אמממ, כן. התייחסתי בדיוק לנקודות שאתה התייחסת ואמרתי שההסבר הזה לא הגיוני בדיוק בהן (ותאנוס, כמובן) 😃.
זה פשוט מה שאני מבין שהם אומרים. זה מה שאמרתי כאן אחרי הסרט ואתם לא לגמרי הסכמתם, אבל אני רק חושב שזה יותר מה שהם התכוונו עכשיו גם אחרי ההסבר המפורש שלהם.
אבל זה לא ההסבר שלי לפתרון הסרט או משהו, זה מה שהבנתי מהנסיון המבולגן בטירוף של הסרט להסביר את עצמו. זה שאין שם הגיון בשיט זו לא אשמתי, אני רק השליח 😃.
אני ראיתי את הסרט רק פעם אחת, אז כנראה שיש לי חורים ענקיים בזיכרון. אבל התחושה שאני יצאתי ממנה מהסרט הייתה:
1) אי אפשר לשנות את העבר, מה שקרה כבר ממילא קרה כבר. זה מה שברוס מסביר ואז מתחילות כל הבדיחות בחזרה לעתיד.
2) אם מסירים אבן אינסוף מקו זמן, בגלל שהן מחזיקות את מרקם היקום יחדיו, קו הזמן נשבר ומתפצל לשני יקומים מקבילים עם שני קוי זמן שונים. זה מה שהעתיקה מסבירה לברוס ובעצם מרחיבה את ההבנה שלנו על מסע בזמן.
שני החוקים האלה מוסברים בסרט (לפחות לפי זכרוני) אבל לא באמת יושבים עם כל הדברים שדברנו עליהם כמו שגם אתה מציין. נניח הקטע עם סטיב רוג'רס שחוזר לעבר לחיות עם פגי יושב טוב (הרי מה שקרה קרה, אז הוא כנראה מאז ומעולם חיי בסתר עם פגי) אבל הקטע עם לוקי לא מתישב טוב כי הוא ברח עם הטסראקט מה שעובדתית לא קרה בקו זמן הראשי של ה-MCU. כלומר הם סותרים את עצמם שוב ושוב בסרט אם אלה באמת החוקים.
זה דווקא התישב לי יפה כשדברנו על הרעיון שכבר העובדה שנסעת לאחור בזמן כבר יצר יקום מקביל, כלומר כל נסיעה לאחור בזמן יוצרת יקום מקביל חדש. זה יושב יפה עם כל המסע בזמן חוץ מאשר דברים שפועלים מחוץ לחוקים הללו כמו למשל סטיב שמחזיר את האבנים או ת'אנוס שנוסע קדימה בזמן כי כאן אנחנו כבר מדברים על קפיצה בין יקומים, לא רק מסע בזמן וממילא הקפיצה הזאת אמורה ליצור עוד יקומים מקבילים מה שאומר שסטיב בעצם לא החזיר את האבנים ליקומים שמהם האבנים נלקחו ממילא. אבל אלה באמת כבר חפירות עומק.
אז הכל ישב לי טוב עד שהתסריטאים אמרו שבעצם מה שזכרתי מהסרט הוא באמת מה שהם התכוונו אליו, כלומר עכשיו שוב פעם חצי מהדברים של המסע בזמן לא יושבים לי טוב עם החוקים שלהם.
אה, ואם אנחנו רוצים לסבך את זה עוד יותר, ראיתם את הטריילר החדש של ספיידרמן?
https://www.youtube.com/watch?v=Nt9L1jCKGnE
שם טוענים שהSNAP יצרה מולטי-וורס, שזאת עוד סוג של סטיה הצידה עם החוקים. בקיצור, שוב פעם מארוול הכניסו את עצמם לפינה שהם הולכים לתקן לאט לאט לאורך הסרטים הבאים עם טיעונים למולטיוורס? זה רק הולך ומסתבך...