VOXELIM

קלוד וגיימינג

נוצר ע"י InterAl·02 באפריל 2026

123 הודעות
glass manglass manSage

נדב אני מבין מה אתה אומר על אות הקין. בסטים זה סוג של gatekeeping ככה בעלי הכסף דואגים שהכוח ישאר אצלם ושרק הם יוכלו להשתתף במשחק.

בכל זאת אני חושב שאם המשחקים יהיו ממש טובים, ויהיה להם קצת ART מקורי לדמויות החשובות אז המשחקים כן יוכלו להצליח אפילו בסטים.

תסתכל על KAGA יוצר פייר אמבלם, בן אדם בן 70+ פיתח לבד בRPGMAKER שני משחקים שמכרו בסטים 100 אלף עותקים. אז נכון, הוא "סלב"

בז'אנר שלו והוא שייך לבראנז'ה של התעשייה, אז הוא מקבל תשומת לב שבן אדם רגיל לא יקבל. אבל הוא שילם רק על ART לדברים החשובים וכל השאר עם נכסים חינמיים והמשחקים שעשה בRPGMAKER מדהימים לא בגלל השם שלו הם פשוט מדהימים By design.

אפשר להצליח, זה פשוט לא קל. ובכל מקרה, במשחקים עצמם תמיד אנשים ירצו לשחק גם אם לא בהכרח לשלם.

DrKeoDrKeoSite Admin

אני לא מדבר על סיכויי ההצלחה בסטים, מצד אחד יוצאים מאות משחקים ביום, מצד שני 99.99% מהם זה אשפה שנוצרה בשלוש שעות עבודה כך שאני לא בטוח מה הסטטיסטיקה למשחקים "אמיתיים". אני יותר מדבר על אות הקין של AI, והעובדה שברגע שיש לך את התג הזה בסטים אתה הופך לרעיל.

אני משער שבסוף זה יעלם, בעיקר כי לא יהיה דבר כזה פיתוח בלי AI. וזה נכון כבר היום, אין דבר כזה פיתוח בלי AI פשוט לא gen AI.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 08 בספטמבר 2026 בשעה 00:14

האינטרנט הכתיר את הנסיון הזה כ"וויל סמית' אוכל ספגטי" של ה-AI מנסה לעבוד בבלנדר. זה המצב כרגע עם אסטרה, אני משער שעוד שנה או שנתיים כבר נראה גרסאות של הסרטון הזה שנראות כמו CGI של בליזארד.

אבל מי יודע, אולי דווקא זה יתפוס יותר:

glass manglass manSage

אות הקין הזה על AI הוא סתם טריק של בעלי הכוח (אלה שיש להם 300 מליון לזרוק על משחק כמו סוני וכו') כדי לשמור את הכוח אצלם.

איך אתה יכול לדעת שזו האמת? כי אם קוג'ימה מחר יוציא משחק שעשה לבד בAI אף אחד לא ישים עליו אות קין כולם יקנו את זה וילכו לשחק בזה גם אם הוא משתמש בארט של אנשים אחרים או משהו כזה.

אבל בכל מקרה גם "בעלי כוח" כאלה שעומדים בשער, לא יכולים באמת לחסום שהוא משחק טוב באמת, אז לדעתי אם המשחק יהיה טוב הוא פשוט יבנה לעצמו את השם, לא קל וצריך מזל אבל זה ייקרה.

במשחק שאתה עושה האמת לא ראיתי הרבה בסגנון הגרפי הזה מזכיר לי טיפה את Hitman go משום מה וזו מחמאה. אם אתה מוסיף לזה איכשהו גם ארט ייחודי שאיכשהו יזרום עם נכסי הAI לא רואה למה יפסלו את המשחק.

והכי חשוב בעיני זה שגם אם בסוף תחליט שלא בא לך בכלל להוסיף לו ארט והוא סתם פרויקט תשוקה, זה עדיין נראה משהו שכייף לשחק בו אז אני מקווה שתמשיך עם זה, אישית.

