אני אמרתי איפשהו שאותו אדם צריך להיות הכל? אם אתה לא אחד מה one man band האלה שמפתחים הכל לבד כולל פסקול, אז... אתה יודע.... תביא את מה שאתה טוב בו( כתיבה, ציור, הלחנה, קוד או כל אומנות אחרת), ותעבוד עם/ב צוות שיכול להשלים אותך.
קלוד וגיימינג
נוצר ע"י InterAl·02 באפריל 2026
glass manSageאתה רוצה לשמר את העולם הישן קליימן, אבל הרכבת כבר נסעה מזמן. העולם הישן הזה של יצירות ישנות לא יחזור.
אם בעיניך רק מי שיכול להרים צוות (בעל כוח עם כסף במילים אחרות) או רק מי שמוכן להיות עבד מודרני של בעל כוח... הוא זה שרשאי ליצור משהו אז הרומנטיקה שלך משרתת את בעלי הכוח.
לא שאני אומר את זה בקטע רע, אני יודע שאתה באמת מאמין בערכים האלה של "מה זו אמנות אמיתית" בעצמות שלך אני באמת מאמין לך שאלה הערכים הקדושים שלך, אבל יוצא שזה רק משרת את בעלי הכוח ומחליש את החלשים.
כולם עושים את זה. גם אני שאני אוכל סטייק, אני שם זין על זה שיש איזו פרה שרמסו אותה בשביל הסטייק הזה. אבל כן אני חושב שהעולם שאתה רוצה שישאר כבר לא קיים או בדרך לא להיות קיים.
אין לי בעיה עם הדעה שלך. נראה לי שלא חשבת על זה עד הסוף באמת. מחליש את החלשים? בוא נגיד שהיית מעצב גרפי ממש מוכשר, אבל מה לעשות, לא פרצת עדיין. יש לך איזו עדת מעריצים/מעריכים קטנה באינסטגרם ויש לך סגנון מאוד ייחודי משלך. שבוע אח"כ אתה רואה את העיצובים שלך בפרסומת סופרבול(טוב, לא בדיוק שלך, אבל בתכלס - שלך), כי איזה מעצב בחברת פרסום פשוט שלח פרומפט למודל שהתאמן על העיצובים שלך. איך תרגיש? אתה, כחלש, חוזקת?
והכל טוב, הרכבת נסעה, אני עתיק. הכל נכון. בפועל, בגלל זה הרבה מאוד תכנים בטלוויזיה נגיד, גרועים. נטפליקס מחייבת את הכותבים שלה לחזור על כל קו עלילה עשר פעמים, כי אנשים מפספסים הכל כי הם בטלפון. זאת. הסיבה שמאט דיימון ובן אפלק לא הלכו לעבוד איתם(תקרא על זה אם מעניין אותך).
אסטרה כל כך מרשים שזה מטורף. עשינו כלים שונים לבנצ'מארק כדי לבדוק ביצועים, ובקשתי ממנו לפני שהלכתי לישון לקחת את כל הפיצ'רים הגרפים באנריל שדברנו עליהם, להפעיל כל אחד בנפרד ולעשות לו בנצ'מארק ולהחזיר לי תוצאות ב-ms ושיצלם תמונות השוואתיות כנגד ה-baseline שלנו כרגע. וזה מה שהתעוררתי אליו:

מעבר לזה שהוא יצר קובץ סופר מפורט עם חלקים קורסים ואנטרקטיבים, הוא פאקינג עשה כלי השוואתי לתמונות סטייל DF!
omerkotAdminזה רק מהמעט ששמעתי/קראתי. לא נכנסתי לעובי הקורה. אם יש לך פרטים על המקרה הספציפי, אשמח להחכים ולשמוע איפה מה שכתבתי לא נכון.
לא נכון? אני לא טוען שמה שאתה כתבת לא נכון.
אני רק לא חושב שזה רציני מצד חוקרים אקדמיים להתבכיין על זה שהAI למד מהשיחות איתם ואז עקף אותם, בהנתן שזו ממש המהות של המחקר האקדמי. אני לא טוען שאתה המצאת את זה - אני רואה את הדברים האלה גם בעצמי.
אני חושב שהשערוריה היא יותר שהמודל כנראה אמן את עצמו על שיחות פרטיות איתם כולל הקבצים שהם העלו בשיחות הללו מה שמעלה דאגות לתאגידים שמשתמשים בשירותים הללו שבעצם מאמנים את עצמם על ה-ip שלהם, אפילו הדברים הסודיים ביותר, והופכים את זה לידע ציבורי דרך המודל.
ובצד המדע, למרות שכל המידע הזה היה הופך לפומבי בשלב כלשהו כי ככה מדע עובד, החשש הוא שמדענים שנמצאים באמצע העבודה ועדין לא פרסמו את המאמר שלהם יפסידו את הקרדיט כי המודל כבר קרא את התוכן הפרטי שלהם והעביר אותו הלאה.
omerkotAdminאבל אף אחד מהם לא היה קרוב ללפתור את הבעיה… זה לא כאילו שבעוד שנתיים ושלושה כנסים אקדמיים מישהו היה מצליח לפתור את זה בכלים הקיימים ולפרסם והמודל רק עטף את הדברים שלו וחטף ממנו את הקרדיט.
