VOXELIM

נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·11 ביוני 2020

8890 הודעות
HypnoHypnoVeteran

גם ב GOW והורייזון היה handholding.
חשבתי שנמאס מעולם פיתוח ואלמנטים של RPG בכל דבר ומשחק של '2008' בעצם הוא ברכה.

משחק התפספס. קורה. איזה הגזמות עכשיו לקחת את זה ולהקיש על הכל, וכל אחד משתמש בזה כתחמושת לטיעון כזה או אחר.
הפורום הזה לא היה כזה חיובי לגבי ספיירדמן 2 חרף ממוצע ה 90 שלו.

blingblingElder

קאז אל תתחיל עם טיעוני דיבייט שמוצאים מהקשרם. עוד מעט גם תדביק פה סרטון ממשחקים אחרים אהובים שמציגים מכניקות דומות על מנת להוכיח מה שאולי עובד על ההדיוטים בתחום לא על מי שמבין משהו.

ההקשר פה חשוב (עולם פתוח/חצי פתוח לעומת קופסת קרטון), וגם הכמות והגסות של החזקת היד שמוצגת פה והזמן שהמשחק יוצא לעומת חלק מאותם משחקים שהשתמשו בזה בעבר ובקיצור כל התופעות האלה ורמת הגסות שלהם שקורות במקביל במשחק מודרני שאמור להיות בשיא הדור זה סיפור אחר לגמרי מכל הקשר צר שבו תמצא שבו השתמשו פעם במכניקה דומה במשחק איקס אז תחסוך את זה.

LaskinLaskinElder

אני כן הייתי חיובי כלפיו :)

במקרה הזה אני יחסית מסכים עם קאז, החברה הזו סיפקה שני משחקי ספיידרמן שביחד מכרו 40 מליון יחידות, לפני DLC ומיילס מורלס, הם פספסו פה וצריך לעשות שינויים בחברה, אבל אם תתחיל לזעזע יותר מדי עוד ילכו משם האנשים שאחראים למשחקים של 20 מליון יחידות למשחק אחד.

אני לא מסיר את האחריות לחלוטין מראשי סוני במקרה הזה, אבל אני יכול להבין למה שהם יסמכו עליהם קצת יותר אחרי הלהיטים האחרונים.

יש לסוני רק איזה 4 מפתחות שבאמת מכניסות להם הרבה כסף בעקביות, אינסומניאק אחת מהן ויש מצב שוולברין ימכור מצוין למרות הביקורות הפושרות.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 11 בספטמבר 2026 בשעה 14:09

המשחק הזה הוא דווקא מאוד אינסומניאק. הם לא הסטודיו הנכון לפתח משחק וולברין, סטודיו מתאים זה סטודיו שמערכות קרב הן המומחיות שלו. מבחינה עלילתית דווקא אומרים שהוא אחלה.

גם בנושא ההכנסות, זה ספיידרמן שמכניס את הכסף, לא אינסומניאק. כל המשחקים שלהם חוץ מספיידרמן מאוד פושרים במכירות.

אגב, השערוריה האחרונה איתו היא שכל הQTE לא עושים שום דבר. תלחץ לא בזמן, תלחץ על הכפתור הלא נכון, אל תלחץ על כלום, ועדין הם תמיד יסתיימו בהצלחה. אין fail state או התפצלות לסיטואציה אחרת אם כשלת. זה סתם UI על המסך.

LaskinLaskinElder

לא מסכים, הם עשו מערכת קרב טובה מאוד לדעתי עם ספיידרמן, שמרגישה מאוד מאוד ספיידרמנית, אז אין סיבה שלא יצליחו לעשות מערכת מאוד וולברינית. ויש גם כאלו שמשבחים אותה כבסיס, קראתי וראיתי המון ביקורות כבר, הבעייה היא שהבסיס הזה, רק אחרי שפותחים את כל הכוחות הנוספים - היה אמור להיות הבסיס המינימלי שמתחילים איתו, והם לא הרחיבו עליו, לכן הוא פשוט מדי וחוזר על עצמו. אומרים שדווקא כן ״מרגישים וולברין״ ולמכות יש תחושה של עוצמה. אבל זה לא מספיק.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 11 בספטמבר 2026 בשעה 14:32

המערכת קרב של וולברין לא טובה, העובדה שיש למכות עוצמה זה אחלה אבל זה רק אלמנט אחד והאלמנט הכי פשוט לעשות במשחק שכזה, בטח כשזורקים עליך מאות מליונים. יש במערכת קרב שלו כמה דברים מאוד מביכים, יש שם אלמנטים שלא מבינים את וולברין בכלל, היא רפטטיבית מאוד וסופר גנרית. אי אפשר לקרא לה ״טובה״, אולי סבירה.

וספיידרמן, לא נחזור לדיון הזה, מערכת קרב בה אתה יכול לעשות ספאם לעיגול ואתה בלתי פגיע היא לא מערכת קרב טובה, היא חיקוי רמת גנון למערכת של ארקאם. אינסומניאק לא באמת טובה במערכות קרב melee, הסיבה שמשחקי ספיידרמן טובים היא העיר + קורים. כמו וולברין, המערכת קרב של ספיידרמן סבירה. אם היית לוקח את מערכת הקרב של ספיידרמן ועושה ממנה brawler, זה היה משחק של 6.

