בסדר, אנחנו חוזרים על עצמנו ובגדול מסכימים חוץ מהשורה התחתונה. הקרוס ג'ן ובכלל באופן רחב יותר חוסר הרדיפה אחר חוד החנית הטכנולוגית זה דבר מבאס. מאוד.
הייתי רוצה שGOW R יהיה יותר שאפתני טכנולוגית? הייתי. התאכזבתי מהסיקוונס של ראגנרוק? התאכזבתי. GOW R הוא משחק מצוין שיצא בדור הזה? כן.
כמו שפייג' תיאר זאת, מהדור הזה בעיקר עולה ריח חזק של "מה היה יכול להיות", פספוס, אכזבה מחוסר השאפתנות והדחיפה הטכנולוגית.
עוד יותר מבאס שזה גם ימשיך מעכשיו עד שיהיה שינוי נוסף.
אבל הסיבה שעד עכשיו לא קיבלנו ארקהם או את אינטרגלקטיק ודוגמאות נוספות היא לא הקרוס ג'ן, היא הרדיפה אחר הGAAS. הסיבה שסטארפילד או HB 2 לא כבשו את העולם היא כי המפתחות פשוט פישלו עם המשחק שהן פיתחו, מה שתמיד יכול לקרות גם בלי כל סיבה, ולא בגלל הקרוס ג'ן.
והנה, עדיין סנטה מוניקה, רוקסטאר, CDPR עומדים בלו"ז המצופה מהם ועתידים לשחרר משחק גדול בדור הזה. פרום ו-לריאן קיבלו את "רגע הסקיירים" שלהם בדור הזה וקיבלנו שני RPG מגדירי דור עצומים וכל כך שונים אחד מהשני. את רמדי הנישתיים כולנו אוהבים ובהנחה שקונטרול 2 יצא בדור הזה ויעמוד בכבוד מול הראשון אז מדובר בהספק הכי טוב שלהם אי פעם. אנשים גומרים מוולברין כי משום מה באמת תהרוג אותי אבל אינסומניאק היא אחת המפתחות האהובות בעולם. לא צריך להתפלסף על כל מפתחת ומפתחת, וגם בדור הקודם היו מפתחות שאכזבו. אבל לצד זה כן, יש תנופה גדולה מאוד ממפתחות AA קטנות יותר שמוציאות משחקים מדהימים, לא דבר שאפשר לא להחשיב. מה אכפת לי אם ריטרנל, סילקסונג או האדס 2 הם AA אם הם עד כדי כך טובים? זה כבר אפילו לא נישה של משחקים קצרים ו"אומנותיים". ובדור הזה מתפתח לנו שוק AAA עצום פתאום מסין, שבתקווה רק ילך וישתפשף בדורות הבאים.
כל מיני משחקים שחלמתי עליהם בלילה בדור הקודם כמו GOT, הורייזן, ספיידרמן, זו בהחלט נקודה למחשבה. רק מה? בספיידרמן ובGOT מתתי לשחק וציפיתי להם, רק שאז שיחקתי בספיידרמן ובGOT, ו... בוא נגיד שבגלל זה אני רק "רוצה לשחק" בהמשכים שלהם ולא "מזיל עליהם ריר". כנ"ל הורייזן חוץ מהקטע של "רוצה לשחק" בהמשך. אז מה זה בדיוק אומר? בכלל, לפי הרשמים הכלליים שאני שומע הם כולם נחשבים טובים יותר מהמקור, ועדיין.
הסיבה שהזלתי ריר מארקהאם נייט היא לא כי הוא פוצץ לי את המוח גראפית, דבר שאין להקל בו ראש כן? אבל לא זאת ה-סיבה, ה-סיבה היא בדיוק אותה סיבה שהזלתי ריר מארקהאם סיטי גם כן או מאלדן רינג או מGOW R שאף אחד מהם לא הציג קפיצה טכנולוגית - הם יצאו אחרי משחקים מצוינים ולא אחרי משחקים שהיו סבבה.
אבל כשאני אומר שאנחנו מסכימים על הכל חוץ מהשורה התחתונה אני מתכוון לזה. אני מסכים עם כל מה שאתה אומר, האכזבה, פספוס, באסה שזה המודל דורות שאנחנו עוברים אליו, GAAS הוא האויב האמיתי (שבתקווה כן ידעך) וגרטה ממש מעצבנת.
רק שבשורה התחתונה אני חושב שזו נקודה נפרדת מהנקודה השנייה והיא שזה דור מצוין מבחינת כמות ואיכות המשחקים שיוצאים בו כל הזמן, בהחלט גם עד עכשיו, וגם ממה שנראה בעתיד הקרוב.