סוגיות מסחריות הן דבר אחר לחלוטין אבל זה לא מה שאנחנו רואים כאן ולכן אני חוזר ומדגיש את העניין של המחקר האקדמי.
לכן שמעתי על לא מעט חברות/ארגונים שהמידע שלהם חשוב להם, שפורסים מודל סיני אופליין, ברשת מקומית סגורה. יש כמה ממש חזקים עכשיו, שהם open weights שלי יצא להתנסות איתם והיו מרשימים ביותר.
glass manSageאין לי בעיה עם הדעה שלך. נראה לי שלא חשבת על זה עד הסוף באמת. מחליש את החלשים? בוא נגיד שהיית מעצב גרפי ממש מוכשר, אבל מה לעשות, לא פרצת עדיין. יש לך איזו עדת מעריצים/מעריכים קטנה באינסטגרם ויש לך סגנון מאוד ייחודי משלך. שבוע אח"כ אתה רואה את העיצובים שלך בפרסומת סופרבול(טוב, לא בדיוק שלך, אבל בתכלס - שלך), כי איזה מעצב בחברת פרסום פשוט שלח פרומפט למודל שהתאמן על העיצובים שלך. איך תרגיש? אתה, כחלש, חוזקת?
והכל טוב, הרכבת נסעה, אני עתיק. הכל נכון. בפועל, בגלל זה הרבה מאוד תכנים בטלוויזיה נגיד, גרועים. נטפליקס מחייבת את הכותבים שלה לחזור על כל קו עלילה עשר פעמים, כי אנשים מפספסים הכל כי הם בטלפון. זאת. הסיבה שמאט דיימון ובן אפלק לא הלכו לעבוד איתם(תקרא על זה אם מעניין אותך).
באנג'י גנבו את האמנות של אמנית אלמונית בשביל מרתון, בלי AI ולא כלום, רק הרוע האנושי של בעלי הכוח כלפי החלשים.אתה מתאר את זה כאילו הAI הוא זה שגוזל מהאמן את הנפש שלו, שבעלי הכוח עושים את זה שנים ליוצרים אבל על זה אף אחד לא אומר מילה, למה? כי זה נעשה לאנשים חלשים שאין להם לובי, אבל זה מאוד רומנטי וסקסי להילחם בAI.
כן אתה עתיק ורומנטיקן וזו זכותך להחזיק באמנות האלה אם הם המצפן שלך, אתה לא אמור לשנות את כל ערכי העולם שלך כי הגיעה טכנולוגיה חדשה לעולם רק קח בחשבון שהעוול שאתה מוחא עליו של גניבת האמנות מתרחש כל יום ליטרלי כל יום.
אם תסתכל מקרוב, אתה תראה שתמיד בעלי הכוח ניצלו אנשים רומנטיים בשביל שימור הכוח שלהם.
בעלי הכוח, למשל שראו את המחאה החברתית של 2011 "קנו" את האנשים הרומנטיים שהתחילו את המחאה הרומנטית שלהם, ומכרו להם אשלייה רומנטית שאם יצטרפו לבעלי הכוח יוכלו לשנות, מה קרה בסוף? בעלי הכוח ניצחו כמו תמיד.
דווקא הAI הוא זה שיכול "לתת חופש" לאמנות.
באנג'י גנבו את האמנות של אמנית אלמונית בשביל מרתון, בלי AI ולא כלום, רק הרוע האנושי של בעלי הכוח כלפי החלשים.אתה מתאר את זה כאילו הAI הוא זה שגוזל מהאמן את הנפש שלו, שבעלי הכוח עושים את זה שנים ליוצרים אבל על זה אף אחד לא אומר מילה, למה? כי זה נעשה לאנשים חלשים שאין להם לובי, אבל זה מאוד רומנטי וסקסי להילחם בAI.
כן אתה עתיק ורומנטיקן וזו זכותך להחזיק באמנות האלה אם הם המצפן שלך, אתה לא אמור לשנות את כל ערכי העולם שלך כי הגיעה טכנולוגיה חדשה לעולם רק קח בחשבון שהעוול שאתה מוחא עליו של גניבת האמנות מתרחש כל יום ליטרלי כל יום.
אם תסתכל מקרוב, אתה תראה שתמיד בעלי הכוח ניצלו אנשים רומנטיים בשביל שימור הכוח שלהם.
בעלי הכוח, למשל שראו את המחאה החברתית של 2011 "קנו" את האנשים הרומנטיים שהתחילו את המחאה הרומנטית שלהם, ומכרו להם אשלייה רומנטית שאם יצטרפו לבעלי הכוח יוכלו לשנות, מה קרה בסוף? בעלי הכוח ניצחו כמו תמיד.
דווקא הAI הוא זה שיכול "לתת חופש" לאמנות.
איך הבאת את הדוגמא הכי גרועה לטיעון שלך? באנג'י גנבו, חטפו בקלאש רציני, והסתדרו איתה מחוץ לכותלי בית המשפט (כנראה שילמו). פראיירים תכלס. יכלו להגיד שזה GEN AI וזה מה יש. עם ה GEN AI אין זכויות יוצרים, אין שום זכויות בכלל. אם כבר אתה זה שמעוניין שכל הכוח (ידע, יצירות, אומנות, כתיבה וכו'), יהיו בידיים של מספר מצומצם יחסית של בעלי הון שיחזיקו אותו בלי לשלם שום פיצויים לאף אחד על העבודה שלו. כשגניבה אומנותית מתרחשת כיום, ועולים על זה, יש תהליכים שלמים שנועדו להגן על בעלי הזכויות המקוריים. בעולם האוטופי שלך, אין לאף אחד זכויות ויצירה ויצירתיות לא משנות בכלל.
