VOXELIM

נושא ה-Xbox הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·23 ביולי 2020

6188 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 07 במאי 2026 בשעה 16:20

אקסבוקס מתחילים היום סדרה של סרטונים למפתחים. הפרק הראשון יהיה על:

• כל מה שהוצג בGDC על פרוייקט היליקס.

• כלי פיתוח החדשים לכל סדרות אקסבוקס.

• עדכון על DX הבא (בעיקר פיצ'רים של RT שיש ל-NVIDIA שהופכים לסטנדרט).

• עדכון על DirectStorage

• עדכון קרוב ל-Xbox Marketplace.

• ו-GDC highlights.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 07 במאי 2026 בשעה 17:56

יש לאקסבוקס BOOT חדש עם סאונד חדש, אני לא מבין למה הם עושים את ה-REBRAND עכשיו ולא לשיגור של הקונסולה החדשה שנה הבאה (ורק על הקונסולה החדשה). זאת אחת הבעיות של אקסבוקס, הם מטשטשים לגמרי גבולות בין קונסולות וגורמים לחדשה להרגיש סתם כמו עוד מאותו דבר.

הם עשו בדיוק אותו דבר עם ה-XSX וה-X1, שנה לפני שה-XSX יצאה הם שינו את המערכת הפעלה, הלוגו והמיתוג של ה-X1 ואז ה-XSX השתמש בכולם באופן זהה. למי שהיה X1 והחליף ל-XSX לא הייתה שום הרגשה של רענון ודור חדש. הכל מן הסתם היה מהיר וחלק יותר, אבל המשחקים, המערכת הפעלה, המיתוג, הכל היה בול אותו דבר כמו ה-X1. הרגשה מוזרה לקנות קונסולה חדשה ב-500$, להפעיל אותה ולא לשים לב שקנית קונסולה חדשה.

DrKeoDrKeoSite Admin

מנכ"ל IOI אומר שהמשחקים שלהם עם אקסבוקס (כרגע נקרא פרוייקט פנטזיה, השמועות אומרות שהוא עם דרקונים) עדין בפיתוח ומתקדם יפה. זה כנראה יהיה המשחק הגדול הבא שלהם אחרי 007.

blingblingElder
נערך לאחרונה: 07 במאי 2026 בשעה 23:04
ציטוט מאת DrKeo

יש לאקסבוקס BOOT חדש עם סאונד חדש, אני לא מבין למה הם עושים את ה-REBRAND עכשיו ולא לשיגור של הקונסולה החדשה שנה הבאה (ורק על הקונסולה החדשה). זאת אחת הבעיות של אקסבוקס, הם מטשטשים לגמרי גבולות בין קונסולות וגורמים לחדשה להרגיש סתם כמו עוד מאותו דבר.

הם עשו בדיוק אותו דבר עם ה-XSX וה-X1, שנה לפני שה-XSX יצאה הם שינו את המערכת הפעלה, הלוגו והמיתוג של ה-X1 ואז ה-XSX השתמש בכולם באופן זהה. למי שהיה X1 והחליף ל-XSX לא הייתה שום הרגשה של רענון ודור חדש. הכל מן הסתם היה מהיר וחלק יותר, אבל המשחקים, המערכת הפעלה, המיתוג, הכל היה בול אותו דבר כמו ה-X1. הרגשה מוזרה לקנות קונסולה חדשה ב-500$, להפעיל אותה ולא לשים לב שקנית קונסולה חדשה.

חבורה של חסרי מושג, לפעמים זה לא נתפס מי מנהל שם את העסק ואיך ההיגיון הבסיסי של כל גיימר ממוצע שמשחק במשחק של ״אם הייתי אקס בוקס הייתי עושה X״ פוסח עליהם ומילא פוסח עליהם והם היו מוכיחים לכולם שבכל זאת מדובר בחבורה של מקצוענים שמבינים את העסק יותר טוב מכולנו, לא זה סתם פוסח עליהם והם נכשלים בגדול שוב ושוב ושוב למרות כמות אינסופית של משאבים (אם הם היו סגה הם כבר היו פושטים רגל 7 פעמים בערך)

