VOXELIM

נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

נוצר ע"י Laskin·29 בנובמבר 2015

7659 הודעות
ShlomixShlomixWarrior
ציטוט מאת omerkot

אנשים מריצים פה בראש כל מני תרחישים היפותטיים ויודעים להגיד בודאות מה היה גורם למה ומה היה קורה אם. לי אין את היכולת הזו אבל כן חשוב לא להתבלבל. האופוזיציה ניסתה למנף את משבר החטופים לצרכים פוליטיים וממש הפריעה לאפשרות לשחרר אותם בהסכם הגיוני וסביר. הרצון שלהם להראות כמה שהם היו עושים דברים אחרת הוביל לשורה ארוכה של אמירות ביזאריות ומנותקות מהמציאות שעכשיו מככבות בקמפיין הליכוד כנגדם. הטיעון שאפשר היה להגיע לעסקה לפני כן ורק בן גביר וביבי טוענים אחרת, בזמן שבלינקן כל הזמן טען אחרת ובימים האחרונים ברט מקגרק (יועץ בכיר לביידן ואחד המעורבים העיקריים בנסיונות האמריקאים להגיע להסכם חטופים) עורך שורה של ראיונות תקשורתיים לקידום הספר שלו ובהם הוא חוזר ואומר את אותם דברים בדיוק, זה חלק מאותו אקו צ׳יימבר קרינג׳י שרק עוזר לביבי לתאר את הצד השני כמנותק. יאיר גולן גם מתעקש לעזור לו אחת לכמה ימים - כנראה שהוא חושב שהמצב של ביבי לא מספיק טוב בסקרים.

זה לא פוליטיקאים אומרים את זה.
למשל המזכיר הצבאי בראיון לישראל היום:

גנץ ואיזנקוט טענו שאחרי עסקת החטופים הראשונה בנובמבר 2023, שבה שוחררו נשים וילדים, טורפדו עסקאות חטופים נוספות מסיבות פוליטיות.

"ראש ממשלה מתנהל בתוך משולש: בקודקוד אחד יש את האינטרס הלאומי, בשני את האינטרס הפוליטי ובשלישי את האינטרס האישי. נתניהו הצליח להעביר בשיניים את העסקה הראשונה. אני סייעתי לשכנע את השרים סמוטריץ', סופר וסטרוק. הם חששו שאחרי העסקה ישראל לא תחזור למלחמה, ואני אמרתי להם שאם זה יקרה - אתפטר. אחרי העסקה הזאת ראש הממשלה הבין שאין לו רוב בממשלה, ותהליכים נעצרו".

זאת אומרת שאפשר היה להביא יותר חטופים חיים מוקדם יותר.

"חד־משמעית כן. אפשר היה ללכת לעוד עסקה, ולסמוך על חמאס שיפר אותה וייתן לנו תירוץ לחזור למלחמה. היה אפילו מסמך מוכן שנתניהו הנחה אותי להציג לשרים ולקבינט. ואז נכנס אליו סמוטריץ', ואמר לו שאם הוא עושה עסקה - לא תהיה לו ממשלה. ראש הממשלה הנחה אותי לא להציג את המסמך, והעסקה נגנזה. לגיטימי? לא לגיטימי? אפשר להתווכח, אבל זאת המציאות. זאת פוליטיקה".

למשל ראש אגף במשרד הביטחון:

גם האמריקאים הבינו

"החזרנו את כולם", אומרים בממשלת נתניהו על החטופים, שוב ושוב. דרור שלום ישב בדיוני הקבינט עם השרים. אני שואל אותו מה הוא ראה שם, בהתחלה, באמצע ובסוף. "יש לי ביקורת חריפה מאוד", הוא מדגיש. "הטיפול בסוגיית החטופים הוא אחד הדברים שצריך להיחקר בוועדת החקירה הממלכתית. בעיניי, יכולנו להחזיר עשרות חטופים, שבגלל עיכוב בתהליך האישורים, בדחיית העסקאות, הם פשוט לא חזרו אלינו".

חטופים שמתו, שאפשר היה להחזיר אותם קודם. "כן".