ה-AI ייתן חופש לאומנות? איך? הוא יודע מה שהוא בלע. הוא לא יודע מה שהוא לא בלע. אם מחר תיצור את הדמות הכי מגניבה בעולם, שאף אחד לא חשב לשלב את כל האלמנטים שלה קודם לכן - תוך שניה הוא בולע אותה ויודע ליצור את אותה הדמות. מישהו לוקח את הדמות הזאת, עושה ממנה קופה איכשהו ואתה נשאר עם כל האלמנט ביד.
ממי שכל הזמן מפליג בתיאורים על הסופרים הקלאסיים, גדולתם ויכולותיהם הבלתי ניתנות לערעור, ציפיתי למשהו אחר. מודה. אבל בסדר, זכותך המלאה, כמו שאמרתי.
glass manSageאיך הבאת את הדוגמא הכי גרועה לטיעון שלך? באנג'י גנבו, חטפו בקלאש רציני, והסתדרו איתה מחוץ לכותלי בית המשפט (כנראה שילמו). פראיירים תכלס. יכלו להגיד שזה GEN AI וזה מה יש. עם ה GEN AI אין זכויות יוצרים, אין שום זכויות בכלל. אם כבר אתה זה שמעוניין שכל הכוח (ידע, יצירות, אומנות, כתיבה וכו'), יהיו בידיים של מספר מצומצם יחסית של בעלי הון שיחזיקו אותו בלי לשלם שום פיצויים לאף אחד על העבודה שלו. כשגניבה אומנותית מתרחשת כיום, ועולים על זה, יש תהליכים שלמים שנועדו להגן על בעלי הזכויות המקוריים. בעולם האוטופי שלך, אין לאף אחד זכויות ויצירה ויצירתיות לא משנות בכלל.
ה-AI ייתן חופש לאומנות? איך? הוא יודע מה שהוא בלע. הוא לא יודע מה שהוא לא בלע. אם מחר תיצור את הדמות הכי מגניבה בעולם, שאף אחד לא חשב לשלב את כל האלמנטים שלה קודם לכן - תוך שניה הוא בולע אותה ויודע ליצור את אותה הדמות. מישהו לוקח את הדמות הזאת, עושה ממנה קופה איכשהו ואתה נשאר עם כל האלמנט ביד.
ממי שכל הזמן מפליג בתיאורים על הסופרים הקלאסיים, גדולתם ויכולותיהם הבלתי ניתנות לערעור, ציפיתי למשהו אחר. מודה. אבל בסדר, זכותך המלאה, כמו שאמרתי.
אז בגלל שיש מקרה אחד שפיצו מישהי על גניבה זה אומר שזה תמיד המצב? שלעולם בעלי הכוח שגונבים את האמנים לא חומקים מעונש?
מתי בהיסטוריה שמרנות היתה דבר טוב? אם כבר הזכרת את הסופרים הגדולים. דוסטוייבסקי פחד פחד מוות מהאתאיזם זו היתה ה"מהפכה" ברוסיה של התקופה שלו. והוא פחד שהיא תובל לרצח המוני וזוועות. אני לא אומר שהוא טעה בהכל, ואולי גם אתה לא טועה בכל נקודה. אבל למרות הנזקים האפשריים האנושות בנתה בזכות ה"אתאיזם" עולם מוסרי יותר. השתחררנו מהרבנים ומהכמרים ובעלי הכוח שתמיד התעמרו בחלשים. ובנינו חברה טובה יותר. בתכלס, מי שבאמת הזיק לדוסטוייבסקי היו אנשי הכוח, שניסו להפחיד אותו בהוצאות להורג כדי לשלוט במה הוא כותב וכדי שיפחד מבעלי הכוח בכל יום.
הAI גם יכל להוביל בעיני לעולם שהוא צודק יותר וחופשי יותר, אבל בעלי הכוח לא רוצים לתת לזה לקרות.אתה דואג שהAI יגנוב לאמנים משהו ששייך להם? אם מחר דרוקמן, עוזב את נוטי דוג? למי The last of us שייך? לדרוקמן? ושאר האמנים, שנתנו את נשמתם ליצירה? או לסוני בעלת הכוח? רק לסוני. בעולם שהAI נותן חופשי אמיתי. אמנים כאילו היו משוחררים מבעלי הכוח והבעלים הייחידים של יצירתם, כרגע הם עבדים מודרנים של בעלי הכוח.
יש לי מכרים שפרסמו ספרים, אני לא אזכיר שמות, אבל בוא נאמר שהם מכרו לכל היותר 600 עותקים לפי מה שאני מעריך. הם צריכים לחשוש שהAI יגנוב את היצירה שלהם? הAI יכול לתרגם את הספרים שלהם לכל שפה אנושית הם יכולים לפקח על התרגום בעזרת הAI ולדאוג שהוא נאמן לאמת הפנימית והמקורית שלהם, הם יכולים להשתחרר משומרי הסף של העולם הישן, לתת לAI לקרוא טיוטה של הרומנים הבאים שלהם ולקבל מושג מה תהיה התגובה ליצירה שלהם.
