VOXELIM

קלוד וגיימינג

נוצר ע"י InterAl·02 באפריל 2026

123 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 10 ביוני 2026 בשעה 01:03
ציטוט מאת DrKeo

קלוד הוציאו היום את וריאנט של המודל מיתוס, המודל שאמור להיות קפיצה כל כך גדולה שהם טוענים שזה רגע דומה למה שעברנו בדצמבר עם אופוס, ושלא שחררו אותו עד עכשיו בגלל פחד ממה שהוא יעשה לעולם האבטחה.

אני משחק איתו בשעתיים האחרונות, בנתיים הוא מאוד מרשים אבל פאק איזה זללן. אני לא יודע אם זה באג או לא (יש להם נטיה לבאגים של שימוש יתר), אבל כל פרומפט שלי שותה איזה 5% מהשימוש של ה-5 שעות ואני על תוכנית 100$ וכרגע הם נותנים פי 2 יותר טוקנים. איך אפשר להשתמש בו בכלל מתחת לתוכנית 200$, לא ברור.

כרגע התרסטו לי הטוקנים, אז כנראה שזה באמת באג כי הם עושים את זה כשיש להם באג טוקנים.

אני חייב לציין שלפחות ברמה התכנונית, הוא ממש טוב. הוא הצליח להוציא אותי מלופ מאוד קשה עם המודל הקודם ולישר את כל ה-roadmap של הפרוייקט.

omerkotomerkotAdmin

שיחקתי איתו היום קצת והוא אכן טוב משמעותית מקודקס, שגם מצוין…

סידר לי כל מני שטויות קטנות שקודקס התחרבש איתן. עבד נקי מאוד עם מעט מאוד תיקונים ובעיות קומפילציה.

DrKeoDrKeoSite Admin

הייתי נותן חוות דעת אמיתית עליו אבל הוא זולל כל כך הרבה טוקנים שכל מה שצלחתי לעשות איתו הוא לתכנן מחדש את כל הפרוייקט וה-milestones שלו, לעשות סדר בהכל ולהתחיל לישם milestone אחד. סה"כ אני מבלה את השעה הראשונה בכל מסגרת זמן של 5 שעות בעבודה איתו, ואז 4 שעות נוספות בהמתנה שהטיימר יתאפס.

אבל הוא בהחלט עשה לי סדר בכל הפרוייקט ממש יפה, המבחן האמיתי שלו הוא האם הוא יכנס לאותם לופים של קשיים טכנים כמו אופוס 4.5-4.8. הייתי רוצה לראות אותו מסיים milestone שלם בלי להגיד לי ש"אה אוליי כדאי שנפתח עוד שני milestone נוספים כי עכשיו המערכת פיסיקה מפשלת ב-X", כי ההרגשה עם אופוס הייתה שעל כל milestone שאני סוגר שניים חדשים נפתחים בגלל קשיים טכנים או תכנון לקוי.

omerkotomerkotAdmin

חייב להגיד שהרושם המאוד שטחי שלי הוא שאופוס 4.8 הוא זללן טוקנים הרבה יותר גדול מהפייבל הזה...

ShiTDemoNShiTDemoNWarrior

זהו, אני בenterprise user וניצלתי כל היום את פייבל עם קונטקסט של 1 מיליון לנסות לפתור בעיה שיומיים אני תקוע עליה. מצד אחד ניצלתי 8% מהמכסה השבועית (ציפיתי לנצל יותר) ולא היה לי cool down בכלל. מצד שני, לא בטוח שהוא פתר לי את הבעיה...

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 10 ביוני 2026 בשעה 19:50

לפי ניתוחים שראיתי, הוא צורך פי 2 יותר טוקנים. אבל הוא גם עושה יותר עבודה עצמאית מאחורי הקלעים עד שהוא משיג את המטרה כך שעבור פרומפט מסויים הוא יכול לבזבז גם פי 10 יותר טוקנים. פשוט התוצאה תהיה ממש טובה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 13 ביוני 2026 בשעה 11:22

חוקרים באמזון השתמשו במודל כדי לפרוץ כל מני דברים, דווחו ל-DoC, וה-DoC הוציאו צו סגירה למיתוס.

LaskinLaskinElder

מזל שעוד לא הנפיקו אותם…

חתיכת סיפור.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 13 ביוני 2026 בשעה 16:38

יש לזה השלכות די מטורפות. דבר ראשון זה אומר שאם המודל שלך ממש טוב, הממשלה האמריקאית תסנדל אותך. בסין זה לא יקרה.

דבר מעניין נוסף הוא שהממשלה לא בדיוק עצרו אותם, אלה אמרו שהם אוסרים גישה למודל לזרים. זה כולל לקוחות לא אמריקאים ועובדים לא אמריקאים. אז אנתרופיק סגרו את המודל לכולם.