למה לא הלכו על העסקאות האלה? "לדעתי היה רצון שהמלחמה לא תסתיים בעת ההיא, גם במחיר שלא כל החטופים יחזרו. אנחנו אמרנו בשלב מסוים, בוודאי אחרי שסינוואר חוסל, 'בואו נעשה עסקה עם מה שיש עכשיו, וגם אם נידרש להפסקת הלחימה - אחרי שנחזיר את החטופים, חמאס מטבעה תמשיך (במלחמה), החל מטרור ועד בניין כוח. נמצא את העילה לחדש את הלחימה'. הטענה נגד הייתה שאם נעשה את זה, לא נוכל לחדש את הלחימה. ואני שואל אותך עכשיו, כעת חמאס ממשיכה לבנות את כוחה. אנחנו לא מחדשים את המלחמה בגלל שהאמריקאים לא נותנים לנו? אני לא חושב. בסוף הייתה החלטה, היו כמה נקודות שבהן היה אפשר להגיע לעסקאות, להחזיר את החטופים, להגיע לסוג של הפסקת אש בלית ברירה - ולחדש את הלחימה לאחר מכן, בלי חטופים. אני לא חושב שהיו עוצרים אותנו. אגיד לך יותר מזה: גם בצד האמריקאי היו שהבינו את זה".

אתה יכול לקרוא לזה אקו צ'יימבר, אבל אלה אנשים בכירים ביותר שהיו בחדרי חדרים.
הם טוענים בדיוק מה שטענו באופוזיציה, וזה גם מה שקורה עכשיו בפועל. מרחו את המלחמה בעזה ושרפו זמן לצרכים פוליטיים בלבד וזה גם מסתדר עם הטענות של בן גביר ושנואו סמוטריץ.
זה לא סותר את הטענות של היועצים של ביידן - טראמפ נכנס לתפקיד בינואר 2025.

ShlomixShlomixWarrior
ציטוט מאת Laskin

דיונים בחדרי חדרים זה נחמד, אבל לגולן צפויים מספיק מנדטים כדי לקבל כמה תיקים של כמה משרדים גדולים אם הוא בממשלה, ואני לא רוצה לתת את הקול שלי למישהו שייתן לזה יד בכך שיסכים להכנס איתו לממשלה.

אם ליברמן היה מראה סימנים שהימין אצלו חזק יותר מהרל״ב שבליבו - אני בהחלט הייתי שוקל, אבל ראינו אותו ושמענו אותו… הוא עם אייזנקוט ולא יישב עם ביבי בשום מצב, או לפחות כך נראה כרגע.

אני אמתין לרגע האחרון. בבית אני לא אשב ביום הבחירות. אבל נכון לעכשיו בחירה בסמוטריץ׳ ופייגלין מדכאת אותי, בחירה בוינטר כנראה לא תעזור כי לא יעברו את אחוז החסימה ואפילו אם כן היא תהיה בחירה גרועה בטח, בחירה בליברמן תביא לי ממשלה שלא תתפקד יותר מכמה חודשים עד שתתפרק… אני באמת לא רואה שום דבר טוב בבחירות האלה. לא שבעבר היו לי בחירות מושלמות, אבל הפעם זה הרבה יותר גרוע מאי פעם.

לאסקין, אתה טוען כל הזמן שאתה רוצה מדיניות ימנית כלכלית, לגיטימי.
העובדות מראות שמבחינה תקציבית, הממשלה של בנט ולפיד הייתה הכי שפויה כלכלית בעשורים האחרונים.
סיימו עם עודף תקציבי, ולא בגלל קמצנות, מתי היה דבר כזה?

ומעבר לזה, הצבעה לגוש ביבי היא תמיכה בהמשך הזרמת עשרות המיליארדים לחרדים. זה הכי רחוק ממדיניות ימין שאפשר.

glass manglass manSage

אני שם כסף ששלומי דופק גילוח הוא רואה את הדמות של דרעי מביטה עליו מהמראה או משהו.