אני יכול להגיד לך בתור מישהו שהרבה דברים שלו נמצאים ברשת, מדריכים שכתבתי, ערכים בוויקפדיה שכתבתי בעברית ושלא בעברית פוסטים מה לא בעצם, ברגע שכתבתי אותם לא רק AI יכול לקרוא בהם ואני יותר מבסדר עם זה, את התרומה את הסיפוק שבכתיבה שלהם כבר קיבלתי, כי המטרה שלי היתה לתרום כי ראיתי שאף אחד אחר לא קם וכותב על הדברים האלה אז אין לי שום בעיה שAI יתאמן עלי, רק יחמיא לי לאגו.
אני לא כ"כ מבין למה אתה קושר אנושיות ביצירה עם שמרנות.
אתה כל הזמן אומר שה ai ייתן חופש לאומנות. לא הבנתי עדיין איך. בלי נפנופי ידיים. תסביר תכלס. זה שאתה תגיד לchatgpt:" צור לי דמות שנראית כמו הדמות האהובה עלי ממשחק x, רק תצבע לה את השיער לכתום, תחליף את צבע העיניים לירוק ותן לו עוד 15 ס"מ גובה וסנטר יותר מרובע ", הוא יפלוט לך משהו, שמתבסס בפירוש על האומנות האנושית שאהבת( כי Ai לא יכול להמשיך להזין Ai. לכן כל המעבדות הגדולות משלמות על תוכן רענן היום), ומה? אתה נחשב אומן עכשיו לדעתך?
ה AI לא גונב יצירה אחת. הוא גונב את כולן ביחד. זה ההבדל. דיברנו על זה בעבר. הרי תמיד אפשר להגיד "סופר דגול x העתיק מסופר דגול h וגם מסופר פחות מוכר d". אבל x לא קרא את כל הסופרים של כל האנושות ויכול להעתיק/לגנוב מכולם ביחד. זה ההבדל. זה השוני. עבורך יצירה זה דבר שטותי ולא רלוונטי בעצם מי יצר אותה? מעולה. ומשער שילדים שנולדו היום לא ממש יבדילו ולא אכפת להם. גם מעולה. לי זה עצוב וחסר נשמה. To each his own. אני לא אוכל לשכנע אותך אחרת כמובן
glass manSageבוא נניח לצורך השאלה שלך. שהייתי רוצה ליצור את הגרסה שלי לDQ3 בעולם סייברפאנקי. את מי אני גונב פה? אם אני כותב את העלילה בעצמי את הדמויות בעצמי ומייצר מתכנן את המבוכים הNPC והמכניקות מעצמי את מי גנבתי פה בעזרת הAI בדיוק? לקחתי שתי אהבות גדולות שלי ועשיתי מהן חיבור, שלא עשו. אני לא אומר שאני בונה על זה יש לי פרויקטים אחרים להספיק בחיים שאני באמת מאמין שאם אני לא אעשה אותם לא יהיה מישהו אחר שזה יעניין אותו מספיק, אבל נגיד שאספיק, למה לא?
הרי אני לא מעתיק נכסים, וגם לא מבקש מהAI להעתיק נכסים, אני כן אסביר לו את המטרה הכללית שאני רוצה שהUI יראה כמו DQ3 ולא כמו משחק גנרי מספר 99999 כדי שיבין לאן אני הולך, אבל בכל מקרה הייתי עושה את הUI בעצמי אם הייתי יכול, אז איזו גנבה יש פה?
וכן דיברנו על יוצרים אחרים, שהושפעו מיוצרים אחרים אבל אתה מתחמק מכמה זה קריטי וכמה יוצרים אנושיים "התאמנו" על יוצרים אחרים.
קפקא למשל היה אובססיבי לקלייסט ומי שיקרא את שניהם יראה את זה כל כך בולט. אני יודע את זה כי האובססיה שלי לקפקא הביאה אותי לקלייסט ואז הבנתי למה הוא היה אובססבי אליו. אין דבר כזה יוצר שלא התאמן על מישהו זה לא קיים. אתה לא אותו קליימן שהיית בן 2016 וקליימן של 2016 לא היה קליימן של 2006 וכו' כי התאמנת דרך החיים על דברים ששינו את מי שאתה לעד, וזה בדיוק מה שקורה לAI זה לא שונה.זה לא שונה ממה שהAI עושה בכלום. אתה פשוט החלטת שזה שונה. כי אתה מאמין בערכים הישנים ובאמנות מיושנות של "מה זו יצירה"
אז אני שואל אותך רק דבר אחד. נגיד, ואיזה סופר כותב ספר, והעורך שלו אומר לו "תמחוק" את זה. הדמות הזו לא חשובה, "פה חפרת" וכו' זה תמיד קורה. אין לך באמת יוצר שיוצר לבד שאתה מקבל את היצירה שלו שלא התאמנה דרך משהו.
שאני כתבתי בויקפדיה למשל, הרבה פעמים אמרו לי "מה זה גלאס, אין מקורות בכלל" "למה הרחבת על נושא שהוא בכלל לא רלוונטי" ובחלק מהדברים לקחתי את הפיידבק ללב וחזרתי לערוך לפי הפיידבק, אז מה זה שונה אם היום הייתי הולך לAI לאיזושהי עזרה או פיידבק?
