VOXELIM

נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

נוצר ע"י Laskin·29 בנובמבר 2015

7641 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin

זה לא משנה איפה בנט היה או לא היה, כי כל דבר שהוא עשה היה או כמו ביבי אבל 10% ממנו או מתחת לביבי. האשמה על בנט, ברור, אבל היחס בינו לבין ביבי אדיר.

ומן הסתם הדבר היחיד שאני יכול לעשות זה להצביע לאדם שהכי סבבה לדעתי מתוך המבחר שיש. זה לא אומר שהוא עונה אפילו ל-20% ממה שאני רוצה, אבל הוא הכי קרוב.

ShlomixShlomixWarrior
נערך לאחרונה: 09 באוקטובר 2026 בשעה 12:31

הטלת האשמה על בנט מגוחכת מאוד. בסוף הוא היה שר ביטחון כחצי שנה. מגוחך ביותר להאשים אותו באותה רמה כמו את ביבי שהיה פאקינג ראש ממשלה כמעט 20 שנה והיה זה שבאופן ישיר העביר כסף קטארי לחמאס. האם שר הביטחון לפני 6 שנים גם צריך ללכת הביתה? בעולם אידיאלי יותר כן, וגם כל מי שהיה בין לבין. זה כמובן לא העולם שלנו.

אין פה שני צדדים של אותו מטבע. יש פה צד אחד שלא אכפת לו מעתיד המדינה ומוכן להקריב אותה למען אינטרסים אישיים כולל מכירה פומבית למפלגות החרדיות, וצד שני שלא משנה מה תגיד עליו, הוא באמת מנסה להילחם למען המדינה וגם אשכרה עשה את זה באסון השביעי באוקטובר.

חוזר שוב: הצבעה לממשלה הנוכחית היא הצבעה בעד החרדים.
משמעה פטור מלא מגיוס והתחזקות ביזת כספי הציבור שילכו לחרדים במקום למשלמי המסים.

glass manglass manSage

מה זאת אומרת צד אחד נלחם למען המדינה שלומי וגם עשה את זה ב7 באוקטובור.? חסרים אנשים שנלחמו ב7 באוקטובור ונרצחו בו ולא היו מגוש השינוי? אנשים שאיבדו את הבנים שלהם במלחמה והם מצביעי ליכוד, אנשים שאיבדו את הנכדים שלהם במלחמה והם מצביעי ימין מה חסר?

למה להציג את זה כאילו הצד השמאלי, הוא הצד ה"יצרני" ש"תורם" ונושא את המדינה על הכתפיים בעוד הצד הימני הם איזה פרזייטים שרק נהנהים מהפירות?

בנט אשם כי הוא היה בסוד הענינים לא ברור לי למה אתה מנקה אותו שר ביטחון לא ידע מה הולך? למה אתה מנקה אותו מאשמה? כמו ביבי והשאר הוא פשוט האמין שסניוואר באותו ראש כמוהם ומעוניין לתחזק את הסכסוך והם גם האמינו שסינוואר זה נכס לגוש הימין אתה כאחד שחושש מהחרדים הכי צריך להאמין בזה.

בנט לא כשיר להיות ראש ממשלה וקיבלנו הוכחה לזה בשנה שהוא היה ראש ממשלה. מדובר בברנש שאולי טוב לניהול חברת הייטק אבל המוח שלו לא מספיק חד לנהל מדינה מורכבת כמו ישראל בטח לא בתקופה הקריטית הסופר חשובה שאנחנו נמצאים בה שטראמפ ירצה מישהו עם ניסיון לעבוד איתו, ולא איזה חננה כמו בנט.

אני לא סובל את ביבי וכבר אמרתי את זה הוא היה בעד ההתנתקות, אבל הוא הכי פחות גרוע ממה שיש כרגע.

