VOXELIM

וקסלים 2.0

נוצר ע"י DrKeo·23 במרץ 2026

107 הודעות
HypnoHypnoVeteran

התגובה הראשונה שמוצגת בתחילת עמוד מוצגת כעמומה במיוחד כאילו היא greyed-out , ואי אפשר להתממשק איתה (אי אפשר לצטט, לעשות לייק, ללחוץ על שם המשתמש).

InterAlInterAlVeteran

היא רק רפרנס להודעה האחרונה מהעמוד קודם.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Hypno

התגובה הראשונה שמוצגת בתחילת עמוד מוצגת כעמומה במיוחד כאילו היא greyed-out , ואי אפשר להתממשק איתה (אי אפשר לצטט, לעשות לייק, ללחוץ על שם המשתמש).

אינטר צודק, זה כדי שהודעות לא יבלעו כשאנשים מגיבים יחסית מהר. מה שכן, אולי באמת כדי לתת לעשות איתה אנטרקציה, או שתוביל למקורית או שיהיה אפשר לעשות ציטוט ולייק.

KlaymanKlaymanSage

זה אחלה פיצ'ר!

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 27 במרץ 2026 בשעה 16:35
ציטוט מאת Klayman

זה אחלה פיצ'ר!

כשכולם רצו כפתור לייק, אני רק פנטזתי על דברים כמו זה ששיגעו אותי בכל פורום שאי פעם הייתי בו.

אגב, אירוני שקאז רשם את זה כהודעה האחרונה בעמוד קודם, וכתוצאה ההודעה שלו בראש העמוד אפורה ולא אנטרקטיבית 😬

יש בדרך עוד פיצ׳רים שמאוד יעודיים לפורום הזה ספציפית. אני מקווה לשחרר ביום שני עדכון גדול יחסית לאתר.

KlaymanKlaymanSage

העבודה עם קלוד ממכרת, אה? 😂. אני לא מתכנת בשום צורה וכל היום אני בונה איתו דברים

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 27 במרץ 2026 בשעה 17:10
ציטוט מאת Klayman

העבודה עם קלוד ממכרת, אה? 😂. אני לא מתכנת בשום צורה וכל היום אני בונה איתו דברים

לגמרי, אני משער שאנחנו עובדים ב-flow שונה כי אני קורא את כל מה שהוא עושה, עושה שינויים, קובע לו ארכיטקטורה וכו׳ אבל אפשר להגיע איתו לדברים ממש מרשימים בלי להבין שורה אחת של קוד. פשוט לא כדאי לשים את זה על פרודקשן עם לקוחות משלמים כי זה חתיכת הימור.

אני מקודד עכשיו X10 יותר מהר, זה די מטורף. פיצ׳רים שהיו לוקחים לי יום לוקחים גג שעה. אני לגמרי יכול לראות איך סוג של קלוד בתחומים שונים (אנימציה, מידול וכו׳) יכולים להפוך את התעשית משחקים מצוותים של 300 אנשים לצוותים של 40 אנשים. זה ליטרלי יפתור את כל הבעיות של תעשית המשחקים היום.

KlaymanKlaymanSage
נערך לאחרונה: 27 במרץ 2026 בשעה 17:11

אהה... לי אין לקוחות משלמים 😂. אני סתם יוצר איתו דברים קטנים שתמיד רציתי.

סתם דוגמא - לקחתי לפטופ קצת יותר ישן, אבל עדיין חזק שהיה לי בבית, שעושה הרבה בעיות על וינדוז משום מה, התקנתי עליו Bazzite ואני רוצה לראות אם אצליח ליצור ממנו ''מכונת סטים'' מקומית שמחוברת לטלוויזיה ולשחק עליה מה שאפשר - אבל מסתבר שהמערכת, כמובן, מציקה ולא הכי אינטואיטיבית, אז כתבתי לי כמה דברים שיקלו על החיים (תמיכה ב Three finger swipe, שינויים קצת יותר עמוקים במערכת שלא נתמכים ממשקית וירוצו כ DEAMON ברקע וכו').