אני אפילו יכול להראות לAI דברים שכתבתי לספר לו על ביקורות שקיבלתי על עבודות שלי מאנשים במהלך החיים ולשאול אותו אם הוא רואה צדק בדברים שלהם ואם הוא מזהה את הביקורת שלהם גם על העבודה הנוכחית ואני יכול להגיד לו תפרק את זה בלי רחמים והוא יהיה יותר כנה איתי מרוב האנשים, כי רוב האנשים מפחדים מכנות, כדי לא לפגוע וכדי לצאת, פסדר. אז איפה ההפסד?
יש לך ערכים מאוד יפים לפחות לדעתי. כי זה בעיני לפחות מאוד יפה והומני לחשוב על האמן ועל היוצר. אני גם מכיר אותך וקורא אותך לא מעט זמן ואני יודע שאתה בן אדם חושב שמעמיק בדברים. אז אני יודע שאתה לא איזה אחד שזורק סיסמאות אלא זו האמת שלך ואלה הערכים שלך.
אבל השמרנות הזו, לפחות לפי דעתי של "אל תגעו במו שאני רגיל לחשוב שהוא יצירת אמנות" מחלישה דווקא את האנשים שאתה רוצה לעזור להם.
במקום שיהיו עוד יוצרים בעולם, אתה משאיר את היצירה למי שהאליטה, שומרי הסף, ובעלי הכוח שרוצים שרק הטעם שלהם, ישלוט ורק הקול שלהם ישמע. הכוונה מאוד טובה בעיני אבל היא מובילה בדיוק להיפך ממה שאתה חושב שהיא מובילה.
כל אמן גונב את כל היצירות שהוא ראה לאורך חייו, בני אדם מתאמנים בדיוק כמו AI - הם צופים באומנות, בטבע, ובכל חוויה שקוראת להם בחיים ומשם הם מוציאים את האומנות שלהם. גם אנחנו וגם AI מאומנים על תוכן קיים, וחידוש אמיתי קורה פעם בירח כחול על ידי יחידי סגולה. כמה חידושים קיצוניים היו באומנות ב-5 שנים האחרונות? היו בכלל? ויש מליוני אמנים בעולם, אז איפה החדשנות?
כלומר, אם קן לוין היה עם גישה ל-AI סופר חזק ב-2007 הוא יכל ליצור את ביושוק בדיוק כמו שהוא היום בעזרת ה-AI. ה-BIG DADDY הוא חליפת צלילה עתיקה בתוספת מקדחה, ה-little sister היא ילדה עם שמלה ועיניים צהובות, האומנות של העיר מבוססת על ארט-דקו מתחילת/אמצע המאה הקודמת וכו'. הכל בביושוק מקורי, אבל כל חלק בו מורכב מאוסף דברים שהיו קיימים הרבה לפני ביושוק שאפשר לתאר ל-AI.
הבעיה ביצירה עם AI היא לא השימוש ב-AI. הבעיה היא שאפשר לזרוק פרומפט ולקבל תוצר מאוד מרשים. יש להשתמש ב-AI לאורך חודשים בצורה דקדקנים ולהוציא את החזון מהראש של היוצר אל הנייר, להשתמש ב-AI ככלי. ויש לזרוק קונספט כללי ולתת ל-AI לעשות את כל העבודה. שני הדברים האלה לא דומים כלל, וצוות של 40 אנשים יכול לאורך 3-4 שנים ליצור משחק AAA שהוא לגמרי שלהם בדיוק כמו שביושוק של אירשנאל אפילו אם יד אנימטור לא נגעה בפריים אחד של התמונה ואמן טקסטורות לא צייר טקסטורה בודדת. ובו בזמן בן 12 יכול לזרוק פרומפט אחד ל-AI ולקבל משחק שהוא לא באמת שלו אלה של ה-AI. שני מקרים שונים לגמרי שאנשים אוהבים לזרוק לאותו סל.
מתקדמים, עדין יש לי הרבה עבודה על ההרס, כרגע רק חלק מהעצמים במשחק הריסים והמטרה שלי להגיע ל-100%. כבר יש GI עם לומין, רץ ב-1440p ב-120fps ומעלה בלי DLSS על 4080RTX, עוד נגיע בשלב מסויים ל-RT למניהם אבל כרגע התאורה דינאמית מספיקת כדי להחזיק את ההרס.
הבניין שנהרס בסרטון מורכב מבערך 1200 חלקים, העלות של ההרס היא פחות מ-1ms על ה-CPU, כך שיש לי עוד מרווח גדול. מתישהו אני אנסה להעביר את ההרס ל-GPU, אם זה יצליח כנראה שגם בניין מ-20K חלקים ירוץ מתחת ל-1ms.
יש עוד הרבה עבודה לפני, פיסיקה (נוזלים במים רדודים, בדים, מתכת מתעקמת, שבירה על פי סוג חומר), מודל נהיגה, צל טוב יותר, השתקפויות שעובדות טוב בזוית איזומטרית (כלומר לא SSR), שיפורים גרפים ואני אפילו לא בטוח שאני רוצה מכונית במשחק כי כרגע המטרה היא משהו שמזכיר יותר רחפת מ-wipeout עם מערכות נשק. לאט לאט, בנתיים מאוד מרוצה מההתקדמות.
