VOXELIM

נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

נוצר ע"י Laskin·29 בנובמבר 2015

7616 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin

הבחירות יקבעו לפי איזה מפלגות יעברו או לא יעברו את אחוז החסימה.

glass manglass manSage
ציטוט מאת Shlomix

אין סיכוי כזה ומהסיבה הפשוטה שהמטרה היחידה של ביבי היא עדיין ביטול המשפט ולזה בנט לא יסכים.
כמו כן, הסיכוי שאייזנקוט ישב עם ביבי שהכפיש אותו וירד עליו כאב שכול - גם כן קלוש.

אתם ממעיטים יותר מדי מהדברים השפלים שביבי עשה בשלוש השנים האחרונות (וגם לפני). הבן אדם חייב לעוף

הוא חייב לעוף אין ספק, בעיקר כי הוא מזלזל באינטלגנציה של העם על ה7 באוקטובור ואומר שאם היו מיידעים אותו במצב הוא היה מפחית את גודל האסון. ליצן מוכר רהיטים כזה זה בושה לעם ישראל שהוא יהיה ראש הממשלה שלנו, השאלה במי אתה מחליף אותו, כי האחרים פוקימונים אפילו יותר ממנו.

ShlomixShlomixWarrior

לא מבין מה זה פוקימונים בהקשר הזה. בנט כראש ממשלה לא היה מושלם, אבל טוב יותר מביבי של 4 השנים האחרונות בכל פרמטר אפשרי.
אתה צודק שאין מספיק אלטרנטיבות, בשביל זה צריך להגדיל את הכנסת ולהוריד את אחוז החסימה, ועם הזמן יצמחו פוליטיקאים רלוונטיים. אבל זה נושא לפעם אחרת.

בכל אופן, אלו הבחירות שיכריעו את עתיד המדינה, לטוב ולרע. אם הרכב הממשלה הנוראית הנוכחי מקבל עוד 4 שנים, זה ניצחון מוחלט לחרדים ולנוער הגבעות. שלא לדבר על זה שבן גביר רוצה להיות שר הביטחון וזה באמת.... שאלוהים ישמור עלינו.

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת glass man

אנשים רבים נרתעים מאייזנקוט כי הוא בייסקלי מביא שוב את שלטון בנט לפיד.

לא הבנתי, אנשים מהשמאל-מרכז נרתעים מבנט-לפיד או אנשים מהימין? כי לאייזנקוט והקואליציה שהוא מנסה לגבש יש את בעיית יאיר גולן והמפלגות הערביות עבור אנשי ימין שהיא הרבה יותר גדולה עבורם.

ואם התכוונת לאנשי השמאל-מרכז - אז למה לעזאזל שתהיה להם בעייה עם בנט-לפיד?

glass manglass manSage

התכוונתי לאנשי הימין לאסקין, אנשים ימנים/מרכז לייט שמתלבטים אולי לתת לאייזנקוט הזדמנות ישימו ברגע האחרון ביבי כי הם מפחדים בדיוק ממה שאמרת יאיר גולן, ערבים, וגם בנט ולפיד שיחזרו.

שלומי, אולי בנט היה טוב בעיניך אם לא מפריע לך איחוד עם רעם, זה לא משהו שאני יכול לקבל, בגלל זה אפילו ליברמן לא יקבל את הקול שלי למרות שאני תמיד הולך איתו, כבר לא יכול לסמוך עליו.

אני סולד מבן גביר אבל הוא עדיף על מפלגות ערביות לדעתי האישית. אף אחד לא יתן לו להיות שר הביטחון הוא יכול להמשיך לחלום בקושי להיות "שר לביטחון לאומי" נותנים לו, הוא ליצן שיודע שהוא ליצן לא הייתי חושש ממנו.

בעולם מושלם היינו מקבלים ראש ממשלה ראוי כמו יועז הנדל, יום אחד זה יקרה, אבל עד שזה יקרה אנחנו תקועים עם הדרעקים האלו.