ShlomixShlomixWarrior

בהקשר החרדי יש נתון מאוד חשוב שכדאי שכולם יכירו. זו הסיבה העיקרית שאני באמת חושב שאם החרדים יהיו שוב בקואליציה, זה יהיה סוף מדינת ישראל כמדינה ציונית:

למעשה, המערכת כולה משנה את פניה. נכון לשנת 2025, החינוך הממלכתי-ערבי מחזיק בכ-23% מתלמידי כיתה א', והחינוך הממלכתי-דתי מהווה כ-16% בלבד. כשמחברים את חלקי הפאזל, מגיעים לקו פרשת המים בשנת 2030: הרגע שבו יותר ממחצית מילדי ישראל מתחנכים במסגרות שאינן ציוניות. כבר עכשיו, בגני הילדים, חלקם המשותף של החרדים והערבים טיפס מ-43.8% ב-2019 ל-48.9% ב-2026. לפי קצב הגידול הנוכחי, כבר בשנת 2028 הם יהפכו בגנים לרוב של 50.4%. משמעות הדבר היא שכבר בעוד שנתיים, רוב הילדים שנכנסים בשערי החינוך המוקדם – ואשר יצעדו מיד לאחר מכן לכיתות א' – יתחנכו בזרמים שאינם חולקים את האתוס הציוני, אינם מחנכים לשירות צבאי או אזרחי, ובחלקם הגדול מנותקים מתוכנית ליבה ממלכתית.

אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו שהמפלגות החרדיות ישתלטו על המדינה וימשיכו לשאוב כסף.

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת Shlomix

לאסקין, אתה טוען כל הזמן שאתה רוצה מדיניות ימנית כלכלית, לגיטימי.
העובדות מראות שמבחינה תקציבית, הממשלה של בנט ולפיד הייתה הכי שפויה כלכלית בעשורים האחרונים.
סיימו עם עודף תקציבי, ולא בגלל קמצנות, מתי היה דבר כזה?

ומעבר לזה, הצבעה לגוש ביבי היא תמיכה בהמשך הזרמת עשרות המיליארדים לחרדים. זה הכי רחוק ממדיניות ימין שאפשר.

העודף התקציבי הזה קשור ישירות לעניין הקורונה, לא בגלל שהממשלה הזו צמצמה בהוצאות ובזבוזים מיותרים, סגירת משרדים וכו׳. זו לא הייתה מדיניות ימנית כלכלית, זה היה תזמון של יציאה מהקורונה.

לגבי מה שכתבת על ממשלה בראשות ביבי - חד משמעית לא תהיה ימין כלכלי, בין היתר בגלל שליברמן ואחרים לא ייכנסו אליה כי רל״ב, ולכן לא תהיה לו ברירה אלא ללכת עם החרדים.

גם ל״גוש השינוי״ לא יהיו 61 מנדטים והם עלולים להסחט על ידי חרדים או ערבים וכו׳, ובמפלגה של גולן לא חסרים אנשים שיפציצו בהוצאות.

כך או כך אני לא אקבל שום אחריות תקציבית, אז זה לא באמת משנה גם הפעם.

חוזר ואומר שאני לא אקבל את מה שאני רוצה, ואולי יש 2 אנשים מתוך כל ה-120 שיהיו שם שאיכשהו חולקים את דעתי בעניין הכלכלי, העליתי את זה רק בגלל שקיוויתי שנראה פה שינוי אחרי ה-7 לאוקטובר, עם מפלגות חדשות שיקומו וייצגו אותי קצת יותר טוב. זה לא קרה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 10 באוקטובר 2026 בשעה 13:25
ציטוט מאת glass man

נדב נגיד שאני עושה סט של First to 10 בSF ואני מפסיד את 8 המשחקים הראשונים ומעביר לחבר שלי את הגהה במשחק ה9 וה10 והוא מפסיד את שני המשחקים האחרונים שנותרו בסט

מי יותר אחראי להפסד של הסט? ברור שאני יותר אחראי ממנו. לי בסיטואציה כזו היה 8 משחקים לנסות להתעורר למצב ולתקן טעויות ולחבר שלי היו רק שני משחקים לעבוד איתם,אבל השניים האלה הוא יכל לעשות בהם מהפך ולשנות את כל התמונה.