הבדיחה הזאת כבר לא מצחיקה, לפעמים למרות שזה רע לתעשיה בא לי כבר שמישהו יסגור את השאלטר על הליצנים האלה, אולי יווצר איזשהו וואקום שיעודד מתחרה נורמלית להיכנס מול סוני.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 07 במאי 2026 בשעה 23:29
ציטוט מאת bling

חבורה של חסרי מושג, לפעמים זה לא נתפס מי מנהל שם את העסק ואיך ההיגיון הבסיסי של כל גיימר ממוצע שמשחק במשחק של ״אם הייתי אקס בוקס הייתי עושה X״ פוסח עליהם ומילא פוסח עליהם והם היו מוכיחים לכולם שבכל זאת מדובר בחבורה של מקצוענים שמבינים את העסק יותר טוב מכולנו, לא זה סתם פוסח עליהם והם נכשלים בגדול שוב ושוב ושוב למרות כמות אינסופית של משאבים (אם הם היו סגה הם כבר היו פושטים רגל 7 פעמים בערך)

הבדיחה הזאת כבר לא מצחיקה, לפעמים למרות שזה רע לתעשיה בא לי כבר שמישהו יסגור את השאלטר על הליצנים האלה, אולי יווצר איזשהו וואקום שיעודד מתחרה נורמלית להיכנס מול סוני.

המבאס הוא שהחברות שיש להן כסף להכנס מול סוני הן חברות שיש להן אפילו פחות מושג בגיימינג מאשר מיקרוסופט, כמו אמזון, גוגל או אפל. הדבר היחיד שהייתי יכול להגיד לטובת אפל הוא שהם יודעים טוב מאוד כמה זה שווה להכניס מישהו ל-ecosystem שלהם, ושבלעדיות אצלם זאת בלעדיות. הם לא יוזילו את המותג או יזנו את עצמם עם פורטים למחשב בשביל עוד 15 מליון דולר. אז אם יש חברת טק שיכולה, זאת אולי אפל. אולי.

אקסבוקס הם תמיד תרנגולת בלי ראש. הם אף פעם לא מצליחים לחזות את התגובה של הגיימרים, וכשהם עושים דברים טובים הם עושים אותם בתזמון רע או בצורה שמוציאה את העוקץ מהפעולה. ואפשר לראות את זה נהדר בלוגו/סרטון פתיח/צליל החדשים. אחלה לוגו, אחלה צליל, אחלה אנימצית פתיחה, סה"כ מיתוג מחדש טוב. אבל מתי עושים את זה? שנה וחצי לפני הדור החדש, זה מגיע בעדכון עוד שניה ל-XSX. אז מה יהיה לאדם שיקנה את ההיליקס? בדיוק את אותו דבר, כאילו החומרה היא אותה חומרה.

הם לא מבינים מה צרכנים רוצים, הם לא מבינים את הערך של דור, הם לא מבינים את הערך של בעלדיות וכו'. כשיש לך אנשים בכירים שלא מכירים את התרגשות של לפתוח קופסה של קונסולה חדשה ולהפעיל אותה בפעם הראשונה אז שום דבר לא עובד.

אני חושב שבכלליות גם אקסבוקס וגם פלייסטיישן שכחו לגרום לקונסולות שלהן להרגיש כמו קונסולות. הם שמים בהן יותר מדי פיצ'רים של PC, משחררים את המשחקים שלהם ל-PC, עושים משחקי GAAS עם זיקה ל-PC וכו'. פעם קונסולה הרגישה כמו מכשיר קסום, ואפילו אם מאחורי הקלעים בסופו של יום זה עוד מחשב בדיוק כמו PC, הם ידעו לגרום לזה להרגיש כאילו אתה נכנס לממלכת גיימינג יחודית. והיום פלייסטיישן ואקסבוקס מרגישים כמו low end pc בסלון וזהו. הם מריצים אותם משחקים, אין להם כמעט בכלל פיצ'רים מיוחדים, אין בלעדיים, הכל בסטים, משחקים הם קרוס ג'ן עם קצת יותר הגדרות, לכל משחק יש אלף מודים של ביצועים או איכות או RT וכו'... פשוט מחשב בסלון. וגיימרים מרגישים את זה, עובדה שה-PC בגדילה מתמדת ושוק הקונסולות בהתכווצות.