KlaymanKlaymanSage

אם בן גביר יקבל 10-12 מנדטים, הוא יכול להיות שר ביטחון בקלות.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 08 באוקטובר 2026 בשעה 20:32

הייתי פותח התערבות בסגנון "חושבים שבן גביר יהיה שר ביטחון עם 10-12 מנדטים?" אבל הוא אפילו לא יגיע ל9 מנדטים אז כל העניין חסר משמעות. הבן אדם יהיה שר לענייני כלום כמו תמיד. הוא לוזר התפקיד של שר הביטחון גדול עליו והוא יודע את זה. הוא לא יקח את זה בחיים שלו ואף ראש ממשלה לא יהיה מספיק מטומטם לתת לו את זה.

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת glass man

התכוונתי לאנשי הימין לאסקין, אנשים ימנים/מרכז לייט שמתלבטים אולי לתת לאייזנקוט הזדמנות ישימו ברגע האחרון ביבי כי הם מפחדים בדיוק ממה שאמרת יאיר גולן, ערבים, וגם בנט ולפיד שיחזרו.

הצחיק אותי שמתוך כל הקואליציה שהוא מגבש, דווקא החלטת אבל לנקוב בבנט-לפיד כמשהו שמטריד ימנים, ולא יאיר גולן או אחרים.

בכל אופן - לאף אחד אין קואליציה, ואם אייזנקוט יילך עם מפלגות ערביות, מה שלא סביר אבל אפשרי - הממשלה לא תחזיק יותר מחודשים בודדים.

אם וינטר ושות׳ לא עוברים אחוז חסימה, ותכלס כנראה גם אם כן יעברו - מצפות לנו כמה וכמה מערכות בחירות.

אלא אם משהו קיצוני יקרה, אבל מה הסבירות? כבר עברנו כמעט את כל התרחישים הקיצוניים האפשריים.

KlaymanKlaymanSage
ציטוט מאת glass man

הייתי פותח התערבות בסגנון "חושבים שבן גביר יהיה שר ביטחון עם 10-12 מנדטים?" אבל הוא אפילו לא יגיע ל9 מנדטים אז כל העניין חסר משמעות. הבן אדם יהיה שר לענייני כלום כמו תמיד. הוא לוזר התפקיד של שר הביטחון גדול עליו והוא יודע את זה. הוא לא יקח את זה בחיים שלו ואף ראש ממשלה לא יהיה מספיק מטומטם לתת לו את זה.

אני ממש לא מתיימר לדעת מי יקבל מה. אבל בסדר. אם בנט היה ראש ממשלה עם 6 מנדטים, מה מונע מבן גביר לקבל שר ביטחון עם 9? יש מספיק שקונים את ההצגה שלו של ''אני א**** את הערבים''. ראיתי פרסומת שלו ליד עזריאלי ''אם אני הייתי שר הביטחון, ה7.10 לא היה קורה''. ויש לא מעט קונים לסחורה הזאת.

glass manglass manSage

כי ביבי לא יתן לבן גבר את התפקיד הזה. בן גביר הוא אדם חסר מעוף שמעריץ את ביבי ומוכן לנשק את האדמה שביבי דרך עליה. ביבי יחליט שהוא לא מתאים להיות שר הביטחון גם כי הוא לא מתאים אובייקטיבית כי הוא אדם בינוני ממוצע ומטה, וגם האמריקאים לא בדיוק מתים עליו וביבי מחשבן מאוד לדברים כאלה, כמו איך העולם ובייחוד איך האמריקאים רואים את ישראל. בן גביר גם אם תיאורטית יהיה לו מספיק אלקטורלי ללחוץ על ביבי לתת לו את התפקיד, לא יעשה את זה כי להמרות את פיו של ביבי זה לא משהו שבן גביר מתוכנת לעשות הוא מעריץ אותו יותר מדי.

והכי חשוב בן גביר בעצמו ינשום לרווחה שביבי מאפשר לו לרדת מהעץ של "שר הביטחון" הוא יוכל לומר למצביעים שלו שהוא רצה להיות שר הביטחון אבל שמו לו רגליים (בלי לנקוב מי שם לו רגליים) וככה הוא לא צריך להוכיח לעצמו ולבחורים שלו שהוא בינוני ומטה והוא שומר על הפופלאריות שלו.

הוא מנצח וביבי מנצח. זה מה שמעניין את האנשים האלה בדרך כלל, איך אני שומר על הפופלאריות שלי בלי לעשות כלום כדי להרוויח אותה.