השכבה המעניינת הבאה היא שאנתרטפיק שכרו את אנדרי קרפתי, אחד מאבות הLLM. אבל הוא לא אזרח אמריקאי, אז אנתרופיק כנראה משלמים לו מאות מליוני דולרים כדי שיעבוד על המודל שאסור לו לגעת בו.

KlaymanKlaymanSage

להיפך. אני חושב שאין שיווק טוב יותר מזה.. מי החברה הנוספת שארה"ב אסרה על חלק מהמוצרים שלה להיות משווקים? אהה נכון, Nvidia, החברה בעלת הערך הגבוה בעולם :)

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 06 בספטמבר 2026 בשעה 15:16

לאחרונה אני מריץ לא מעט מודלים מקומית על ה-4080RTX וזאת הפעם הראשונה שאני מצטער שלא קניתי 4090 או 5090. ברוב המודלים הרלוונטים, 16GB זה פשוט לא מספיק ומאלץ אותי לעבוד או במקבצים ממש קטנים או עם מודל פשוט יותר. אני כל כך רוצה 32GB, זה ישנה לי את כל ה-flow עבודה, ועכשיו אני מבין לגמרי על בשרי את משבר הזיכרון.

מאוד יכול להיות שברגע שתצא סדרה 60, אם המחירים לא יהיו בשמיים, אני אלך על משהו עם הרבה זיכרון ורוב הסיכויים שזה יהיה 6090 שיהיה לו בתקווה יותר מ-32GB.

omerkotomerkotAdmin

אם כבר הקפצת את השרשור אז אחד הבנצ׳מרקים שאני תמיד מנסה עם מודלים חדשים שיוצאים זה לנסות לתת להם לעשות גירסה תלת מימדית של אסטרוסמאש, עם שליטה בשני סטיקים, וכל מה שקיבלתי היה דרעק שגורם לך לזרוק אותו בשניה הראשונה - לא משהו שאפשר לעבוד איתו.

ביממה האחרונה אני משחק קצת באסטרה והוא באמת מנגב את הרצפה עם כל המודלים הקודמים שהתעסקתי איתם. מההתחלה קיבלתי משהו שבהחלט אפשר לעבוד איתו ובסופו של דבר, אחרי מספיק איטרציות, גם יצא יופי של משחק...

https://crimson-truth-5dea.omerkot.workers.dev

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת omerkot

אם כבר הקפצת את השרשור אז אחד הבנצ׳מרקים שאני תמיד מנסה עם מודלים חדשים שיוצאים זה לנסות לתת להם לעשות גירסה תלת מימדית של אסטרוסמאש, עם שליטה בשני סטיקים, וכל מה שקיבלתי היה דרעק שגורם לך לזרוק אותו בשניה הראשונה - לא משהו שאפשר לעבוד איתו.

ביממה האחרונה אני משחק קצת באסטרה והוא באמת מנגב את הרצפה עם כל המודלים הקודמים שהתעסקתי איתם. מההתחלה קיבלתי משהו שבהחלט אפשר לעבוד איתו ובסופו של דבר, אחרי מספיק איטרציות, גם יצא יופי של משחק...

https://crimson-truth-5dea.omerkot.workers.dev

אסטרה ספציפית מביא בראש במודלים תלת מימדיים. עשיתי היום מנוי לGPT רק כדי לבדוק אותו בבלנדר בערב. ראיתי כמה דמואים די מטורפים, ו-melt-down מאוד קשה של כמה אמני תלת מימד בטוויטר.

omerkotomerkotAdmin

במקרה שלי זה לא העניין של המידול התלת מימדי. התלת-מימד כאן מאוד אלמנטרי וגם מודלים קודמים היו מסוגלים לייצר מודלים לא פחות יפים מזה אבל הוא היה מסוגל לחשוב לבד על איך לקחת משחק דו מימדי ענתיקה ולייצר משחק תלת מימדי עם מכניקות שהן מצד אחד מספיק דומות ומצד שני משכנעות ומהנות.

על זה להוסיף מוזיקה, אפקטים וכיוצא בזה. המעטפת הצריכה עוד כמה שעות של עבודה ודיוק אבל היה הרבה עם מה לעבוד.

glass manglass manSage

שיחקתי קצת במשחק הוא חמוד, אבל הדבר שישר הפריע לי זה, למה אין Leaderboard ? אני כרגע בשלב השני על נראה לי 2670 נקודות, אבל עוד לא שיחקתי ברצינות ונתתי לו את כל מה שיש בי. :-) עוד יום יומים ואני כנראה אהיה unbeatable.

omerkotomerkotAdmin
נערך לאחרונה: 07 בספטמבר 2026 בשעה 23:31

😏

כי במהות שלו, זה משחק למגירה... הוא גם לא מאוד קשה, אתה מהר יחסית מגיע לשלב 6 והוא שלב אינסופי...