אני חושב שיש הרבה כסף על הרצפה מחכה למחזיקת קונסולה שתעשה קונסולה כמו שצריך. בלעדיים שיוצאים רק לה, משחקים בלי "מצב איכות/ביצועים" אלה שנכתבים במיוחד לקונסולה ועם כוונת משורר לצורה שבה הם ירוצו, משחקים שלא יוצאים לעוד כל מני פס4 למניהם אלה ממש נבנו מאפס, שלט פריקי עם פיצ'רים שמשחקים משתמשים בהם, מערכת הפעלה יחודית, וכו'. קונסולה שאתה מחבר לטלביזיה, מדליק, ומרגיש שאתה משחק במשהו יחודי, שזה לא עוד PC בסלון, זאת חוויה שנבחרה בפינצטה.

HypnoHypnoVeteran
ציטוט מאת DrKeo

כן, אתה מדבר על ה"בלעדיים" האלה כבר הרבה זמן, אבל לחשוב ש"בלעדיים" שכל אחד יכול לשחק עכשיו אם הוא יטרח לפתוח את הלפטופ שלו יגרמו לאנשים לקנות היליקס במקום פלייסטיישן הוא קונספט הזיה.

כל אחד יכול לפתוח את הטלפון/טאבלט/קונסולה דור קודם ולשחק את רובלוקס, פורטנייט, מיינקראפט, COD ורבים אחרים. ובכל זאת אנשים קנו PS5/XBS כדי להמשיך לשחק במשחקים האלה.

יותר הזיה זה לבנות לנו את פרופיל שחקן הקונסולה הממוצע שכל העולם בונה כבר עשורים ואז להגיד 'אה, מעכשיו אין לאדם הזה בעיה להתעסק עם סביבת מחשב, לשחקן על מסך קטן ובחווית ביצועים ו fidelity מתחת לממוצע'.

ציטוט מאת DrKeo

הגענו עד הלום כי מיקרוסופט מטומטמים. היה להם יבול משחקים פתטי אז אף אחד לא רצה את הקונסולה שלהם. מעט מאוד אנשים יקנו קונסולה ב-500$ רק בשביל לשחק משחק פורצה הורייזן אחד. כמו שאמרתי לך 1000 פעם, הבעיה של מיקרוסופט היא ברמה של המשחקי צד א' שלה. לא בשום מקום אחר. כל אסטרטגיה, לא משנה מה היא, מחייבת את מיקרוסופט להוציא משחקי צד א' טובים כדי להצליח. זה נכון גם לאסטרטגיה הנוכחית, הרי אם הם סוג של מפיצת צד ג', כל ההכנסות שלהם הן ממכירת משחקים, אז אם המשחקים האלה לא טובים אין רווחים.

כלומר היה לאקסבוקס בעיה באוטו, המנוע קרטע, אז הם החליטו להחליף את הקרבורטור, לצבוע את השלדה, להחליף את הגלגלים ולשדרג את הבלמים. אבל המנוע דפוק, אז מה המטרה של כל זה?

הרבה מילים אבל לא ענית: לאור הדור הנוכחי, למה מי שלא diehard של אקס בוקס יקנה את הקונסולה הסטנדרטית הבאה של מיקרוסופט?

מי מבטיח להם שלא יהיה שוב 'יבול משחקים פתטי'? אז הם ימתינו לראות את הקבלות. אז המכירות נמוכות. אז מודל הגיימפאס שגם ככה כישלון יעבוד יותר גרוע בבסיס משתמשים קטן. אז צד ג' יתחיל לעשות קולות וחושבים אם העבודה על גרסה נפרדת ל XBOX משתלמת. ואז יגיע הבלעדי המיוחל התורן ואולי לא ייתן את הבוסט שחשבו שייתן. ואז מה?

איך האסטרטגיה הזו עונה למטרה החדשה של Asha של daily active users?

ציטוט מאת DrKeo

אם המשחקים האלה כל כך אטרקטיבים, למה מאות המכשירים שמציעים אותם היום הם כישלון צורם ביחס לפלייסטיישן? תן שם של מכשיר "מקונסל" כמו למשל הסטים דק שמציע את המשחקים הללו שמכר 100 מליון יחידות. יש לך דוגמה? אין לך. אז אתה עובדתית טועה.

