VOXELIM

נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

נוצר ע"י Laskin·29 בנובמבר 2015

7485 הודעות
omerkotomerkotAdmin

זה עוזר לו מול טענות שהוא שפוט של ביבי וזה עוזר לביבי מול טענות של הוא שפוט של טראמפ, אבל אנחנו גם יודעים ששום דבר שטראמפ אומר או מצייץ לא שווה התייחסות (בוא, הוא הציע שדאע״ש תכבוש את לבנון בשביל לטפל בחיזבאללה וגרם התקף לב ל90% מהלבנונים).

גם את האמירות האלה בדיוק על ישראל וביבי הוא כבר ברבר סביב עזה במאי של השנה שעברה, בלי שהיו בחירות אמצע. לסקין כבר היה בטוח שאנחנו לפני סנקציות אמריקאיות על ישראל כשבפועל היינו לפני השמדה אמריקאית של פורדו רק חודש לאחר מכן.

בפועל, אנחנו לא באמת יודעים, אין לנו שום דרך לדעת, ומי שמנהל את הדברים, גם בצד שלהם וגם בצד שלנו מתענג בפרהסיה על זה שהוא מציף את התקשורת בדיסאינפורציה.

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת omerkot

לסקין כבר היה בטוח שאנחנו לפני סנקציות אמריקאיות על ישראל כשבפועל היינו לפני השמדה אמריקאית של פורדו רק חודש לאחר מכן.

לא צריך להגזים... גם אם אני מגזים בפסימיות שלי לפעמים.

והפעם יש כבר מסמך מסוים. פרטיו ידועים כעת וזה נראה רע מאוד.

עזוב עכשיו תארים שמחלקים לטראמפ כמו "משוגע" ו"הזוי", זה לא עניין אישי כרגע. הוא פשוט מנהל משא ומתן גרוע. מאוד.

idanidanVeteran

ללינדזי יש בחירות בנובמבר, הוא לא מעוניין בעימות חזיתי עם הנשיא. חאלס נו, אם ביבי מעלה סרטונים פאטליסטים של הרבי מלובביץ' אתה יודע שהמצב אנוש. לא נשאר לו כלום בקנה חוץ מעם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב.

טראמפ מברבר את עצמו לדעת ב G7 (ורוביו מאחוריו לא יודע איפה לקבור את עצמו, זה פרייסלס) ואומר משהו כמו אם זה יצליח אני יקח קרדיט אם זה יכשל אני יאשים את ואנס. זהו, ככה פשוט - הזרוע הארוכה של טאקר מנהלת את האירוע כרגע.

אני מבין את הרצון להיאחז בעובדה שעד לפני שניה היה נראה שטראמפ וביבי מתואמים על מלא, השתמשו בכל מיני עיתונאים כסוכנים משוטים וערבבו את כולם ביחד בשביל לעצב את המזה"ת. אבל אני באמת לא חושב שזה האירוע כרגע, זו אזעקת אמת. יש הסכם, ואנחנו הכבש. ועכשיו הלחץ הולך להגיע בכל החזיתות.

omerkotomerkotAdmin
נערך לאחרונה: 18 ביוני 2026 בשעה 11:23
ציטוט מאת Laskin

לא צריך להגזים... גם אם אני מגזים בפסימיות שלי לפעמים.

אבל אני לא מגזים:

ציטוט מאת Laskin

אז… עכשיו הוא מתהפך? :/

איזה ייאוש ותסכול. כנראה שאין ברירה אלא לחטוף מלא סנקציות בעתיד הקרוב אבל פשוט לסיים עם החמאס בעזה אחת ולתמיד ובכל הכח, ואחרי הבחירות הבאות פשוט נגיד שנתניהו עשה את זה ואנחנו מתחילים דרך חדשה, פנינו לשלום וכו׳… זה לא אנחנו זה הוא!
אבל יאללה, שימשיכו במבצע הזה, רק שלא יעצרו… ואם כבר אז כבר - גם איזה טקטי באיראן.

