VOXELIM

נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·11 ביוני 2020

8711 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin

הבמאי של מרתון התפטר.

HypnoHypnoVeteran
ציטוט מאת DrKeo

אני לא קונה את זה. אנשים לא נוטשים קונסולה זולה, נוחה, מול הטלביזיה, עם הבלעדיים והip שהם אוהבים, החווית plug and play... בגלל חוסר במשחקים פיזים ועוברים ל... מחשב שאין בו משחקים פיזים!

באמת, איפה ההגיון?

הטיעון התיאורטי הוא שאחרי שהפלייסטיישן תאבד את אחד האלמנטים הגדולים ביותר שמבדילים קונסלות אז אנשים כבר יגידו 'טוב, אם קונסלות גם ככה מידמות יותר ויותר למחשב, ועכשיו הכל דיגיטלי, והמחיר של הפס6 ייתכן שיהיה הכי קרוב אי פעם למחשב, אז אולי אעבור לשחק בפלטפורמה שהשוק הדיגיטלי שלה הכי מפותח, הכי חופשי והכי פרו-צרכני'.

זה לא יקרה במימדים שגלאס מתאר.

glass manglass manSage

אני לא רוצה להישמע כמו איזה אחד שמעיד על עיסתו אבל פעם מישהו שבא מתחום הטכנולוגיה בחור רציני אמר לי "גלאס, אתה מגיע למסקנות שרק אתה מבין איך הגעת אליהן אבל תמיד מעניין אותי לשמוע מה יש לך להגיד :-)

לקחתי כמחמאה וזה מה שאני אומר גם לך קאז. תהיה נטישה המונית ושזה יקרה תזכור איפה שמעת את זה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 18 ביולי 2026 בשעה 13:42
ציטוט מאת Hypno

הטיעון התיאורטי הוא שאחרי שהפלייסטיישן תאבד את אחד האלמנטים הגדולים ביותר שמבדילים קונסלות אז אנשים כבר יגידו 'טוב, אם קונסלות גם ככה מידמות יותר ויותר למחשב, ועכשיו הכל דיגיטלי, והמחיר של הפס6 ייתכן שיהיה הכי קרוב אי פעם למחשב, אז אולי אעבור לשחק בפלטפורמה שהשוק הדיגיטלי שלה הכי מפותח, הכי חופשי והכי פרו-צרכני'.

זה לא יקרה במימדים שגלאס מתאר.

"טוב נו, אם כבר אין משחקים פיזים אז בו נקנה מכשיר אחר שאין בו משחקים פיזים שעולה פי 2 לאותם ביצועים, מלא בבעיות, שלא עובד טוב עם הטלביזיה ואין בו את כל הבלעדיים של סוני שאני אוהב".

כן, אין ספק שסוני הולכת פשוט לקרוס...

glass manglass manSage

כן, מן הסתם הפוסטים הנחרצים האלה שלי יכולים להתיישן מאוד מאוד רע חחח :-)

אבל הסיבה שאני מאמין בזה בכזו קנאות דתית כמעט, היא שסוני לא תאבד רק משחקים משומשים, היא תאבד גם אקסקלוסיבים.

אני לא מאמין שאנשים ישארו על הPS5 לאורך זמן מתישהו הם ירצו לשדרג כשהם יראו את ביצועי הRT את הFPS ואת המשחקים המדהימים גרפית שהסינים ידחפו רק על הPC.

מעניין מאוד לראות מה יקרה אין ספק,

DrKeoDrKeoSite Admin

מ-2020 כשהתחיל הדור האחרון לא יצא משחק AAA אחד בלעדית למחשב, אפילו לא אחד. מה גורם לך לחשוב שזה ישתנה?

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 18 ביולי 2026 בשעה 14:50

בעיקר הסינים, הPC הוא הפלטפורמה הראשית של סין, סקיירים הבא יבוא,לדעתי, מהונג קונג ולא ממרילנד BOTW הבא יבוא מסין, ואז הPC יהיה הפלטפורמה הראשית שלהם, אולי הקונסולות יקבלו פורטים נכים אבל החוויה הראשית והפיצוץ יהיו על הPC.

אני לא מצליח לראות את הצוותים של סוני או אקסבוקס מביאים אקסקלוסיבים שישאירו אנשים על הקונסולות. כמו שהאקסקלוסיבים של הPS3/PS4 עשו, אבל אולי הPS6 הולך להיות הצלחה מטאורית ברמה של הPS5 ואני underestimated את האהבה של הקהל לאקסקלוסיבים של סוני או underestimated את הכוח של הנוחות שבפלאג אנד פליי.