100 מיליון יחידות? יש לך בנצ'מארק יותר תלוש?
אמרת בעצמך שגיימינג על PC מתחזק בשנים האחרונות. למשחקים הנ"ל אין יד בזה?
אז כל האנשים האלה שמגיעים מתפזרים בקטגוריות: זה שקונה מחשב שולחני, זה על לפטופ, זה שבסטים דק, זה שבניידת אחרת, זה שב HTPC.

פה מיקרוסופט צריכים לבוא ולשים את עצמם כמה שיותר לפני המשפך הזה. ה Helix כפתרון הסלוני האולטימטיבי. כאופציית ה price-to-performance הכי טובה לכל מי שמחפש מחשב בטרפת המחירים הנוכחית. SKU של ניידת.

ציטוט מאת DrKeo

אממ, אתה חוזה שהיליקס תמכור 15 מליון חתיכות. אם מיקרוסופט תרוויח סכום אסטרונומי של 200$ על כל היליקס (וזה באמת רווח גבוה למכשיר כזה) אז היא תרוויח 400 מליון דולר בשנה. אבל היא תפסיד מליארדים של רווחים. לא רק שהיא מוכרת 1/3 או 1/4 מהקונסולות, היוזרים שיהיו על ההיליקס יקנו את רוב המשחקים בסטים ושות' כך שאפילו שיש להם בסיס קטן, החטא על הפשע הוא שכל יוזר בבסיס הקטן הזה מניב אפילו פחות מפעם. אז תסביר לי את המתמטיקה שלך, בצורה מפרוטת. איך מיקרוסופט מרוויחה יותר מאשר היא מפסידה באסטרטגיה הזו?

ממש ננעלת על ה15 מיליון.
מכשיר ראשון מסוג הייבריד לא יניב יותר רווחים מנקודת שיא של קונסולה קלאסית שהגיע אחרי דורות של עבודה.
מיקרוסופט יצטרכו לשפר את החנות מחשב שלהם ולמשוך אנשים לקנות שם או לעשות מינוי גיימפאס. למכור יותר אביזרים (גם תודות לניידת).
מצד שני הם חוסכים הרבה עלויות.

לא יודע איך הכל מסתכם אבל הדבר החשוב זה שהם ירוויחו באופן שמספק אותם ושידרבן אותם להמשיך בקו הזה שמעניק מכשיר גיימינג הרבה יותר טוב מהמתחרות, ושהמתחרות האלו לא יוכלו לתת קונטרה אליו.

לא מעניין אותי להשוות את הרווחים לפלייסטיישן 5 או ל Xbox 360\one. האם ההנהלה הבכירה והמשקיעים יחיו בשלום אם delta ברווחים? אין לי מושג.

ציטוט מאת DrKeo

ולמה לא ענית ל- @InterAl ? הוא אמר לך משהו נכון שהחלטת להתעלם ממנו באלגנטיות כי אין לך תשובה.

החצי הראשון של ההודעה הקודמת שלי ענתה ל 2 הנקודות שהוא כתב.

blingblingElder
ציטוט מאת DrKeo

המבאס הוא שהחברות שיש להן כסף להכנס מול סוני הן חברות שיש להן אפילו פחות מושג בגיימינג מאשר מיקרוסופט, כמו אמזון, גוגל או אפל. הדבר היחיד שהייתי יכול להגיד לטובת אפל הוא שהם יודעים טוב מאוד כמה זה שווה להכניס מישהו ל-ecosystem שלהם, ושבלעדיות אצלם זאת בלעדיות. הם לא יוזילו את המותג או יזנו את עצמם עם פורטים למחשב בשביל עוד 15 מליון דולר. אז אם יש חברת טק שיכולה, זאת אולי אפל. אולי.

אקסבוקס הם תמיד תרנגולת בלי ראש. הם אף פעם לא מצליחים לחזות את התגובה של הגיימרים, וכשהם עושים דברים טובים הם עושים אותם בתזמון רע או בצורה שמוציאה את העוקץ מהפעולה. ואפשר לראות את זה נהדר בלוגו/סרטון פתיח/צליל החדשים. אחלה לוגו, אחלה צליל, אחלה אנימצית פתיחה, סה"כ מיתוג מחדש טוב. אבל מתי עושים את זה? שנה וחצי לפני הדור החדש, זה מגיע בעדכון עוד שניה ל-XSX. אז מה יהיה לאדם שיקנה את ההיליקס? בדיוק את אותו דבר, כאילו החומרה היא אותה חומרה.