ציטוט מאת DrKeo

לגמרי, אני משער שאנחנו עובדים ב-flow שונה כי אני קורא את כל מה שהוא עושה, עושה שינויים, קובע לו ארכיטקטורה וכו׳ אבל אפשר להגיע איתו לדברים ממש מרשימים בלי להבין שורה אחת של קוד. פשוט לא כדאי לשים את זה על פרודקשן עם לקוחות משלמים כי זה חתיכת הימור.

ShlomixShlomixWarrior

וואו.

לא נכנסתי כמה ימים לפורום ואני רואה את השינוי הפסיכי הזה, ואז מעבר לזה מגלה שזו בעצם מערכת חדשה מאפס.

שוב, וואו.

שאפו נדב.

בא לך לשתף קצת מהצד הטכני? מאוד מסקרן לדעת איזה החלטות קלוד ואתה בחרתם לעשות 😉

ShlomixShlomixWarrior
נערך לאחרונה: 27 במרץ 2026 בשעה 17:41

דברים קטנים לגבי ההתחברות והסיסמאות:

מנהל הסיסמאות שלי (Bitwarden) לא מזין אוטומטית את שם המשתמש בהתחברות.

הוא גם לא מציע אוטומטית לעדכן את הסיסמה כשמשנים אותה (אני מציע להוסיף אימות של הסיסמה הקודמת כשמחליפים).

עריכה:

עוד דבר קטן, אי אפשר לפתוח ת'רדים בטאבים חדשים (ע"י קליק על הגלגלת או CTRL +קליק).

Uncle Pey'jUncle Pey'jSage

זה נראה מצוין, באמת מדהים.

שני דברים קטנים:

1. אולי זה רק אני, אבל משהו בקונטרסט בין הטקסט לדארק מוד מרגיש קצת off, במיוחד במובייל.

2. בעמוד הראשי, לחיצה על הפוסט האחרון שנמצא בצד שמאל מביאה לעמוד של כל השרשורים במקום להודעה.

HypnoHypnoVeteran
ציטוט מאת Uncle Pey'j

שני דברים קטנים:

1. אולי זה רק אני, אבל משהו בקונטרסט בין הטקסט לדארק מוד מרגיש קצת off, במיוחד במובייל.

גם בדסקטופ. יש סוג תחושה לא נוחה כשקוראים/כותבים הודעה במשך כמה דקות. כאילו סנוור של המלל הלבן.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 27 במרץ 2026 בשעה 19:59
ציטוט מאת Shlomix

וואו.

לא נכנסתי כמה ימים לפורום ואני רואה את השינוי הפסיכי הזה, ואז מעבר לזה מגלה שזו בעצם מערכת חדשה מאפס.

שוב, וואו.

שאפו נדב.

בא לך לשתף קצת מהצד הטכני? מאוד מסקרן לדעת איזה החלטות קלוד ואתה בחרתם לעשות 😉

אנחנו על Next.js 14 עם TS. משתמשים בPostgreSQL ומעליו Drizzle בשביל ORM. האות׳נטיקציה עם מערכת JWT פשוטה מבוססת jose ו-bcrypt שבניתי כך שאין איזה גורם חיצוני שאנחנו תלויים בו כמו auth0. כל הקבצים שלנו מאוכסנים ב-cloudflare R2 כשההוסט הוא Railway והשירות מיילים הוא Resend. ויש לנו REST API, אני לא מעריץ גדול של server actions או tRPC.

בצד הקדמי אנחנו עם CSS Modules, משתמשים ב-React Context לדברים בזמן (כמעט) אמיתי, העורך טקסט מבוס על TipTap/ProseMirror שנותן יד חופשית לבנות בו איזו לוגיקה וקומפוננטות מקוסטמות שרק רוצים, כך יכלתי לבנות דברים יחסית מסובכים בעורך טקסט כמו הגלרית תמונות.

וכמובן שהכל נבנה במקביל למגה סקריפט של 14 קבצים כדי להמיר את כל ה-data העתיק של ווקסלים שישב על בערך 30 טבלאות מלאות בזבל והזיות כדי שביום השיגור אני אוכל להריץ שורה ב-command line וכל האתר הישן יומר לחדש בזמן שאני שותה ☕️ 😬

ציטוט מאת Shlomix

דברים קטנים לגבי ההתחברות והסיסמאות:

מנהל הסיסמאות שלי (Bitwarden) לא מזין אוטומטית את שם המשתמש בהתחברות.