אני אילתי, אייזנקוט אילתי לשעבר, בעולם מושלם הכי הייתי רוצה להיות בעדו אבל מה לעשות שמדובר במוקיון חסר יכולת? גם הוא לא עשה שום דבר לנער את הקונספציה.

אז היות ואי אפשר להעיף את ביבי באמת אלא רק להחליף אותו באנשים שהם אפילו יותר Underqualified ממנו אז עדיף כבר להשאיר אותו.

כמו שאמרתי הלוואי אנשים פה היו בוחרים במישהו גבר כמו יועז הנדל אבל אנשים פה בוחרים רק ביצורים מהתחת, אז בנט שהוא הכי גרוע מהם?

זה שהראה חולשה מול לבנון? זה שהוא פרוגרסיבי בתחפושת של דתי עם כיפה ואיש ימין? להקיא על הבן אדם הבוגד הזה ועל כל ממשלת השינוי שהוא מנסה להוביל.

ShlomixShlomixWarrior

לא דיברתי על המצביעים של הליכוד כמובן, אלא על הפוליטיקאים עצמם.
מה שכן, גוש השינוי (כולל המצביעים) הוא הצד שתורם הרבה יותר מהסיבה הפשוטה שהחרדים הם חברים בממשלת החורבן. אין לי מה להגיד על מצביעי המפלגות האחרות.

בכל אופן, להגיד שהשנה תחת בנט הייתה גרועה יותר מכל אחת מ-4 השנים האחרונות שהיו סיוט מוחלט זו אמירה מופרכת שמנוגדת לכל עובדה קיימת, אז אלא אם תביא עובדות או מספרים שמוכיחים זאת, אני סיימתי את הדיון כי אין לנו בסיס משותף.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 09 באוקטובר 2026 בשעה 14:59

יש 36 הרוגים בשנה העלובה של בנט ולפיד וזו עליה שנתית ממוצעת גבוהה יחסית לשנים של נתניהו. כן אתה יכול לעשות צ'רי פיקינג ולבחור שנה עם מתיחות בטחונית/מלחמה. חוכמה גדולה שלומי הבן אדם היה ראש ממשלה יותר מכל אחד במערכת הפוליטית. מה שמשנה זה ששני הלוזרים מלאכי החבלה הזיקו לביטחון המדינה בצורה קשה בשנה שבה הם היו, למה לתת להם להמשיך לזרוע הרס?

אתה תראה שהמחנה שלכם יושפל דם יהודי זה לא הפקר. שאתה קם בבוקר אתה חושב על הביטחון האישי שלך או על החרדים? כי אני מתחיל לחשוב שהדבר הראשון שאתה חושב עליו שאתה שוטף פנים בבוקר זה דרעי. בגיוס החרדים נטפל כשיהיה ביטחון ושנשיב את ההרתעה שלנו במלואה.

וגם כל דבר "טוב" בממשלת בנט שאתה מתגאה בו בנוגע לכלכלה וחרדים, זה ממש לא לזכותו של בנט זה הכל ליברמן, ואני מהאנשים שהביאו לליברמן את הכוח האלקטוראלי לעשות את השינויים האלה.אין לבנט עצמו שום כף זכות, הבן אדם לא עשה כלום כראש ממשלה חוץ מלשפץ לעצמו את הבית על חשבון משלם המיסים, הוא בדיוק כמו החרדים.

אל תדאג אתם הולכים הביתה לעוד עשור+ אמן.

ושביבי סוף סוף יפרוש אמן נחליף אותו בימני ציוני מהצייונות הדתית משהו מלח הארץ ולא איזה ציוני דתי מTEMU סטייל בנט.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 09 באוקטובר 2026 בשעה 15:01

אה? בקדנציה האחרונה של נתניהו מתו כמעט 3000 ישראלים בידי אוייבי ישראל ואתה מדבר איתנו על 36 הרוגים ב-2022?