עבורי כל הIP שהיו בלעדיים לקונסולות או הכי טובים על קונסולות או ראשונים על קונסולות פשוט טובים יותר על הPC ויש מליונים כמוני.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 18 ביולי 2026 בשעה 14:54

שוב, לא ענית, מה גורם לך לחשוב שמשחקי AAA מסין או מכל מקום אחר יגיעו בלעדית למחשב?

להתחשב שבעשור האחרון היה בערך רק את HL:A בלעדית למחשב, וזה כנראה בגלל שהוא משחק VR, מה גורם לך לחשוב שזה ישתנה?

glass manglass manSage

אני מסכים שאין תקדים היסטורי לזה. או אין כרגע משחק דגל אקסקלוסיבי לPC שמבשר על שינוי מגמה. בגלל זה אני גם מבין למה זה נשמע סתם קשקושים למישהו כמוך שראית דבר או שניים או שלושה בתחום הזה בחיים נדב :-)

אז כן אין תקדים היסטורי אין משהו להיאחז בו מהעבר, אבל השני שקל שלי הם כאלה: כל האקסקלוסיבים שאנחנו רואים היום על הקונסולות קיבלו אור ירוק ב2017-2018-2019-2020 כשכל העולם חשב שהקונסולות ישלטו בשוק. כשתהיה "נטישה המונית" ויהיו מליונים שיעברו למחשב יהיו אקסקלוסיבים שינצלו את זה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 18 ביולי 2026 בשעה 19:31

אבל אין אין שום סממן לשינוי מגמה. למשל ה-AAA הכי גדול מסין הוא כנראה BMW וההמשך שלו BM:ZK שהתחיל פיתוח ב-2024 כבר הוכרז לקונסולות.

השינוי מגמה היחידי הוא שאם מפתחת חשבה לעשות משחק דור הבא (דור הפס6) בלעדית, היא צריכה לחשוב פעמיים ולעשות את המשחק קרוס ג'ן בגלל מה שהולך עם הזיכרון, כנראה שלא יהיה לאף אחד פס6 גם ב-2029 (אם הפס6 תדחה או אם היא תצא באיזה 999$).

פיתוח משחקים הוא כל כך יקר היום, שאני חושב שזאת הזיה לחשוב שמפתחת תעשה בלעדיות לפלטפורמה מסויימת סתם ככה בשביל הכיף.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 19 ביולי 2026 בשעה 00:05

יש צמיחה מטורפת בהכנסות מהPC בסין עד רמה כזו ש42% מהצמיחה שהPC חווה כרגע מגיעה מגיימרים מסין שמבזבזים הרבה יותר כסף ממה שאנחנו על הקונסולות מבזבזים.

אני מאמין שבדור הבא תקום איזו Crytec סינית, שבגיבוי כספי של חברה סינית עשירה מאוד כמו Tencent תנצל חומרה שהPS6 לא יוכל להדביק בסוף יהיו פורטים לקונסולות, גם לרוב המשחקים של Crytec היו בסוף כי כמו שאתה אומר הכסף קובע אבל לא יהיה ספק שאלה PC first games.

בסה'כ אני מבין מאיפה אתה בא נדב, כל דור בא איזה חכמולוג שאומר שהקונסולות מתות, ופעם הPC יהרוג אותן, פעם המוביל, כל פעם איזה שיט אחר וכל פעם הקונסולות עשו קאמבק וכל מי שחזה דברים טיפשים שעוברים למוביל יצא שניצל.

אבל הפעם שיש לנו חברות כמו קפקום אומרת דבר כזה Capcom's CEO Kenzo Tsujimoto predicts PC gaming will surpass consoles as the top platform, with PC now driving most of Capcom's game sales, ויש לנו את TAKE 2 אומרים דבר כזה, ורואים כמה כסף הגיימרים הסינים מבזבזים כל שנה יותר ויותר על משחקים על הPC.

אני לא יודע איך הקונסולות יכולות לעשות קאמבק בדור הבא. אולי הכל חארטה ובסוף הPS6 יקרע את כולם כולל הPC וימכור כמו מטורף בזכות פיפא 2029 שיביא איזה קפיצה שלא תהיה על הPC כי סוני תעשה איזה הסכם לדפוק את גרסת הPC או שאנשים באמת מעדיפים נוחות מעל הכל.

יהיה מעניין ויהיה מטורף יותר מכל דבר שראינו עד היום, אבל אני מאמין שהMaster race סוף סוף הולך לשלוט, לקח לי זמן לעכל ולהאמין בזה אבל השתכנעתי.

DrKeoDrKeoSite Admin

אבל איזו סיבה יש למישהו לעשות בלעדי למחשב? למה לא לעשות גרסת פלייסטיישן? בטח כשעולם החומרה קפוא במקום כבר לא מעט זמן.