הוא גם לא מציע אוטומטית לעדכן את הסיסמה כשמשנים אותה (אני מציע להוסיף אימות של הסיסמה הקודמת כשמחליפים).

מאוד מוזר, אני אבדוק את זה אבל מנהל הסיסמאות שלי כן מכניס, ונראה ששל רוב האנשים כאן כי רובנו לא זוכרים את הסיסמה בעל פה :)

ציטוט מאת Shlomix

עריכה:

עוד דבר קטן, אי אפשר לפתוח ת'רדים בטאבים חדשים (ע"י קליק על הגלגלת או CTRL +קליק).

יטופל.

ציטוט מאת Uncle Pey'j

שני דברים קטנים:

1. אולי זה רק אני, אבל משהו בקונטרסט בין הטקסט לדארק מוד מרגיש קצת off, במיוחד במובייל

כן, גם לדעתי הוא בהיר מדי. שכחתי לגמרי לתקן את הצבע הפריימרי של הטקסט.

ציטוט מאת Uncle Pey'j

1. בעמוד הראשי, לחיצה על הפוסט האחרון שנמצא בצד שמאל מביאה לעמוד של כל השרשורים במקום להודעה.

יתוקן.

InterAlInterAlVeteran

יש לך דרך לתקן את הפוסטים הישנים שתקועים על 2011?

DrKeoDrKeoSite Admin

ואני משער שאני לא היחיד שרואה פה ושם אוואטרים שבורים?

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת InterAl

יש לך דרך לתקן את הפוסטים הישנים שתקועים על 2011?

אני לא בטוח שהבנתי את הכוונה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 27 במרץ 2026 בשעה 23:45

זה לדעתי היה גם בפורום הישן. היו בעיות בשרת של godaddy ששלח את התאריכים לפעמים גם שנים אחורה ובלבלו לנו את הסדר של ההודעות. אין לי באמת data כדי לסדר את זה לצערי.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 28 במרץ 2026 בשעה 02:10

עלה עדכון חדש. אם אני לא טועה הוא מטפל בכל מה שהעלו פה ביממה שהאתר החדש באויר (ובכמה דברים שלא הוזכרו). אם שכחתי משהו, תתזכרו.

• כשאתם בתוך ת׳רד, אם מתווספת הודעה חדשה יופיע אינדקטור.

• יש מפריד בין הודעות חדשות להודעות שנקראו.

• התווסף bread crumbs בחלק התחתון של הדף לנוויגציה מהירה.

• בניידים מופיע על הת׳רדים תאריך ההודעה האחרונה עם שם המחבר.

• תמיכה ב-giphy בכפתור מדיה.

• אוסף של שיפורי QOL כששולחים הודעה.

• לחיצה על כפתור אמצעי / ctrl+קליק על נושא או פורום יפתח tab חדש.

• לחיצה על ההודעה האחרונה ברשימת הפורומים יוביל לנושא הרלוונטי להודעה הראשונה שלא נקראה.

• העוצמה של הטקסט הלבן עודנה.

• פופאפים כמו למשל על ספויילרים או הרשימת לייקים לא יחתכו בקצה ההודעה.

• לחיצה על ה-preview של ההודעה האחרונה מהעמוד הקודם תוביל להודעה בעמוד הקודם.

ועוד פרט אחד, אני לפעמים רואה חלק מהאוואטרים שבורים, לפעמים כולם. חפרתי לעומק העניין ומדובר בבעיה של פרטנר שאני מנויי שלהם באינטרנט. פרטנר ובעצם כל ספק אינטרנט ישראלי מנהלים cache של ה-DNA לקבצים כמו תמונות. כרגע ה-cache של פרטנר עדין תקוע על ה-DNS הישן של ווקסלים, כלומר צריך לחכות כמה שעות או ימים, תלוי מה מוגדר אצלם, עד שהcache יתישן וימות. אם מישהו חווה בעיה כזאת, זה עניין של זמן ויסתדר לבד.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 28 במרץ 2026 בשעה 02:23