האלימות בחברה הערבית התחילה ירידה, ליברמן הביא בראש במשרד האוצר והיינו רואים תוצרים מזה אם הוא היה נשאר שם מספיק זמן (ועדין ראינו, פשוט לא מספיק), המדינה לא כמעט נשרפה בריב משפטי אינסופי, העולם רק קצת שנא אותנו, ולא מתו פה כמעט 3000 אנשים.

מה ההשוואה בכלל? ה-4 שנים האחרונות הן הקטסטרופה הכי נוראית שראיתי בחיי בממשלה, בהפרש.

InterAlInterAlVeteran

הקטסטרופה הזאת הייתה קורית בין כך. אם הממשלה הייתה של הצד השני, המלחמה הייתה נסגרת עם הסכם חטופים קטסטרופלי עוד לפני כיבוש רפיח. לא השערה, זאת הייתה העמדה המוצהרת שלהם. ואני בכלל לא מדבר על איראן.

ShlomixShlomixWarrior

אתם שוכחים אבל הייתה עליה משמעותית בטרור עוד לפני המלחמה. גם בלי המלחמה זו הייתה אחת הקדנציות הכי מדממות בהיסטוריה של ישראל. תבדקו את המספרים ותראו.

כמו כן, אולי המתקפה של חמאס הייתה מתרחשת בכל מקרה היא בוודאות לא הייתה משיגה את אותו אפקט כי המוכנות של מערכת הביטחון הייתה גבוהה יותר בלי הסחת הדעת של ההפיכה המשפטית ובוודאי שראש ממשלה אחר היה מתייחס קצת יותר ברצינות לאזהרות השונות ונערך לאיומים, גם אם הם לא קונקרטיים.

כמו כן, כל ממשלה אחרת הייתה מנהלת את המלחמה הזו יותר טוב. מלחמה שנוהלה בצורה גרועה ולא השיגה אף יעד מדיני. כל האויבים שלנו נפגעו, אבל עדיין קיימים ובמרחק של שנים ספורות מהתאוששות.

זאת טקטיקת הסבבים של ביבי והיא לא עובדת. מקווה מאוד שלא נגלה את זה בסבב הבא

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 09 באוקטובר 2026 בשעה 16:02

לא יודע אם היא הייתה קוראת אם ביבי היה מפסיד ב-2009 ולא הופך לראש ממשלה. חלק מה-7 באוקטובר זאת הלמל"מות שלו לכל נושא כמעט ביקום. הוא נתן לחמאס להפוך למה שהוא הפך בעזה,אפילו אם זה התחיל 3 שנים קודם עם אולמרט. אם הממשלה של בנט מ-2022 הייתה ממשיכה עד 2025, אז כן ה-7 באוקטובר בהחלט היה קורה כי חמאס כבר הגיע לנקודה שהוא הגיע מזמן והתחיל את תכנון המתקפה עוד לפני הממשלה של בנט.

והניהול של ביבי לכל הזירות היה גרוע, אז אני לא מקבל את "אבל X היה גרוע יותר". אם יש מנהל גרוע לא נשארים איתו, מחליפים עד שמגיע מנהל טוב. ועם כל הכבוד ליברמן ובנט הם ימין הרבה יותר ימני מביבי, הם לא היו הולכים עם יד רכה על חיזבאללה או עזה.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 09 באוקטובר 2026 בשעה 16:56

מה הכוונה? ראית בפועל את העמדות המוצהרות של האופוזיציה. הרי אין מחלוקת שהם הבעירו את הרחובות במשך חודשים כדי לסיים את המלחמה בהסכם כניעה עוד לפני רפיח. ואין שום מצב שהם היו פועלים באיראן כמו שפעלנו. גם לא מול חיזבאללה. אין שום טעם בחזרה לסיפורי אולמרט ועופרת יצוקה מלפני 20 שנה, אין להם שום קשר להיום.