בוא נניח לצורך השאלה שלך. שהייתי רוצה ליצור את הגרסה שלי לDQ3 בעולם סייברפאנקי. את מי אני גונב פה? אם אני כותב את העלילה בעצמי את הדמויות בעצמי ומייצר מתכנן את המבוכים הNPC והמכניקות מעצמי את מי גנבתי פה בעזרת הAI בדיוק? לקחתי שתי אהבות גדולות שלי ועשיתי מהן חיבור, שלא עשו. אני לא אומר שאני בונה על זה יש לי פרויקטים אחרים להספיק בחיים שאני באמת מאמין שאם אני לא אעשה אותם לא יהיה מישהו אחר שזה יעניין אותו מספיק, אבל נגיד שאספיק, למה לא?
הרי אני לא מעתיק נכסים, וגם לא מבקש מהAI להעתיק נכסים, אני כן אסביר לו את המטרה הכללית שאני רוצה שהUI יראה כמו DQ3 ולא כמו משחק גנרי מספר 99999 כדי שיבין לאן אני הולך, אבל בכל מקרה הייתי עושה את הUI בעצמי אם הייתי יכול, אז איזו גנבה יש פה?
וכן דיברנו על יוצרים אחרים, שהושפעו מיוצרים אחרים אבל אתה מתחמק מכמה זה קריטי וכמה יוצרים אנושיים "התאמנו" על יוצרים אחרים.
קפקא למשל היה אובססיבי לקלייסט ומי שיקרא את שניהם יראה את זה כל כך בולט. אני יודע את זה כי האובססיה שלי לקפקא הביאה אותי לקלייסט ואז הבנתי למה הוא היה אובססבי אליו. אין דבר כזה יוצר שלא התאמן על מישהו זה לא קיים. אתה לא אותו קליימן שהיית בן 2016 וקליימן של 2016 לא היה קליימן של 2006 וכו' כי התאמנת דרך החיים על דברים ששינו את מי שאתה לעד, וזה בדיוק מה שקורה לAI זה לא שונה.זה לא שונה ממה שהAI עושה בכלום. אתה פשוט החלטת שזה שונה. כי אתה מאמין בערכים הישנים ובאמנות מיושנות של "מה זו יצירה"
אז אני שואל אותך רק דבר אחד. נגיד, ואיזה סופר כותב ספר, והעורך שלו אומר לו "תמחוק" את זה. הדמות הזו לא חשובה, "פה חפרת" וכו' זה תמיד קורה. אין לך באמת יוצר שיוצר לבד שאתה מקבל את היצירה שלו שלא התאמנה דרך משהו.
שאני כתבתי בויקפדיה למשל, הרבה פעמים אמרו לי "מה זה גלאס, אין מקורות בכלל" "למה הרחבת על נושא שהוא בכלל לא רלוונטי" ובחלק מהדברים לקחתי את הפיידבק ללב וחזרתי לערוך לפי הפיידבק, אז מה זה שונה אם היום הייתי הולך לAI לאיזושהי עזרה או פיידבק?
אני אפילו יכול להראות לAI דברים שכתבתי לספר לו על ביקורות שקיבלתי על עבודות שלי מאנשים במהלך החיים ולשאול אותו אם הוא רואה צדק בדברים שלהם ואם הוא מזהה את הביקורת שלהם גם על העבודה הנוכחית ואני יכול להגיד לו תפרק את זה בלי רחמים והוא יהיה יותר כנה איתי מרוב האנשים, כי רוב האנשים מפחדים מכנות, כדי לא לפגוע וכדי לצאת, פסדר. אז איפה ההפסד?
יש לך ערכים מאוד יפים לפחות לדעתי. כי זה בעיני לפחות מאוד יפה והומני לחשוב על האמן ועל היוצר. אני גם מכיר אותך וקורא אותך לא מעט זמן ואני יודע שאתה בן אדם חושב שמעמיק בדברים. אז אני יודע שאתה לא איזה אחד שזורק סיסמאות אלא זו האמת שלך ואלה הערכים שלך.
אבל השמרנות הזו, לפחות לפי דעתי של "אל תגעו במו שאני רגיל לחשוב שהוא יצירת אמנות" מחלישה דווקא את האנשים שאתה רוצה לעזור להם.
במקום שיהיו עוד יוצרים בעולם, אתה משאיר את היצירה למי שהאליטה, שומרי הסף, ובעלי הכוח שרוצים שרק הטעם שלהם, ישלוט ורק הקול שלהם ישמע. הכוונה מאוד טובה בעיני אבל היא מובילה בדיוק להיפך ממה שאתה חושב שהיא מובילה.
אחי, אתה אחלה, אני אוהב אותך, אבל זה שיח חירשים. אם מבחינתך אין שום בעיה לתת ל-AI להתאמן על כל יצירה שהיא בעולם, ללא תשלום כלשהו, בניגוד לכל חוק זכויות יוצרים ותנאי שימוש (מה שהם עשו), אז אחלה. אתה לא אומן שחי מזה. אתה לא אדם שהיצירה זורמת לו בדם. אתה פשוט לא. מצטער. אתה לא אומן. רוצה לקרוא לעצמך אומן? אחלה. זכותך המלאה.