DrKeoDrKeoSite Admin

זה לא טריק של בעלי הכוח, סוני הייתה מתה לשים AI בכל פינה בספיידרמן 3 ולבנות אותו ב-60 מליון דולר במקום ב-300 מליון דולר.

זה כמו תג מחיר של 80$ למשחק, רק צריך לחכות שמישהו אחד יעשה את זה ויצליח ואז כולם יקפצו על הסוס.

omerkotomerkotAdmin
ציטוט מאת DrKeo

האינטרנט הכתיר את הנסיון הזה כ"וויל סמית' אוכל ספגטי" של ה-AI מנסה לעבוד בבלנדר.

אבל רק בגלל שהם לא הפעילו DLSS 5...

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 08 בספטמבר 2026 בשעה 14:45
ציטוט מאת DrKeo

זה לא טריק של בעלי הכוח, סוני הייתה מתה לשים AI בכל פינה בספיידרמן 3 ולבנות אותו ב-60 מליון דולר במקום ב-300 מליון דולר.

זה כמו תג מחיר של 80$ למשחק, רק צריך לחכות שמישהו אחד יעשה את זה ויצליח ואז כולם יקפצו על הסוס.

סוני באמת היתה מתה לשים AI בכל פינה בספיידרמן 3, אבל היא לא רוצה שאיזה חובבן יוכל לעשות את זה. היא רוצה את הכוח לעצמה כמו שאר בעלי הכוח.

גם כשאתה אומר "צריך לחכות שמישהו יעשה את זה ויצליח" זה בדיוק העניין אחי. מי יהיה זה שיעשה את זה ויצליח בחור אנונימי או אינדי שאף אחד לא מכיר או אחד מתאגידי הענק האלה? רק בעלות הכוח חברות הAAA האלו יחליטו מתי תהיה לגיטימציה לAI וגם אז הלגיטימציה לא תהיה שוויונית לכולם.

כשחברת AAA תעשה משחק שכולו AI יגידו עליה שהיא "פורצת דרך" ומביאה לנו את העתיד לתוך הבית. שאדם פרטי או סטודיו ממש קטן יעשה את זה. יעקמו פרצוף ויגידו "איזה חסרי יצירתיות האינדים האלו שמשתמשים בAI"

לדעתי הצביעות הזו והסטנדרט הכפול הזה אף פעם לא יעלם כי ככה בעלות הכוח שומרות על זה שרק הן קובעות למי יש שימוש "לגיטימי" בAI ולמי לא. ותמיד ייצא ככה שהשימוש שלהן לגיטימי, ושל החלשים חסרי הכוח יוכתר כלא לגיטמי.

אמן שאני טועה, ותהיה לגיטימציה מלאה לשימוש בAI לכולם ביחס שוויוני לכולם, אבל אני אדם מאוד פסימי, ולכן מאוד קשה לי לראות את זה קורה :-)

KlaymanKlaymanSage

למה אין לגיטימציה? תשתמש במה שאתה רוצה, לדעתי. פשוט אולי אל תצפה לשבחים על "איזה אומן נפלא אתה" 😂

LaskinLaskinElder

בנוסף, אתה טועה בגדול, דווקא מהחברות הגדולות מצופה שיזרקו יותר כסף על אמנים אמיתיים ולא יפטרו עובדים בשביל שימוש בAI, ואילו מהאינדיז לכאורה אמורים להיות יותר סלחניים כלפיהם, כי הרי להם אין את הסכומים האלה ולפעמים מדובר בעבודה של אדם אחד או שניים.

על שניהם יורדים, אבל פחות על הקטנים.

DrKeoDrKeoSite Admin

מה יותר גרוע, שידעו שהשתמשתי בAI או שאני גבר לבן מישראל?

