VOXELIM

משחקי 2026

נוצר ע"י DrKeo·15 בינואר 2025

726 הודעות
LaskinLaskinElder

באמת נראה מגניב, ממש מצחיק...

משחק הרפסודה שהבאתי פה לא מזמן נראה יותר טוב בעיניי אבל זה באמת מתחרה ראוי

LaskinLaskinElder

הרשמים טובים, אין ספק שהוא שאפתני, והוא גם נראה יפה... אבל הגיימפליי הזה נראה לי מבולגן, מלא בתפריטים מכוערים ופשוט מוריד לי

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 15 ביולי 2026 בשעה 12:34

האמת? אני ממש אוהב את מה שאני רואה פה, ממש.

כן, אני לא אוהב שכל המשחקים נהיו סולס לייק כי בעיני רק FROM יודעים לעשות את הסגנון.

(בחייאת אפילו המשחק החדש של יוצרי יאקוזה הוא סולס לייק עם קרבות אייטים שיקויים וכו')

אבל המשחק הזה? נראה לי מהמם. מאוד אהבתי את NEVA וזה מרגיש לי כמו NEVA ב3D.

גם בניגוד אליך אני אוהב מאוד את התפרטים ואת סגנון הReal time/Pause של הקומבאט. אני אוהב משחקי אקשן שצריך לעצור באמצע וגם להפעיל תכנון, איזו מתקפה יהיה הכי חכם להפעיל עכשיו איזו מתקפה תנצל חולשה של האויב כדי לנצח את הקרב. הגרפיקה גם טובה מאוד, ויש למשחק קסם יפני מהסוג שקיוויתי שיהיה לאינומושה. לא יודע אם אני אקנה DAY ONE אבל אם הציונים יהיו טובים וזה לא קשה כמו איזה Nioh אז אני שם.

LaskinLaskinElder

NEVA זה משחק נקי לחלוטין מUI, פה הכל טקסט, מדדים ומספרים. זה עושה לי חררה.

גם אין שום עיצוב לתפריטים, לא למדו כלום מPERSONA וE33? זה פשוט נראה עצל.

glass manglass manSage

אני מסכים שהתפריטים לא סקסים במיוחד אבל המטרה פה היא שיהיה לך נוח לקרוא מה כל מתקפה עושה לא לחיות בתוך התפריט. "המתקפה הזה מחלישה את הATK POWER של האויב" "המתקפה הזו תוקפת קבוצה אוייבים שלמה" וכו'

אני לא רואה פה משהו שאמור לעשות חרדה למישהו כמוך :-) יש לך בגדול למעלה מה הרמה של הבוס שתדע תמיד באיזו רמה מומלץ להגיע אליו אז כל חרדה שהיתה יכולה להיות בסגנון "אני מוכן לבוס?" מתבטלת מיד.

כן, אם אתה שונא לקרוא מה כל מתקפה בתפריט עושה אז כן כנראה שזה לא בשבילך אבל אתה בא מהז'אנר הזה וזה לא שלא קראת בתפרטים של E33 אז מה הבעיה?

מה שהם עשו פה זה בדיוק מערכת הקרב שהייתי רוצה לראות בפפ17. :-)

LaskinLaskinElder

זה נח?? זה טקסט קטן, תופס שליש מהמסך, מכוער, בנוסף לכל שאר הדברים על המסך, זה 70% בלאגן.

glass manglass manSage

כל התפריטים במשחקים היום עם טקסט קטן הפונט הקטן בGOW2016 לא שיגע אותך?. תשחק אותו על מסך מחשב ותשב קרוב. לא הכל צריך להיות "חוויה לטלווזיה" :-)

אני לא מבין מה כל כך עמוס פה, הכל מוסבר היטב. לדוגמא "אם אתה משתמש בתרופה הזו היא מחזירה לך HP באופן מתמשך וגם מרפאת סטטוס אפקטס שלילים שהאויב עשה לך"

זה מידע חיוני אני לא רואה עומס אני רואה עומק אסטרטגי. מה גם שרוב הטקסט חוזר על עצמו שוב ושוב אחרי שקראת כמה פעמים מה מתקפה עושה אתה כבר תזכור הכל, ואם לא בגלל זה שווה לשבת קרוב.