הם לא מבינים מה צרכנים רוצים, הם לא מבינים את הערך של דור, הם לא מבינים את הערך של בעלדיות וכו'. כשיש לך אנשים בכירים שלא מכירים את התרגשות של לפתוח קופסה של קונסולה חדשה ולהפעיל אותה בפעם הראשונה אז שום דבר לא עובד.

אני חושב שבכלליות גם אקסבוקס וגם פלייסטיישן שכחו לגרום לקונסולות שלהן להרגיש כמו קונסולות. הם שמים בהן יותר מדי פיצ'רים של PC, משחררים את המשחקים שלהם ל-PC, עושים משחקי GAAS עם זיקה ל-PC וכו'. פעם קונסולה הרגישה כמו מכשיר קסום, ואפילו אם מאחורי הקלעים בסופו של יום זה עוד מחשב בדיוק כמו PC, הם ידעו לגרום לזה להרגיש כאילו אתה נכנס לממלכת גיימינג יחודית. והיום פלייסטיישן ואקסבוקס מרגישים כמו low end pc בסלון וזהו. הם מריצים אותם משחקים, אין להם כמעט בכלל פיצ'רים מיוחדים, אין בלעדיים, הכל בסטים, משחקים הם קרוס ג'ן עם קצת יותר הגדרות, לכל משחק יש אלף מודים של ביצועים או איכות או RT וכו'... פשוט מחשב בסלון. וגיימרים מרגישים את זה, עובדה שה-PC בגדילה מתמדת ושוק הקונסולות בהתכווצות.

אני חושב שיש הרבה כסף על הרצפה מחכה למחזיקת קונסולה שתעשה קונסולה כמו שצריך. בלעדיים שיוצאים רק לה, משחקים בלי "מצב איכות/ביצועים" אלה שנכתבים במיוחד לקונסולה ועם כוונת משורר לצורה שבה הם ירוצו, משחקים שלא יוצאים לעוד כל מני פס4 למניהם אלה ממש נבנו מאפס, שלט פריקי עם פיצ'רים שמשחקים משתמשים בהם, מערכת הפעלה יחודית, וכו'. קונסולה שאתה מחבר לטלביזיה, מדליק, ומרגיש שאתה משחק במשהו יחודי, שזה לא עוד PC בסלון, זאת חוויה שנבחרה בפינצטה.

מסכים במאה אחוז. בדור הזה שתי הגדולות איבדו את עצמן ושכחו מה עושה קונסולה לחוויה שהיא. ג׳ים ראיין והולסט השמידו את המותג פלייסטיישן.

הבעיה היא (חוסך לקאז את התגובה) שסוני לא באמת משלמת על כך. היא מונופול, המספרים של המכירות יפים ונראה שתעבור את דור הפס4. חוץ מהרפתקת ה GAAS ששרפה להם לא מעט כסף (יש אלוהים שלפחות פה חטפו) - הם לא באמת ניזוקו בדור הזה.

המספרים יפים, ההכנסות שמנות. החיים טובים כשאין תחרות לצערי.

אני חושב שהסכנה הכי גדולה כרגע לפס6 זה בכלל הפס5. איך שסוני מתנהלת בדור הזה ומזנה את כל מה שמסמל קונסולה ופלייסטיישן אולי לא מורגש כרגע אבל יכולות להיות לזה השפעות ארוכות טווח. כשיצא הפס6 יכול להיות מצב שההתרגשות כבר לא תהיה כמו של קונסולה חדשה, הרגילו את הצרכנים להרגיש שכבר אין טעם בקונסולה חדשה כי אין הרגשה של דור, אין באמת בלעדיים והכל קרוס ג׳ן אז מה רע לי עם הפס5?

אני מקווה שהתהליך הזה קורה וסוני תכווה מזה כבר בדור החדש שקרב אבל גם אם איכשהו ההייפ ינצח את שיקול הדעת של כולם - אין לי ספק שלטווח ארוך זה מה שיקרה, מעבר איטי עד לא קיים לדור חדש והתרגשות נמוכה שתפגע במכירות. בתקווה אינשאללה כבר בדור הפס6 נראה את זה. סוני מבחינתי חייבת לשלם על הזלזול ועל איך ששרפה לכולנו דור שלם מבלי למצמץ.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 08 במאי 2026 בשעה 22:16
ציטוט מאת Hypno

כל אחד יכול לפתוח את הטלפון/טאבלט/קונסולה דור קודם ולשחק את רובלוקס, פורטנייט, מיינקראפט, COD ורבים אחרים. ובכל זאת אנשים קנו PS5/XBS כדי להמשיך לשחק במשחקים האלה.