גלאס, אדם בודד לא הולך לעשות עם AI את TLOU3, אולי עוד 15 שנים, אבל לא כרגע. עם AI אנחנו כן יכולים להגיע למצב שצוותים של 40-60 מומחים בתחומם ממנפים AI כדי לבנות משחק AAA שנראה כמו משחק של 500 מליון דולר. וזה צריך להיות האנטרס של התעשיה כי צוותים של 800 אנשים ותקציבים של 300 מליון הורסים את התעשיה כרגע.

אין כמעט השקעות במשחקי AAA כי העלות מסוכנת מדי לעומת הפרס, זמני הפיתוח ארוכים, צוותים כל כך גדולים שקשה למובילים לשלוט בהם ולהביא חזון אחיד כשיש 7 אנשים בין הבמאי לאנימטור. AI יכול להחזיר אותנו לצוותים של 50 אנשים כמו בתקופת הפס2 או הפס3. שוב 50 חבר׳ה יושבים בחלל אחד ומדברים אחד עם השני, כולם רואים מה כולם עושים, עובדים כמו צוות אחד למטרה. ועלות של משחק תהיה 50 מליון, לא 500 מליון. היצירתיות תוכל לחזור, ההשקעות יחזרו, ומשחקים יצאו במחזורים קצרים יותר של פיתוח.

רק צריך שהתעשיה תאמץ AI בצורה מלאה. ככלי, לא כ״קלוד, תבנה לי משחק כמו דום״.

LaskinLaskinElder
omerkotomerkotAdmin
ציטוט מאת DrKeo

רק צריך שהתעשיה תאמץ AI בצורה מלאה. ככלי, לא כ״קלוד, תבנה לי משחק כמו דום״.

לא יודע... ה״תבנה לי משחק כמו״ עבד לי די טוב... במקור למכשיר נייד אבל כשביקשתי פורט למשחק web אז כמה דקות אח״כ היה לי פורט למשחק web. אח״כ ביקשתי VR וכמה דקות אח״כ היתה לי גירסה עובדת ואחרי שתיים/שלוש איטרציות היא גם היתה סבבה (לסקין מוזמן לנסות).

אז אני לא חושב שאנחנו צריכים 15 שנה בשביל שאדם בודד/צוות קטן יהיה מסוגל להרים משחק AAA בעצמו. ברור שזו לא עבודה של כמה ימים אלא של חודשים/שנים אבל אני חושב שאנחנו כבר די שם.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 08 בספטמבר 2026 בשעה 21:47
ציטוט מאת omerkot

לא יודע... ה״תבנה לי משחק כמו״ עבד לי די טוב... במקור למכשיר נייד אבל כשביקשתי פורט למשחק web אז כמה דקות אח״כ היה לי פורט למשחק web. אח״כ ביקשתי VR וכמה דקות אח״כ היתה לי גירסה עובדת ואחרי שתיים/שלוש איטרציות היא גם היתה סבבה (לסקין מוזמן לנסות).

אז אני לא חושב שאנחנו צריכים 15 שנה בשביל שאדם בודד/צוות קטן יהיה מסוגל להרים משחק AAA בעצמו. ברור שזו לא עבודה של כמה ימים אלא של חודשים/שנים אבל אני חושב שאנחנו כבר די שם.

דבר ראשון אחד הדברים ש-AI הכי טוב בו הוא להמיר X ל-Y עוד במודלים מתחילת השנה, אז אני לא יודע אם פקודות המרה מראות לנו משהו. אסטרה יכול לעשות ב-one shot דברים ממש מרשימים, אבל אנחנו עדין לא שם. המשחק שלך נראה מגניב, אבל הוא לא production ready, וגם שלי לא, יקח לי ולאסטרה ימים אם לא שבועות להביא את השלב הראשון לרמה טובה שאפשר להגדיר אותה כשלב ראשון במשחק שאנשים יהיו מוכנים לקנות.

אולי זה לא 15 שנים משם, אבל אני משער שלעשות משחק AAA טוב עם AI בעולם שבו יש סוג של AGI שעושה הכל ידרוש במינימום צוות של כמה אנשים כשכל אחד מומחה בדיסיפלינה ספציפית (אנימציה, טקסטורות, מודלים, מוסיקה, עיצוב שלבים וכו') כדי להוביל את ה-AI באותה דיסיפלינה.