הטקטי באיראן סוג של הגיע. הסנקציות עדיין לא.

ואני בודאי לא טוען שאני יודע. אני לא יודע. אני רק יודע שגם אף אחד אחר כאן לא יודע ואני כן יודע שפה כל אחד חוטף מרה שחורה בכל פעם שטראמפ אומר משהו אדיוטי. כרגע יש מזכר הבנות שהחלק הרלוונטי היחיד שבו הוא החלק הראשון ולא בלתי סביר שכל מה שיש בהמשך הוא קשקוש בשביל לאפשר את החלק הראשון.

LaskinLaskinElder

לא כתבתי ולא התכוונתי לסנקציות אמריקאיות. התכוונתי לאירופאים, או"ם וכו', ובזה אני לא חושב שהגזמתי.

DrKeoDrKeoSite Admin

כל כך קשה לפרש את מה שהולך בשבוע האחרון שאין לי מושג כבר מה לחשוב.

omerkotomerkotAdmin
ציטוט מאת Laskin

לא כתבתי ולא התכוונתי לסנקציות אמריקאיות. התכוונתי לאירופאים, או"ם וכו', ובזה אני לא חושב שהגזמתי.

האו״ם לא יכול להטיל סנקציות בלי האמריקאים וגם מאירופה, הלא מאוד מאוחדת, קשה להגיד שרואים מלא סנקציות אלא אם אתה מגדיר איסורי כניסה פרטניים כנגד בן-גביר בתור מלא סנקציות. כמובן שאלה סנקציות נשכניות במיוחד, בהנתן דפוס הנסיעות ההיסטורי השלו.

bozemanbozemanAdmin

הלוואי שאתה צודק עומר. זה לא נראה ככה, לא מההסכם, לא מהדיבורים ולא מהמעשים בשטח.

(אגב, אני גם לא מסכים שזה עוזר לטראמפ ולביבי. לדעתי שניהם הפסידו פה וכולם רואים את זה ככה. בטח ביבי שגם יורדים עליו וגם אין לו איזה הישג להביא כנגד זה, גם הסכם גרוע והוא כן יוצא שפוט של טראמפ. אולי טראמפ לפחות יכול לנסות לסובב את זה שהוא מחליט הכל, ולא שפוט של ביבי, אבל הרוב רואים שהוא הביא הסכם כניעה שמוציא אותו קטן, וגם כולל בו דברים שמוציא את ארה"ב קטנה.)

omerkotomerkotAdmin

אני לא טוען שהמסמך הזה ראוי. כאמור, ההסכם הזה, על פניו, מטומטם ואם בסופו של דבר העסק יסתיים עם הסכם סופי שנראה כמו סעיפי ההמשך במזכר ההבנות הזו אז הוא הסכם גרוע.

אבל יש לנו עוד דוגמאות להתנהלות הזו בדיוק, מהשנה וחצי האחרונות, ולמרות שהיא כאוטית ואינפנטילית מבחינה קוסמטית, ברטרוספקטיבה, אני לא יכול להגיד בנחרצות שזו התנהלות כושלת.

החות׳ים לא תוקפים יותר ספינות בים האדום, למרות שהיו להם לא מעט סיבות לחזור לעשות את זה (אחרי שלכאורה ארה״ב יצאה קטנה מאוד מולם וטראמפ מלמל שטויות הזויות באותו הנוסח). החמאס שחרר את כל החטופים תמורת הבטחות מאוחרות לכל מני דברים כמו עצירת הלחימה, שיקום ופתיחה של מעבר רפיח כשמעשית הם ראו מזה מעט מאוד.

אנחנו נחיה ונראה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 18 ביוני 2026 בשעה 18:25

זה נכון שההתנהלות של טראמפ בשבוע האחרון היא משהו שראינו ממנו שוב ושוב בשנה+ האחרונות, פשוט הפעם זה ב-scale שלא ראינו עד היום. אם בפעמים קודמות הרגשנו שזה מדאיג, הפעם זה מרגיש ממש מדאיג.

DrKeoDrKeoSite Admin