חשבתי לשים את זה ב-OT אבל אני רוצה שכולם יראו את ההודעה. כן, זה קורה, אני הולך השבוע (בתקווה) לשגר את ווקסלים 2.0. זה לא עוד אתר מבוסס מערכת BB מעפנה, כתבתי ועצבתי אותו מאפס (יחד עם חבר שלי קלוד). זה אומר שהוא מבוסס על טכנולוגיות מודרניות, שיש בו פיצ׳רים שמתאימים ספציפית לאיך שאנחנו משתמשים במערכת פורומים, שיש לי שליטה ב-100% מהקוד ולכן הוא ישתפר כל הזמן, וכן, כפתור לייק.
המטרה היא מעבר חלק, כמעט לא מורגש. תכניסו את המשתמש והסיסמה הרגילים שלכם ואתם בפנים. כל ההודעות ישמרו, כל ה-DMs ישמרו, אפילו איזה נושא קראתם ואיזה לא ישמר. בתקווה חווית ה-BC תהיה טובה משל סוני 😃
לפני שנדבר על מה יהיה שם, הנה טעימה קטנה:
[attachment=0]<!-- ia0 -->Screenshot 2026-03-24 at 0.58.39.png<!-- ia0 -->
ֿ
--------------------------------------------------------------------------------
אז מה יהיה בשיגור?
- יש כפתור לייק! לייייייייק! כן! לייייייייייייק!!!!!
- אפשר לציין שם של יוזר אחר בהודעה בעזרת סימן @.
- לא עוד לינקים שבורים ובעיות בקישורים, כפתור אחד לכל סוגי האתרים החברתיים והמדיה (רשתות חברתיות, יוטיוב, X, בלוסקיי וכו׳). אפשר לשים גם gifs שמגיעים מאתרים כמו giffy. פשוט מדביקים את הלינק במקום וזה עובד.
- כשרוצים לשים תמונות מרובות בהודעה אפשר להכניס גלריה עם אפשרויות צפיה מודרניות.
- מערכת ציטוט חדשה שנותנת לעשות ציטוט בתוך ציטוט בתוך ציטוט… לאיזה עומק שרק רוצים, בלי בלגן ויזואלי ואפשרות לטייל לעומק הציטוטים עד ההודעה המקורית.
- כשלוחצים על לצטט הודעה הציטוט נכנס למחסנית בזיכרון, אפשר לאסוף כמה ציטוטים שרוצים לאורך ימים וזה נשמר. בזמן כתיבת הודעה, לוחצים על ״הכנס ציטוט״ וכל הציטוטים נשפכים פנימה.
- תג ספויילר חדש שבין השאר נותן אפשרות לציין למה הספויילר מתיחס.
- כשכותבים הודעה הטיוטה נשמרת אוטומטית (אפשר גם ללחוץ על כפתור). זה לא רק מציל הודעות מסגירת tab לא מתוכננת, זה נשמר בשרת ומאפשר למשל להתחיל לכתוב במחשב ולהמשיך בנייד (cross progression! cross save!).
- יש כפתור undo/redo בכתיבת הודעה, וההסטוריה נשמרת יחד עם הטיוטה לעד.
- לא עוד אימוג׳יז בודדים שבנויים לתוך המערכת, אפשר להשתמש בכל אימוג׳י סטנדרטי מהטלפון או מהמחשב בצורה חופשית.
- חיפוש מודרני ומהיר, הוא fuzzy, כלומר גם שגיאות כתיב, מילים דומות וכו׳ ימצאו ואפשר לחפש אפילו ביטויים סופר קצרים כמו ״RE9״. בקיצור, מהיר, גמיש ונוח עם פילטרים שעובדים בזמן אמיתי ובדיעבד.
- רמת אבטחה גבוהה יותר.
ויש עוד טאצ׳ים שונים, בתקווה יהיה לכולם הרבה יותר נעים להשתמש בפורום. פיתחתי אותו בוואקום, אז מצד אחד כולנו נהיה ה-QA ואני בטוח שמהר מאוד נמצא את כל מה שפספסתי, ומצד שני בגלל שאני סופסןף שולט בכל הקוד אפשר לפתור בעיות ולישם שיפורים עוד באותו היום. אני בטוח שתוך פחות משבוע נהיה ברמת פוליש מאוד גבוהה.
עוד פרט חשוב, לא עוד godaddy. בתקווה פחות בעיות נוראיות, פחות תקיעות בהמתנה שהשרת יעשה spin up ואם השימוש בפורום יהיה ברמה שאני חושב, אני אתפנק כי השירות יהיה סופסוף חינם.
--------------------------------------------------------------------------------
אוקיי, אז איך יראה יום (רביעי) השדרוג? ביום השדרוג עצמו אני אנטרל את וקסלים. או שהאתר הישן ישאר למעלה, או שהוא ינוטרל לגמרי ונהיה offline. אנחנו לא רוצים שיווצרו הודעות חדשות בזמן היבוא. בזמן הזה אני אטפל בדברים כמו יבוא ה-DB, הכתובת DNS, ישום SSL חדש וכו׳, כל מה שצריך. בתקווה המהלך יהיה מהיר ותוך שעה או שתיים נהיה שום למעלה. אבל תמיד יש הפתעות אז לכו תדעו.
מה אתם עושים? דבר ראשון כדאי להכנס לפני שהאתר יורד להגדרות באתר הישן ולהסגר על המשתמש והסיסמה שלכם. אם אתם לא סגורים על כלום וגם המייל שאיתו נרשמתם (לפני 13 שנים?) לא זמין יותר זאת הזדמנות טובה לעדכן כתובת מייל ולעשות סיסמה חדשה שאתם יודעים. אם המצב ממש גרוע ואתם לא מצליחים לעשות כלום, שלחו לי הודעה פרטית כדי לידע אותי ונסגור צינור תקשורת חיצוני כדי שאני אוכל לעזור לכם אחרי שהאתר החדש יעלה לאויר.
אחרי שהאתר החדש יעלה, אני מציע לכולם לאפס את הסיסמה. האתר החדש תומך בסיסמאות הישנות, אבל הן מקודדות בצורה מאוד מיושנת וקלה לפיצוח והמכיניקה הזו נמצאת באתר החדש רק בשביל BC. מי שיאפס סיסמה ישקיע 40 שניות ובתמורה יעבור לשיטת הצפנה מודרנית ובטוחה, כדאי.
אה, ופרט אחרון. האתר עם עיצוב של dark mode, כי אני מתכנת ורוב המשתמשים פה הם power users ואני משער שזאת תהיה העדפה של כולם. האתר בנוי לעבוד עם themes, אז אין בעיה לעשות light mode, אם תהיה דרישה.
https://uploads.voxelim.com/files/2_f4e661530788a399334d2a6dc93e73c3.png