צריך לקחת בחשבון את הנפח עבודה, אפילו אם ה-AI כל כך טוב שכל מה שצריך לעשות זה רק לבקש ממנו מה לעשות ואז לפקח על התוצר, עדין נפח העבודה במשחק AAA עם אלפי מודלים, טקסטורות, קטעי סאונד, תסרוטים, אנימציות וכו' זה משהו שידרוש צוות. אני לא יודע אם זה 5 אנשים או 50, אבל מה שחשוב הוא שזה לא 500 אנשים בתקציב 400 מליון דולר כדי לעשות שוטר מודרני גנרי כמו היום כי התעשיה קורסת.

DrKeoDrKeoSite Admin

אגב, openAI אמרו היום שפנימית הם משתמשים במודל הרבה יותר מתקדם מאסטרה.

omerkotomerkotAdmin

אם הכוונה להתייחסות שלהם לגבי בעיות מתמטיות שהם פתרו בימים האחרונים, אז הרושם שקיבלתי היה שמדובר במודל מיוחד שהם פיתחו בשביל לפתור בעיות מתמטיות ולא במודל כללי.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת omerkot

אם הכוונה להתייחסות שלהם לגבי בעיות מתמטיות שהם פתרו בימים האחרונים, אז הרושם שקיבלתי היה שמדובר במודל מיוחד שהם פיתחו בשביל לפתור בעיות מתמטיות ולא במודל כללי.

אה מעניין, כי הם קוראים לו מתקדם מאסטרה. אם הוא יעודי, מוזר שהם יעשו השוואה. גם מעניין הטיעון של המתמטיקאים שאומרים שהם הגיעו להוכחה קודם ושכל המסמכים שלהם היו בקודאקס וה-AI של OPENAI אומנה עליהם. מצד שני OPENAI טוענים שהפיתרון שלהם בכלל שונה.

LaskinLaskinElder

זה, למי שמתעניין

וברני סנדרס וחבריו רוצים לאסור בחוק פיתוח של AI super-intelligence ולתת לסין את המפתחות לעולם

LaskinLaskinElder

ובהמשך להודעה הקודמת - יש גם את אלו:

KlaymanKlaymanSage
ציטוט מאת Laskin

זה, למי שמתעניין

וברני סנדרס וחבריו רוצים לאסור בחוק פיתוח של AI super-intelligence ולתת לסין את המפתחות לעולם

יש לא מעט מחלוקת סביב הסיפור הזה - החוקרים טוענים שהמודל של OpenAI לקח את השיחות שלו עם החוקרים המובילים בתחום, למד מהן ו''פרץ'' לפתרון. יש שם גם מלחמה שלמה על הקרדיט למול אחד החוקרים שהוא בכלל מאנתרופיק וכו'. לא מאוד straight forward.

ציטוט מאת Laskin

ובהמשך להודעה הקודמת - יש גם את אלו:

לא חושב שצריך להיות Alarmist, אבל סיפור OpenAI ו Hugging Face הראה לנו שהמודלים האלה בעלי יכולות הרבה יותר גדולות ממה שחשבו, כולל תקשורת, הונאת הבעלים שלהם, הסתרת תהליך החשיבה והראיות ועוד. זה מאוד 'איזה מגניב' עד שזה לא, במקרה אחר 😉. לא חושב שצריך לזלזל בסיכונים האפשריים.

