמתין ונראה מה המשך היום יביא, אבל שוב כל הדיווחים שאני קורא כרגע גרועים יותר מאי פעם.
די לאסקין, תלמד מטעויות! 😬
LaskinElderעכשיו זה כבר 60 יום בתמורה ל״דיונים על הגרעין״.
כמו שאמרתי - רק הולך ונהיה גרוע יותר כל הזמן.
חחחחח... לאסקין, די... עזוב נו... על מה אתה חולם בדיוק שיקרה?
LaskinElderחזרה למלחמה, חסימת המיצרים והפעלת לחץ כלכלי עד שהם יוותרו על כל האורניום (כולל כח בינלאומי שיגיע אליו) ויחתמו שלא יבנו שום מתקן גרעיני ל-50 שנה בערך
לא הבנתי עדיין בשביל מה הפסקת האש הזו הייתה בכלל. אלא אם מאחורי הקלעים אנחנו לחצנו בגלל מחסור באמצעי הגנה או משהו.
המיצר חסום חודש פלוס כבר. לחץ כלכלי? גם ככה אומרים שהכלכלה שלהם קורסת וגמורה.. שנים. מה עוד? חזרה למלחמה? אוקיי... מה ישתנה הפעם? תפציץ אנרגיה ותשתיות? הם יעשו את אותו הדבר עם כמה כטבמים למפרציות ויעשו נזק קשה מאוד מאוד. האורניום? לא יודע.. לא נראה שיש להם קלפים אחרים חוץ מזמן וכוח סבל. כוח בינ"ל? לא קרה עד עכשיו, וגם לא יקרה.
בקיצור - נכנסנו לתוך אירוע שאנחנו, יחד עם האמריקאים, לא יודעים לצאת ממנו. החסימה של הורמוז הייתה ידועה לכל מראש,אבל עם זאת, נראה שלא התכוננו כראוי.
omerkotAdminאוי... הסרטונים מספרד הם ממש פרייסלס...
LaskinElderהמיצר חסום חודש פלוס כבר. לחץ כלכלי? גם ככה אומרים שהכלכלה שלהם קורסת וגמורה.. שנים. מה עוד? חזרה למלחמה? אוקיי... מה ישתנה הפעם? תפציץ אנרגיה ותשתיות? הם יעשו את אותו הדבר עם כמה כטבמים למפרציות ויעשו נזק קשה מאוד מאוד. האורניום? לא יודע.. לא נראה שיש להם קלפים אחרים חוץ מזמן וכוח סבל. כוח בינ"ל? לא קרה עד עכשיו, וגם לא יקרה.
בקיצור - נכנסנו לתוך אירוע שאנחנו, יחד עם האמריקאים, לא יודעים לצאת ממנו. החסימה של הורמוז הייתה ידועה לכל מראש,אבל עם זאת, נראה שלא התכוננו כראוי.
זה נראה לי כאילו אתה אומר שאין שום דבר לעשות וצריך לחזור לאותה נקודה שהתחלנו לפני המלחמה… בעיניי זה לא נשמע טוב. הם יחזרו להעשרת אורניום ובתוך חמש שנים כבר תהיה להם פצצה כנראה.
ההזדמנות האחרונה להלחם באיראן שאיננה גרעינית הלכה, אלא אם מרקו רוביו יהיה הנשיא הבא.
אני לא חשבתי שזה מה שיקרה. ואם זה אכן מה שקורה - אני לא חושב שיהיה פה טוב.
הדרך היחידה היא להחזיק את המיצרים סגורים הרמטית לספינות שמגיעות ויוצאות מאיראן. השאלה היחידה כמה זמן צריך לעשות את זה, כי לטראמפ יש בחירות אמצע בנובמבר והוא צריך לסגור את כל הסיפור 2-3 חודשים לפני כדי לתת למחירי נפט להתיצב וכדי לא לתת לאיראנים את הקלף שהבחירות עוד שניה.
LaskinElderאז שוב נשאלת השאלה - למה להתחיל עם זה בכלל, ואם התחיל והוא לחוץ בזמן אז למה כל הפסקות האש האלו, ההקלות השונות וכו… הבן אדם אימפולסיבי, זה ידוע, אבל יש לו יועצים, יש צבא שאמור להיות מתוחכם ומבין עניין. איזה חרא.
זה נראה לי כאילו אתה אומר שאין שום דבר לעשות וצריך לחזור לאותה נקודה שהתחלנו לפני המלחמה… בעיניי זה לא נשמע טוב. הם יחזרו להעשרת אורניום ובתוך חמש שנים כבר תהיה להם פצצה כנראה.
ההזדמנות האחרונה להלחם באיראן שאיננה גרעינית הלכה, אלא אם מרקו רוביו יהיה הנשיא הבא.
אני לא חשבתי שזה מה שיקרה. ואם זה אכן מה שקורה - אני לא חושב שיהיה פה טוב.