אני מצליח להבין למה בן אדם שחדש למשחקים יפנים יקבל "הצפה חושית" מכל זה, אבל מישהו שסיים דברים כמו כרונו טריגר, פפ7 E33 ואפילו שיחק פה ושם איזה משחק מכות אנימה שהם עמוסי מידע ובלאגן?

אני לא רואה פה יותר "הצפת מידע ובלאגן" ממה שאני רואה במכשף 3 לדוגמא.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 15 ביולי 2026 בשעה 13:50

איזה טקסט מופיע לך על המסך בזמן גיימפליי בGOW?! זה אחד המשחקים הכי סינמטיים שיש, נקיים מUI ***בזמן הקרבות***.
למה בכלל צריך להיות כתוב הפירוט? אמור להיות ציור גדול של משהו שיהיה לך ברור על מה אתה לוחץ, איזה אייקון, ואולי שם המתקפה, ואם חייב אז לוחצים על כפתור ואז כתוב מה זה עושה, אבל גם אז - בצורה מעוצבת כלשהי, משהו... זה איום ונורא, אם זה נראה לך סביר אתה לא מבין מה זה UI טוב. לומר למישהו "שב קרוב / אל תשחק בטלויזיה" זה הדבר הכי הזוי ומנותק לומר על משחק שרוב מוחלט של המכירות שלו יהיו בקונסולות בסלון. זה אפילו לא JRPG בתורות, מה זה החרא הזה?

זה הוויצ'ר 3, לשם השוואה:

אתה גם בכלל לא צריך לקרוא כלום בזמן הקרב, כל מה שמצד ימין למטה מיותר ואצלי למשל הורדתי את זה, אחרי שעתיים אתה יודע את הכפתורים הבסיסיים האלה. איך אפשר להשוות?

LaskinLaskinElder

שיפורים סופר בסיסיים:

1. אוקיי, אתם רוצים שאני אדע שזו מתקפה של הזאב? תקטינו בהרבה את האייקון, זה ענק

2. במקום מלא טקסט - שם בגדול של המתקפה עם אייקון ייחודי לה, שיהיה ברור, אם אני רוצה פירוט - לחיצה על כפתור כשאני על זה או משהו

3. מקום ריק לחלוטין של מתקפות שהשחקן לא יכול לעשות כי זה תחילת המשחק או כי הוא לא ייעד בתפריט לפני הקרב, למה לעזאזל זה תופס מקום?!

יש עוד מלא הערות לגבי מקרים אחרים מבולגנים, אבל זה ממש חובבני ומטופש, הופך את המשחק להרבה פחות סינמטי ומכער אותו

LaskinLaskinElder

אם להיות הוגן - ככה זה נראה הרבה מהזמן:

אבל ברגע שמשתמשים בזאב או דברים אחרים - 70% מהמסך זה טקסטים.

תחשוב אם פשוט היית לוחץ על R1 או משהו ומסביב לזאב כאן היו לך 4 כפתורים עם אייקונים ברורים של A/B/X/Y והמתקפות שהן הולכות לעשות, איזה הבדל עצום זה היה.
עבורי זה מאוד משמעותי ומאוד מוריד לי.

glass manglass manSage

אני רואה עומס מטורף ומיותר בממשק של "המכשף 3" בשביל מה אני צריך את לראות מה עושים כפתורי הפנים? מה עברתי בדיוק תאונת דרכים וזעזוע מוח? ושכחתי איך משתמשים בשלט? למה אני צריך את המיני מאפ תקועה לי באמצע הקרב. אחלה שהורדת דברים לאסקין אבל זו לא יצירת מופת של UI.

על GOW2018 לא התכוונתי שיש לך טקסט באמצע הקרב יש בכללי טקסטים במשחק בתפריטים והכל בפונט סופר קטן. כי המפתחים שעובדים על המשחקים האלה אף פעם לא טורחים לבדוק אותם על טלווזיות.

אני לא מסכים איתך בכלל שצריך להחליף טקסט באייקונים. אייקונים זו הדרך הכי גרועה להעברת מידע חיוני.

אם עכשיו אתה לומד מתקפה ש" Reflect a spell the enemy casts back to them "

איך אתה בדיוק מעביר ניואנס כזה באייקון של UI? אתה לא יכול אתה תמיד תאבד עומק אסטרטגי וניואנסים.