LaskinLaskinElder

לא לזלזל אבל במקביל לא צריך להפסיק לפתח, כי ״הם״ (סינים, וואטאבר) לא יפסיקו

KlaymanKlaymanSage
נערך לאחרונה: 09 בספטמבר 2026 בשעה 07:27

אהה ברור, לא אמרתי לא לפתח. רק שכן צריך משנה זהירות. משהו שנראה שלא היה לאחרונה בכלל, והמודלים קצת יצאו מהשליטה של הבעלים שלהם, בלי שאלו ידעו על כך.

glass manglass manSage
ציטוט מאת Klayman

למה אין לגיטימציה? תשתמש במה שאתה רוצה, לדעתי. פשוט אולי אל תצפה לשבחים על "איזה אומן נפלא אתה" 😂

אם בן אדם שלא יודע לצייר מפתח משחק עם AI. כותב את העלילה של המשחק שלו בעצמו, משרטט את המפות של השלבים בעצמו, חושב על המכניקות בעצמו, אבל לא יודע לתכנת או לצייר , אז הוא אמן או שהוא לא? למה מגיע לו להיות מתוייג כAI SLOP ?

למה זה הוגן שהוא יתוייג כאמן חסר נשמה? זה לא הוגן זה פשוט משרת את בעלי הכוח ובגלל זה קיים.

בעלות הכוח יודעות שבמקרה שהן יתפסו בשימוש של AI הן מקסימום ישחררו הודעת התנצלות ויסירו מהמשחק משהו סמלי, והכל יישכח וייסלח בעוד מפתח אינדי, שהוא מהחלשים שאין להם כוח, ברגע שמישהו יתייג אותו כAI SLOP נגמרה לו הקריירה.

מבחינתי, זה שימור כוח ציני של בעלי הממון והכוח, הם קובעים מי נכנס למשחק (רק למי שיש כסף וקשרים) הם קובעים הם קובעים מה שימוש לגיטימי בAI (רק במקרים שהם משתמשים בהם כל אחד אחר הוא שיקוץ שלא ברא השטן) ויש להם גם את הכוח לחמוק מBlacklash במקרה שנתפסו משתמשות בAI.

שוב, אני לא מסתיר שאני אדם מאוד פסימי שחושב שיש בעולם הרבה יותר רע ממה שיש בו טוב, אבל קיוויתי שהAI יוכל להיות משהו שנותן שיוון לכולם, אבל לא החלשים נחלשים יותר החזקים מתחזקים יותר, כמו שהיה מאז ומעולם.

בנוגע למה נחשב "אמן נפלא" אני חושב שההגדרה הזו תהיה חייבת להשתנות בעתיד הקרוב. יוולד דור שיצירה עם AI היא נורמה לכל דבר עבורו.

הם לא יראו את השימוש בAI כפסול לדעתי, אלא יותר כמו שותף שלך ליצירה, בדיוק כמו שלכל סופר נורמלי יש עורך נורמלי.

פעם "שיחה" היתה בהגדרה שיחה של שני בני אדם, כי רק שני בני אדם יכלו לדבר אחד עם השני. היום כשאפשר לתקשר עם מכונה, ההגדרה משתנה וככה יהיה לדעתי לכל תחומי החיים.

לאסקין: אני ממש לא רואה את מה שאתה אומר אני רואה את "בעלי הכוח" הכרישים הגדולים מתחמקים כל פעם שהם משתמשים בAI נגיד, המפתחים של crimson desert אף אחד בקהל לא באמת העניש אותם על שימוש בAI (ואני ג לא חושב שצריך להעניש אותם) אבל כל אינדי שישתמש בAI נמחקה לו הקריירה לעד. דורכים על הראש של החלשים, ונותנים Pass למי שהוא גם ככה חזק, כמו תמיד.

נדב: אני לא אומר שהAI לא נחוץ להצלת התעשייה או לא יעזור שהיא לא תקרוס אני מסכים איתך לגמרי שזה נחוץ. אני לא נגד השימוש בAI.

למרות שיש כאלה כמו ההוא מאפיק (אני חושב שהוא מאפיק) שאמר שהAI לא יוכל להציל את התעשייה כי עלויות הפיתוח גם איתו וגם בלעדיו יעלו פי 10 כל עשור אז גם על הנקודה שהAI יוכל להציל משהו אין הסכמה גורפת.