אם מחר תכתוב לבוט האהוב עליך "צור לי צילום של איש עומד ובוכה מול הכותל, בשעת שקיעה, נראית כאילו צולמה בזווית x ". התמונה תצא מרהיבה - אתה תרגיש בנוח לחתום עליה ''צולם על ידי גלאס!'' ולהעמיד אותה לפרס? זה הופך אותם ל''צלם מקצועי''?
ההבדל בין אדם שמעתיק ומתאמן על יצירות קודמות, לבין מכונה, לטעמי, ברור מאליו. אם אתה לא רואה אותו, אין שום דרך להמשיך את השיח :). לא ברוע, לא בתסכול, פשוט בהכרה במציאות. אין לי איך להסביר לך את ההבדל. בעבודה בין סופר ועורך - יש אנושיות. בעבודה בין אדם שלא יודע לכתוב יש לו רעיון לבין AI שאין לו 'רעיונות' אבל 'יודע לכתוב' באיזה סגנון שתבקש ממנו - יש לדעתי שני גלמים :).
אם יש לי מדפסת תלת-מימד שמדפיסה בשיש ואיזה AI עיצב עבורי פסל שתיארתי לו - אני פסל?
אני משתמש די הרבה ב-AI לכתוב קוד בימינו. לי אין מושג איך לכתוב קוד. זה הופך אותי למהנדס תוכנה?
אני יכול להמשיך. חושב שהנקודה ברורה.
אני משתמש די הרבה ב-AI לכתוב קוד בימינו. לי אין מושג איך לכתוב קוד. זה הופך אותי למהנדס תוכנה?
אבל אני כן חושב שהקוד שמהנדס תוכנה מוציא מ-AI והקוד שאתה מוציא הם ברמה אחרת לגמרי.
כלומר יש הבדל בין "תכתוב לי תוכנה ש" לבין לעבוד עם קלוד שלושה ימים עם סאשנים של ארכיטקטורה ובניית מסמכי spec, לעשות review לקוד, לכתוב טסטים וכו'. האחד זה gen ai, השני זה לעבוד עם כלי. הראשון הוא מה שהילדים היום קוראים לו AI slop, והשני הוא דרך חדשה לאיש מקצוע לבצע את העבודה שלו ב-X10 ביצועים.
אין לי בעיה עם איש מקצוע שמשתמש בכלים כאלה. בחיי. יש לי בעיה עם ההגדרה של גלאס שכולם הם בעצם הכל. אם כולם הכל, אז כולם בעצם כלום.
וכן, רוב הקוד שאני כותב הוא לדברים בסיסיים, אבל חוסך לי המון זמן ונותן לי פתרונות שפעם הייתי צריך בשבילם הקצאה מצוות הפיתוח. היום אני מיישם לבד, כולל דברים יחסית מורכבים, ולרוב יוצא אחלה. זה עדיין לא הופך אותי למפתח.
glass manSageאחי, אתה אחלה, אני אוהב אותך, אבל זה שיח חירשים. אם מבחינתך אין שום בעיה לתת ל-AI להתאמן על כל יצירה שהיא בעולם, ללא תשלום כלשהו, בניגוד לכל חוק זכויות יוצרים ותנאי שימוש (מה שהם עשו), אז אחלה. אתה לא אומן שחי מזה. אתה לא אדם שהיצירה זורמת לו בדם. אתה פשוט לא. מצטער. אתה לא אומן. רוצה לקרוא לעצמך אומן? אחלה. זכותך המלאה.
אם מחר תכתוב לבוט האהוב עליך "צור לי צילום של איש עומד ובוכה מול הכותל, בשעת שקיעה, נראית כאילו צולמה בזווית x ". התמונה תצא מרהיבה - אתה תרגיש בנוח לחתום עליה ''צולם על ידי גלאס!'' ולהעמיד אותה לפרס? זה הופך אותם ל''צלם מקצועי''?
ההבדל בין אדם שמעתיק ומתאמן על יצירות קודמות, לבין מכונה, לטעמי, ברור מאליו. אם אתה לא רואה אותו, אין שום דרך להמשיך את השיח :). לא ברוע, לא בתסכול, פשוט בהכרה במציאות. אין לי איך להסביר לך את ההבדל. בעבודה בין סופר ועורך - יש אנושיות. בעבודה בין אדם שלא יודע לכתוב יש לו רעיון לבין AI שאין לו 'רעיונות' אבל 'יודע לכתוב' באיזה סגנון שתבקש ממנו - יש לדעתי שני גלמים :).
אם יש לי מדפסת תלת-מימד שמדפיסה בשיש ואיזה AI עיצב עבורי פסל שתיארתי לו - אני פסל?
אבל אני כן כותב, אני כותב מגיל 17 ועד היום, חלק למגירה חלק אני מתכוון לפרסם כשיגיעו לסטנדרט שלי, ויש לי מכרים ב"בסצנה של הספרות העברית" אני בן אדם שחי ספרות וכתיבה. לדעתך אני סתם אם אני אבקש מהAI לצייר לי משהו כי אני לא יודע לצייר? זכותך המלאה.