אני לא חולק עליך שביבי יותר אחראי מהם כי היו לו יותר שנים לתקן את המצב מהם והוא בחר לא לעשות כלום, הוא גם יותר אחראי מהם כי ביבי היה הסטנדרט הקדוש שבנט ולפיד look up to. לפיד גם הודה שהוא התייעץ עם ביבי בהרבה נושאים בתקופה הזו שביבי באופוזציה.

אז כן האחריות הכללית שלו גדולה בהרבה משלהם כי הוא גם לא עשה כלום וגם המציא את עולם המושגים של בנט ולפיד הוא לימד אותם איך להסתכל על החמאס ואיך לנהל את המצב. אבל האחריות שלהם, היא בכך שאם הם לא מספיק חזקים לצאת נגד הפרדיגמה שלו וממשיכים אותה, הם על הפנים בדיוק כמוהו. והוא לפחות יש לזכותו שקצת התעורר על עצמו מאז המלחמה.

במטפורה שלך גלאס ביבי שחק 13 מתוך ה-14 סטים ואתה מפיל את האשמה על מי ששחק סט אחד. למה לא, אולי זאת אשמת לפיד בכלל, הוא היה ראש ממשלה כמעט שש שעות.

glass manglass manSage

נכון אבל יש עוד צד למטאפורה הזו ביבי שיחק 13 מתוך ה14 סטים, אבל בנט ולפיד ראו איך הוא משחק את הסטים יכלו לרשום לעצמם Mental notes שבמשמרת שלהם הם יעשו דברים אחרת מביבי וישחקו אחרת ממנו ולא עשו.

אני אתן לך דוגמא, בנט אמר לאחרונה שאם יהיה ראש ממשלה הוא יפעל להגבלת כהונה של ראש ממשלה ל4 שנים כי הוא הבין שמי שמכהן יותר מזה חושב שהוא המשיח. עזוב את זה שאני לא מסכים איתו כי בשיטת הממשל שלנו שאין סמכות מוחלטת נשיאותית לראש הממשלה ייצא רק מצב עקום ששום ראש ממשלה לא יוכל לקדם שום מהלך ארוך טווח אי פעם.

נגיד שזה מה שבנט מאמין בו? למה הוא לא פעל לזה כשהיה ראש ממשלה לפחות לנסות לקדם חוק כזה? כי הוא כמו ביבי הוא אחד ששומר על הסטטוס קוו למה אתה מאמין שחיקוי ביבי יהיה יותר טוב מביבי?

מן הסתם כל אחד שילך לפי מה שהמצפון שלו אומר לו אני מאוד חושש ממה שיביא עלינו בנט אם חלילה יהיה ראש הממשלה הבא.

ציטוט מאת Shlomix

בהקשר החרדי יש נתון מאוד חשוב שכדאי שכולם יכירו. זו הסיבה העיקרית שאני באמת חושב שאם החרדים יהיו שוב בקואליציה, זה יהיה סוף מדינת ישראל כמדינה ציונית:

למעשה, המערכת כולה משנה את פניה. נכון לשנת 2025, החינוך הממלכתי-ערבי מחזיק בכ-23% מתלמידי כיתה א', והחינוך הממלכתי-דתי מהווה כ-16% בלבד. כשמחברים את חלקי הפאזל, מגיעים לקו פרשת המים בשנת 2030: הרגע שבו יותר ממחצית מילדי ישראל מתחנכים במסגרות שאינן ציוניות. כבר עכשיו, בגני הילדים, חלקם המשותף של החרדים והערבים טיפס מ-43.8% ב-2019 ל-48.9% ב-2026. לפי קצב הגידול הנוכחי, כבר בשנת 2028 הם יהפכו בגנים לרוב של 50.4%. משמעות הדבר היא שכבר בעוד שנתיים, רוב הילדים שנכנסים בשערי החינוך המוקדם – ואשר יצעדו מיד לאחר מכן לכיתות א' – יתחנכו בזרמים שאינם חולקים את האתוס הציוני, אינם מחנכים לשירות צבאי או אזרחי, ובחלקם הגדול מנותקים מתוכנית ליבה ממלכתית.

אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו שהמפלגות החרדיות ישתלטו על המדינה וימשיכו לשאוב כסף.