פיצ׳ר QOL שאני לא בטוח ששמתם לב אליו, כפתור פיצול ציטוט. כשאתם מכניסים ציטוט לתוך הודעה, שימו את הסמן בכל מקום בציטוט והוא יתפצל לשני חלקים על פי מיקום הסמן. זאת דרך טובה להגיב לחלקים מרובים בהודעה בציטוטים מרובים, או לחילופין לצטט רק חלק קטן ממה שכתוב בהודעה, פשוט מפצלים מעל ומתחת לחלק הרצוי ואז מוחקים אותם. עוד פרט, לכל חלק של ציטוט יש כפתור פח למעלה משמאל כך שאפשר למחוק חלקי ציטוטים מיותרים בקלות.

ועוד פרט, כשכותבים הודעה אולי תראו שבציטוט יש ציטוט בתוך ציטוט בתוך ציטוט בתוך ציטוט וכך הלאה. אולי זה נראה מלוכלך בזמן שכותבים את ההודעה, אבל אחרי שתשלחו אותה המערכת תסדר את זה יפה יפה ותתן אפשרות לכולם לנווט בתוך רמות הציטוטים המכוננים. אז אל תמחקו אותם, תאמצו אותם ללבכם 😉

HypnoHypnoVeteran

שני דברים:

1. אפשר להוסיף re-size לתמונות שמטעימים בתגובה? למשל אני מכיר ב installbase שבתוך תיבת המלל של התגובה אני יכול לגרור בגבולות של התמונה כדי לכווץ אותה לגודל הרצוי.

2. כשבוחרים מספר ציטוטים, ואז פותחים את ה'תור' ציטוטים כדי להכניס להודעה: האם אפשר לשנות את הסדר בו הציטוטים יוכנסו? כרגע זה לפי הסדר הכרונולוגי של מתי ציטטת כל הודעה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 28 במרץ 2026 בשעה 16:14

לסדר מחדש ציטוטים זה רעיון טוב, לעשות resize לתמונות זה קצת קופסת תולעים שיכול ליצור הרבה בעיות והאמת שאני לא בטוח מה המטרה של זה. הפורום תמיד מנסה להתאים את התמונה לרוחב ההודעה, גודל הוא עניין יחסי שתלוי במכשיר שמשתמשים בו ולכן הפיתרון הנפוץ הוא להתאים את התמונה לאלמנט מסויים במסך (במקרה שלנו רוחב ההודעה). אם רוצים לשים תמונות מרובות משתמשים בגלריה שלדעתי נראת ועובדת פשוט נהדר והיא אחד מהדברים שאני יותר אוהב באתר החדש.

InterAlInterAlVeteran

יכול לעשות את הציטוטים בצורת עץ של collapse/expand? המבנה הנוכחי גורם לך לאבד קונטקסט.

הייתי גם מוסיף light mode, זה שימושי כשקוראים בחוץ בשמש. קלוד אמור לעשות לך את זה בקלות.

ShlomixShlomixWarrior
ציטוט מאת DrKeo

אנחנו על Next.js 14 עם TS. משתמשים בPostgreSQL ומעליו Drizzle בשביל ORM. האות׳נטיקציה עם מערכת JWT פשוטה מבוססת jose ו-bcrypt שבניתי כך שאין איזה גורם חיצוני שאנחנו תלויים בו כמו auth0. כל הקבצים שלנו מאוכסנים ב-cloudflare R2 כשההוסט הוא Railway והשירות מיילים הוא Resend. ויש לנו REST API, אני לא מעריץ גדול של server actions או tRPC.

בצד הקדמי אנחנו עם CSS Modules, משתמשים ב-React Context לדברים בזמן (כמעט) אמיתי, העורך טקסט מבוס על TipTap/ProseMirror שנותן יד חופשית לבנות בו איזו לוגיקה וקומפוננטות מקוסטמות שרק רוצים, כך יכלתי לבנות דברים יחסית מסובכים בעורך טקסט כמו הגלרית תמונות.