הקטע של המשחק הוא שהוא משחק אקשן עם עומק אסטרטגי של משחק בתורות, למעשה מה שפפ16 וE33 היו צריכים להיות בעולם אידיאלי.

אם הוא לה היה ככה, אני הייתי מבטל אותו כ"עוד סולס לייק" זה שגיים פריק והאנשים שעובדים איתם הולכים על משהו יותר עם עומק זה מה שגורם לי לעצור ולהגיד רגע יש פה "טוויסט על הסולס לייק הרגיל"

אם היו מיישמים את הUI הפשוט שאתה מציע השחקן היה מאבד מידע חיוני מאוד על כל מתקפה וההשפעה שלה היו צריכים לפשט את כל המשחק ואת כל ההתקפות כדי שלא יהיה צורך לתאר אותן וכל העומק היה יורד.

זה trade off זה או שהם היו הולכים על עומק אסטרטגי שיש להם עכשיו או שהם היו הופכים למשהו עם תפריטים נגישים ומזמינים אבל היו מתייגים אותם כ"עוד חיקוי של FROM "

אני שמח שהם הלכו על הדבר הייחודי הזה מזמן לא היו לנו משחקים כאלה. אני שמח שיוצא משחק כזה שדורש מהשחקן פאקינג לקרוא ולעצור ולחשוב לפני כל מהלך שהוא עושה, זה מחזיר למשחקים עומק שהיה בדור הPS2 ולפניו והלך לאיבוד.

LaskinLaskinElder

בוויצ'ר זה תופס ליטרלי עשירית מהמקום, וזה משהו סופר סטנדרטי, כמעט כל משחק היום עדיין כותב לך מה הכפתורים עושים, והוויצ'ר גם כן לא ממש דוגמא מדהימה למשחק "נקי" מUI. אתה פשוט הבאת אותו כדוגמא. בכל משחק עולם פתוח בערך יש עדיין מיני-מפה גם בזמן קרב.

לגבי האייקונים תקרא שוב מה כתבתי.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 15 ביולי 2026 בשעה 15:12

אי אפשר לעשות את מה שאתה אומר על האייקונים לאסקין. מה שאתה מציע זה שאם בן אדם רוצה פירוט בטקסט על המתקפה שיהיה טקסט רק כשהוא לוחץ על המתקפה. אי אפשר לעשות את זה כי הקרב לא באמת נעצר שאתה נכנס לתפריט זה לא טרנזיסטור. הקרב פשוט נכנס להילוך איטי ואם תתמהמה מידי בבחירת המתקפות שלך אתה תיפגע ועלול להפסיד את הקרב. לכן הכי יעיל זה להציג לך את כל הטקסט על המתקפות כל הזמן ככה שלמקרה ושכחת אתה קורא מהר ונזכר... זה שאתה בוחר לשחק במרחק שהופך הכל ללא קריא, זו בחירה אישית שלך.

זה משחק בפיתוח של גיים פרייק הם אמנם בעיקר צוות הקונספט שלו אבל הם עדיין הלב של המשחק הם עדיין אלה שלוקחים את ההחלטות החשובות של העיצוב. וגיים פרייק ידועים בזה שקרבות המולטיפלייר של פוקימון הם עמוקים מאוד וששחקנים קוראים היטב כל השפעה של מתקפה לפני שהם בוחרים אותה, אז מן הסתם שגיים פרייק ירצו להביא את העומק הזה גם למשחק אקשן שהם עובדים עליו כי זה משהו שהם טובים בו.

הייתי מבין אם היית מבקר אותם על זה שהסיפור לא נראה highlight אבל לבקר משחק שעושה משהו מעניין עם זאב מקסים וחמוד שיהפוך את כל ההרפתקה והמסע לפחות בודדים ומשעממים... לא מבין את זה. מקווה שיהיה דמו ושהוא ייקנה אותך.

KlaymanKlaymanSage

אני מחכה ל phantom blade zero. אחרי כל מה שראיתי לגביו, הוא נראה אש. וכן, אני חוזר בי. הוא לא באמת סולז לייק.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 16 ביולי 2026 בשעה 10:29
ציטוט מאת Klayman

אני מחכה ל phantom blade zero. אחרי כל מה שראיתי לגביו, הוא נראה אש. וכן, אני חוזר בי. הוא לא באמת סולז לייק.