יותר הזיה זה לבנות לנו את פרופיל שחקן הקונסולה הממוצע שכל העולם בונה כבר עשורים ואז להגיד 'אה, מעכשיו אין לאדם הזה בעיה להתעסק עם סביבת מחשב, לשחקן על מסך קטן ובחווית ביצועים ו fidelity מתחת לממוצע'.

מה לא ברור? כבר התיחסתי לזה פעמיים, אז קח בפעם השלישית. בפס5 יש ליטרלי מעל ל-1000 משחקים שאין בטלפון, מאות משחקים עם שם גדול שלא ירוצו על לפטופ בן 10 או טלפון. החתך משחקים שיש לאדם בטלפון ובפס5 הוא אולי 1%, אל תגחיך את הדיון. אם האייפון היה מריץ כל משחק פס5 זה היה פוגע אנושות בפס5.

יש לי בן 10 ואני אומר לך, ילדים של היום לא מתעניינים בכלל בקונסולות אלה אם דוחפים להם את זה בפרצוף. אם הוא יכל לשחק הכל בטלפון, הוא היה משחק הכל בטלפון. יש לו איזה 20 חברים שהוא משחק איתם בטלפון, אבל הרשימת חברים שלו בפס5 היא אולי 5 אנשים כולל אני.

ציטוט מאת Hypno

הרבה מילים אבל לא ענית: לאור הדור הנוכחי, למה מי שלא diehard של אקס בוקס יקנה את הקונסולה הסטנדרטית הבאה של מיקרוסופט?

מי מבטיח להם שלא יהיה שוב 'יבול משחקים פתטי'? אז הם ימתינו לראות את הקבלות. אז המכירות נמוכות. אז מודל הגיימפאס שגם ככה כישלון יעבוד יותר גרוע בבסיס משתמשים קטן. אז צד ג' יתחיל לעשות קולות וחושבים אם העבודה על גרסה נפרדת ל XBOX משתלמת. ואז יגיע הבלעדי המיוחל התורן ואולי לא ייתן את הבוסט שחשבו שייתן. ואז מה?

איך האסטרטגיה הזו עונה למטרה החדשה של Asha של daily active users?

כן עניתי, פשוט לא קראת. בכל דור אי פעם המכירות שנה ראשונה של אקסבוקס היו מעולות, כל דור אי פעם כולל ה-X1 וה-XSX. לא רחוק מפלייסטיישן ולפעמים אפילו יותר טוב. כלומר יש למיקרוסופט תקופה ארוכה להוכיח את עצמה כקונסולה העדיפה. כבר אחרי שנה מאוד בקלות רואים למי יש משחקים ולמי אין, בשלב הזה למיקרוסופט אמור להיות כבר יבול של 6-7 משחקים בחוץ ועוד איזה 10+ משחקים מוכרזים.

אם אין להם שום דבר מעניין בחוץ או מוכרז בתקופה הזו, האסטרטגיה כבר לא משנה. לא משנה איזו אסטרטגיה הם יבחרו, בלי משחקי צד א' טובים ואטרקטיבים היא תכשל. בלעדיות, הפצה צד ג', פוקוס על GP, פוקוס על XCLOUD... ליטרלי כל מסלול דורש משחקי צד א' אטרקטיבים.

אז כן, כל מה שאני מדבר עליו דורש תמיד שהם יתאפסו על השיט שלהם מבחינת היצע צד א', זאת דרישת סף להצלחה.

ציטוט מאת Hypno

100 מיליון יחידות? יש לך בנצ'מארק יותר תלוש?
אמרת בעצמך שגיימינג על PC מתחזק בשנים האחרונות. למשחקים הנ"ל אין יד בזה?
אז כל האנשים האלה שמגיעים מתפזרים בקטגוריות: זה שקונה מחשב שולחני, זה על לפטופ, זה שבסטים דק, זה שבניידת אחרת, זה שב HTPC.