אבל זה אפילו לא יגיע לידי זה כי לא יהיו לו מספיק מנדטים ללחוץ את ביבי לנקודה הזו.

נכון שיש לבן גביר לא מעט קונים להבטחות שלו אבל זה בדרך כלל אנשים תמימים שגם מאמינים שהאליטה תתן להם לבצע רפורמה משפטית. הפופלאריות של בן גביר עצומה אבל היא אף פעם לא מתורגמת בתכלס לכוח פוליטי משמעותי כי הוא ליצן שבעצמו לא רוצה לעמוד למבחן.

לאסקין השני שקל שלי:

ליכוד: 27 (בגלל הפחד מההתחזקות של אייזנקוט וכתגובה לזה ימנים שברגע האמת יחזרו הביתה)
יהדות התורה 8
ש״ס 8
עוצמה יהודית 7
הציונות הדתית: 7
עמך ישראל 4

בנט ולפיד הם שיא הדבר שמטריד את הימנים. יאיר גולן הוא לא פאקטור, הוא אדם טיפש ששרף את עצמו פוליטית אחרי דברי התועבה שאמר על החיילים הגברים של עם ישראל. הוא בן אדם שאין לו שום עתיד פוליטי, פשוט כמו גנץ המוח שלו זה חצי כוח אז לוקח לו זמן להסתנכרן למציאות ולהבין איפה הוא חי (גם אייזנקוט זה אותו טיפוס הם כולם הטיפוס הזה)

אבל בנט ולפיד? זה די שקוף שהם יצליחו לתמרן את אייזנקוט כרצונם משל היה בובה על חוט, בתכלס זה מצב של הצבעת אייזנקוט? קיבלת את שני הנוכלים האלו שוב בהגהה, מצביעי הימין זוכרים איך שני האפסים האלה לא עשו דבר נגד הקונסיפציה של ביבי אלא המשיכו את הקו שלו כי גם הם כמו בן גבר מעריצים אותו שבתוך תוכם לא מסוגלים להתעלות למעבר לקווים המנחים שביבי קבע, זו הצרה שלנו. שביבי נתפס כגדול הדור לא רק אצל אנשים בלי תעודת בגרות ומובטלים, אלא גם על ידי הפוליטקאים עצמם שמתיימרים להחליף אותו.

DrKeoDrKeoSite Admin

מעבר לדיעות שלו וההתנהגות הילדותית שלו, להתחשב ברמה הנמוכה של בן גביר כשר אני לא מאמין שאנשים אשכרה מצביעים לו. הרמת תפקוד שלו כל כך נמוכה שזה מביך, אחד השרים הגרועים שהיו. למרות שהאלטרנטיבה למצביעים שלו זה כנראה סמוטריץ' וגם הוא הצליח להיות אחד משרי האוצר הגרועים שהיו לנו אז התחרות קשה.

למה אין ימין נורמאלי במדינה הזאת, הכל נע בין דגנרטים שכל מה שמעניין אותם זה ערבים לדגנרטים שאומרים שהם ימין אבל שוכבים במיטה עם כל ועד עובדים קיים.

glass manglass manSage

כי האנשים האלה נמשכים לזה שבן גביר מאפשר להם להיות גאים בזה שהם שונאים ערבים. ככה גם הSS בנה את הכוח שלו. לא שאני חלילה אומר שבן גביר הוא SS שלא יתבע אותי או משהו אבל העיקרון הוא אותו עיקרון. הם לא שופטים אותו על ביצועים רק על זה שהוא נותן להם קול.

ShlomixShlomixWarrior

אם ביבי לא פיטר את מירי רגב ואת בן גביר אחרי הכשלונות העצומים שלהם בקדנציה האחרונה, למה שהוא לא ימנה אותם שוב לתפקידים אפילו יותר בכירים?

למען השם, רק המחדל של ביקורת צוותי האוויר לבדו היה צריך לשלוח את כל הממשלה הביתה באותו רגע. כמעט שנתיים שלא בדקו וזה אך ורק בגלל משחקי אגו ובירוקרטיה של שרי הממשלה.

כמובן שזה לא המחדל היחיד ולצערנו היו גם מחדלים שהתממשו לכדי אסונות של ממש.