אני רק מתבאס שהוא יוצא כל כך קרוב לGTA, ביחד עם עוד 23972 משחקים ממש מעולים.

לראשונה - אני אשכרה הייתי שמח אם GTA יידחה. אבל רק באיזה חודש :)

KlaymanKlaymanSage

אני יודע להודות כשאני טועה, לאסקין. 😊 הסגנון האומנותי שלו בלבל אותי.

glass manglass manSage

מה אתם רואים במשחק הגנרי הזה phantom blade zero זה למעלה ממני. :-) אתם מתלהבים מphantom blade zero אבל לא מסקירו עם זאב וקסמים? עולם מוזר :-)

DrKeoDrKeoSite Admin

אני לא יודע מה אני חושב על חיקויים מודרנים שהם סוג של רימייק רוחני של משחקים קלאסים. מצד אחד זה כל כך עצלני, מצד שני... הנוסטלגיה.

KlaymanKlaymanSage
נערך לאחרונה: 17 ביולי 2026 בשעה 14:38

Microsoft צריכה למהר ולהחתים אותם על בלעדיות !

glass manglass manSage

האמת נראה בן זונה, והרשמים של אנשים ממש טובים, מחכה לו.

KlaymanKlaymanSage

אגב - עוד משחק Day one עבורי, Castlevania: Belmont’s Curse. דד סלז הוא המשחק ששיחקתי הכי הרבה שעות ממנו בחיים, ואני משוכנע שהם יעשו כאן משחק מעולה גם כן.

LaskinLaskinElder

אני ניסיתי הרבה פעמים ולא התחברתי לדד סלס בכלל… אבל בלמונט נראה מעולה, והיום יצאו רשמים עבורו והם חיוביים מאוד. הוא גם ממש זול יחסית, ויש עליו בערך 25 אחוז הנחה בGMG אז זה נו בריינר.

KlaymanKlaymanSage

זה בסדר גמור לטעות לגבי דד סלז. 😉.

ראיתי את ההנחה. לקחתי לי הזמנה מוקדמת אחרי שהקשבתי לכמה רשמים.

glass manglass manSage

קליימן שיחקת בנסיך הפרסי שיוצרי דד סלס עשו? הוא כל כך טוב.

מאוד שמח על הקסטלווניה הזה, מאוד שמח שזה RPG כמו שצריך עם רמות ובלי אלמנטים מציקים של רוגלייק.

מבאס אותי שאין בכלל גרסת סוויץ 2 כי שם רציתי לשחק את זה אוף.

LaskinLaskinElder

ממש רציתי לאהוב את דד סלז. ניסיתי מספר פעמים וממש לא הקליק לי. אני כנראה פחות אוהב רוגלייקס, למרות שיש כמה שאני ממש כן אוהב. ניסיתי את הנסיך הפרסי הזה שלהם גם כן וגם אליו לא התחברתי, הוא נחמד מאוד, אבל שיחקתי ישיבה וחצי ונטשתי אותו.

כמו גלאס גם אני שמח שהם הולכים על ז׳אנר אחר, ואני מת על קאסלואניה אז אני בטוח שזה יהיה המשחק הראשון שלהם שאני הולך לסיים.

KlaymanKlaymanSage
ציטוט מאת glass man

קליימן שיחקת בנסיך הפרסי שיוצרי דד סלס עשו? הוא כל כך טוב.

מאוד שמח על הקסטלווניה הזה, מאוד שמח שזה RPG כמו שצריך עם רמות ובלי אלמנטים מציקים של רוגלייק.

מבאס אותי שאין בכלל גרסת סוויץ 2 כי שם רציתי לשחק את זה אוף.

שיחקתי בו. אחלה משחק ממש. ''יוצרי דד סלז'' זה מונח חמקמק. כי Mobile Twin התפצלו ל Evil Empire, שתיחזקו את דד סלז המון זמן ועשו כמה DLCS שווים, בזמן ש Mobile Twin בנו את Windblown, שלא ממש המריא. וכרגע שתיהן ביחד עובדות על בלמונט.

אני יודע שהנוכחי הוא לא רוגלייק, זה בסדר גמור מבחינתי. סומך עליהם בעיניים עצומות.