לגבי ליברמן ובנט ספציפית, גם אם בליבם הם היו עם ביבי (ואני בכלל לא בטוח), הם לא יכולים להוציא לפועל את משאלות הלב שלהם כשהם נמצאים בממשלה עם השמאל. זה פשוט לא אפשרי פוליטית.

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת DrKeo

והניהול של ביבי לכל הזירות היה גרוע, אז אני לא מקבל את "אבל X היה גרוע יותר". אם יש מנהל גרוע לא נשארים איתו, מחליפים עד שמגיע מנהל טוב.

רק שלניהול גרוע עוד יותר, התרפסות מול העולם וכו׳ - יכולות להיות השלכות מאוד קשות. כן - קשות עוד יותר. חשוב לציין לפני שמגיבים לי - שאני לא מצביע ליכוד ואולי הצבעתי להם פעם אחת בעבר היחסית רחוק, אבל אין לי ספק שהתגובה למה שקרה פה (והיה קורה כך או כך), תחת פחות או יותר כל ממשלה ריאלית (משמע ממשלה שהייתה ״על השולחן״ בזמנו) אחרת - הייתה גרועה יותר, בהרבה, והמשמעות לכך היא שככל הנראה לא היה מה שקורה בעזה, לא היה ביפרים, לא הייתה תקיפה בכורים של איראן, ובכתוצאה מכך בסבירות גבוהה מאוד בעתיד - היינו מקבלים הרבה יותר ממה שהיה ב-7/10, עם כמה שזה קשה לדמיין, אבל בצפון מה שתכננו לנו היה בהחלט כך.

ושוב - ביבי צריך לעוף. אבל התנאי שלי הוא שנקבל משהו טוב יותר, וכל ממשלה עם יאיר גולן (ואולי השענות על המפלגות הערביות, בקרוב אולי נגלה) - מבחינתי היא גרועה יותר, ולכן אני חוזר לנקודת ההתחלה של הדיון:

אין לי למי להצביע.

ShlomixShlomixWarrior
נערך לאחרונה: 09 באוקטובר 2026 בשעה 17:04
ציטוט מאת InterAl

מה הכוונה? ראית בפועל את העמדות המוצהרות של האופוזיציה. הרי אין מחלוקת שהם הבעירו את הרחובות במשך חודשים כדי לסיים את המלחמה בהסכם כניעה עוד לפני רפיח. ואין שום מצב שהם היו פועלים באיראן כמו שפעלנו. גם לא מול חיזבאללה. אין שום טעם בחזרה לסיפורי אולמרט ועופרת יצוקה מלפני 20 שנה, אין להם שום קשר להיום.

לגבי ליברמן ובנט ספציפית, גם אם בליבם הם היו עם ביבי (ואני בכלל לא בטוח), הם לא יכולים להוציא לפועל את משאלות הלב שלהם כשהם נמצאים בממשלה עם השמאל. זה פשוט לא אפשרי פוליטית.

בבקשה אל תגנוב דעת. ההפגנות היו על עסקה, לא על כניעה.
עובדה שממשיכים לתקוף ממש ברגעים אלו בעזה (חמאס על הרגליים, מי היה מאמין) ואין אף אחד מהאופוזיציה שמפגין.

עריכה: ולפני שמישהו יגיב שאי אפשר היה להשיג את העסקה לפני כן - כל העולם טוען אחרת, מלבד ביבי ובן גביר. תסלחו לי אם אני לא מאמין לשני השקרנים האלו

שים שלוםשים שלוםMinion
ציטוט מאת DrKeo

והניהול של ביבי לכל הזירות היה גרוע, אז אני לא מקבל את "אבל X היה גרוע יותר". אם יש מנהל גרוע לא נשארים איתו, מחליפים עד שמגיע מנהל טוב

אני מסכים עם כל מילה
אממה, אני חושש שהמדינה שלנו בשונה מחברה בע"מ לא יכולה לקחת את הסיכון של החלפת מנהלים עד שנגיע למנהל טוב, זה מסוכן מידי