הדבר הזה בלתי נמנע שלומי. גם אם יתגשם החלום שלך על "חרדים יצרנים" שעובדים לפרנסתם ולא חיים על משלם המיסים, תמיד ישארו שם זרמים שלא עושים צבא בשום מצב ותמיד יהיו שם אנשים "לא ציונים" כי החרדים בבסיס שלהם משמרים זרם יהודי עתיק, שלא מקבל ולא יכול לקבל את הציונות, מבחינתם כל מלכות שהיא לא מהתורה והמשיח בעצמו היא לא קבילה ואתה יודע את זה.

וזה לא התחיל מהיום המקבילים שלהם בבית שני גם לא קיבלו את שלטון המכבים מאותם סיבות, כי זה היה שלטון ש"מנוגד לתורה" אין לך באמת דרך לנצח את זה, כל עוד יהיו חרדים יהיו זרמים אנטי ציונים אצלם וכל עוד יש יהודים יהיו חרדים.

DrKeoDrKeoSite Admin

אה ואו, בשנה אחת בודדת שבנט היה ראש ממשלה הוא לא עשה כל מה שהוא הבטיח. זה בטוח לא דומה בכלל לביבי שהוא ראש ממשלה כבר 19 (!) שנים והרי ביבי עשה בול כל דבר שהוא הבטיח. למשל ב-2009 כשהוא רץ על "נשמיד את חמאס בעזה" הוא לגמרי עשה את זה, זוכר שהוא השמיד את חמאס בעזה ב-2009? איזה מגניב זה היה 🙄

glass manglass manSage

אבל על מה בן אדם נבחן אם לא מה שהוא עושה בפועל כשיש לו את ההזדמנות לעשות את מה שהוא כביכול רוצה

כשוויגמס נסגר ורצית לפתוח אתר חדש לא אמרת לעצמך יום אחד אני אעשה את זה או חיכית שמישהו אחר ירים את הכפפה. רצית לראות את זה קורה במציאות אז קמת ועשית בעצמך משהו שאתה רוצה לראות מתממש.

אותו דבר עם המשחק הAI לא חיכית שמישהו יעזור לך לעשות את המשחק הזה נפלה עליך ההזדמנות עם הAI וקמת ועשית.

לבנט היתה ההזדמנות לשנות דברים והוא לא עשה עם זה כלום, למה סינואר נשאר חי בכלל? אם הוא חושב שצריך להחליף ראש ממשלה כל 4 שנים, אז למה הוא נתן לראש ארגון טרור להמשיך לכהן חופשי? מזמן היה צריך לסדר לו חופשת פגרה לצמיתות אצל אללה.

אני לא חי בתוך הראש שלו מה שאני יכול לעשות כדי לעמוד על טיבו של בן אדם שאני לא בתוך הראש שלו ואין לי את כל המחשבות שלו זה לראות מה הוא עושה ולשפוט אותו לפי מה שהוא עושה. לפי המעשים שלו הוא ביבי 2.0

אני לא מפיל הכל על בנט ועל ביבי, ברור לי שבן גביר הסתום הזה הבעיר את השטח עם היציאות המטומטמות שלו, אבל מה לעשות שבימין אנחנו זקוקים למטומטם הזה בשביל להביא קולות מילדים טמבלים בני 20-22 שמצביעים לו ולא מבינים מהחיים שלהם. עצוב.

DrKeoDrKeoSite Admin

הלוגיקה לא ברורה לי, אם אתה על הראש של בנט שהוא לא חסל את סינואר בשנה שהוא היה שם, איך זה לא על הראש של ביבי שלא חסל את סינואר במשך שנים. בעצם אפילו יותר מזה, ביבי הוא זה ששחרר את סינואר מהכלא, והוא זה שיצר משוואה של 1000 מחבלים לחייל אחד (מן הסתם לא הראשון שעשה את זה, הוא רק העלה את המחיר משמעותית) מה שרק העלה את המוטיבציה ל-7 לאוקטובר.

אם כל דבר שאתה יכול להגיד על בנט אתה יכול להגיד על ביבי פי 10, אז הלוגיקה שלך לא מסתדרת.