פה מיקרוסופט צריכים לבוא ולשים את עצמם כמה שיותר לפני המשפך הזה. ה Helix כפתרון הסלוני האולטימטיבי. כאופציית ה price-to-performance הכי טובה לכל מי שמחפש מחשב בטרפת המחירים הנוכחית. SKU של ניידת.

אתה כל הזמן קורא לאקסבוקס X1 או XSX כישלון וחוסר הצלחה, אבל מדובר בקונסולות של 50+ מליון יחידות כל אחת. אם 50+ מליון זה כישלון, מה זאת הצלחה? 70 מליון? 100 מליון? אני יכול להגיד לך בטוח מה זה כישלון, כישלון זה מתחת ל-30 מליון יחידות, מספרים של קונסולה מדשדשת ללא קהל כמו הגיימקיוב ובטח ה-WIIU.

כבר היום קיימים המון מכשירים בשוק שמציעים את מה שההיליקס מציעה. אם תקנה היום ניידת PC תוכל לשחק בכל הספריה של סטים כולל המשחקי AAA, ואפילו תקבל ניידות, וכל זה במחיר נמוך ממה שההיליקס הולכת לעלות. מה ההבדל בין זה לבין היליקס בדיוק? ליטרלי עשרות מכשירים בשוק ואף אחד לא מוכר טוב במיוחד כשמסתכלים על שוק הקונסולות שמגלגל 300+ מליון קונסולות בדור.

אז כן, הניסוי כבר נעשה, כבר יש "היליקס בשוק", והן פשוט לא מתרוממות. מן הסתם ASUS מרוצה כי למכור 300K חתיכות של חומרה ברווח זה ליטרלי המודל העסקי שלה, אבל לאקסבוקס שרגילה כרגע ל-50+ מליון יחידות, ECOSYSTEM בשליטתה, גזירת קופון 30% מכל העולם, מכירת מליוני אביזרים, עשרות מליוני מנויים וכו', לעשות טרנספורמציה לחברת צד ג' שמוכרת כמה מליוני יחידות של חומרה פתוחה ברווח קטן? זאת אחת ההתרסקויות הקשות בהסטוריה של הגיימינג. להפוך מענק לגמד.

ציטוט מאת Hypno

ממש ננעלת על ה15 מיליון.
מכשיר ראשון מסוג הייבריד לא יניב יותר רווחים מנקודת שיא של קונסולה קלאסית שהגיע אחרי דורות של עבודה.
מיקרוסופט יצטרכו לשפר את החנות מחשב שלהם ולמשוך אנשים לקנות שם או לעשות מינוי גיימפאס. למכור יותר אביזרים (גם תודות לניידת).
מצד שני הם חוסכים הרבה עלויות.

לא יודע איך הכל מסתכם אבל הדבר החשוב זה שהם ירוויחו באופן שמספק אותם ושידרבן אותם להמשיך בקו הזה שמעניק מכשיר גיימינג הרבה יותר טוב מהמתחרות, ושהמתחרות האלו לא יוכלו לתת קונטרה אליו.

לא מעניין אותי להשוות את הרווחים לפלייסטיישן 5 או ל Xbox 360\one. האם ההנהלה הבכירה והמשקיעים יחיו בשלום אם delta ברווחים? אין לי מושג.

אני לא ננעל על 15 מליון, אני משתמש במספר כי זה מספר שאתה אמרת אז אפשר להסכים עליו. זה משנה אם זה 22 מליון או 12 מליון במקום? כולם מספרים של כישלון אדיר.

ולא, מיקרוסופט לא "חוסכים עלויות". המטרה של כל חברה היא להשקיע כסף כדי להרוויח כסף, וזה ליטרלי מה שאקסבוקס עושה, משקיעה בערך 20 מליארד ומניבה מזה 24 מליארד. אז מה המטרה בדיוק של האסטרטגיה שאתה מדבר עליה שנים? להשקיע "רק" 10 מליארד ולהכניס 11 מליארד? לחטוף פגיעה קשה בכל מסלול רווח שיש להם כדי להוציא פחות אבל גם להרוויח משמעותית פחות? לא בדיוק הבנתי איך זה תורם למיקרוסופט.