גלאס, מצחיק שאתה קורא לבנט ולפיד נוכלים אבל ביבי הוא לא נוכל? בחייך, אם נשים את כל הפוליטיקאים על סקאלה, ביבי יהיה בקצה הקיצון ברמה כזו שכל האחרים יהיו בקלאסטר אחד והוא יעמוד לבד.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 09 באוקטובר 2026 בשעה 00:47

לפחות בבחירות הקודמות חלק מהקהל של בן גביר היה חקלאים ושאר התושבים של הצפון והדרום שסובלים מהבדואים ומשפחות הפשע הערביות שחשבו שהוא יציל אותם. אבל בתקופה שלו הפשע רק החמיר, המצב גרוע יותר, אז ההגיון אומר שאותם אנשים ינטשו אותו והוא ישאר רק עם נוער הגבהות וימנים קיצוניים למניהם. אבל הוא רק התחזק ביחס לבחירות הקודמות, שזאת הזיה גמורה. אם הייתי בקטע של ימין קיצוני ולטפל בערבים וכו', אחרי שראיתי איזה שר תחת הוא הייתי מתפקח ומחפש מקום אחר להצביע לו. אבל לא, לא רק שהוא לא ננטש, הוא מתחזק. זאת בעיניי הזיה.

כלומר, אני לא חולק יותר מדי דיעות עם בן גביר, אבל אם הייתי מצביע שמסכים איתו על הכל, למה בדיוק להצביע לו? ארבע שנים והוא השיג כלום ושום דבר, קצת יותר קל להוציא נשק ומחבלים לא מקבלים לאפות בזמן שהפשיעה במגזר הערבי שוברת שיאים. זה מה שמצביע בן גביר ממוצע מחפש? הבן אדם על סף 10 מנדטים.

ShlomixShlomixWarrior
נערך לאחרונה: 09 באוקטובר 2026 בשעה 00:51

אגב, כדי שיהיה ברור, מי שרוצה שהמדינה תשוב למסלול נורמלי, חייב להצביע במטרה להחליף את הממשלה הזו. היא לא יכולה לחזור, אחרת זה הסוף של מדינת ישראל כמדינה ציונית.

תבלעו את הצפרדע ותצביעו אסטרטגית למי שהכי קרוב לכם מגוש השינוי.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 09 באוקטובר 2026 בשעה 01:01

כולם יצביעו אותו דבר, זה למה יש היום בקלפי בערך את אותם 10 פוליטיקאים שהיו לפני עשור ורובם גם לפני שני עשורים. אנשי ביבי חושבים שהמדינה תשרף אם ביבי לא יהיה ראש ממשלה, מצביעי לא ביבי חושבים שהמדינה תשרף אם ביבי ימשיך להיות ראש ממשלה, ובקצוות יש את אלה שממילא לא יצביעו לביבי או לאיזינקוטים למניהם.

הדבר היחיד שמשתנה במדינה זה כמה קולות מתבזבזים מתחת לאחוז החסימה ולאיזה צד במפה הפוליטית הם שייכים. ראש הממשלה נבחר פה על מתמטיקה של אחוזים, אם מרץ לא עברה או בן גביר לא עבר, זה הכל. השאר נשאר אותו דבר, אותם אנשים שמצביעים לאותם פוליטיקאים שנרקבים בכנסת 20 שנים.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 09 באוקטובר 2026 בשעה 01:12

שלומי אבל למה אתה מאמין שמישהו מגוש השינוי יכול להחזיר ל"מסלול נורמלי?" מה אתה רואה במה שהם מציעים?

הם נוכלים בדיוק כמו ביבי רק שהם גם נותנים כוח למפלגות הערביות להחליש אותנו פנימית, לא למדת כלום מהאסון של 7.10?

עריכה: בוודאי שביבי נוכל לעולם לא אסלח לו שהוא היה בעד תוכנית ההתנתקות אבל יש הבדל בין להיות נוכל ששומר על ריבונות יהודית לבין נוכלים שמראים חולשה בפני ערבים ומתפרסים בפניהם ומחלישיים את הכוח שלנו בעולם ופנימית. הם מלאכי חבלה. הוא סתם מוכר רהיטים.