וכמובן שהכל נבנה במקביל למגה סקריפט של 14 קבצים כדי להמיר את כל ה-data העתיק של ווקסלים שישב על בערך 30 טבלאות מלאות בזבל והזיות כדי שביום השיגור אני אוכל להריץ שורה ב-command line וכל האתר הישן יומר לחדש בזמן שאני שותה ☕️ 😬

מדהים, זה נשמע קודבייס שלוקח שנים להרים בצורה עצמאית או אפילו כחלק מצוות קטן.
אחד מהיוזקייסים הכי מרשימים של קלוד שנתקלתי בהם, פשוט כי זה פרקטי ולא סתם שטות.
אתה על מסלול מקס?

ציטוט מאת DrKeo

מאוד מוזר, אני אבדוק את זה אבל מנהל הסיסמאות שלי כן מכניס, ונראה ששל רוב האנשים כאן כי רובנו לא זוכרים את הסיסמה בעל פה :)

התחברתי מהמובייל (אייפון) מוקדם יותר וזה כן עבד. במחשב אני משתמש בפיירפוקס, אולי זו הסיבה?

התוספת של Breadcrumbs בתחתית העמוד נהדרת. כן הייתי מוסיף קצת צבע.

פיצול הציטוט פיצ'ר אדיר.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת InterAl

יכול לעשות את הציטוטים בצורת עץ של collapse/expand? המבנה הנוכחי גורם לך לאבד קונטקסט.

הייתי גם מוסיף light mode, זה שימושי כשקוראים בחוץ בשמש. קלוד אמור לעשות לך את זה בקלות.

בנוגע לlight mode, זה מאוד אפשרי. בנוגע למבנה עץ קורס לציטוטים, נתן לעיוצב הנוכחי קצת זמן לשקוע לכולם ונראה מה הדיעה עוד כמה שבועות. ניסיתי בגרסה הראשונית עם עצים קורסים וזה הרגיש טיפה מבולגן והגעתי לפיתרון הנוכחי כשניסיתי להפוך את המערכת ליותר אלגנטית. בפורום הישן לא ראית את הציטוט המכונן בכלל כי כולם היו מוחקים אותו בכדי למנוע בלגן, עכשיו יש אפשרות לנווט לכל עומק הציטוטים.

ציטוט מאת Shlomix

מדהים, זה נשמע קודבייס שלוקח שנים להרים בצורה עצמאית או אפילו כחלק מצוות קטן.
אחד מהיוזקייסים הכי מרשימים של קלוד שנתקלתי בהם, פשוט כי זה פרקטי ולא סתם שטות.
אתה על מסלול מקס?

האמת שהיום עשיתי פיצ׳ר לפורום שכנראה היה בכיף יומיים או שלושה של עבודת מפתח full stack באולי שעה. זה לגמרי game changer. סיימתי את הפורום פחות או יותר על תווכנית pro, אבל אני בתוכנית מקס עכשיו.

מעבר לזה שאני עושה את הפורום ועוד כמה פרוייקטי צד, התחלתי לשחק בדברים שקשורים יותר לגיימינג וקלוד זהב שם.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 29 במרץ 2026 בשעה 01:01

הוספתי light mode, לוחצים על האוואטר ותראו את האפשרות. באמת גועל נפש, לבריאות למי שמשתמש בזה אבל באמת שאני לא הולך לתחזק את זה יותר מדי ולהתחיל לעשות QA עליו. אם יש מישהו שאשכרה ישתמש בו, הוא מוזמן להתלונן ואני אתקן.

כשבוחרים מצב יש 4 אפשרויות:

• מצב dark - תמיד dark mode.

• מצב light - תמיד light mode.

• מצב מחזור יום - בזריחה האתר עובר ל-light mode, בשקיעה בחזרה ל-dark mode.

• מצב OS - על פי ההגדרה הכללית של מערכת ההפעלה שלכם כך האתר יראה.

יחד איתו הכנסתי פיצ׳ר ענקי שאני מפנטז עליו שנים. כנראה היה לוקח לי יומיים שלמים לבנות אותו אם לא claude. מה הפיצ׳ר? לא תדעו עד שיגיע הרגע שיצטרכו אותו וכשיצטרכו אותו הוא יהיה לכולכם בפרצוף 😬