ShlomixShlomixWarrior
ציטוט מאת Laskin

רק שלניהול גרוע עוד יותר, התרפסות מול העולם וכו׳ - יכולות להיות השלכות מאוד קשות. כן - קשות עוד יותר. חשוב לציין לפני שמגיבים לי - שאני לא מצביע ליכוד ואולי הצבעתי להם פעם אחת בעבר היחסית רחוק, אבל אין לי ספק שהתגובה למה שקרה פה (והיה קורה כך או כך), תחת פחות או יותר כל ממשלה ריאלית (משמע ממשלה שהייתה ״על השולחן״ בזמנו) אחרת - הייתה גרועה יותר, בהרבה, והמשמעות לכך היא שככל הנראה לא היה מה שקורה בעזה, לא היה ביפרים, לא הייתה תקיפה בכורים של איראן, ובכתוצאה מכך בסבירות גבוהה מאוד בעתיד - היינו מקבלים הרבה יותר ממה שהיה ב-7/10, עם כמה שזה קשה לדמיין, אבל בצפון מה שתכננו לנו היה בהחלט כך.

ושוב - ביבי צריך לעוף. אבל התנאי שלי הוא שנקבל משהו טוב יותר, וכל ממשלה עם יאיר גולן (ואולי השענות על המפלגות הערביות, בקרוב אולי נגלה) - מבחינתי היא גרועה יותר, ולכן אני חוזר לנקודת ההתחלה של הדיון:

אין לי למי להצביע.

ציטוט מאת שים שלום

אני מסכים עם כל מילה
אממה, אני חושש שהמדינה שלנו בשונה מחברה בע"מ לא יכולה לקחת את הסיכון של החלפת מנהלים עד שנגיע למנהל טוב, זה מסוכן מידי

קודם כל, אני לא מבין למה אתם חושבים שביבי זאת אופציה טובה. בקדנציה הזו הוא מנהל מחורבן, וראינו את זה במחדל החטיפה של המטוס שקרה בגלל רשלנות ניהולית שלו ושל מירי רגב. זו רק שאלה של זמן עד שנתקל בעוד מחדלים כאלו שאנחנו בכלל לא מודעים אליהם.

דבר שני, כדי שיצמחו אופציות טובות צריך להחליף אותו כי הוא דואג לחנוק ולרמוס כל מתמודד פוטנציאלי. כל עוד הוא בראש, לא יצמח שום דבר טוב במדינת ישראל.

דבר שלישי, ופה אני כבר מרגיש כמו תקליט שבור:
4 השנים האחרונות היו מזעזעות בכל תחום. אין תחום אחד שלא הלך אחורה. ביטחון, ביטחון אישי, תחבורה, בריאות, חינוך, יוקר מחיה. הכל התדרדר.
באמת שכל אופציה סבירה תהיה יותר טובה מאשר ממשלה נוספת כזו שרק תעמיק את הבור התקציבי ותכניס אותנו לצרות אפילו יותר עמוקות.
והבונוס הוא שהאחיזה של כל ממשלה אחרת תהיה קצת יותר חלשה - ולכן היא תעבוד יותר בשביל האזרחים ולא בשביל מרכזי כוח כמו הוועדים של הליכוד או החרדים.

InterAlInterAlVeteran
ציטוט מאת Shlomix

בבקשה אל תגנוב דעת. ההפגנות היו על עסקה, לא על כניעה.
עובדה שממשיכים לתקוף ממש ברגעים אלו בעזה (חמאס על הרגליים, מי היה מאמין) ואין אף אחד מהאופוזיציה שמפגין.