גם ככה בעיני "אמן" זו מילה שאני שומר רק למעטים, בשבילי זה לא מספיק שמנחם פרי החליט לפרסם מישהו כדי שיקראו לו אמן. רק ההיסטוריה מחליטה מי זה אמן. אני מכיר כותבים שפירסמו אותם ובחיים לא קראו את קפקא והספרים שלהם בהתאם. אז כן, מגיע להם אם הAI ישפיל אותם, כי הם לא היו טובים מלכתחילה
אני עוד פעם מדגיש אני לא רואה ביצירה שלי עם AI איזושהי תכלית חיי או משהו, כן? אם אגיע לזה זה יהיה לא יותר מאשר תחביב, סתם Homage קטן. אני חושב שהרבה אנשים היו רוצים לראות מה היה קורה אם היו עושים לDQ3 טרנסופרמציה לסייברפאנק, ואני חושב שזה רעיון ששווה לבדוק אותו.
אז אתה אומר שבגלל שאבקש מהAI להזכיר את טוריאמה, אני גונב אותו? פסדר קיבלתי. אבל גם כל יוצרי האנימה של העשורים האחרים התאמנו עליו. לא רק זה טוריאמה בעצמו בקושי עיצב בעשורים האחרונים, והקים צוות של תלמידים שלו שכל מטרתם היא ללמוד את הסגנון שלו וללמוד לצייר כמוהו, אז לי אסור לעשות לו homage כי אין לי 200 אלף דולר לשלם לאיזה יפני שיעשה את זה?
אני גם אוהב אותך הכל טוב, כל אחד ודעתו אני חושב שזה חשוב שאתה מעלה גם את הדברים הלא טובים שיכולים לצאת מהטכנולוגיה הזו.
בדיוק כמו שדוסטוייבסקי ידע להראות את הצדדים המכוערים שה"אתאיזם" יביא איתו (וצדק) אבל אני חושב שאתה ממהר לקבוע שכולם גנבים שעושקים את האמנים.
אני לא אוהב שמפטרים תסריטאים טובים בגלל AI כואב לי לשמוע את זה. אני לא אוהב שיוביסופט משתמשת בAI כדי לכתוב עלילות, מפריע לי כאדם שאוהב את המילה הכתובה לשמוע גם את זה.
אבל אם אתה אומר שאמן טוב צריך לפחד מהAI ? פה אני לא מסכים איתך. רק הבינונים צריכים לפחד מהAI. אמנות טובה נוצרת כשיש לאדם מסוים אובססיה לנושא מסוים והAI לא יכול שתהיה לו אובססיה לכן הוא לא יכול להחליף בן אדם.
אם הטענה שלך שהAI יציף את העולם במשחקים שהם זבל, ספרים שהם זבל וכו'. זה קורה גם כיום בלי הAI. כל כותב זבל שלא קרא כלום בחיים שלו ויש לו כמה עשרות אלפי שקלים, בצד מוציא את הספר שלו בהוצאה עצמית. כל יוצר זבלוני מציף את סטים בהמון משחקי זבל שאף אחד לא ביקש. לא הAI גורם להצפת הזבל הזו, אלא האדם. חבל שאתה לא רואה את זה.
השארתי את הילד לבד עם המשחק, אירוני שזה יום לפני 9/11.

glass manSageגם אני רוצה להישאר לבד עם המשחק.... מתי.... יהיו לו משימות סטייל GTA2 כזה?
גם אני רוצה להישאר לבד עם המשחק.... מתי.... יהיו לו משימות סטייל GTA2 כזה?
אני רוצה מתישהו לתת ל-VALVE את הכסף שלי ולפתוח לו עמוד סטים כדי שחברים יוכלו לנסות אותו. אבל הוא עדין לא מלוטש מספיק מבחינת ביצועים כדי לחלק אותו, יש במפה בניין עם כמה עשרות קומות שכשהו נופל הFPS יורד לסביבות ה-15FPS על ה-13700K שלי :)
אבל בנתיים זה מרגיש סופר כיף, שמים בוסט ואפשר פשוט לסוע את כל המפה דרך כל הבניינים כמו הבטמוביל בבטמן מתחיל. כבר עשיתי מתכת מתעקמת על פי פיסיקה (עשיתי האק סופר מגניב, זה עולה בערך אפס זמן מעבד ונראה נהדר, כיף להכנס בעמודי תאורה) ואחרי שאני אסיים לארגן את הפיסיקה של ההרס ואסגור פינות שאני עדין מנסה לפתור בצורה כיפית (כניסה בעצים, האוייב הכי גדול של מעצב משחקי וידאו), אני הולך לנסות להכניס פיסיקת מים שאולי תהיה מספיק טובה כדי להיות ממש אלמנט בגיימפליי.
ברגע שסתם להסתובב ירגיש טוב, אז אני מתכוון לבנות שלבים שכל שלב יהיה סוג של קרייסס שכזה או יותר נכון desert strike או jungle strike או blast corps. כלומר שלב פתוח לגמרי אבל בגודל מוגבל שבו יש משימות, משימות צד ואתגרים. מסיימים אותו ועוברים הלאה לשלב הבא. אני גם חושב לעשות כמה כלי רכב ודרכים שונות לזרוע הרס כי הכל יהיה הריס.
glass manSageגבר אם זה מה שאתה עושה עם הAI כשיש לך משרה מלאה ושני ילדים, אני הייתי רוצה לראות מה היית עושה אם היה לך את כל הזמן הפנוי לשבת עליו. אם יהיו משימות שמכריחות לעשות הרס מכריחות לעשות הרס בX זמן וכו' אני אחרוש על הדבר הזה. אני אחרוש גם בלי אבל עם זה בכלל.