ShlomixWarriorאנשים מריצים פה בראש כל מני תרחישים היפותטיים ויודעים להגיד בודאות מה היה גורם למה ומה היה קורה אם. לי אין את היכולת הזו אבל כן חשוב לא להתבלבל. האופוזיציה ניסתה למנף את משבר החטופים לצרכים פוליטיים וממש הפריעה לאפשרות לשחרר אותם בהסכם הגיוני וסביר. הרצון שלהם להראות כמה שהם היו עושים דברים אחרת הוביל לשורה ארוכה של אמירות ביזאריות ומנותקות מהמציאות שעכשיו מככבות בקמפיין הליכוד כנגדם. הטיעון שאפשר היה להגיע לעסקה לפני כן ורק בן גביר וביבי טוענים אחרת, בזמן שבלינקן כל הזמן טען אחרת ובימים האחרונים ברט מקגרק (יועץ בכיר לביידן ואחד המעורבים העיקריים בנסיונות האמריקאים להגיע להסכם חטופים) עורך שורה של ראיונות תקשורתיים לקידום הספר שלו ובהם הוא חוזר ואומר את אותם דברים בדיוק, זה חלק מאותו אקו צ׳יימבר קרינג׳י שרק עוזר לביבי לתאר את הצד השני כמנותק. יאיר גולן גם מתעקש לעזור לו אחת לכמה ימים - כנראה שהוא חושב שהמצב של ביבי לא מספיק טוב בסקרים.
זה לא פוליטיקאים אומרים את זה.
למשל המזכיר הצבאי בראיון לישראל היום:
גנץ ואיזנקוט טענו שאחרי עסקת החטופים הראשונה בנובמבר 2023, שבה שוחררו נשים וילדים, טורפדו עסקאות חטופים נוספות מסיבות פוליטיות.
"ראש ממשלה מתנהל בתוך משולש: בקודקוד אחד יש את האינטרס הלאומי, בשני את האינטרס הפוליטי ובשלישי את האינטרס האישי. נתניהו הצליח להעביר בשיניים את העסקה הראשונה. אני סייעתי לשכנע את השרים סמוטריץ', סופר וסטרוק. הם חששו שאחרי העסקה ישראל לא תחזור למלחמה, ואני אמרתי להם שאם זה יקרה - אתפטר. אחרי העסקה הזאת ראש הממשלה הבין שאין לו רוב בממשלה, ותהליכים נעצרו".
זאת אומרת שאפשר היה להביא יותר חטופים חיים מוקדם יותר.
"חד־משמעית כן. אפשר היה ללכת לעוד עסקה, ולסמוך על חמאס שיפר אותה וייתן לנו תירוץ לחזור למלחמה. היה אפילו מסמך מוכן שנתניהו הנחה אותי להציג לשרים ולקבינט. ואז נכנס אליו סמוטריץ', ואמר לו שאם הוא עושה עסקה - לא תהיה לו ממשלה. ראש הממשלה הנחה אותי לא להציג את המסמך, והעסקה נגנזה. לגיטימי? לא לגיטימי? אפשר להתווכח, אבל זאת המציאות. זאת פוליטיקה".
למשל ראש אגף במשרד הביטחון:
גם האמריקאים הבינו
"החזרנו את כולם", אומרים בממשלת נתניהו על החטופים, שוב ושוב. דרור שלום ישב בדיוני הקבינט עם השרים. אני שואל אותו מה הוא ראה שם, בהתחלה, באמצע ובסוף. "יש לי ביקורת חריפה מאוד", הוא מדגיש. "הטיפול בסוגיית החטופים הוא אחד הדברים שצריך להיחקר בוועדת החקירה הממלכתית. בעיניי, יכולנו להחזיר עשרות חטופים, שבגלל עיכוב בתהליך האישורים, בדחיית העסקאות, הם פשוט לא חזרו אלינו".
חטופים שמתו, שאפשר היה להחזיר אותם קודם. "כן".
למה לא הלכו על העסקאות האלה? "לדעתי היה רצון שהמלחמה לא תסתיים בעת ההיא, גם במחיר שלא כל החטופים יחזרו. אנחנו אמרנו בשלב מסוים, בוודאי אחרי שסינוואר חוסל, 'בואו נעשה עסקה עם מה שיש עכשיו, וגם אם נידרש להפסקת הלחימה - אחרי שנחזיר את החטופים, חמאס מטבעה תמשיך (במלחמה), החל מטרור ועד בניין כוח. נמצא את העילה לחדש את הלחימה'. הטענה נגד הייתה שאם נעשה את זה, לא נוכל לחדש את הלחימה. ואני שואל אותך עכשיו, כעת חמאס ממשיכה לבנות את כוחה. אנחנו לא מחדשים את המלחמה בגלל שהאמריקאים לא נותנים לנו? אני לא חושב. בסוף הייתה החלטה, היו כמה נקודות שבהן היה אפשר להגיע לעסקאות, להחזיר את החטופים, להגיע לסוג של הפסקת אש בלית ברירה - ולחדש את הלחימה לאחר מכן, בלי חטופים. אני לא חושב שהיו עוצרים אותנו. אגיד לך יותר מזה: גם בצד האמריקאי היו שהבינו את זה".
אתה יכול לקרוא לזה אקו צ'יימבר, אבל אלה אנשים בכירים ביותר שהיו בחדרי חדרים.
הם טוענים בדיוק מה שטענו באופוזיציה, וזה גם מה שקורה עכשיו בפועל. מרחו את המלחמה בעזה ושרפו זמן לצרכים פוליטיים בלבד וזה גם מסתדר עם הטענות של בן גביר ושנואו סמוטריץ.
זה לא סותר את הטענות של היועצים של ביידן - טראמפ נכנס לתפקיד בינואר 2025.