עריכה: ולפני שמישהו יגיב שאי אפשר היה להשיג את העסקה לפני כן - כל העולם טוען אחרת, מלבד ביבי ובן גביר. תסלחו לי אם אני לא מאמין לשני השקרנים האלו

לא. ההפגנות קראו מפורשות מדי יום לסיים את המלחמה עם עסקת חטופים, שטפו לציבור עם זה את המוח 24/7 בכל אמצעי התקשורת, וזאת גם הייתה העמדה המוצהרת של לפיד, מיכאלי וגולן מהאופוזיציה. זאת כניעה מובהקת. לא היה ניתן להגיע לעסקה בלי סיום המלחמה + נסיגה, כי חמאס לא היה מוכן לפחות.

omerkotomerkotAdmin

אנשים מריצים פה בראש כל מני תרחישים היפותטיים ויודעים להגיד בודאות מה היה גורם למה ומה היה קורה אם. לי אין את היכולת הזו אבל כן חשוב לא להתבלבל. האופוזיציה ניסתה למנף את משבר החטופים לצרכים פוליטיים וממש הפריעה לאפשרות לשחרר אותם בהסכם הגיוני וסביר. הרצון שלהם להראות כמה שהם היו עושים דברים אחרת הוביל לשורה ארוכה של אמירות ביזאריות ומנותקות מהמציאות שעכשיו מככבות בקמפיין הליכוד כנגדם. הטיעון שאפשר היה להגיע לעסקה לפני כן ורק בן גביר וביבי טוענים אחרת, בזמן שבלינקן כל הזמן טען אחרת ובימים האחרונים ברט מקגרק (יועץ בכיר לביידן ואחד המעורבים העיקריים בנסיונות האמריקאים להגיע להסכם חטופים) עורך שורה של ראיונות תקשורתיים לקידום הספר שלו ובהם הוא חוזר ואומר את אותם דברים בדיוק, זה חלק מאותו אקו צ׳יימבר קרינג׳י שרק עוזר לביבי לתאר את הצד השני כמנותק. יאיר גולן גם מתעקש לעזור לו אחת לכמה ימים - כנראה שהוא חושב שהמצב של ביבי לא מספיק טוב בסקרים.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 09 באוקטובר 2026 בשעה 23:27
ציטוט מאת InterAl

ציטוט מאת Laskin

אין לי למי להצביע.

ביבי גרוע, לא אומר שרוב אנשי האופוזיציה טובים יותר. אני מצביע למי שאני חושב שיעשה הכי הרבה טוב בתפקיד בכיר, לא לנחש מי הולך להיות ראש הממשלה או איך תראה הקואליציה כתוצאה מזה. מי שהצביע לליברמן ב-2019 וחשב שהוא עוזר להקים ממשלת ביבי קבל הפתעה. מי שהצביע ב-2021 לא דמיין שראש הממשלה יהיה בנט עם חצי מנדט. מי שהצביע לליכוד ב-2003 לא דמיין שהוא מצביע על עזיבה של עזה.

בסופו של יום אתם לוקחים את אנשי האופוזיציה ליטרלי על כל מילה שהם מוציאים מהפה, אבל לקואליציה כל שטות שהם אומרים זה "טוב נו, הם סתם אומרים". אם מה שאנשי הקואליציה אמרו ב-4 שנים האחרונות המדינה כבר הייתה עולה בלהבות. אבל לא כל מה שמברברים בפוליטיקה באמת עושים, ולמען האמת רוב מה שמברברים בפוליטיקה לא באמת עושים.

ובסופו של יום לאסקין אתה צריך להצביע למי שהכי מתאים לך כמפלגה בעמדת השפעה. אין לך מושג מה יהיה, בסוף ליברמן ובנט יחליטו שהם הולכים עם ביבי אם הוא מעיף את בן גביר והחרדים, מי יודע, לחזות מה תהיה הקואליציה ומה יהיו התוצרים שהקואליציה תביא זה לא פרודקטיבי. הפוקוס שלך צריך להיות להצביע למי שלדעתך הכי מתאים לך, ולקוות שהוא יעשה את ההחלטות הנכונות, גם בהליך בניית הקואליציה.