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 07 בספטמבר 2026 בשעה 00:07

עבדתי עם אסטרה בערך 30 דק' של בויילפלייטינג (להרים פרוייקט, להגדיר סגנון אומנותי, להגדיר פרמטרים וכו') ואחרי שהגדרנו הוא בנה לי את זה בבלנדר בפרומפט אחד (לקח לו בערך 7 דק'). האמת שאני ממש מרוצה. אני גם מבין למה אמנים עוברים meltdown בטוויטר.

LaskinLaskinElder

לא ממש קשור לכאן אבל בכל זאת:

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 07 בספטמבר 2026 בשעה 22:25

זה מטורף למדי, אני כבר עם מפה של מאות על מאות מטרים. עכשיו בהליך לנסות להריץ את זה בתוך UE 5.82 ולשלוט שם ברכב, יש לי הרגשה שזה הולך לקחת לא מעט זמן. הפרוייקט הזה הפיל אותי לתוכנית של ה-320 שקלים בחודש...

צריך לשים לב כל הזמן לקטנות שהוא עושה, למשל אפשר לראות בתמונה שיש פחים שחוסמים את המדכה, או מנורות רחוב שנמצאות באמצע הכביש. זה משהו שיפתר מהר יחסית, אבל תמיד צריך לשים לב לפאשלות שלו.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 07 בספטמבר 2026 בשעה 22:26

פשש איזה מגניב זה, נדב אם תגיע לאיזשהו Playable דמו שים פה. איזה דברים מגניבים אתם עושים עם הAI הזה. נראה לי אינטר גם עובד על איזה משחק טקטיקה, לא? שאפו.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 07 בספטמבר 2026 בשעה 22:49

כן, אינטר אמר שהוא עובד גם על משהו. אני יותר בכיוון האקשני, חושב על הכיוון של blast corps פוגש את desert/jungle strike פוגש את wipeout עם הרבה הרס.

יש לי עוד המון עבודה, אחרי שזה ירוץ באנריל 5 ואם בתקווה אני אוכל להכניס את המנוע הרס החיצוני שאני רוצה לשלב פנימה (לא רוצה את כאוס של אנריל) ורק אז אני אוכל להבין אם אני יכול לבנות את מה שרציתי.

@InterAl, אני זוכר שהייתה לך בעיה עם מודלים, אני חושב שאסטרה יסגור לך את הפינה כי אם הצלחתי לעשות את העיר הזאת, בטוח תצליח לעשות יחידות/מבנים של משחק אסטרטגיה.

הדבר היחיד שמבאס בדברים האלה הוא שקהילת הגיימינג כל כך רעילה לגבי כל שימוש ב-AI, זה ממש מבאס. אפילו אם נבנה משהו מגניב שאנשים רוצים לשחק, סטים ישימו את התג "שימוש ב-AI" שלהם ויהיה עלינו אות קין.

לא ברור לי למה הדבר הזה קיים, זה ברור כשמש שב-100% מהפרוייקטים בפיתוח כיום משתמשים ב-AI בצורה כזו או אחרת, בטוח שבקוד וכנראה שגם בשלב הקונספט ארט וסביר שגם בלעשות עבודות סזיפיות כלליות של פיתוח. חבל לי על המערב שיורה לעצמו ברגל ככה ומנסה להגביל לכולם את השימוש בכלי הכי חשוב מאז המצאת המחשב ולהגיש את העתיד על מגש כסף לסינים.

כשאני חושב על AI, אני תמיד חושב על התפקיד fixer באנימציה. אנימטורים מתחילים בדרך כלל מקבלים תפקיד של fixer, זה תפקיד כניסה מבאס, כמעט מתמחה, שוחק שאנשים לא שורדים בו הרבה ומקווים להתקדם מהר לתפקיד אנימטור. בגיימינג רוב התפקיד של הfixer הוא לנקות אנימציות של motion capture. כלומר כשטרוי בייקר מקפץ לו בחליפה והמצלמות לוכדות את האנימציה שלו, התוצר הסופי "מלוכלך" ולא נראה טוב מספיק בשביל משחק, אז צריך ידנית לנקות את האנימציות. זה הליך סזיפי מבאס, וכנראה ש-AI עושה ב-20 דק' מה ש-fixer בנוטידוג עושה בחודש. אין פה שום אומנות, אין פה שום סיבה שיד אדם תגע בזה, אז גם דברים כאלה כל המתנגדים יצעקו "המשחק הזה משתמש ב-AI"?