והנה אינסומניאק עושים את מריו 1-1:

LaskinLaskinElder

הבסיס טוב, המערכת ככלל לא טובה כי לא בנו כלום על הבסיס.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 11 בספטמבר 2026 בשעה 15:29
ציטוט מאת Laskin

הבסיס טוב, המערכת ככלל לא טובה כי לא בנו כלום על הבסיס.

אז המערכת קרב לא טובה...

מה קרה, היה חסר להם זמן? תקציב? המשחק הזה קבל כל מה שהוא צריך, הם פשוט לא הוציאו את זה לפועל כמו שצריך.

StickStickSage

אני לגמרי עם נדב, המערכת של ספיידרמן לא טובה (היא בסדר, גם לא משהו רע מצד שני) אבל היא גם אלמנט בתוך המשחק. גם המערכת קרב של הוויצ'ר היא לא טובה, בערך ברמה של ספיידרמן לדעתי, אבל היא רק אלמנט בתוך המשחק.

משחק וולברין לא חייב להיות משחק לינארי עם אפס פלטפורמינג או חקירה שהוא רק קרבות קרבות קרבות. זאת פשוט הבחירה שאינסומניאק עשו.

ומכאן השאלה שצריכה להשאל היא למה? לאיזה חוזקות שלהם זה משחק? מפתחת יכולה לעשות משחק שהוא מחוץ לאזור הנוחות שלה, ויש דוגמאות בהן זה הצליח, אבל להגיד שזה משחק שתפור על אינסומניאק? למה? הם מעולם לא עשו משחק שמזכיר את זה, בכל משחק שהם עשו (גם המוצלחים) האלמנטים שמשיקים למשחק הזה הם נקודות החולשה.

אז המערכת קרב היא טובה בבסיס בלבד? מה זה אומר? שכשלוחצים ריבוע האנימציה של ההתקפה רצה כמו שצריך? מערכת קרב נשענת על מורכבות, בין אם במכניקות שלה עצמה, בגיוון שהיא מאפשרת, או באויבים ובאיך שהם בודקים אותה. נשמע שבוולברין אין אף אחד מהשלושה.

בסופו של דבר סביב המשחק הזה היו נורות אזהרה מהשנייה הראשונה, ואני ממש לא היחיד שאמר את זה רק כאן אפילו. ככל שהראו ממנו יותר, זה רק גדל.

DrKeoDrKeoSite Admin

ואני רק אציין שיש לוולברין מהלכי ירי projectiles, וזה פשוט חוסר הבנה בסיסי של הדמות. בניגוד לספיידרמן שהם הבינו בדיוק מה הוא. ובכל זאת מדובר בצוותים שונים, בראיין אינטהר, הנשר השברירי, לא ביים את המשחק הזה.

KlaymanKlaymanSage

"הנשר השברירי"?

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 11 בספטמבר 2026 בשעה 17:16
ציטוט מאת Klayman

"הנשר השברירי"?

זה היה הכינוי שלו ב-1UP, הוא היה בזמנו ב-EGM והוביל את הפודקסט שלהם ובכל תוכנית כשהיו מציגים את המשתתפים כולם היו צועקים לו בשירת "fragile eagle! fragile eagle!". זה בהקשר של פוטבול או בייסבול, מי זוכר...

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת DrKeo

אז המערכת קרב לא טובה...

מה קרה, היה חסר להם זמן? תקציב? המשחק הזה קבל כל מה שהוא צריך, הם פשוט לא הוציאו את זה לפועל כמו שצריך.

לדעתי יש מצב שהיה חסר זמן, ידוע הרי שהמשחק היה בסחרור בפיתוח שלו, והיה שמועות שכבר פעם אחת ניסו להתחיל דברים מחדש כשהתחלף ראש הצוות, יש מצב שסוני נתנה דדליין ומה שהצליחו להציל הצליחו ומה שלא לא, וקיוו שהIP של וולברין יצליח למכור טוב גם ככה. זה מבוסס על דיווחים ושמועות ואני מניח שיום יבוא ונדע הרבה יותר טוב.

דבר שני זה כשרון. אני חושב שהציבו שם אנשים לא נכונים בתפקידים לא מתאימים. אין שום ספק - הם לא הוציאו לפועל כמו שצריך. כל מה שאמרתי הוא שאני מאשים פה יותר את אינסומניאק עצמה מאשר את הולסט, שהוא אשם במליון דברים אבל כאן נראה לי שפשוט כל הפרויקט היה בלאגן פנימי של המפתחת.

DrKeoDrKeoSite Admin

למה שתרצה שהוא יצליח? אנחנו לא אמורים לעודד משחקים כאלה.

LaskinLaskinElder

מי רוצה שהוא יצליח?

DrKeoDrKeoSite Admin

אממ, אין לי מושג מה קראתי, סטלה של ארוחת חג...