אגב, איך הם בדיוק ימכרו יותר אביזרים? מוכרים אביזרים לאנשים שקונים את הקונסולה שלך. אם לא קונים את הקונסולה שלך אתה תמכור פחות אביזרים. בשורה התחתונה עם הרבה פחות קונסולות בשוק הם ימכרו פחות אביזרים, יגזרו פחות מס 30% (בטח כשסטים, אפיק ו-GOG זמינות על המכשיר), ימכרו פחות מנויים וכו'. זה הפסד נטו.

ציטוט מאת bling

אני חושב שהסכנה הכי גדולה כרגע לפס6 זה בכלל הפס5. איך שסוני מתנהלת בדור הזה ומזנה את כל מה שמסמל קונסולה ופלייסטיישן אולי לא מורגש כרגע אבל יכולות להיות לזה השפעות ארוכות טווח. כשיצא הפס6 יכול להיות מצב שההתרגשות כבר לא תהיה כמו של קונסולה חדשה, הרגילו את הצרכנים להרגיש שכבר אין טעם בקונסולה חדשה כי אין הרגשה של דור, אין באמת בלעדיים והכל קרוס ג׳ן אז מה רע לי עם הפס5?

אני מקווה שהתהליך הזה קורה וסוני תכווה מזה כבר בדור החדש שקרב אבל גם אם איכשהו ההייפ ינצח את שיקול הדעת של כולם - אין לי ספק שלטווח ארוך זה מה שיקרה, מעבר איטי עד לא קיים לדור חדש והתרגשות נמוכה שתפגע במכירות. בתקווה אינשאללה כבר בדור הפס6 נראה את זה. סוני מבחינתי חייבת לשלם על הזלזול ועל איך ששרפה לכולנו דור שלם מבלי למצמץ.

כן, אני מסכים עם זה. הפס5 הולכת להריץ כל משחק פס6, כמעט הכל כבר רץ עליה ב-60FPS וכבר יש לה SSD כל כך מהיר שעדין אין משחק בשוק שמנצל אותו כמו שצריך. כשיש 100% קרוס ג'ן לאורך שנים, והקונסולה שיש לך בבית כבר עם זמני טעינה מהירים ו-FPS גבוה, מה בדיוק האטרקציה בפס6? PT? כן, זה מאוד מגניב וברור שאנחנו נקנה אותה בשביל זה, אני גם בטוח שזה יחסית יעבוד בשנה הראשונה ואולי גם השניה כי יש הרבה אנשי קור. אבל בשנה השלישית והרביעית PT ימכור להדיוט בwalmart?

לא יודע. אני לא רואה מצב שהפס6 מוכרת טוב כמו הפס5 אלה אם יפול משמיים איזה מחיר שלא יאומן או לחילופין יהיה לפס6 איזה משהו סופר אטרקטיבי שימשוך אנשים שאנחנו לא יודעים עליו.

DrKeoDrKeoSite Admin
DrKeoDrKeoSite Admin

אתמול התחיל ה-preload של פורצה הורייזן 6. מישהו באקסבוק שכח להצפין אותו, ומהר מאוד הקהילה גלתה. המשחק פוצח ועכשיו, כמעט שבוע לפני שהוא יוצא, הוא זמין באינטרנט.

bozemanbozemanAdmin

וככה התאדו להם מליונים

LaskinLaskinElder

אני מאשים את האשה

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת DrKeo

אקסבוקס מתחילים היום סדרה של סרטונים למפתחים. הפרק הראשון יהיה על:

• כל מה שהוצג בGDC על פרוייקט היליקס.

• כלי פיתוח החדשים לכל סדרות אקסבוקס.

• עדכון על DX הבא (בעיקר פיצ'רים של RT שיש ל-NVIDIA שהופכים לסטנדרט).

• עדכון על DirectStorage

• עדכון קרוב ל-Xbox Marketplace.

• ו-GDC highlights.

שחכחתי להעלות את הסרטון, הנה הוא:

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 13 במאי 2026 בשעה 23:07

אקסבוקס מכניסים עוד מעט משהו שמזכיר קצת טרופיז, כדי לגרום ל-gamer score להרגיש קצת יותר מוחשי.

לפי המספרים נראה שזה יותר ברמת הפרופיל, לא ברמת המשחק. הרי במשחקי אקסבוקס יש 1K נקודות, נכון? ואו אין לי מושג, לא שמתי לב לזה מאז ה-360.