VOXELIM

נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

נוצר ע"י Laskin·29 בנובמבר 2015

7455 הודעות
InterAlInterAlVeteran

לא רואה איך ההסכם הזה אמור להתקיים אם הם דורשים נסיגה מלבנון. ביבי גמור אם הוא יעשה את זה, וטראמפ שוב יוצא אידיוט אם ההסכם נכשל.

יכלו להמשיך את המצור עוד כמה חודשים, האם זה מה שהיה גורם לאיראן להיכנע? בספק. הדבר היחיד שיכול לעבוד בטווח הארוך זה כיבוש צבאי, ואף אחד לא חושב בכלל בכיוון.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 15 ביוני 2026 בשעה 16:25

תקיפת בתי זיקוק ומתקני אנרגיה, מצור חזק יותר, כיבוש של איזור הורמוז, כיבוש של האי חארג׳ עם איום ברור מאוד לניכוס שלו או העברתו לידי מדינה אחרת, חימוש יורדים לפני התקיפה… היו כל כך הרבה דברים שהיה עוד ניתן למצות ולא עשו כי לטראמפ לא היה את האומץ ללכת עד הסוף. הוא הולך להזכר ככשלון ענק בספרי ההיסטוריה בכל הקשור לעימות עם איראן, וכנראה שהוא יהיה מי שחתום על כך שלאיראן תהיה פצצה גרעינית וכל האיזור ישקשק מפחד, אולי גם כל העולם, אחרי שיהיה מאוחר מדי.

רחמים על טאיוואן.

DrKeoDrKeoSite Admin

אני לא אומר שזה מה שיקרה, אני אומר שזה מה שאני מקווה שיקרה. זה יכול ללכת להרבה כיוונים, אבל מה שבטוח הוא שההסכם מאוד רע.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

תקיפת בתי זיקוק ומתקני אנרגיה, מצור חזק יותר, כיבוש של איזור הורמוז, כיבוש של האי חארג׳ עם איום ברור מאוד לניכוס שלו או העברתו לידי מדינה אחרת, חימוש יורדים לפני התקיפה… היו כל כך הרבה דברים שהיה עוד ניתן למצות ולא עשו כי לטראמפ לא היה את האומץ ללכת עד הסוף. הוא הולך להזכר ככשלון ענק בספרי ההיסטוריה בכל הקשור לעימות עם איראן, וכנראה שהוא יהיה מי שחתום על כך שלאיראן תהיה פצצה גרעינית וכל האיזור ישקשק מפחד, אולי גם כל העולם, אחרי שיהיה מאוחר מדי.

רחמים על טאיוואן.

אכן נוהלה פה מלחמה לייט. לא הושמד צי הצללים, המצור על הורמוז התחיל רק במאי, לא הותקפו תשתיות שמכניסות כספים למשמרות המהפכה, ואין מלחמה קינטית כבר חודשים. ממש חצי כוח ומעפן. לא ברור לי, אם טראמפ לחוץ בזמן, למה לא הלכו בכל הכוח בזמן הנתון.

ShlomixShlomixWarrior
נערך לאחרונה: 15 ביוני 2026 בשעה 17:49

הדיון פה מייחס איזו חשיבה עמוקה סטייל שח תלת מימדי מאחורי הקלעים, אני באמת ובתמים לא חושב שיש כזו.
בממשל האמריקאי ניסו מהלך, לא הצליחו אז מוותרים וממשיכים הלאה במקום להכנס לבוץ מנקודת הראייה שלהם.

אגב, לא הייתי ממהר למסקנות נחרצות על הגרעין עד שלא חותמים סופית על ההסכם ויודעים מה תוכנו. הדיווחים המפורטים על תוכן ההסכם מגיעים כמעט רק מהאיראנים ואנחנו יודעים כמה שקרנים הם.

KlaymanKlaymanSage

לא ראיתי את האמריקאים נכנסים לבוץ האיראני. טראמפ רץ בין היתר על זה שהוא לא יתחיל מלחמות(למי שעקב אחרי הקמפיין שלו). אז אחרי שהוא כבר נכנס למלחמה הזאת, כשהוא חשב שאשכרה היא תסתיים ממש ממש מהר והיא נגררה עוד ועוד, ואז המצור שלא הוציא מהאיראנים את ה"קנאק", אז זה מה יש.. אני בספק עצום שהוא יחזור ללחימה. צריך גם להגיד תודה שהוא בכלל בא להשתתף בלחימה פה...