משחקים עולה מאות מליונים, לוקחים 6 שנים לפתח, מתי התעשיה תרגיש בנוח לשלב AI פנימה כדי לקצר הליכים בסדר גודל? עדיף שמשחקים יעלו 300 מליון דולר כל אחד וכל היום יפטרו אנשים ואולפנים יסגרו?

LaskinLaskinElder

זה מתחיל ב

ממשיך ל

ונגמר ב

omerkotomerkotAdmin
ציטוט מאת DrKeo

הדבר היחיד שמבאס בדברים האלה הוא שקהילת הגיימינג כל כך רעילה לגבי כל שימוש ב-AI, זה ממש מבאס. אפילו אם נבנה משהו מגניב שאנשים רוצים לשחק, סטים ישימו את התג "שימוש ב-AI" שלהם ויהיה עלינו אות קין.

לא ברור לי למה הדבר הזה קיים, זה ברור כשמש שב-100% מהפרוייקטים בפיתוח כיום משתמשים ב-AI בצורה כזו או אחרת, בטוח שבקוד וכנראה שגם בשלב הקונספט ארט וסביר שגם בלעשות עבודות סזיפיות כלליות של פיתוח. חבל לי על המערב שיורה לעצמו ברגל ככה ומנסה להגביל לכולם את השימוש בכלי הכי חשוב מאז המצאת המחשב ולהגיש את העתיד על מגש כסף לסינים.

מתי התעשיה תרגיש בנוח לשלב AI פנימה כדי לקצר הליכים בסדר גודל? עדיף שמשחקים יעלו 300 מליון דולר כל אחד וכל היום יפטרו אנשים ואולפנים יסגרו?

עם כל הכבוד לטנטרומים של זאטוטי ברני וההזדייפות הטיפיקלית של קורפורט אמריקה, אני בטוח שהתעשייה מרגישה מאוד בנוח לשלב AI כדי לקצר הליכים בסדרי גודל, כי ברור לכולם שמי שלא יעשה את זה פשוט ירמס לחלוטין על ידי מי שכן עושה את זה. הטפשת מהסוג הזה עובדת לא רע באירופה אבל הרבה פחות באמריקה.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת omerkot

עם כל הכבוד לטנטרומים של זאטוטי ברני וההזדייפות הטיפיקלית של קורפורט אמריקה, אני בטוח שהתעשייה מרגישה מאוד בנוח לשלב AI כדי לקצר הליכים בסדרי גודל, כי ברור לכולם שמי שלא יעשה את זה פשוט ירמס לחלוטין על ידי מי שכן עושה את זה. הטפשת מהסוג הזה עובדת לא רע באירופה אבל הרבה פחות באמריקה.

לצערי יש ניחוח באולפנים של החוף המערבי שמזכירה את אירופה בשנה האחרונה. אפילו CDPR מפולין דברו בצורה לא עניינים לאחרונה בנושא.

אני משער שפשוט יגיע יום ותהיה מפולת ופשוט לא יוכלו להתחמק מזה, אבל האוירה כרגע בתעשיה מסריחה למדי. וספציפית בהקשר שלנו, משחקים עם התג AI בסטים בהחלט סובלים מתקשורת רעה. אני לא יודע אם זה מתורגם למכירות או לא.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 07 בספטמבר 2026 בשעה 23:42

אני די בשוק, אני כרגע נוהג במכונית שמבוססת על המנוע פיסיקה החיצוני שיבאתי בחלק קטן מהעיר שיבאתי לתוך UE5. חשבתי שזה יהיה מאבק של ימים. עוד הרבה עבודה לפנינו אבל ואו, אסטרה ממש מרשים אותי.

glass manglass manSage

נדב אני מבין מה אתה אומר על אות הקין. בסטים זה סוג של gatekeeping ככה בעלי הכסף דואגים שהכוח ישאר אצלם ושרק הם יוכלו להשתתף במשחק.

בכל זאת אני חושב שאם המשחקים יהיו ממש טובים, ויהיה להם קצת ART מקורי לדמויות החשובות אז המשחקים כן יוכלו להצליח אפילו בסטים.

תסתכל על KAGA יוצר פייר אמבלם, בן אדם בן 70+ פיתח לבד בRPGMAKER שני משחקים שמכרו בסטים 100 אלף עותקים. אז נכון, הוא "סלב"

בז'אנר שלו והוא שייך לבראנז'ה של התעשייה, אז הוא מקבל תשומת לב שבן אדם רגיל לא יקבל. אבל הוא שילם רק על ART לדברים החשובים וכל השאר עם נכסים חינמיים והמשחקים שעשה בRPGMAKER מדהימים לא בגלל השם שלו הם פשוט מדהימים By design.

אפשר להצליח, זה פשוט לא קל. ובכל מקרה, במשחקים עצמם תמיד אנשים ירצו לשחק גם אם לא בהכרח לשלם.