אבל זה לא שניסיתי לומר שהAI לא יתרום לתעשייה.

מה שניסיתי לומר, הוא שבעלי הכוח תמיד ירצו ליצור מצב שכל מי שמשתמש בAI (חוץ מהן) הוא יוצר לא לגיטימי, בעוד הם ישתמשו באותו AI ירוויחו המון כסף מהשימוש בו (כי יחסכו בעובדים וכו') אבל לעולם לא יקבלו תיוג של "יוצרים לא לגיטימים"

omerkotomerkotAdmin
ציטוט מאת Klayman

יש לא מעט מחלוקת סביב הסיפור הזה - החוקרים טוענים שהמודל של OpenAI לקח את השיחות שלו עם החוקרים המובילים בתחום, למד מהן ו''פרץ'' לפתרון. יש שם גם מלחמה שלמה על הקרדיט למול אחד החוקרים שהוא בכלל מאנתרופיק וכו'. לא מאוד straight forward.

כל המסגרת האקדמית בנויה על מחקר פומבי ופתוח, על ידי חוקרים שמקבלים את השכר שלהם על מנת לחקור בלי התנייות ובלי מגבלות, כשחלק קרדינלי מזה הוא הדיאלוג הרצוף ושיתוף האינפורמציה עם הקהילות המחקריות הרלוונטיות.

לכן החוקרים באקדמיה כל הזמן מטיילים בין האוניברסיטאות בעולם ובכל מקום כזה הם נדרשים להעביר הרצאות שמתארות את המחקר האקטואלי שלהם. כל כמה חודשים הם גם מתכנסים באופן מרוכז (חלק מהכנסים האלה הם ממש עצומים). לכן גם הפלט שמצופה מהם הוא פרסומים אקדמיים.

מכאן שקשה לי להבין את המחלוקת או להאמין שחוקרים רציניים מסתכלים על הכלים האלה והיכולות שלהם והתגובה שלהם היא של אגו פגועה וגבינה זזה. אני די בטוח שהם בעיקר מריירים ומחפשים איך להכניס את הידיים לקלחת.

KlaymanKlaymanSage
ציטוט מאת glass man

אם בן אדם שלא יודע לצייר מפתח משחק עם AI. כותב את העלילה של המשחק שלו בעצמו, משרטט את המפות של השלבים בעצמו, חושב על המכניקות בעצמו, אבל לא יודע לתכנת או לצייר , אז הוא אמן או שהוא לא? למה מגיע לו להיות מתוייג כAI SLOP ?

למה זה הוגן שהוא יתוייג כאמן חסר נשמה? זה לא הוגן זה פשוט משרת את בעלי הכוח ובגלל זה קיים.

בעלות הכוח יודעות שבמקרה שהן יתפסו בשימוש של AI הן מקסימום ישחררו הודעת התנצלות ויסירו מהמשחק משהו סמלי, והכל יישכח וייסלח בעוד מפתח אינדי, שהוא מהחלשים שאין להם כוח, ברגע שמישהו יתייג אותו כAI SLOP נגמרה לו הקריירה.

מבחינתי, זה שימור כוח ציני של בעלי הממון והכוח, הם קובעים מי נכנס למשחק (רק למי שיש כסף וקשרים) הם קובעים הם קובעים מה שימוש לגיטימי בAI (רק במקרים שהם משתמשים בהם כל אחד אחר הוא שיקוץ שלא ברא השטן) ויש להם גם את הכוח לחמוק מBlacklash במקרה שנתפסו משתמשות בAI.

שוב, אני לא מסתיר שאני אדם מאוד פסימי שחושב שיש בעולם הרבה יותר רע ממה שיש בו טוב, אבל קיוויתי שהAI יוכל להיות משהו שנותן שיוון לכולם, אבל לא החלשים נחלשים יותר החזקים מתחזקים יותר, כמו שהיה מאז ומעולם.

בנוגע למה נחשב "אמן נפלא" אני חושב שההגדרה הזו תהיה חייבת להשתנות בעתיד הקרוב. יוולד דור שיצירה עם AI היא נורמה לכל דבר עבורו.

