LaskinElderנראה כמו משהו שבהחלט יכול להיות ממש כיף לילד… וגם לי :) תוסיף רק משגר טילים ובכלל
נוצר ע"י InterAl·02 באפריל 2026
LaskinElderנראה כמו משהו שבהחלט יכול להיות ממש כיף לילד… וגם לי :) תוסיף רק משגר טילים ובכלל
נראה כמו משהו שבהחלט יכול להיות ממש כיף לילד… וגם לי :) תוסיף רק משגר טילים ובכלל
הילד בהחלט מכור ואין שם יותר מדי מה לעשות כרגע, רק לנהוג ולעשות שטויות אבל זה כיף למעוך את הדשא, להעיף את המים, למוטט בניינים וכו'. כרגע אני עדין עובד על הטכנולוגיה, המפה הזאת היא סנדבוקס לבדיקות אז אין שם יותר מדי. ההשראה היא blast corps, כלומר שלבים פתוחים אבל מוגבלים ב-scale עם משימות, כלי רכב מרובים כשכל אחד מהם עובד אחרת ומתמחה בהרס בצורה אחרת ועוד כמה אלמנטים שאני עדין עובד עליהם טכנית.
להתחשב בזה שהצלחתי לבנות את זה בבערך שבוע, אני כנראה הולך על מהלך מאוד קיצוני, מתפטר והולך לעבוד על זה במשרה מלאה שנה~. כדי שאני אהיה זקן אני אוכל להגיד שמתישהו ניסיתי לעשות משחק :)
glass manSageואויבים אויבים שמנסים להשמיד אותך באמצע המשימה שיהיה צריך לדרוס אותם כדי להיפטר מהם, פאק המשחק הזה עם קורטוב GTA 2, סוף סוף יהיה משהו שיגמול אותי מוורדעל.
עשיתי בכיפור מקצה שיפור ביצועים. הורדתי את הכמות זיכרון שהמשחק משתמש בה מ-13GB+ ל-6GB+. אזורים מלאים בדשא עברו מגמגומים קשים של מאות ms לרוץ חלק לגמרי ב-200fps, ועצירה של 200ms בכל פעם שפוגעים בעץ נוקתה לגמרי ועל הדרך הרס של עצים לוקח חצי ממה שהוא לקח לפני מה-GPU.
אם יש משהו שלמדתי מהתהליך, אסטרה עדין לא חכם מספיק בשביל להגידו לו "תקן את בעיית הביצועים X" והוא פשוט עושה את זה. כלומר, הוא בהחלט משפר, אבל למשל לולאה לשיפור צריכת הזיכרון של הדשא שפרה 500MB ל-400MB, שזה נחמד אבל ברגע שהתערבתי ותכננתי לבד את הארכיטקטורה הצריכה התרסקה לבערך 10MB. כלומר עדין צריך מהנדס בלולאה בכדי לקבל תוצאות ממש טובות, אבל רוב מה שאסטרה עושה הוא לגמרי good enough. וכמובן שכל מה שסיפקתי לו זה רעיון ברמת פירוט של white board, הלכתי לאכול 20 דק' וכשחזרתי זה כבר עבד מדהים.
נכנסתי לכל זה כי כבר הגעתי למצב שאני צריך אופטימיזציה ברמה גבוהה יותר ממה ש-AI יכול לעשות לבד, הגדלתי את המפה לקילומטר על קילומטר (פי 3 לכל כיוון, כלומר פי 9 שטח) ובגדלים האלה כל הפאקים של המערכת הזרמה, השכונה של פשוט לזרוק דברים לזיכרון וכו' מבעבע למעלה. אני עדין באמצע התהליך אבל אני מקווה שעד שאני אסיים אותו היום או מחר המשחק ירוץ בכל נקודה (עצים, דשא, מים וכו') ב-100fps+ ב-1440p על ה-4080RTX טבעית בלי שום DLSS בכלל. ואז כמובן עדין יש את הפיל בחדר - המערכת הרס על ה-GPU במקום ה-CPU. מהלך שבתקווה יביא אותו למחוזות של ~100fps גם בזמן שבניינים מתמוטטים מסביב. ברגע שאני אהיה שם, אז באמת אפשר להתחיל להתפרע.
glass manSageנו אז על מה הלחץ של המהנדסים שהAI יקח להם את העבודה, אם מהנדס עדיין דרוש לאופטימזציה שכזו. :-)
פשוט מאפשר מימוש חזון שמהנדס עם כישרון וחלוםן לא היה יכול להוציא לפועל לבד לפני זה.
נדב לא רוצה לנשוף לך בעורף, אבל חשפת את המשחק מוקדם מדי! עכשיו הוא יהיה הThe Last guardian של וקסלים :-)
סתם, תבשל אותו כמו שצריך נהיה סבלנים.
נו אז על מה הלחץ של המהנדסים שהAI יקח להם את העבודה, אם מהנדס עדיין דרוש לאופטימזציה שכזו. :-)
פשוט מאפשר מימוש חזון שמהנדס עם כישרון וחלוםן לא היה יכול להוציא לפועל לבד לפני זה.
נדב לא רוצה לנשוף לך בעורף, אבל חשפת את המשחק מוקדם מדי! עכשיו הוא יהיה הThe Last guardian של וקסלים :-)
סתם, תבשל אותו כמו שצריך נהיה סבלנים.
אני הולך לעבוד עליו הרבה זמן, זה הפרוייקט שלי עכשיו, שם בו המון שעות ונהנה עד השמיים. כשהוא יהיה בשל מספיק נחלק מפתחות סטים למי שיהיה מוכן להיות שפן נסיונות :)