אני חושב שאנחנו/ארה"ב במצב לא טוב במיוחד. שמעתי ראיון עם מי שהיה אחראי על כל משחקי המלחמה שסימלצו מלחמה עם איראן, והוא אמר חד משמעית שסגירת הורמוז הייתה אחד המהלכים הראשונים שעלו תמיד. אז עם כל דברי הרהב שלנו/ארה"ב על זה שהשמדנו להם את כל חיל הים, האוויר ועוד כ14 אלף מטרות ב40 יום של לחימה עצימה מהאוויר - כנראה שלא הביאו את התרחיש הבסיסי הזה בחשבון, או שאין לנו ממש מענה.
האם אין מה לעשות? יש. בטח. השאלה היא מה המחירים, האם מוכנים לשלם אותם ומה המשמעות שלהם הלאה?
אפשר גם לתהות - האם איראן עם נשק גרעיני היא באמת האיום שכולם אומרים שהיא? אני יודע.. דברי כפירה.. אבל קונספציות וכו'.. שווה לחשוב לפעמים..
אהה כן - בנוגע ל"למה להתחיל עם זה בכלל?"- אני משוכנע שזה כי ביבי מכר לו ניצחון קל מהיר ויעיל.
אפשר גם לתהות - האם איראן עם נשק גרעיני היא באמת האיום שכולם אומרים שהיא? אני יודע.. דברי כפירה.. אבל קונספציות וכו'.. שווה לחשוב לפעמים..
איראן עם נשק גרעיני זה הדבר הכי נוראי שאפשר לחשוב עליו. מדינה פנאטית שמחפשת התרחבות עולמית, להפיץ את המהפכה האיסלאמית ברחבי העולם, תהפוך לבלתי פגיעה? מה יותר גרוע מזה? של נדבר על זה שהיא מספקת את הצרכים של חצי מארגוני הטרור בעולם, מה עוצר את חיזבאללה מלהפוך לגרעיני בנקודה כלשהי בעתיד?
לא מבין גדול בעולם הזה.. יש מצב טוב שאתה צודק. השאלה היא אם יש נשק גרעיני(כמו לעוד כמה מדינות, כולל אחת עם מנהיג מטורלל על כל הראש בצפון קוריאה), האם ישתמשו בו. או שדוקטרינת ה M.A.D תמנע זאת?
אני לא חושב שזה רלוונטי אם הם ישתמשו או לא. נשק גרעיני הופך מדינה לבלתי פגיעה, ביחוד כשהיא עם הנהגה של מטורפים. צפון קוראה היא לא מדינה אמפריאליסטית, הם פסיכים, אבל לא אימפראליסטים.
איראן מנסה להתרחב כמו סרטן ממדינה למדינה. היא כבר כבשה את לבנון, את סוריה (ונדחפה החוצה בנפילה של אסד), במהלך כיבוש של עירק, ובמהלך מאוד מתקדם של כיבוש תימן. הם רוצים שתהיה סביבנו טבעת אש, ואז מסביב למפרציות ואז מסביב לאירופה. אתה לא יכול לתת למדינה שכזו להיות בלתי פגיעה. זה לא צפון קוריאה שרוצה ״שקט״ להתאכזר לתושבים שלה בלי הפרעה ולשמר את השלטון, איראן מחפשת להתרחב .
וכמובן שיש התבטאויות נחמדות שלהם כמה לקרא לנו מדינה של פצצה אחת, או לצעוק מוות לישראל ברמה השבועית בפרלמנט וכו׳.
ואתה יודע מה, נניח שהם לא ירו עלינו אטום. באיראן יש את כיכר פלסטין, בכיכר פלסטין יש שעון עצר גדול שסופר לאחור לספטמבר 2040, עוד 14 שנים. השעון מבוסס על הנבואה של האייתולה ז״ל שישראל תושמד עד התאריך הזה.
עכשיו שאלה פילוסופית, מה קורה אם יש איראן גרעינית, תאריך הנבואה מתקרב, וישראל החצופה עדין קיימת? יולי 2040... אוגוסט 2040... ספטמבר 2040... ו...? מה יקרה? הם ירו כדי להגשים את הנבואה? הם לא ירו? הם יתנו למנהיג הדגול להיות מושפל כשהם יכולים להגשים את הנבואה בלחיצת כפתור?
כמה פעמים מדינות אחראיות כמו ארה״ב ורוסיה כמעט שגרו אחת על השניה גרעין בגלל בליפ לא ברור בראדאר או תקלת אנוש? יותר מדי פעמים. אז אני אמור לסמוך על קצין איראני בספטמבר 2040 שבא לו לקחת את העניינים לידיים לכדי להגשים את הנבואה של האייתולה הקדוש?
לא הולך להתחיל להתווכח על זה. כמו שאמרתי, לא מבין בנושא מספיק. בעיקר העליתי שאלות שרצו לי בראש.
אני חושב שמצור יכול לעבוד, אם יתנו לו מספיק זמן.