הם לא יראו את השימוש בAI כפסול לדעתי, אלא יותר כמו שותף שלך ליצירה, בדיוק כמו שלכל סופר נורמלי יש עורך נורמלי.

פעם "שיחה" היתה בהגדרה שיחה של שני בני אדם, כי רק שני בני אדם יכלו לדבר אחד עם השני. היום כשאפשר לתקשר עם מכונה, ההגדרה משתנה וככה יהיה לדעתי לכל תחומי החיים.

לא יודע אחי..... קרא לי רומנטיקן, לודיט או סתם זקן שצועק על עננים. אני חושב שאם אתה לא יודע לצייר/לכתוב/להלחין/לפסל או כל אומנות אחרת לצורך העניין, לא טרחת ללמוד את הדברים האלה מעולם, או שניסית והיית לא טוב בהם - אתה לא אומן/אמן נפלא אם ה-AI ג'ינרט לך משהו. שוב, יכול להיות שאני סתם זקן עם השקפה רומנטית, אבל ככה אני רואה את זה.

ציטוט מאת omerkot

כל המסגרת האקדמית בנויה על מחקר פומבי ופתוח, על ידי חוקרים שמקבלים את השכר שלהם על מנת לחקור בלי התנייות ובלי מגבלות, כשחלק קרדינלי מזה הוא הדיאלוג הרצוף ושיתוף האינפורמציה עם הקהילות המחקריות הרלוונטיות.

לכן החוקרים באקדמיה כל הזמן מטיילים בין האוניברסיטאות בעולם ובכל מקום כזה הם נדרשים להעביר הרצאות שמתארות את המחקר האקטואלי שלהם. כל כמה חודשים הם גם מתכנסים באופן מרוכז (חלק מהכנסים האלה הם ממש עצומים). לכן גם הפלט שמצופה מהם הוא פרסומים אקדמיים.

מכאן שקשה לי להבין את המחלוקת או להאמין שחוקרים רציניים מסתכלים על הכלים האלה והיכולות שלהם והתגובה שלהם היא של אגו פגועה וגבינה זזה. אני די בטוח שהם בעיקר מריירים ומחפשים איך להכניס את הידיים לקלחת.

זה רק מהמעט ששמעתי/קראתי. לא נכנסתי לעובי הקורה. אם יש לך פרטים על המקרה הספציפי, אשמח להחכים ולשמוע איפה מה שכתבתי לא נכון.

glass manglass manSage

קליימן נדירים מאוד האנשים שיודעים, גם לכתוב, גם לתכנת, גם לצייר, גם להלחין. מה שאתה בעצם אומר זה: מי שלא עומד בקרטיריון הלא אנושי שקבעת אין לו חופש ביטוי אמיתי. ככה יוצא.

מיאמוטו הגדול מכולם, העיד על עצמו שהוא לא יודע לתכנת ולא היה מסוגל ליצור אפילו משחק ברמה של פונג לבדו. אז היינו מונעים מעצמנו יצירות שלו רק כי הוא לא שולט בכל אמנות אפשרית?

ואני אכן חושב שאתה רומנטיקן. במובן הזה שאתה מעדיף את העולם הישן עם הערכים הישנים :-) יש בזה יופי גדול, אבל אני מעדיף את הקדמה וההתקדמות של המין האנושי, אישית.

אני פשוט לא אוהב שמשתמשים בקדמה כדי לדרוס בני אדם אחרים במקום לשחרר אותם.

KlaymanKlaymanSage

אני אמרתי איפשהו שאותו אדם צריך להיות הכל? אם אתה לא אחד מה one man band האלה שמפתחים הכל לבד כולל פסקול, אז... אתה יודע.... תביא את מה שאתה טוב בו( כתיבה, ציור, הלחנה, קוד או כל אומנות אחרת), ותעבוד עם/ב צוות שיכול להשלים אותך.